Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Gîndul de duminică, 8 februarie 2015

De ce tace George Maior? E de acord cu acuzațiile aduse de Elena Udrea SRI-ului, pe care l-a condus timp de nouă ani?

Am mai scris și am mai zis, cred, că unul dintre momentele postdecembriste enigmatice, pe cale să bată venirea minerilor la București, rămîne cel cu filajul de la Paris.
De aceea, din noua spovedanie a Elenei Udrea, de sîmbătă seara, m-a făcut să tresar dezvăluirea că a știut de existența fotografiilor de la George Maior înainte ca acestea să apară. Cică George Maior i-a zis c-a aflat de existența lor de la Florian Coldea.

Prin această confesiune, Elena Udrea scoate din cauză SRI în afacerea de la Paris.
Dacă directorul SRI i-a spus Elenei Udrea că există niște fotografii cu ea și Alina Bica la Paris (ca de obicei, Elena Udrea nu dă și amănunte în stare să susțină o anchetă – în cazul de față, amănuntul Cine deținea fotografiile înainte de apariția lor pe site-un misterios) e imposibil ca SRI să fi făcut filajul și să fi aranjat publicarea pe site. Dacă ar fi fost o Operațiune SRI, nu cred că directorul SRI ajungea cu nebunia pînă acolo încît să deconspire Operațiunea tocmai Elenei Udrea.

Dezvăluirea din spovedania de sîmbătă m-a făcut să tresar însă și din alt motiv.
Elena Udrea pune pe seama prim adjunctului Florian Coldea o vastă Operațiune, de fapt mai multe Operațiuni, desfășurate din 2006 pînă în 2015, de implicare ilegală în viața politică, mediatică și juridică a României.

George Maior și-a dat demisia abia în ianuarie 2015.
Pînă acum, pînă în ianuarie 2015, George Maior a fost din 2006 director SRI.
Cum de n-a știut ce face Florian Coldea?
Cum de nu i-a adus nimeni la cunoștință din cadrul Serviciului?
Desigur, sunt mulți nătîngi pe piața media care, dîndu-se specialiști în domeniul Intelligence, un domeniu presupunînd realități aparte, susțin că George Maior era director numit politic.
Da, dar așa cum George Maior a declarat în interviul acordat lui Dan Andronic, el a fost cel care a semnat toate mandatele de interceptare în cazurile de Corupție.

Elena Udrea susține că interceptările erau mijloace pentru Florian Coldea de a face Poliție politică.
Să mă ierte Dumnezeu! dar George Maior apare aici ca un terchea-berchea de colecție.
Cum adică, timp ce nouă ani a semnat mandate ilegale, vîrîte sub nas de Florian Coldea?
Timp de nouă ani emblema SRI a fost George Maior și nu Florian Coldea, care a ținut să aibă un low profile.
George Maior a vorbit în Parlament despre realizările SRI. George Maior a vorbit despre legalitatea acțiunilor SRI în interviuri și declarații de presă.
Să credem că George Maior era o paiață a lui Florian Coldea, unul căruia îi poruncea Florian Coldea ce să zică despre SRI?

Acestei întrebări se cuvine să-i răspundem cu o altă întrebare:
De ce tace George Maior la acuzațiile aduse de Elena Udrea Serviciului cu a cărei măiastră conducere s-a lăudat timp de nouă ani?

George Maior nu mai e director al SRI.
Ce-l oprește să intervină în acest scandal care pune la îndoială cei nouă ani de mandat în fruntea SRI, care-l pune pe el într-o lumină proastă, cea de tăntălău tras pe sfoară zilnic de ofițerii SRI?
Ar fi  mai multe ipoteze:

  1. George Maior nu vrea să intervină considerînd acuzațiile Elenei Udrea povești vînătorești.
  2. George Maior se teme să n-o supere pe Elena Udrea știind că aceasta l-ar putea da în gît mai ceva decît pe Oreste.
  3. George Maior îl urăște pe Florian Coldea și tace sperînd că fostul său adjunct va fi debarcat.

Sunt ipotezele mele.
Dvs ce credeți?
Aveți și alte ipoteze?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 8 februarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog