În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Fost șef adjunct al SIE: Nu mai este nicio deosebire între un hoț și un spion într-un serviciu național. Amândoi fac același lucru

  • Silviu Predoiu este fostul șef adjunct al Serviciului de Informații Externe.
  • El a fost invitat la emisiunea de seară ,,Gândurile lui Cristoiu”, la Aleph News
  • Predoiu a declarant că spionajul fără patriotism este o meserie murdară
  • Munca din contra-informații nu este mereu spectaculoasă și trebuie să fii pregătit să te plictisești …din patriotism.

Silviu Predoiu, fostul șef adjunct al Serviciului de Informații Externe, a vorbit despre meseria misterioasă într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu. Ocazie cu care am aflat și eu ce pregătire are fostul șef al spionilor: a terminat Geologia. Dar nu a intrat în sistem fără să facă școala de ofițeri.

„Îți ia ani buni de muncă serioasă ca să înțelegi ce înseamnă spionajul. Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe James Bond. Am început să băgăm cursuri de istorie, să îi ducem să vadă monumente, să discutăm cu ei, să îi motivăm. Spionajul fără patriotism este o meserie foarte murdară. Nu mai este nicio deosebire între un hoț și un spion într-un serviciu național. Amândoi fac același lucru”, a spus Silviu Predoiu.

Spionii nu sunt adulați ca în filme și de cele mai multe ori, mor în anonimat. Operațiunile sunt clasificate, iar reușitele lor rămân secrete zeci de ani.

„Nu știe lumea ce ai făcut. Recunoașterea și decorarea este o ceremonie foarte ciudată la noi. Cineva dacă a făcut o operațiune deosebită, e chemat la director în birou. Îi se dă o decorație, numai el este prezent. Iese și la ieșire, îl așteaptă șeful și spune „Dă decorația! O vezi la pensie”, a spus fostul șef adjunct al SIE.

(Sursa: Aleph News)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fost șef adjunct al SIE: Nu mai este nicio deosebire între un hoț și un spion într-un serviciu național. Amândoi fac același lucru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *