Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Forțele Armate ale Coreei de Sud-povestea unui aparat în continuă adaptare

Șeful Statului Major al armatei sud-coreene, generalul Nam Yeong-shin, a anunțat, marți, că armata își accelerează eforturile de a desfășura sistemul de luptă bazat pe roboți-dronă (drone bot) pentru a se adapta la noile medii de luptă. „Sistemul de luptă cu roboți-dronă va fi una dintre capacitățile de bază ale armatei în viitor. Ne vom strădui, în continuare, pentru desfășurarea sa timpurie în strânsă cooperare cu guvernul, industriile conexe și cercul academic”, a declarat Nam în timpul unui forum militar privind dronele, organizat la sediul militar Gyeryong. Armata se aștepta, inițial, să înființeze mai multe unități de luptă cu drone și o divizie a armatei până în 2030. Divizia va fi responsabilă de infrastructura, sistemele și instruirea pentru arme cu drone. A fost anunțat, la începutul anului 2017, că unitatea de luptă cu roboți dronă se va concentra pe recunoaștere și supraveghere cu ajutorul unor vehicule aeriene fără pilot (UAV) mici, care se înmulțesc. Cu toate acestea, capacitățile de atac la scară largă, cum ar fi neutralizarea lansatoarelor de rachete nord-coreene RPDC și atacarea unităților de artilerie bine apărate, ar putea fi, de asemenea, posibile, spun experții.

În luna decembrie a anului trecut, s-a raportat că armata sud-coreeană a comandat „drone sinucigașe” și drone de supraveghere de mici dimensiuni care vor fi supuse unor teste în următoarele luni. Săptămâna trecută, armata a notificat, de asemenea, Administrația Programului de Achiziții pentru Apărare cu privire la intenția sa de a testa un vehicul terestru multifuncțional fără pilot (MPUGV). MPUGV este în prezent în curs de dezvoltare de către Hanwha Defense și ar putea necesita teste suplimentare înainte de a fi desfășurat. MPUGV va fi un vehicul de două tone folosit pentru a sprijini unitățile de infanterie, pentru a transporta provizii și muniții, pentru evacuarea răniților și pentru recunoaștere. Prototipul îmbunătățit este așteptat să fie prezentat în luna iulie.

Coreea de Sud are unul dintre cele mai mari bugete de apărare din lume, ocupând locul 9 la nivel global în anul 2020, cu un buget de aproape 44 de miliarde de dolari americani. Forțele armate ale Republicii Coreea au fost înființate în anul 1948, în urma creării guvernului sud-coreean după eliberarea Coreei de sub Imperiul Japoniei. Forțele militare ale Coreei de Sud sunt responsabile de menținerea suveranității și integrității teritoriale a statului și, de asemenea, se implică în operațiuni de menținere a păcii și în eforturi umanitare și de ajutorare în caz de dezastre în întreaga lume.

Pe baza „Reformei 2.0 în domeniul apărării” a administrației Moon Jae-in și în conformitate cu schema generală de reducere a trupelor, numărul generalilor și amiralilor va fi redus cu 17%, de la 436, în prezent, la 360 până în anul 2022, pentru a reduce aparatul de comandă de vârf umflat. Acest lucru înseamnă eliminarea a 66 de poziții la nivel de general pentru armată și a câte cinci pentru Marină și Forțele Aeriene. În același timp, Forțele Armate ale Republicii Coreea vor înregistra o reducere a personalului în serviciul activ de la 640.000 la 517.000, iar durata serviciului militar obligatoriu va fi, de asemenea, redusă la 18 – 22 de luni până în 2022.

Un militar sud-coreean se află în fața liniei de demarcație militară care separă Coreea de Nord și Coreea de Sud. Foto: Yelim Lee/AFP


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *