Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de joi, 12 mai 2016

Codruța Kovesi ne lasă să înțelegem că DNA nu va deschide în veci un Dosar de corupție în cazul Dezinfectanților falsificați. De ce? Inutil să ne mai întrebăm. Știm deja răspunsul!

Guvernul a confirmat rezultatele anchetei desfășurate de Cătălin Tolontan. Potrivit unei declarații de presă făcute miercuri, 11 mai 2016, de Victor Strâmbu, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, venit la Guvern direct de la ICECHIM, unde au fost verificate probele de dezinfectanți livrați de Hexi Pharma spitalelelor din România, probele efectuate pe 14 produse de la Hexi Pharma, la Institutul ICECHIM, au fost neconforme.

Ele au fost diluate și de zece ori, ceea ce înseamnă aproape apă chioară pe post de dezinfectant plătit de spitale de la Bugetul asigurărilor de Sănătate și folosit inutil împotriva infecțiilor.
Cu acest prilej s-a anunțat retragerea imediată a produselor Hexi Pharma din spitale.
Firma, la rîndu-i, a anunțat c-a intrat în insolvență.
Și cu asta basta!

La Parchetul General Dosarul – mai mult decît comic, deschis după două săptămîni de scandal n-a depășit faza in rem.
Pentru că SRI n-a desecretizat nici pînă la ora asta (22, miercuri, 11 mai 2016) fie și o singură informare dintre cele 100 invocate a fi fost trimise beneficiarilor timp de cinci ani, nu știm cine e responsabil de moartea cu zile a unor oameni prin spitale:
SRI care n-a informat sau beneficiarii care n-au luat în seamă informările?.

Cît despre DNA, nu s-a deschis nici pînă acum dosar in rem pentru această Afacere de corupție, una dintre cele mai mari din postdecembrism.
De ce nu s-a deschis?
Răspunsul ni-l dau strădaniile Codruței Kovesi de a ne lua drept proști.
În cadrul unui interviu acordat miercuri, 11 mai 2016 site-ului ziare.com are loc următoarea discuție dintre autoarea interviului și șefa DNA:
Spuneţi că investigaţiile în domeniul sanitar sînt o prioritate. Sîntem în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi. Activitatea, licitaţiile firmei Hexi Pharm sînt în acest moment investigate de DNA?
Noi nu investigăm o anumita firmă. Avem în investigaţie dosare care vizează achiziţii publice în domeniul sanitar, nu pot confirma nici numele firmelor, nici produsele, pentru că sînt dosare în lucru. Pot să vă spun că anumite achiziţii din domeniul sănătăţii sînt în verificări la DNA. Cînd vom putea face publice nume de persoane sau de firme, o vom face.
Dacă discutăm de corupţia în sistemul de sănătate, în ultimii doi ani ea a constituit o prioritate. Avem foarte mulţi manageri de spitale, funcţionari din Ministerul Sănătăţii, inclusiv un fost secretar de stat şi un fost consilier al ministrului, implicaţi în infracţiuni de corupţie privind achiziţii publice de aparatură medicală, produse uilizate în activitatea spitalelor, medicamente.
Noi am observat că în aceste dosare se repetă anumite tipologii de comitere a faptelor penale, motiv pentru care am şi tras semnale de alarmă în privinţa importanţei prevenirii. Atunci cînd o firmă de medicamente oferă mită pentru a obţine aprobările în vederea punerii pe piaţa a unui produs, cetăţeanul este cel care suportă preţul mitei. Degeaba luăm 100 de procurori care fac anchete pentru modul în care spitalele achiziţionează produse, dacă metodele şi procedurile nu se schimbă.
Anchetarea, condamnarea funcţionarului care a luat mită nu rezolvă nici dezinfectarea spitalului, nici reducerea preţului medicamentelor şi nici nu oferă garanţia că fapta de corupţie nu se va repeta.

Citiți și recitiți răspunsul!
E o mostră de cum se bate apa-n piuă pentru a ocoli un răspuns precis: da sau nu.
Se vorbește de investigații în Sănătate în general, în domeniul achizițiilor publice, de ce a făcut și ce a dres DNA în ultimii doi ani în domeniul corupției din sistemul de Sănătate, despre activitatea DNA de prevenire a corupției din Sănătate (ca să vezi, nu știam că DNA se ocupă și de asta), se vorbește despre cetățeanul care plătește mită bla, bla, bla.
Nici un cuvînt nu numai deschiderea unui dosar fie și în rem în acest caz, dar nici despre un firicel de posibilă corupție în cazul Hexi Pharma.

Ori de cîte ori a venit vorba pînă acum despre corupție, Codruța Kovesi a pledat pentru anchetarea și condamnarea vinovaților.
În cazul Dezinfectanților ea se referă la activitatea DNA de prevenire a corupției, la o datorie care e a politicienilor și nu a DNA.
Acestui bătut de cîmpii, firește, autoarea interviului nu-i pune capăt, atrăgîndu-i politicos atenția că i s-a cerut să spună dacă DNA investighează sau nu licitațiile firmei Hexi Pharma și nu ce trebuie făcut pentru prevenirea corupției în Sănătate.

Profitînd de asta, șefa DNA trece la alt subiect, mai convenabil.
Interviurile Codruței Kovesi de pînă acum s-au remarcat prin jubilația de a anunța un nou dosar de corupție.
De data asta, Codruța Kovesi nu numai că nu anunță un nou dosar de corupție – cel al licitațiilor în cazul Hexi Pharma, dar mai mult ne lasă să înțelegem că DNA nu va deschide în veci un dosar de corupție în cazul respectiv.

Am mai scris că în ultimele zile se desfășoară o manipulare de proporții menită a îngropa aspectul de Corupție al Afacerii dezinfectanților.
Răspunsul aiuritor dat de Codruța Kovesi mă convinge că manipularea e o încercare ieșită din comun a unei forțe mai puternice decît DNA de a nu se deschide o anchetă pentru corupție în cazul Dezinfectanților.
De ce?
Ancheta de la Parchet are pentru această forță avantajul că se limitează la infracțiunea comisă de patronul firmei. Acesta poate fi condamnat (poate, asta nu înseamnă că așa se va și întîmpla), pentru că în lăcomia de a obține un profit fabulos a diluat dezinfectanții. O infracțiune asemănătoare celei a crîșmarului care pune apă-n vin. În nici un moment, această anchetă nu va trece de patronul firmei și eventual cîțiva angajați care au diluat dezinfectanții, pentru a vedea cine a favorizat monoplul acestei firme. Ancheta DNA, în schimb, ar fi obligată să treacă dincolo de fapta patronului pentru a vedea cine și de ce a impus monopolul acestei firme.
De aceea face pe dracu-n patru Codruța Kovesi de a evita să vorbească despre corupția din cazul licitațiilor de care a beneficiat firma.

Vor reuși păpușarii din spatele Afacerii Hexi Pharma, aceeași și din spatele Codruței Kovesi, să îngroape Scandalul?
Firește că vor reuși.
În cazul Teroriștilor din decembrie 1989 un slogan folosit de demonstranții anti- FSN în 1990 suna cam așa:
16- 22/ Noi am tras în noi!
Tare mă tem că în curînd vom spune și noi că în cazul Dezinfectanților noi sîntem vinovați.
Ce dracu’ căutăm prin spitale?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 12 mai 2016”

 • De ce????!!! … Motivul??? Sint rechinii impicati , in virful piramidei????!!!!

 • Daca si cu aceasta ocazie(scandalul dezinfectantilor…), natia asta nu va fi instare sa identifice sursa raului si sa demonstram ca tot raul postdecembrist provine de la fosta securitate comunista(prin oamenii ei, care sunt actuali, nu fosti…); daca nu von face legatura ca tatal acestui idiot criminal Dan Condrea, a fost securist si tocmai de aceea fiusul a putut sa faca ceea ce a facut, pentru ca are un tata fost securist si apoi sa mergem inapoi pe firul evenimentelor, a istoriei recente si sa demonstram ca tot raul post decembrist e marca securitatii comuniste, ajungind pina la momentul “revolutiei” unde acea mare diversiune in care au murit 1400 de oameni a fost o ticalosie a securitatii, facuta cu scopul de a se mentine tot ei la putere prin FSN…, inseamna ca suntem un popor de idioti care isi merita soarta de rahat, acum este momentul perfect sa-I demascam, daca pierdem si aceasta ocazie, suntem un popor de timpiti. Pot spune ca prin analogie, acum se pot afla criminalii de la revolutie, deoarece sunt tot astia care ne-au omorit in spitale…
  Acum, dupa 26 de ani si jumatate de umilinte, a venit momentul sa-I demascam, sa-I punem la zid, o ocazie atit de buna pentru a-I deconspira nu vom mai avea, daca nu vom fi in stare nici cu aceasta ocazie sa punem degetul pe rana, inseamna ca suntem un popor de idioti! Trebuie sa speculam momentul, asa cum ei au speculat orice moment pentru a se imbogati; asa si noi trebuie sa speculam acest moment pentru a-I demasca…
  De aceea era important sa aflam adevarul de la revolutie, eu vad legatura dinte crimele de la revolutie si crimele facute de acest securist Condrea, ambele sunt marca securitatii comuniste, lucrurile se leaga, sunt intr-o continuitate funebra de aproape 27 de ani! La cit rau ne-au facut comunistii astia criminali (incepind cu Ion Iliescu) in ultimii aproape 27 de ani(72 de fapt de la funebrul moment 23.08.1944), sa-I lasam si acum, sa ne scape printre degete, acum cind ii avem in mina, cind s-a dovedit ca ne-au omorit premeditat in spitale prin acest Condrea, iar legatura lui Condrea cu fosta securitat(prin tatsu) e videnta, ar fi o dovada ca intreg poporul e vinovat de situatia actuala, chiar complice; ce ar trebui sa ne mai faca ca sa ne rasculam impotriv a lor?
  Acesta este pretul pe care il platim pentru ca noi ca popor nu am fost in stare sa aflam adevarul de la revolutie(nici nu ne-a interesat cu adevarat aflarea lui, nu s-a militat pentru asta…); apar astfel de firme ale securistilor de genul Hexipharma unde securisti ca acest Condrea s-a imbogatit pe suferinta oamenilor… Daca securitatea ar fi fost deconspirata pentru crimele de la revolutie, cred ca s-ar fi evitat multe excrocherii, ar fi aprut o lege a lustratiei care ar fi preintimpinat astfel de hotii, de nenorociri…
  Eu cred ca fara aflarea sursei raului, raul nu poate fi combatut, chiar e asa de greu pentru natia asta sa-I deconspire pe securistii comunisti si sa spunem raspicat ca ei sunt sursa actual a raului din tara noastra, ca avem o tara anormala, tocmai pentru ca e tara pe care ei au facut-o asa?!

 • Maestre, te rog sa incercati o noua abordare in analizele politice interne si extrene pe care, cu deosebita eleganta si claritate in glas, le expuneti pe sticla atat de plina de flegma a posturilor RTV si B1.ro. Ati vazut si dvs ca in ultima vreme ati cam dat-o-n bara ,in gard, ce sa mai….ati gresit total. Eu ma gandesc la viitorul dvs, pt ca nu vreau sa ma lipsesc de o personalitate atat de puternica, dar clientii dvs au si ei o limita – a rabdarii si a contului bancar. Merita sa incercati o schimbare de macaz, nu ar fi nici prima data si nici ultima schimbare pe care o faceti in cariera dvs atata de lunga si glorioasa. Stima si respect, decat :)!

 • Maestre, vedeti, daca nu ati fi fost atat de puternic impresionat de plimbarea cu limuzina prezidentiala si de luminile bucurestiului pe timp de seara, acum ar fi putut sta numele dvs in dreptul anchetei jurnalistice, dar grijile banesti – pt. ca viata e scumpa peste ocean – va ocupa tot timpul.

 • Maestre, eu nu mai inteleg nimic, dar chiar nimic din toata tarasenia asta! Am trait in minciuna atatia amar de ani de zile, am trait cu convingerea ca SEFUL Statului, maestrul cuburilor de gheata si a bauturilor fine, dar tari, era cel mai informat om din sistemul politic. Ce sa vezi! A fost un fasssssss colosal! Pai, bine, maestre, chiar asa de slab a fost presedintele nostru? El nu a stiut nimic, nu a primit notificari de la agenturile locale? Doar biletele roz si usor parfumate de degetelele finute ale distinsei doamne Cocos-Elena Udrea! Sa nu va indoiti de activitatea DNA, in realitate nu scapa NIMENI! Nici chiar fostii presedinti de stat! Asta este, Ghinion!

 • A se lua aminte ca mult hulitii medici au hotarat sa nu mai intre in salile de operatii! Nu ministrul iresponsabil care afirma senin ca ….DOAR 5% din dezinfectanti ar fi diluati. Acum primul ministru Ciolos care e si interimar la Sanatate si nici presedintele Iohannis nu au catadicsit sa ia masuri imediate si sa convoace CSAT-ul de urgenta pentru ca pericolul in care s-au aflat toti romanii atatia ani A PUS SI PUNE IN PERICOL SIGURANTA NATIONALA !
  GUVERNUL TREBUIE SA CADA!
  PRESEDINTELE TREBUIE SUSPENDAT !
  FACETI CEVA! SPUNETI CEVA, ca pe noi, muritori de rand nu ne aude nimeni! Daca in trecut nu se poate dovedi ca au fost informati oamenii de stat importanti,am vazut cu totii ce au facut acesti indivizi care detin puterea de 6 luni incoace dupa ce AU FOST INFORMATI IN VAZUL NOSTRU AL TUTUROR !
  N-AU NICIO TREABA ! NU-I DOARE NICI IN PIX!

 • Atât de îngrijorați au fost cei de la SRI în legătură cu produsele Hexi Pharma, încât le-au achiziționat constant pentru propriul lor spital… Pe de altă parte, ce se știe despre ceilalți dezinfectanți folosiți în spitale? Aceștia au trecut printr-o verificare, fie și la un laborator neacreditat, cum e cel de la ICECHIM? Ca să n-avem (alte) surprize…

 • Aveti drepate maestre;in conditiile in care cele doua camere parlamentare vor fi sub presedentia larvelor lui ilici iar Ciolos va fi inlaturat !Nici nu trebuie sa se stie ca larvele lui ilici,majoritare „de la facerea lumii incoace” calca pe cadavre pentru a se imbogati cat mai rapid !?!

 • Din 140 de epidemiologi, 350 de directori de spitale și zeci de mii de medici niciunul nu a văzut nimic?!
  Nu au vazut nimic deoarece doctorii sunt prosti si hoti, ei stiu doar sa memoreze si sa numere spagile.
  Ei trateaza doar corpul fizic, celelalte corpuri nu exista pentru ei si profesorii lor tembeli!
  O tara de prosti si hoti! Nu am arme, deci nu am bani, job, masina, casa de la primarie…
  Românii, romii, secuii, sasii…au IQ mic, adica sunt cei mai Prosti din Europa!!
  Serviciile Guverneaza, Fura, in Gasti ei Conduc universitati…

  http://www.tolo.ro/2016/05/11/5-x-20-de-milioane-de-pacienti-100-risc/
  http://www.antena3.ro/actualitate/romanii-au-cel-mai-mic-iq-suntem-pe-ultimul-loc-din-europa-la-capitolul-inteligenta-107398.html
  https://independent.academia.edu/ADRIANFERENT

 • cati/e din comentatorii de mai jos sunt sub palaria urdei? ca prea urda e „subiectul” comentat aici. bre tuta, aici altul este subiectul in propozitie, nu mai manipula….LOL…

 • 1. ICECHIM nu este acreditat inca asa ca anuntul guvernului e diluat mai rau decit fexinfectantii. 2,Bilbiiala mai mare ca la acest Sttbu nu am vazut decit la alt idiot ,ala de la Min. Muncii pe vremea lui Boc. 3.Se retrsg produsele Hexi dar le a testat cineva (nu av laboratoare acred.)pe cele pe care sintem indemnati sa le achizitionam. Asta nu inseamna ca nu aveti dreptate dar modul in care se actioneaza e clar ca se pune batista pe tambal iar tehno o fac constienti.Achimas saracul nu a inteles chestia.

 • Ce ati fi vrut sa spuna ea ca fiica a unui procuror comunist?? Tacsu a invatat-o ca plebea merita f. putin si mai trebuie sa „rabde” si sa nu aiba pretentii -fiindca cine e nemultumit si comenteaza „sfideaza” statul si ajunge la zdup pt „defaimarea” lor,, a „minunatelor,grandioaselor” creatii nomenclaturiste. Ce asteptari sa avem de la asta?

 • Nu spun că-i Alba ca zăpada ,Udrea ,dar nici așa ,călare pe ea,!

 • Așa este are ură pe Udrea,personală

 • Păi e ocupată tare Kovesi ! Numără semnăturile candidaților și se răzbună pe vinovata de serviciu-Elena Udrea . Așa se ocupă agenda publică și se uită de bacterii și dezimfectanți.

 • Poate dacă o sa-i loveasca intr-o buna zi domnii Pseudomonas , Proteus, Clostridium sau alți s-ar putea sa o deschidă !!! Sau boala dracului ???!!!

 • Ce ancheta,ce dezinfectante???Elena Udrea,mult mai important subiect pentru Luluta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *