În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Exclusiv. România exportă Internet spre Georgia: se speră că Internetul nu va fi însoțit „la pachet” cu supraveghere globală

Un cablu submarin pentru Internet va fi montat între România (București, prin Constanța) și Georgia (orașul-port Poti), cu oferirea primelor servicii online din 2022. Proiectul, în valoare de 35 milioane USD, este coordonat de omul de afaceri georgian Mamia Nadiradze, cu finanțarea asigurată în principal prin US Export-Import Bank Exim Bank și parteneri americani. Nadiradze estimează că proiectul Diamond Link Global va „ieftini” Internetul în Georgia și va îmbunătăți conectivitatea în zonă.

Reamintim că Poti este unul dintre porturile strategice georgiene, folosit pentru expediții de marfă ale gigantului Rustavi Azot- un combinat de îngrășăminte chimice administrat de Fondul de Investiții ELTI al Uniunii Europene. cristoiublog.ro a dezvăluit că, pe fondul colapsului industriei locale mioritice, Rustavi Azot trimite fertilizatori de agricultură prin Marea Neagră inclusiv spre România. Potrivit presei georgiene, stocul de pesticide care a provocat exploziile uriașe din Beirut (Liban) provine tot de la Rustavi Azot, fapt care nu a fost negat de managementul unității. În țara Statului paralel România, observatori ai societății civile își exprimă de asemenea speranța că rețeaua de Internet trimisă spre Georgia nu va fi „la pachet” cu supraveghere de servicii secrete.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *