Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Dvs ce credeți? SRI n-a știut de această lovitură de forță pusă la cale împotriva Guvernului Ponta?

Vineri, 5 iunie 2015, premierul României, Victor Ponta, a fost convocat la DNA și pus sub învinuire atît ca avocat, cît și ca premier.
După momentul convocării, DNA a remis Presei un Comunicat insipid, în care, ca de obicei, în ultimul timp, se face multă proză proastă, semn al unei realități hazlii:
Procurorii vor să țină locul jurnaliștilor, deveniți, la rîndul lor, procurori.

Din acest Comunicat, singurul lucru interesant, pe lîngă aberația de a acuza drept conflict de interese propunerea de către un șef de partid ca cineva să fie ministru, ( e un conflict de interese propunerea lui Klaus Iohannis ca Alina Gorghiu să fie președinta PNL?), am putut remarca faptul că din coada textului lipește celebrsa referire la Sprijinul dat de SRI.

Pînă acum, SRI își făcea un motiv de înfoiere curcanistică din prezența referii la implicarea sa într-un dosar de corupție. Desigur, asta transformase SRI într-un soi de Miliție Economică, ipostază – care sunt sigur – a picat și pică prost acelor tineri care s-au angajat aici pentru a se bate cu KGB și nu Mischie de la Gorj, pentru a fi un Bond român, și nu un Tudor Postelnicu al lui Nicolae Ceaușescu. Absența referirii poate avea mai multe explicații:

 1. Folosirea DNA pentru tranșarea unei bătălii strict politice între două partide – PSD și PNL – a fost socotit de SRI un rahat prea rău mirositor pentru a se afișa cu Dosarul Victor Ponta.
 2. SRI nu putea recunoaște public faptul că l-a spionat chiar pe premierul României, indiferent c-a făcut-o sau nu.
 3. Eduard Hellvig a trecut la punerea în practică a deciziei de a scoate SRI – cel puțin la nivelul imaginii publice – din tocătura compromițătoare a păruielii interne pentru a accentua imaginea de Serviciul de Intelligence, concentrat pe bătălia cu amenințările la Siguranța Națională.
 4. SRI a fost implicat pînă gît în punerea la cale a iminentei schimbări de majoritate parlamentară prin intermediul Cătușelor. Absența referirii la SRI e o diversiune prin care SRI vrea să nu fie implicat în Scandal.
 5. Lovitura de forță (pentru că o să vedeți, e chiar o lovitură de forță, un plan pus la cale pînă la cele mai mici amănunte, de care guguștiucul Victor Ponta nu-și dă seama) a fost gîndită de Klaus Iohannis împreună cu PNL și cu DNA fără știrea SRI.

Dvs ce credeți? SRI n-a știut de această lovitură de forță ?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

114 comentarii pentru articolul „Dvs ce credeți? SRI n-a știut de această lovitură de forță pusă la cale împotriva Guvernului Ponta?”

 • nu stiti cum sa-i scoateti basma curata pe acesti hoti ….. UNDE VOM AJUNGE CU ASEMENEA POLITICIENI si cu ziaristi gen Ion Cristoiu care comenteaza functie de interesele sale ??? dezamagire maxima sunteti pentru mine d-nule Cristoiu , dezamagire maxima este si Moldova cea ingropata si saracita de PSD-isti , PES-isti votati in masa de moldoveni

 • @Rares Caradima: se numeşte APOFENIE.
  ,,Apofenia este intenția de a face legături și conexiuni sau de a găsi tipare, șabloane sau modele chiar și acolo unde ele nu există.’’
  (http://ro.wikipedia.org/wiki/Enigma_num%C4%83rului_23#cite_ref-6)

 • Domnule/cum/puteti/sa/spuneti/ca/premierul/ponta/este/uzat/imi/pare/rau/de/cultura/pecare/o/aveti/ca/ati/dat/…….

 • Vanduti la sange fortelor externe, forte care fac compozitia si ordinea de zi a „binomului”.

 • SRI vorbeşte in parlament prin gura lui Daniel Savu care gură a anunțat zid in jurul lui Ponta…Hellvig a anunțat la bookfest schimbări majore in SRI…se pare că era Coldea este pe cale de dispariție..dar rămân oamenii serviciului care au lucrat cu DNA.

 • Indiferent cum o sucim si o invartim PUTE RAU A !!!

 • Stie,cum sa n7!

 • Ba da a stiut,dar nu va mai luati aiurea de PMP.ca va blochez.

 • Va sustin, mult succes si multa sanatate !!!

 • Nu-l ducea mintea pe Iohanis sa faca asa ceva , el deabia le spunea o fraza la copii intr-o ora , asa ca SRI si DNA L-AU SERVIT LA CIOC !

 • Eh SRI’ul n-a stiut… eu nu-l pot suferi pe Ponta, dar dosarul este slab spre mistocar …

  Lumea ar trebui sa DUCA DORUL lui Basescu si D.Morar !!!!!!

 • La asa Parlament, asa SRI!

 • Din tot ce a spus VP de maxima gravitate este acuza de lovitura de stat din partea DNA. dar nu numai, caci nu a specificat foarte limitativ. Daca este adevarat este grav dar daca minte este si mai grav caci este un atac total la adresa DNA. Nu ne putem juca cu acestea caci sunt spuse de un PM. Si Basescu si altii au vorbit de incercare de lovitura de stat parlamentara in 2012 (nu e contradictie in termeni caci s-a intamplat in America de sud) dar erau argumente solide pentru asemenea acuza, pe cand azi…?

 • Si daca….intreb ,daca trebuie citit dintr-o alta perspectiva? Aceea a interesului national. Daca acest interes national dicteaza intr-o anumita logica atunci cand Rusia este „ante portas” , atunci indiferent de calea urmata decizia este corecta si trebuie urmata fara urma de ezitare.

 • Sa speram ca JUSTITIA sa-si duca cazul pana la capat ! MITOMANUL tarii TREBUIE scos din joc …..

 • Bine ziceti !

 • Stimate d-le Rudel Obreja, este mare păcat că marile valori ale acestei ţări, iar d-voastră faceţi parte din această categorie, nu au fost răsplătite pentru beneficiile aduse României de-a lungul timpului, mai ales ca imagine. Pentru tot efortul depus, munca, perseverenţa, dăruire, primiţi înapoi o „lecţie” de la o pupincuristă a acestui Sistem Infect, de fapt două- Kovesi şi Stanciu. O să vină şi vremea când cele două „nimfe”slugarnice vor trebui să şi răspundă pentru toate mârşaviile. Dar, d-voastră aţi dat tuturor românilor o lecţie- că sunteţi un om de onoare – care nu turnaţi la comandă în cauze fabricate!

 • eu zic 4…si sper sincer sa nu fie si 5 🙁

 • credem ca ponta e pericol national si trebuie sa plece impreuna cu haita de jefuitori, iar concubinul iohannis trebuie si el sa plece pentru mizeria de proces in care s-a decis ca nu a fost incompatibil,astfel ne-am putea lua tara inapoi….poate

 • Acum pricep tot. Ponta a fost obligat de „servicii ” sa devina penal ,pt .a da lovitura de stat DNA-ul.

 • Pe oamenii ii intereseaza daca Ponta este corupt.Daca este sa-si dea demisia ,in rest nu ne intereseaza cum a lucrat D N A si S R I

 • Încep sa-l regret pe Basescu, și m – am temut că vom ajunge aici cu combinația asta dintre scursurile pnl – ste, stransurile PDL – ste + oligofrenul SS.

 • O astfel de lucratura nu putea fi dusa la bun sfarsit fara stirea SRI. E greu de spus care e gradul de implicare a serviciilor, dar de stiut s-a stiut. Trebue sa recunoastem ca mutarea implica si o vulnerabilizare „respectabila” a tarii, atat intern cat si extern. Nu m-as mira ca si guvernatorul BNR sa fi fost la curent pt simplul motiv ca BNR trebuia sa ia in considerare o eventuala devalorizare a leului. E bine ca se intampla, e rau ca se implica justitia. De ieri ma tot uit la tv’uri si nu vad o reactie matura din partea jurnalistilor si analistilor invitati. Ponta nu e Ponta infractorul ci e premierul a carui scoatere din carti inseamna in fond caderea guvernului. Nimeni nu vorbeste despre asta si nu e deloc bine. Tocmai caderea guvernului da nuanta unui puci; cat e de justificat sau nu ramane de discutat. Iohannis nu da senzatia ca e in masura sa gestioneze o criza guvernamentala, iar opozitia nu pare pregatita sa sustina alcatuirea unui alt guvern. Stim foarte bine ce poate un PSD in opozitie iar presedintele nu e Basescu ci un soi de voda absent din problemele majore ale tarii. De aici intrebarea: Cine preia puterea? Caderea guvernului, dincolo de tevatura instalarii unui alt executiv, inseamna si trecerea justitiei si a institutiilor de forta intr-o zona incerta. Cine va prelua min justitiei si cine va avea la indemana parchetul general? Ce contur va avea o noua majoritate in parlament cu Zgonea si Tariceanu la sefia camerelor? Aveti impresia ca raspunsul la aceste intrebari e necunoscut serviciilor sau capilor justitiei? Chiar daca Iohannis ar fi picat ca musca-n lapte, cineva a coordonat mutarea si are la indemana si reactiile posibile!

 • Tin minte cat l ati criticat pe Ponta iar ulterior l ati avut invitat intro emisiune… Erati noncombat, lingusitor perfect. Nu sunteti credibil deloc.

 • Sigur că știa, Maestre !
  Ceea ce Dvs. numiți „Binomul SRI-DNA”, eu cred că este „Holdingul SRI-DNA”. Primi se ocupă cu producția (de dosare!), ceilalți cu „comercializarea” (punerea lor în valoare!). La „marketing” este problema și aici pun umărul unii dintre jurnaliști.

 • o scarbosenie asa de mare ca aceasta lucratura a lui johannis cu gasca nici basescu nu a facut-o , unde am ajuns

 • SRI stie tot, si ce nu-l intereseaza stie,eduard helvig, prietenul lui johannis pune si el o mana de ajutor la demolarea lui ponta dar din lipsa de fapte , au insailat un scenariu in mare graba ca sa-i terfeleasca imaginea lui ponta sa-l forteze sa demisioneze ,nici un judecator de bun simt nu-l va condamna pe ponta pentru aceste povesti

 • SINTEM O TARA DE PROCURORI si PROCURATORI SEFI !

 • 1, 3 şi 4: Constat că ,,Maestrul’’ e ,,suspect’’ de bine informat despre ce se petrece în intimitatea SRI. Până şi despre păruieli interne şi rahaţi!
  ,,2. SRI nu putea recunoaște public faptul că l-a spionat chiar pe premierul României, indiferent c-a făcut-o sau nu.’’ Dacă ,,a făcut-o’’, de acord, nu putea recunoaşte. Dar dacă ,,n-a făcut-o’’, ce să ,,recunoască’’? Că n-a făcut-o?! Eventual să nege, în cazul în care ar fi fost luat la întrebări!
  5: Păi dacă ,,guguștiucul’’, împreună cu ditamai partiduloiul, nu-și dă seama, iar ,,Maestrul’’ îşi dă, păi atunci mai merită ,,guguștiucul’’ să fie prim-ministru? Păi atunci n-ar fi oare mai bun ,,Maestrul’’, care-şi dă seama? (,,Dvs ce credeți?’’) Dându-şi seama şi ştiind care sunt binomul, trinomul şi celelalte polinoame, ar merge la sigur ,,să taie răul de la rădăcină’’ (parcă aşa scriau odinioară ,,scânteile’’, a mare şi a mică.)
  Hai ,,Maestre’’…, mai bine lasă Binomu’ şi ia în braţe bidonu’, că suntem mai în câştig aşa! Mata cu bidonu’ (oare l-a văzut cineva, vreodată râzând pe ,,Maestru’’ – da’ râzând, nu doar zâmbind?), iar noi scutiţi de revelaţii, ca de pildă marele om politic Crin Antonescu. De care e atât de mare nevoie acum ,,mai mult ca niciodată’’, pentru că ,,ar putea declanșa o mișcare reală, a cetățenilor sincer neliniștiți de derapajele Statului de Drepți’’… Îl şi văd pe Crin Antonescu ,,declanşând’’… ,,Dvs ce credeți?’’

 • Pleaca hotii de la guvernare si vin banditii.Tara asta chiar e praf.Ce a fost si ce a ajuns!Populatie e slabita.Nu mai are putere sa faca nici revolutie…

 • Tovarasu’ Cristoiu,
  Tot comunist ai ramas?
  Ma asteptam la o comparatie similara din partea lui Ponta & Co., nu din partea unuia cu asa mare experienta.
  Gorghiu nu cred ca i-a dat bani si masini din contracte din bani publici lui Iohanis, iar PNL nu este un minister sau o institutie publica.
  De altfel nici Al Capone n-a fost dovedit pentru omucideri de FBI sau CIA, ci de fisc.
  Nu stiu cum se numeste sindromul celor care vad comploturi la tot pasul, dar cred ca uneori trebuie sa recunoastem ca unii cad, de unde s-au cocotat, de prosti.
  Daca intrebarea din titlu era numai retorica eu iti raspund ca n-are importanta daca stia sau nu pentru ca Ponta si PSD sunt o grava amenintare la Siguranta Nationala, vezi Ucraina si coruptia.

 • a stiut. Si ? Ponta trebuia sa plece. Prin orice mijloace! Politica externa pe care o face, pericliteaza siguranta nationala. Chinezi la telecomunicatii, dughin la nastase, canadieni si austrieci dubiosi, in timp ce americanii ne-au ales punct strategic. Ce strategic, plin de tradatori ?Au iesit acum ca ciupercile , sculati din ,,somn” si bantuie pe toate canalele, retele de socializare, acoperiti prin toate unitatile si firmele. Ati spus ca ati trait o data comuismul si ca nu-l mai vreti inapoi.Nici noi !Ciuma rosie n-a murit de fapt, niciodata.Faptul ca tanti aia doarme la antene, soune multe despre cine e. O a doua grevista, care anul viitor va propune legi in parlament.

 • Placuta sintagma,,votant idiot in turul doi al lui IOHHANIS:-D.Mare dreptate!:-)

 • Eu am inteles ca info despre avocatul Ponta au fost gasite in urma investigarii hard-urilor pe care dobitocul de Sova a dat ordin sa fie distruse ca sa ascunda urmele. In urma ac fapt (incercarea distrugerilor probelor) s-a cerut si arestarea lui Sova.

 • Presedintele Germaniei si-a dat demisia pt mai putin (o invitatie pe banii unui prieten la Oktoberfest, 2 nopti la Munchen si niste mese platite de cel care il invitase) si in final a fost si achitat!!!!!
  Dar rusinea de a fi anchetat intr-un caz ce friza coruptia l-a facut sa demisioneze!!!!!!

 • don jack, da’ de cand aplicarea legii se numeste lovitura de forta pusa la cale?

 • Putin imi pasa daca SRI a stiut sau nu, important e ca lovitura de forta gandita de Iohannis a facut sa-i zboare penele gugustiucului de Ponta. Cu cat va pleca Ponta mai devreme, ”pacatele” lui Iohannis, vor dispare mai repede din memoria mea. Fiecare pasare pe limba ei piere.

 • Cu siguranță au știut toate structurile de putere inclusiv ,,deontologii” acoperiți, grav e că de ce au tăcut și acoperit până acum aceste acuzații grave de natura penala care vin să demonstreze cât de coruptă e guvernarea năpârcilor USLINOASE condusa de pasivul mitomanului ,,salvator „!!!

 • Mai bine ne intrebati de Zara care se baga ca chilotii n cur!

 • Mai bine ne intrebati de Zara care se baga ca chilotii n cur!

 • Deci Pinichio joaca corect iar ceilalți ” jucatori” trișează …Cred ca de la caldura , ați început sa delirati in ultima vreme dom’le Cristoiu. Mai aștept vreo doua ” gânduri” sa vad, poate va reveniti. Daca nu , ma veți obliga sa va dau unlike la pagina si sa nu mai citesc aberațiile ce apar in ultima vreme pe pagina dvs. Nu stiu prin ce minune ați devenit asa deodată avocatul infractorilor grei din politica românească .

 • Deci Pinichio joaca corect iar ceilalți ” jucatori” trișează …Cred ca de la caldura , ați început sa delirati in ultima vreme dom’le Cristoiu. Mai aștept vreo doua ” gânduri” sa vad, poate va reveniti. Daca nu , ma veți obliga sa va dau unlike la pagina si sa nu mai citesc aberațiile ce apar in ultima vreme pe pagina dvs. Nu stiu prin ce minune ați devenit asa deodată avocatul infractorilor grei din politica românească .

 • oligofrenul a luat 11 miliarde imprumut pe care le-a imprastiat la cersetorii PSD.daca nu reusesc sa-l dea jos cat de curand, penelistii nu vor mai avea o tara de guvernat.

 • oligofrenul a luat 11 miliarde imprumut pe care le-a imprastiat la cersetorii PSD.daca nu reusesc sa-l dea jos cat de curand, penelistii nu vor mai avea o tara de guvernat.

 • Desi sunt basist,”dusman” neobosit al lui Ponta,si votant idiot(in turul doi) al lui Iohannios,nu pot sa nu observ „lucratura” DNA-SRI pusa pe masa presedintelui. Nu cred ca el a „conlucrat”,lui i-a fost servita ca ajutor in lupta politica. Lupta politica in care Iohannis e doar beneficiar. Cred ca este un abuz de drept,o lovitura incorecta si ilegala. Nu-mi pasa de Ponta dar ma gandesc la oamenii simplii care nu au mijloacele financiare de a se apara in fata unui abuz.Aici este ,in opinia mea.marea problema. Kovesi si Coldea isi arata iar muschii frizand sminteala. Oamenii astia nu mai au masura.

  • Ma astept la o reactie politica viguroasa a PSD-ului.Poate o tentativa de suspendare a presedintelui. Sunt in corzi dar nu invinsi.Bineinteles ca nu mi-as dori asta,dar cine seamana vant culege furtuna.

  • Ma astept la o reactie politica viguroasa a PSD-ului.Poate o tentativa de suspendare a presedintelui. Sunt in corzi dar nu invinsi.Bineinteles ca nu mi-as dori asta,dar cine seamana vant culege furtuna.

  • Draga George, felul in care analizezi mi se pare corect perfect. Dar mai intai da-mi voie sa ma prezint : Inginer, Bucurestean ( fost),Pensionar pe scurt o Balanta-an de fabricatie „44 cu toate piesele inca originale si un pic …dus cu pluta cind e vorba de dreptate, respect si corectitudine. Am alergie la excroci,la lichelele din politica si incerc mereu sa descifrez logic evenimentele. Ca sa ajungem la zi trebuie sa incepem cu trecutul adica Basescu si lupta sa continuua cu „Sistemul”. Eu inteleg prin Sistem – Ponta si Serviciile de securitate, Servicii modernizate si patronate de serviciile americane ….si astia asculta tot nu se incurca, asta ca sa evite reclamatiile ca oamenii sint circotasi unii reclama ca vorbesc degeaba si nu sint ascultati, altii nu vor sa fie ascultati dracul sa-i mai inteleaga. Basescu a reusit sa reziste in lupta cu Ponta si securistii datorita respectului avut din partea guvernului american pentru un om curajos , de cuvint pe care s-au bazat. Dupa plecarea lui Basescu vidul de putere politica a dus la „privatizarea” SISTEMULUI SECURIST ( vezi declaratiile pe fata ale lui DUMBRAVA ca securitatea actioneaza ca-n CODRU adica o goneste de la spate pe Codruta ca material au adunat destul in timpul lui Basescu dar nu l-au putut folosi.Romania a devenit o democrtie balcanica moderna cu un Prim-Ministru ( turnator al serviciilor americane ), Ambasadori securisti ( si asta pe fata; sa fie prostie sau aroganta fiindca altii au angajati….2,3….”Gradinari” ca toti spioneaza ). Cit priveste dreptul la vot sintem model de democratie. Pai unde mai au mortii drept la vot? Nicaieri.Nu conteaza ca sint morti, daca au constiinta vie. Apropo unii mai reclama ca au gasit buletine de vot inainte de deschidere, sau noaptea tirziu dupa inchidere., dar nu se gindes ca „mortii” astia au probleme cu lumina zilei. Ce a ajuns din tara asta? Cine n-a mai suportat mizeria a plecat, cine a ramas o tine pe manele. Ce trista melodie…..Doamne, vino Doamne sa vezi ce-a mai ramas din Oameni ! George, inchei urindu-ti numai bine tie si intregii familii si scuza-ma ca te-am retinut atit, da asa sint pensionarii.. cind prind cite unul nu-l mai lasa.

  • Johann,analiza ta este pertinenta,doar ca „sistemul” este mult mai complex.Este viu si in continua miscare,metamorfozare. E ca o hidra cu multe,foarte multe capete,Tai unul,apar alte doua.Nu-mi fac iluzii ca va fi „eradicat” vreodata,dar este bine ca mai sunt oameni care-l „dibuie”.Numai bine si tie si alor tai.

  • SINTEM PROSTI SI NE MERITAM SOARTA CA STAM CU MIINILE IN SIN CA BABELE cu CURU PE LAITA !

  • Victor,vad ca locuiesti in Timisoara,ia-ti curul de pe laita(banuiesc ca e un scaunel,o lada,sau asa ceva) si schimba soarta.

  • George,ai sa razi………..dar mi-as dori o suspendare a idiotului de la Cotroceni.

  • N-am sa rad Ruxandra,si eu mi-as dori,dar va fi vai si-amar de Romania. Deja este un razboi total,care pe care.

  • O incercare de suspendare ar fi perfecta ca ar iesi rapid revolutie si nu ar mai scapa vii nici Ponta nici Baronii.

 • Ati facut ” o pasiune ” pentru Iohannis / remarc :))

  • Domnul Cristoiu, spre deosebire de corul celor ce-l injura pe Iohannis, nu se mai ascunde si incearca sa-l apere pe Ponta. Sa vedem daca si ceilalti coristi au curajul asta. Uite cum se clarifica imaginea legaturii intre EU si VVP.

 • Spuneti ca este lovitura de stat ,tot ce se poate ,fiindca este pusa la cale de aceiasi care au pus la cale si demiterea presedintelui in 2012 schimband legi ca sa nu fie acuzati de lovitura de stat .Atunci SRI a stiut ? Acum a stiut ?

 • De acord cu analiza insa putin deranjante intrebarile gen poptamas „dvs ce credeti”? Oricum cine vrea sa comenteze o face oricum fara intrebari provocatoare…

 • Coincidenta motiunii de cenzura cu decizia DNA si cu reactia presedintilor Iohannis si Basescu nu dau o prea buna imagine PNL, care la alegeri 2016 va trebui sa lupte cu mitul paradisiac al unui PSD care abia ce ajunsese sa dea de toate: leu stabil, crestere economica, alocatii duble, vouchere de vacante, mâncare fara TVA, autostrazi, carti ieftine, Festival Enescu, educatie si sanatate… Iar solutia PNL Gorghiu-Blaga acum, cu voturile la PSD, inseamna criza politica, nervi.

 • Bine punctat Maestre,asa este

 • contabilul de la SRI a stiut precis, e mai tare ca juristul sef, are card de sanatate trimis prin posta precis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *