Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Filialele care susțin candidatura lui Vasile Dâncu în conducerea PSD îl vor președinte pe Sorin Grindeanu

Fostul ministru al Dezvoltării, deputat PSD de Bistrița Năsăud, Daniel Suciu a declarat, vineri, că organizația îl susține, în continuare, pe Vasile Dâncu la președinția Consiliului Național al PSD.

„În PSD sunt, cu siguranță, mai multe lucruri de clarificat, iar toate aceste poziționări demonstrează că partidul e viu, trăiește, asta, după ce foarte mulți ani a avea altă poziție decât șeful era considerat un delict. Se vorbește tot mai mult pe toate forumurile interne de cum se va transforma partidul, pentru că, da, e nevoie de o restartare, iar asta trebuie făcută nu pentru că, așa ar da bine, ci pentru că, societatea românească s-a schimbat profund și își dorește un altfel de partid de stânga, unul care să știe să răspundă foarte repede la așteptările noului electorat. Sper ca viitorul congres ă aibă răspunsuri la toate aceste probleme, pentru că, dincolo de lideri, stă răspunsul corect în ceea ce privește direcția viitoare a PSD”, a declarat Suciu citat de Propolitica.

Pe de altă parte, tensiunile generate de schimbul de replici dintre Vasile Dâncu și Lia Olguța Vasilescu cresc și organizațiile se poziționează. Sociologul clujean este susținut, pe lângă PSD Bistrița, și de organizații din Moldova: Bacău, Neamț, Vaslui. Liderii acestor patru organizații consideră că ar fi mult mai bine ca Sorin Grindeanu să preia conducerea PSD, însă Marcel Ciolacu  este susținut de organizații puternice din Muntenia, Oltenia, PSD București -Ilfov.

Vasile Dâncu, invitat, joi seara, la cristoiuTv, a declarat că el a fost invitat în PSD de echipa Ciolacu. „În acest moment sunt alături de această echipă. Implicarea mea sau lipsa de implicare într-o funcție formală șine și de modul în care această echipă va structura proiectul. Nu este un cec în alb. Sunt alături de acești oameni care, în momentele acestea complicate, și-au asumat această tranziție. Sper să înțeleagă că este nevoie de diversitate și să aibă un pic de curaj să mergi pe un drum mai puțin obișnuit și să-i împingi în spate pe cei care au fost prea în față într-un moment în care s-a destructurat imaginea partidului. Sper să aibă acest curaj, eu îi sprijin pentru acest lucru”, a spus invitatul.

Vasile Dâncu spune că pe zona Stângii este nevoie de un partid mult mai elastic, care să-și adapteze mesajele la public și formarea unor aripi oficiale ale partidului, să nu mai fie o singură voce.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *