Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fotografii în cuvinte. Despre Oameni și Prietenii

Pe Doru Stănculescu l-am văzut o singură dată în viața mea. Îi știam însă cântecele și le cântam pe la câte o beție, spre dimineață, la „Șarpele Roșu” și la „Adio, Mamă”. Prietenul meu, Ion Bledea, avea obiceiul ca, uneori, când își întrecea măsura la băutură, să meargă acasă și să-l sune pe Stănculescu în Germania:

– Dorule, iartă-mă, știu că e aproape dimineață, te rog, ia chitara și cântă-mi ceva!

– Ioane dragă, dorm, cum să cânt?

– Măi, omule, te rog!

Și Stănculescu ceda mereu, se dădea jos din pat, lua chitara și ținând telefonul la ureche cu umărul, așezat pe marginea patului, îl întreba de fiecare dată:

– Zi-mi, Ioane, ce să-ți cânt?

– Nu știi?! Cum ce să-mi cânți? „N-a ști nimeni că m-am dus..!”

Și Doru Stănculescu începea să-i cânte, iar la final închidea și adormea la loc, cu chitara lângă pat. Era ceva tandru și bărbătesc în același timp în prietenia lor și n-am să știu niciodată dacă melodia aceea cântată la telefon îi alina sau îi amplifica lui Ion Bledea o tristețe profundă pe care nu voia ca cineva din jur să i-o întrezărească.

Într-o zi, nici nu mai știu cine m-a sunat să-mi spună că Ion Bledea a murit într-un accident de mașină. La înmormântare plângeam și abia așteptam ca cioclii să coboare sicriul în groapă și să se termine. Groparii se pregăteau deja de momentul oribil când capacul sicriului e bătut în cuie și toată liniștea apăsătoare a cimitirului este spartă de loviturile acelea ritmice de ciocan, ieșite ca dintr-un metronom sinistru. În acel moment, din mulțime s-a desprins un om cu ochelari rotunzi, așezați pe vârful nasului, cu mustățile răsucite în sus, și cu o chitară sub braț. A dat cu blândețe groparii la o parte, a pus un picior pe una din bârnele care susțineau sicriul deasupra gropii și a început să cânte încet, parcă abia trezit din somn, când se îngâna ziua cu noaptea:

„N-a ști nimeni că m-am dus,
Numa’ or vedea că nu-s.
Sus e cerul, largă-i lumea
Bine c-a-nfrunzit pădurea…”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fotografii în cuvinte. Despre Oameni și Prietenii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *