Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marea surpriză a prezenței uriașe anunță și mai mari surprize diseară, la anunțarea rezultatelor

Marea surpriză a prezenței uriașe anunță și mai mari surprize diseară, la anunțarea rezultatelor

Diseară, de la 20,30 voi fi în exclusivitate pe Mediafax.ro  și Gîndul.ro  la ediția specială a emisiunii Gîndurile lui Cristoiu. Cine  vrea să afle  opiniile mele despre rezultatele scrutinului de azi, să acceseze https://www.mediafax.ro/ și https://www.gandul.info/.  Doar aici mă va găsi. În perspectiva emisiunii de diseară și plecînd de la uriașa surpriză a prezenței, am dat pe la 16 un interviu Mediafax. Sugerez în răspunsuri ceva din surprizele care ne așteaptă la anunțarea rezultatelor.

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Ion Cristoiu vorbește despre prezența mare la vot în ziua alegerilor europarlamentare și a referendumului și spune că avem în față cea mai mare surpriză a ultimilor ani. Despre mesajul dat de alegători veți afla într-o ediție eveniment de la ora 20.30 „Gândurile lui Cristoiu” pe Mediafax și Gândul.

„Am fost la vot și este o atmosferă nediferită față de cea trăită la alegerile din ultimii ani. Coada cea mai mare e la liste suplimentare, iar la coada respectivă sunt cu precădere tineri. Avem de a face cu o mare surpriză, prezența tinerilor la vot și judecând după prezența uriasă pentru aceste alegeri și estimări, cred că este cea mai mare surpriză a ultimilor ani”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

„Am mai spus și la «Gândurile lui Cristoiu» că o prezență de peste 30% dă peste cap structurile de partid, PSD și PNL. În momentul în care vin din afara structurilor sunt tineri sau oameni care nu au votat în ultimii ani și ei nu pot fi decât anti-PSD și în favoarea USR. Surpriza prezenței dă peste cap sondajele de opinie anterioare și schimbă ierarhia politică din seara aceasta în România.
Prezența oamenilor la vot, care nu sunt scoși la vot de activiști sau oameni din primării, se explică:

  1. Europarlamentarele, care au miză mică, au devenit un fel de alegeri parlamentare, ba mai mult un referendum pro sau anti-PSD. Vom discuta diseară când vom avea și rezultatul. Oamenii nu au venit să voteze pentru un anumit partid, ci împotriva PSD, e primul examen, primul moment în care anti-pesedismul se poate exprima. Și e limpede că cei care au venit în număr mare au venit pentru partidul interpretat ca fiind anti PSD, și anume USR-PLUS.

  2. Dintr-o greșeală uriașă a PSD aceste alegeri europarlamentare au ajuns un referendum pro sau contra Europa. Asta dintr-o greșeală de strategie și de comunicare a PSD, campania s-a desfășurat sub semnul dilemei pro sau contra Uniunea Europeană, egal pro sau contra PSD. Și atunci electoratul tânăr, o mare parte a electoratului de dreapta, neliniștit de perspectiva ieșirii din UE (așa s-a creat imaginea în urma erorii strategice a PSD) a ieșit la vot ca să rămânem în UE, împotriva PSD.

  3. PSD se resimte, nu numai după doi ani de guvernare, ci după bătăliile interne. Sunt aproape sigur că unii baroni nu au mai reacționat cu sârguința de până acum”, a mai spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul Ion Cristoiu va face o analiză unică a clasei politice și ceea ce urmează, de la ora 20.30 într-o ediție eveniment LIVE „Gândurile lui Cristoiu”.

Jurnalistul Ion Cristoiu va fi provocat de Monica Mihai să facă predicţii înainte de închiderea urnelor. De la ora 21.00 vom afla, din ediţia specială, cine sunt câştigătorii europarlamentarelor şi cine nu a trecut testul alegerilor.

O ediţie în care istoricul clipei, jurnalistul Ion Cristoiu, va creiona imaginea Europei aşa cum va arăta ea, după testul din 26 mai.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Marea surpriză a prezenței uriașe anunță și mai mari surprize diseară, la anunțarea rezultatelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *