Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fotbalul mondial a sunat adunarea în Qatar. Duminică este primul meci

Gata! S-a terminat cu liniștea noastră! Duminică începe Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Conform tradiției, în partida de deschidere joacă formația gazdă. Vom avea deci de urmărit prima confruntare a actualului turneu final între Qatar și Ecuador.

Să vedem acum grupele. Ce echipe vor juca?

  • Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
  • Grupa B: Anglia, Iran, Statele Unite ale Americii, Țara Galilor
  • Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
  • Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Australia
  • Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica
  • Grupa F: Belgia, Canada, Croația, Maroc
  • Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud.

Dar nu vedem să scrie România pe undeva. Noi nu jucăm? Nu, onorabili cititori, noi nu am avut forța să ajungem în acest turneu final. Dacă stau și mă gândesc bine și drept, prima selecționată a fotbalului nostru cel de toate zilele nu a mai ajuns la un turneu final al unei competiții majore – fie Campionat Mondial, fie Campionat European – încă dinaintea erei noastre.

Dar, stați puțin. Cu toate acestea noi vom avea reprezentanți în Qatar. Dar nu printre fotbaliști. Ei vor fi acolo doar în calitate de arbitri, ori de gazetari.

Începând de săptămâna aceasta, toți cei 129 de arbitri selectați de federația internațională de fotbal (FIFA ) pentru Mondialul din Qatar (36 de „centrali”, 69 de asistenți și 24 VAR) au ajuns la Doha. Printre ei, trei români, Istvan Kovacs și „tușierii” săi, Ovidiu Mihai Artene și Vasile Marinescu. Cu gândul o să fie prezent și autorul acestor rânduri.

Așa cum v-am obișnuit, voi încerca să scot la lumină faptele bizare ale competiției.

Să înceapă marele spectacol!

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *