Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Exclusiv cristoiuTv. Tudorel Toader vorbește despre zeci de ambasadori care s-au perindat prin biroul lui

Într-o emisiune eveniment la cristoiuTV, fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a dat amănunte despre relația lui cu ambasadorii care se perindau pe la sediul ministerului.
„Am avut și plăcerea de a mă întâlni cu ambasadorii. 51 de întâlniri cu ambasadorii, toate la Ministerul Justiției, toate la inițiativa lor. Ministrul de Justiție nu are competențe să invite un ambasador. M-am întâlnit și cu 11 și cu 12 și cu toți odată. Ei erau la nivelul ăsta: ne îngrijorează, ne preocupă, ne frământă, nu-i bine. Bine, am înțeles, dar n-ați vrea ca, dincolo de îngrijorare, de frământare, de preocupare să spuneți și de ce anume. Să spuneți, uite, articolul ăla nu e bun pentru că și pentru că. Eventual, sugerați și o soluție mai bună, cum e la dvs, cum e în altă parte. Adică, să trecem de enunțul ăsta: ne îngrijorează, ne preocupă, ne frământă, nu-i bine”, a povestit fostul ministru.

Toader a relatat cum un ambasador a admis că nu cunoaște cum stau lucrurile, pentru că nu era de meserie: „Îi spuneam unui ambasador, și vă rog să nu faceți nicio legătură, că a ieșit el de la minister și se declara frământat și preocupat. Am spus presei că a vorbit ca ambasador, că nu e jurist și nu se pricepe la dinamica statului de drept. A și recunoscut, după trei zile, întrebat de presă, că nu este jurist, nu se pricepe și a vorbit ca ambasador. Ei vorbeau la nivelul percepției”.

Fostul ministru a amintit și despre promisiunea făcută unui ambasador, că guvernul nu va da OUG pe amnistie și grațiere.
„Există un singur ambasador, sau era, că nu mai e în România, unul destul de vizibil cu care am avut mai multe întâlniri, nu zic dacă e doamnă sau domn, și pe fondul ăsta de mare frământare îi zic: de ce vă agitați, de ce vă frământați? Și mi-a explicat. I-am răspuns: uitați-vă la mine, eu nu fac așa ceva, eu plec, sunt rector, mă duc înapoi. Era atunci, cu agitația că miercuri guvernul dă OUG de amnistie și grațiere”, a dezvăluit fostul ministru.
Întrebat de Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, cine creează această percepție despre România, Toader a spus că „uneori chiar din țară”.

În ceea ce privește relația cu instituțiile Uniunii Europene, fostul ministru spune că pentru MCV, de exemplu, „unii veneau cu percepția scrisă”. „Nu știu de unde, de la ei să presupunem, dar să nu excludem că se putea și din țară”, a precizat Toader.
Fostul ministru a evocat și momentele în care specialiștii comisiilor UE discutau pe lângă subiect, „încât am fost nevoit să-i întreb dacă sunt juriști sau ce formație profesională au”.

Întrebat de Ion Cristoiu dacă, în formarea percepției, contează dacă guvernul este de dreapta sau de stânga, fostul ministru a făcut trimitere la cei care se scandalizau, a răspuns cu o întrebare și tot el a conchis: „Ce se întâmpla dacă eu, ca ministru, avizam 35 de acte normative noaptea la 3 și jumătate? Acum nu se întâmplă nimic”.

În februarie, guvernul Orban a emis, pe timpul nopții, 25 de OUG și 31 de HG.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *