Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Exclusiv: Ministerul Apărării cumpără instalații de detectare a „știrilor false”: aparatura ministrului Nicolae Ciucă va scoate, însă, fum la știrea cu milionul de cartușe goale trimise din România în Turcia sau cu exportul de muniție făcut de Belarus spre SUA prin România 

În iulie 2020, Guvernul Klaus Iohannis, condus prin Ludovic Orban, a comandat 1 milion de cartușe pentru poliție: un motiv posibil a fost că guvernul se simțea mult prea împresurat de atâta popor. Era, însă, doar o senzație de déjà-vu. În 2012, pe mandatul premierului Victor Ponta, Turcia adusese 1 milion de cartușe din România și le-a transformat în muniție, prezumtiv pentru a le trimite în Siria, unde era un război civil în desfășurare și unde Turcia a sprijinit (și sprijină) miliții locale. Rămânea cum au stabilit: România, ”proasta cu bani a Europei”, e țara milioanelor. De cartușe.

În mai 2020, belferii din Ministerul Apărării Naționale

… anunțau o aflare în treabă scumpă și inutilă, pe banii poporului: intenția de a investi 1,1 milioane de lei pentru achiziția unor sisteme informatice de detectare a ”ştirilor false” („fake news”- lb. engl. în orig. n.n.) ce au ”ca ţintă” Armata Română. Printr-o astfel de inițiativă, Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă (sau “Şeful armatei Mele” cum îl prezenta foarte plastic președintele Klaus Iohannis abulicului ex-lider al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker) implica practic o instituție publică populară a României (Armata) într-un controversat joc de rit politic, care ar putea duce la limitări ale libertății de expresie în mass-media.

Un astfel de „joc”, de exemplu

… a permis unei Comisiuțe a Guvernului României să blocheze mai multe publicații online (aprilie 2020), doar fiindcă niște jurnaliști, caracterizați drept „mediocri”, deveniseră peste noapte savanți la Guvern în domeniul virusologiei, iar organisme publice precum Grupul de Comunicare Strategică (sic!, n.n.) sau Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ajunseseră să decidă ce este de cenzurat într-un domeniu (pandemia Noul Coronavirus) în care nici medicii specialiști nu au foarte multe certitudini. Totul, prin mânuirea discutabilă a sintagmei „fake news”.

Așadar, unde vor introduce sistemele informatice

… cumpărate de Ministerul lui Nicolae-Ionel Ciucă, știrea că Turcia a importat cartușe goale din România (1 milion de bucăți) pe mandatul premierului Victor Ponta, prezumtiv ca să fabrice muniție pentru Siria? Dar știrea din iulie 2020, unanim ignorată de presa mainstream dâmbovițeană, potrivit căreia Belarus ar fi exportat muniție în Statele Unite prin România? Foarte probabil, aparatura de detectare a știrilor false „fake news” de la MApN va scoate fum și va intra în revizie. Într-o țară avariată precum România, o instalație în revizie a generalului Ciucă nu va face decât să întregească peisajul.

În noiembrie 2012, într-o sesiune a marii Adunări Naționale a Turciei

… Ali İhsan Köktürk (Partidul Republican al Poporului, CHP) a adresat o interpelare prim-ministrului Recep Tayyip Erdoğan și ministrului turc al Apărării, İsmet Yılmaz, privitoare la ajutorul dat de Turcia opoziției care lupta contra președintelui sirian Bashar Hafez al-Assad. Principala întrebare a lui Köktürk adresată punctual lui Erdoğan s-a referit la acel moment, la un import de cartușe goale (!-n.n.) din România (1 milion de unități) transformate eventual în Turcia, în muniție de război și care ar fi fost trimise grupurilor de rebeli din Siria.

Operațiunea a adus „marfa” din România

… într-o unitate localizată în zona Ankara, numită Fișeksan, care a fost înființată pentru a răspunde nevoilor de muniție ale forțelor armate turce și ale Direcției generale de securitate. Fișeksan derulează și activități de import-export, cercetare și poate derula activități de colaborare în exterior. Presa turcă a preluat sumar și sărăcăcios informația, iar presa dâmbovițeană a ignorat-o suveran.

Este incert dacă guvernul Turciei

… a răspuns vreodată interpelării lui İhsan Köktürk, mai ales că parlamentarul Opoziției cerea oficial să afle dacă a fost acordată asistență opoziției anti- Assad, tipul și valoarea ajutorului oferit precum și bugetele pentru cheltuieli din 2010, 2011 și 2012 ale Fișeksan. La acea vreme, Recep Tayyip Erdoğan era prim-ministru și își pregătea ascensiunea de președinte autoritar într-o republică semi-islamistă.

Ceea ce se știa cu precizie

… erau doar excelentele relații între liderul autoritar turc Erdoğan și actualul lider al partidului Pro România, Victor Ponta, confirmate eventual încă de atunci. De exemplu, Ponta și familia Erdogan (Recep Erdoğan și soția sa, Emine) fac parte (ca speakeri) din Global Donors Forum, un grup filantropic globalist pentru comunitățile musulmane, unde participă și SMURD-ul lui Raed Arafat. E lăudabil că Victor Ponta apare între atâția șeici într-un scop caritabil și este foarte posibil ca spiritul de întrajutorare dovedit de ex-premierul român să fie extins și spre țara sa, dinspre spațiul internațional: să ne amintim împreună cu Ponta și cu „filantropii” din PSD, PNL, Pro- România sau USR- PLUS, că România are proprii săraci: care nu sunt deloc puțini.

Revenind la aparatura anti-fake news a MApN

… este de menționat că în iulie 2020, sosea pe agențiile internaționale (mai puțin pe cele românești, care în general, nu prea mai știu cu precizie ce este „voie” la publicare și ce nu) un subiect care arată haosul ordonat din grădina Ministerului de Externe, condus cu „multiculturalistul” Bogdan Aurescu, zis „Trabuc”. O publicație de limba rusă (EADaily) relata, având ca sursă un Departament din cadrul MAE român, că în perioada ianuarie – martie 2020, Belarus ar fi furnizat Statelor Unite muniție în valoare de 1,42 milioane de euro, în tranzit prin România.

Belarus, care are probabil propria aparatură anti- fake news

… a negat acest export, anunțând că este „știre falsă” și menționând că „toate livrările de arme și echipamente militare sunt efectuate de partea bielorusă în strictă conformitate cu legislația națională și obligațiile internaționale”. Probabil, enigmatica sursă a informațiilor EA Daily este Departamentul pentru Controlul Exporturilor (ANCEX)– autoritatea naţională în domeniul controlului exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare, produse cu dublă utilizare (dual) şi care răspunde de aplicarea politicii Guvernului în acest domeniu.

Dacă dinspre MAE sau entități subordonate

… pleacă informații care sunt negate la nivel de state, atunci ministrul Aurescu și Afacerile Externe (ce a mai rămas din dânsele) au o problemă, precum și o datorie să o lămurească oficial. Fiindcă Belarus a anunțat deja că susținerile sunt un fake news, așteptăm cu încântare să aflăm ce decizie va lua în acest caz aparatura anti- fakenews a ministrului Nicolae-Ionel Ciucă (sau „Şeful armatei Mele”, așa cum îl prezenta președintele Klaus Iohannis ex-liderului Comisiei Europene, Jean Claude Juncker).

pestiriciudate.blogspot.com


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii