Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Frigul din case de pe vremea lui Nea Nicu și cel din vremea lui Domnul Nicușor!

Ghici ghicitoarea mea, cine este cel care, întrebat fiind de ce în București sunt atât de multe locuințe în care sunt doar 19 grade Celsius, a răspuns exact așa: „Să știți că sunt țări europene în care este o normalitate să ai 19 grade?” Aici să vă văd! Nu, domnilor, pe care parcă vă văd gata să îmi arătați sulul de hârtie igienică sau, mai rău, să îmi recitați „Apelul către lichele”, nu este Nicolae Ceaușescu! Este un Nicușor, de data asta, este Nicușor Dan!

După asta, dacă tot am luat-o pe calea asta a similitudinilor, haideți să continuăm. Deci, parcă prin noiembrie sau decembrie 1989, când i s-a spus că este frig în case, Nicolae Ceaușescu a răspuns îndemnându-i pe români să mai pună o haină pe ei și gata, s-a rezolvat problema. Asta le recomanda Nea Nicu românilor, uitând să le spună și câte grade sunt la el acasă sau în birou la el și la tovarășa. Și luați aminte, asta se întâmpla tocmai când nu se terminaseră aplauzele înflăcărate cu care întregul nostru popor saluta realegerea sa, la al XIV-lea Congres, care s-au ținut în perioada 20-24 noiembrie, în funcția supremă de secretar general al partidului. Pentru ca, exact peste o lună, românii să iese în stradă și să scandeze „Jos Ceaușescu!”

Și iată că, tot cam peste o lună, de data asta de când majoritatea bucureștenilor care au votat l-au ales ca primar al urbei noastre tot pe un fel de nea Nicu, adică pe domnul Nicușor, acesta vine și ne spune că mai sunt și alți europeni care au în case 19 grade și asta li se pare normal. După cum, tot normal i se pare și că la el acasă sunt „undeva pe la 22 de grade”.

La urma-urmei, chiar nu văd de ce ne-am mai burica? Nu am scandat noi că „vrem o țară ca afară!” Am scandat și uite că avem exact așa ceva! Adică tot 19 grade în casă. Așa că nici nu mă mir că, până acum, nu a ieșit lumea în stradă ca să îi ceară demisia lui domnul Nicușor. Și nu va ieși, bag mâna în foc pentru asta!

Care domn Nicușor – că, vorba personajului lui Baranga, tovarăș nu pot să îi zic! – văzând că blajinii locuitori ai Cetății lui Bucur ciobanul înjură în barbă, mai pun o haină pe ei și cam atât, trece vitejește la alte fapte pe măsura priceperi sale și a tovarășilor de drum. Adică retrage, temporar desigur, de pe trasee autobuzele achiziționate de predecesoarea sa, Gabriela Firea. Dar nu ca să vadă că sunt bine utilate pentru a circula pe timp de iarnă, ci numai ca să nu mai rămână pe ele semne despre cine și când le-a achiziționat. Măsură care ne vine ca o mănușă nouă, utilizatorilor (de) serviciilor STB, care vom sta mai mult în frig prin stații. Așteptându-l nu pe Godot cel din piesa lui Samuel Beckett ci pe șoferul de autobuz rămas, totuși, pe traseu și care va veni când o da Domnul, că doar așa stă în stilul de muncă al instituției.

Aceasta este, așadar, situația, așa că, vrem sau nu vrem, tot făcând comparații și analogii despre cum era cu frigul în case pe vremea lui Nea Nicu și cum este pe vremea lui domnul Nicușor, ajungem să ne aducem aminte de refrenul melodiei compuse, acum treizeci și ceva de ani, pe versurile lui Adrian Păunescu: „A mai trecut o iarnă grea / Dar nu-i nimic, vom rezista!”

Deși, dacă scotocesc mai bine prin cotloanele memoriei, parcă mai nimerite ar fi aceste versuri, parcă scrise cu dedicație pentru personajele din galeria celor care au ajuns și am ajuns să ne conducă Bucureștiul și țara. Citez și subscriu: „Făceați pe democrații cei cucernici / Cristosul mamii voastre de nemernici. / Scuipați-vă-ntre voi cum se cuvine / Și-apoi convingeți-vă că e bine”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Frigul din case de pe vremea lui Nea Nicu și cel din vremea lui Domnul Nicușor!”

  • Nu mai avem nimic de comentat la asa nesimțit. Santem vinovat ca acceptăm orice de la minciunile spuse de la asa neștiutori

  • @Popescu,cred ca ai dreptate,in chestia cu subventiile. Interesant, nu mai iese nimeni in strada,toata lumea multumita si de scumpiri(energ. el 26%) si de inghetarea salariilor.

  • Buna ziua,
    Pe scurt :
    – sunt tari in Europa in care nu este necesara incalzirea locuintelor. Deci daca sunt 21 grade afara, pot fi 19 inauntru. Nu e nicio problema. Nu se compara cu Romania
    – in tarile din Europa nu exista incalzire centralizata. La noi, cel putin in Bucuresti a devenit obligatorie , dupa ce a fost interzisa debransarea.
    – la tv au spus ca nu dau caldura si apa deoarece crapa tevile. Anul trecut nu crapau? Sî am inteles, crapa cele vechi, dar cele care au fost inlocuite ? Cred ca special nu da caldura pt a nu plati subventiile
    – domnul primar de ce mai are centrala in casa ? Daca tot nu e nevoie de caldura si de apa calda ?
    – cate grade are in casa domnul primar ? ( mai ales ca are si copil mic )
    – stie domnul primar ca fara csldura nu sunt 19 grade ci 16 sau 15 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *