Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de duminică, 22 ianuarie 2017

Codruța Kovesi și-a cumpărat un soft pentru a vedea dacă lucrarea sa de doctorat e sau nu plagiat. Recunoaște ea astfel că lucrarea a fost scrisă de altcineva?

După debarcarea lui Florian Coldea, asigurată de cuplul Klaus Iohannis – Eduard Hellvig, că nu i se va întîmpla nimic, deoarece fostul partener de Binom a fost executat de ei și nu de Sebastian Ghiță (puneți pariu că Sebastian Ghiță nu va mai face nici o dezvăluire, acum că și-a îndeplinit misiunea?), Codruța Kovesi a pornit într-un lung turneu prin presă pentru a contraataca valul de acuzații aduse înainte de rezolvarea problemei Coldea (deși i se bătea zilnic apropouri, fostul nu se lăsa dus de la SRI).
În doar două zile, cea care potrivit Legii e un simplu procuror adjunct al Parchetului general, a dat nu mai puțin de opt (OPT!) interviuri.

Nici un demnitar al României postdecembriste n-a reușit această performanță.
Ea se datorează nu interesului stîrnit de persoana Codruței Kovesi (după primele interviuri date de cinveva, orice instituție de presă nu mai are chef să ia respectivului un interviu, sigură că respectivul se va repeta), ci presiunilor făcute de șefa DNA asupra Presei pentru a fi mediatizată. În cazul Diviziei Presă a Binomului, presiunea s-a făcut prin ordine primite de la Șefa Acoperiților de la SRI, starletușca Elena Iftode, iar în cazul posturilor publice prin invocarea condiției acestora.
Le-am citit pe toate.
Nota lor definitorie e tupeul nemărginit al unei persoane mărginite.

Fotografiile generălesei SRI din vacanțele de lux surprind prin lipsa oricărei prudențe.
Șefa acoperiților din presă nu numai că se lasă fotografiată în ipostaze de lux provocatoare, dar mai mult ea pune să fie fotografiată pe yaht sau cu paharul în mînă, pentru a arăta lumii că ea petrece la Monte Carlo și nu la Amara. Repet, Elena Istode n-a fost dibuită într-o situație incompatibilă la modul absolut cu funcția sa anticorupție din SRI, altfel spus, n-a fotografiat-o cineva pe ascuns, împotriva voinței sale, ci ea a stat să fie fotografiată și, mai mult, s-a crăcănat în fața aparatului și a celui care l-a mînuit.

De ce a făcut asta?
Nu-și imagina că într-o zi presa o va da în gît.
Cum să apară ea în ipostaze compromițătoare, marea șefă de la SRI, cea care a fost în celulele de criză pentru salvarea lui Traian Băsescu, în presa ai cărei patroni, dacă vor sînii ei, pot fi săltați de DNA cît ai clipi?!

Elena Istode, Codruța Kovesi și multe alte personaje, care au alcătuit și alcătuiesc Sisemul instituțiilor de forță, disprețuiesc opinia publică, arată fundul milioanelor de cetățeni, pentru că ele se consideră, ca și foștii securiști de pe vremea Anei Pauker, deasupra oamenilor de rînd, locuitori ai unui Serai pînă la care nu pătrunde ochiul judecător al românilor.

Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță sînt dominate de mărturisiri despre petreceri ale noii nomenkalturi – șefii Sistemului – în vile de lux, cu lăutari, cu chiolhanuri.
Femeile sînt folosite și pentru altceva decît pentru pupatul ceremonios al mîinii.

Interviurile Codruței Kovesi sînt străbătute de acest dispreț definitoriu față de opinia publică, față de cetățenii pe care ea îi poate aresta cînd îi vrea bretonul.
Sub acest semn, interviurile sînt un straniu amestec de agresivitate bolnăvicioasă, de minciună sfruntată, de răstălmăcire a realităților, de semidoctism chiar în domeniul juridic.

Pe ce se bazează tupeul Codruței Kovesi de a minți pe față?
Pe faptul că interviurile sînt date la Presa Binomului – Digi Tv, Ziare.com, Agerpres, News.ro, Europa FM.
Ea minte, pentru că-i știe pe cei care o intervievează drept slugi de ale sale.
Cum să cuteze Ioana Ene Dogiu s-o întrebe, după ce Codruța Kovesi a spus că toți cei care o atacă sînt plătiți de corupți, dacă are probe în chestia asta?

Ca să nu pută, Codruța Kovesi a acceptat să meargă și la Radio România Actualități.
Ghinionul ei!
Aici a dat peste Alexandra Andon, ziaristă de excepție.
Și a început Alexandra Andon s-o întrebe despre toate acuzațiile din presă, s-o oblige să precizeze cînd simțea că interlocutoarea minte de îngheață apele lui ianuarie 2017!
Interviul a fost dat pe 20 ianuarie 2017.

Grație profesionalismului dovedit de Alexandra Andon, interviul cu Codruța Kovesi rămîne în posteritatea gogoliană a României prin acest fragment în care Codruța Kovesi, declară că și-a luat un soft pentru a vedea dacă a plagiat sau nu în cazul tezei de doctorat:

„Realizator: Doamnă Laura Codruța Kövesi, a frămîntat opinia publică şi teza dumneavoastră de doctorat. Vă pare rău de ceva în legătură cu această teză?

Laura Codruța Kövesi: Nu, nu, exclus, este o teză muncită, este o teză corectă. S-au pronunţat două verdicte cu privire la acest lucru, că teza este corectă. Mi-am achiziţionat, cînd a apărut a doua verificare, cînd a fost declanşată, mi-am achiziţionat personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit şi mi-am verificat teza şi este o teză corectă.

Realizator: Este o teză corectă. Spre exemplu, cele 4%…

Laura Codruța Kövesi: Este o teză corectă 100%.

Realizator: … 100%, cele 4% găsite de Universitatea de Vest…

Laura Codruța Kövesi: Eu am înaintat un…

Realizator: … din Timişoara nu sînt corect găsite?

Laura Codruța Kövesi: Deci nu vreau să comentez în acest moment modul în care s-a făcut verificarea. Aştept să rămână definită sau să se finalizeze această procedură. Eu am /întocmit/ două puncte de vedere, unul pe care l-am trimis la Universitatea din Timişoara şi unul pe care l-am înaintat la CNATDCU. Cînd va fi finalizată această procedură, pot să fac public punctul de vedere şi pot să fac publică şi verificarea pe care eu am făcut-o cu acelaşi soft.

Realizator: Softul cumpărat de dumneavoastră atunci, pe care deci l-aţi folosit…

Laura Codruța Kövesi: Da.

Realizator: … la verificarea propriei teze vă dă că 0%…

Laura Codruța Kövesi: Este acelaşi.

Realizator: … este citat fără ghilimele?

Laura Codruța Kövesi: Acel soft identifică similarităţi, deci acel soft ne arată că ai folosit cuvinte din limba română şi ne arată că dacă introduci corect criteriile, dată, surse de citare, bibliografie, ieşi pe zero.”

Să recapitulăm.
Codruța Kovesi nu e Dănilă Prepeleac, născocit de Ion Creangă, ca să avem de ce rîde.
E de 13 ani șefă la Parchetul general mai întîi și la DNA mai apoi.
Codruța Kovesi a susținut c-a scris cu mînuța ei o lucrare de doctorat.
Din cîte știm de la Aristotel încoace, o lucrare științifică, fie ea și de doctorat, se face în deplinătatea facultăților mintale.
Se presupune astfel că Codruța Kovesi știe dacă a plagiat sau nu în lucrarea de doctorat, avînd în vedere c-a scris-o ea. E halucinant să crezi că autorul unei teze de doctorat are nevoie de un soft pentru a vedea dacă el, autorul, a plagiat sau nu.

La început am rîs de asemenea gogomănie.
După care, revenindu-mi, am stat și m-am gîndit nițel.
Iei un soft să vezi dacă lucrarea semnată de tine e plagiată doar atunci cînd ea ți-a fost scrisă de altul!
Nu de alta, dar tu nu știi ce-a făcut cel care a scris-o în numele tău!
Recunoaște fără să vrea Codruța Kovesi că lucrarea a fost scrisă de altul?
Posibil.

După opinia mea, toate tezele de doctorat suspecte de plagiat în cazul demnitarilor – începînd cu cea a lui Victor Ponta și terminînd cu a Codruței Kovesi – au fost scrise de „negri”.
Aceștia, deoarece lucrarea nu era semnată de ei, au plagiat masiv pentru a da gata lucrarea fără prea mare efort.
În unele cazuri – ca în cel al lucrării lui Kovesi – au și fușărit-o, plagiind aiurea.
Iar cei care au semnat lucrarea n-au știut o clipă c-a fost plagiată.
De aici și uluirea lor sinceră cînd li s-a spus că e vorba de un plagiat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 22 ianuarie 2017”

 • Asistam la o noua mineriada: IOHANNESIADA! Urgent, f. urgent numitul Iohannis Klaus Werner trebuie SUSPENDAT dar si urmarit penal pentru TRADARE! Romani, puterea este in mainile noastre!…Romani, destul am fost calcati in picioare! Ce vrea Iohannis Klaus Werner? Are o singura misiune, DISTRUGEREA ROMANIEI!

 • Daca carnatarul johannis si cativa agitati usr vor sa dea foc la tara sa aiba grija sa nu culeaga ca au semanat…

 • cristiule…

  apropos de incendii si de Iohannis cu protestatarii vor sa dea foc la guvern pe care ai zis-o la ghitatv…

  2 problem,e
  1 – nu e eficient pentru ca e goala cladirea acum
  2 – nu faci un bine tarii si-ti dai tu foc… ca aberezi pe zi ce trece din ce in ce mai mult…. o sa atingi singularitatea cat de curand (in prostie evident)

 • Cum ar fi să dau bani pe un soft ca să verific dacă teza mea de master e plagiată? 🙄 😆 😳 :mrgreen:

 • Maestre, ca sint ticalosi… asta e ! Dar nu inteleg de ce ne cred pe toti timpiti ? Bun… se bazeaza pe ‘forta’ pe care le-o da functia , dar cind ajungi acasa si ramii singur , sau cind citeva zeci de oameni iti striga , la fereastra, ‘hotii ‘ ce se intimpla ?Ti s-or sterge din mustrari la Monte Carlo sau in Seychelles, dar in rest ?

 • Sefu’, iti vand un pont : vezi ca Luluta se scobeste in nas cu destele, atunci cand crede ca n-o vede nimeni. Cred ca faci un rating de moare capra, daca scrii un articol pe tema asta… Unde mai pui ca este si de interes national…

 • Revelatia nu e ca teza i-a scris-o altcineva. Asta era evident prin faptul ca n-a murit de gat cu aia care i-au zis ca a plagiat si sa le dea cu paginile peste bot cu argumente care sa dovedesca ca stie ce e in teza si ca ea a scris-o. Nici un argument stiintific in directia asta. Noutatea aici e ca duduia care e cocotata pe post de sef de inchizitie e atat de lipsita de judecata incat isi da cu stangul in dreptul si mai si da bani personali (asa zice ea) ca sa verifice ca si-a scris singura teza. Da de la DNA Inchizitie nu poti sa te astepti la mai mult cand se confunda o comanda cu un numar de inregistrare de firma si se si face reclama la marea demascare a imposturii. Nu Maestre nu a facut o diversiune cand a aratat factura lui nea Ghita si marea dovada ca factura=facatura. A fost marea ei revelatie in marele ei profesionalism, si raspunsul cu softul o dovedeste.

 • Maestre, nu e suspect ca de 4 zile nu pomeniti nimic pe blog despre celebrele ordonante? Nu stiu cum sa spun, dar gandurile dvs despre intrigile sri si cu Kovesi nu prea intereseaza opiniunea publica, iar cei pe care-i intereseaza se uita la a3, rtv si b1.

 • Adevarat plagiat.

 • Este o ipoteza interesanta. In lumea asta ( deci nu numai in Romanía) s-au scris destul de multe lucrari de diploma, de doctorat si carti de „negri” pentru ca persoanele respective nu aveau timpul sau cunostintele necesare. Dar cum am scris, poate fi numai o ipoteza. Adevarul nu il vom afla niciodata.

 • Maestrul iar manipuleaza din greu. E irecuperabil.

 • Ponta NU a plagiat…insa, Teza de Doctorat a lui Ponta este plagiata!!! :mrgreen:
  Maestre daca eu scriu o carte si va rog sa-mi scrieti Prefata, cred ca inainte de a o scrie (semna) veti citi cartea mea, cel putin ca sa stiti despre ce este vorba.
  Dar, daca citind cartea mea va dati seama ca eu am plagiat, cu nesimtire, dintr-o carte mai veche de a dumneavoastra. Ce veti face dumneavoastra?…
  Eu zic, ca nu veti scrie Prefata si-mi veti da cu pseudo cartea mea drept in moalele capului.

  Acest fapt nu s-a intamplat cu Teza de Doctorat a lui Ponta.
  Domnul profesor ce-i semneaza Prefata la Cartea lui Ponta, provenita din Teza de Doctorat, este una si aceiasi persoana cu cea din lucrarile cui noi constatam ca e plagiata Teza de doctorata a lui Ponta.

  QED – Domnul profesor s-a autoplagiat si uite asa usurel i-a facut si lui Ponta Teza de Doctorat. Acum tace malc.

  2) Nimeni nu spune de ce si-au luat stimabilii Romaniei doctorate.
  Stiu ca era o moda, a spus-o primarul Robert Negoita…
  Adevarul e pe bani multi (poate mai este) ca o teza te costa maxim 5.000 Euro, dar o amortizai rapid prin crestrea de 15-25 % la salariu de bugetar, uneori chiar din primul an.
  De aceea numai la MAI erau (sunt) peste 800 de doctori (Phd).
  Sa-i multumim lui Adrian Nastase care a dat o OUG care a introdus aceasta prevedere.

  S’auzim de bine!

  • Inginere, incearca in pasajul de mai jos sa inlocuiesti ¨cui¨ cu ¨careia¨(pardon de cacofonie), ca nu suna… 🙂
   ¨este una si aceiasi persoana cu cea din lucrarile cui noi constatam ca e plagiata Teza de doctorata a lui Ponta¨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *