Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la miezul nopții

Cum i-a dat Crin Antonescu o lecție de gazetărie predicatorului Mihai Gâdea

Cînd am scris în hotarele acestui ziar personal că liderul PNL, Crin Antonescu, e un Traian Băsescu mai tînăr și mai citit, mulți fani ai lui Traian Băsescu mi-au sărit în cap; din punctul lor de vedere, Traian Băsescu fiind Unicul.

Întîmplător, m-am uitat în seara asta la ceea ce în program era trecut drept emisiunea tv Sinteza zilei, dar care a fost, în realitate, un eșec al lui Mihai Gâdea de a-l demasca pe Crin Antonescu în numele lui Victor Ponta.

Deși fostul cititor bîlbîit de prompter mă înjură la ordin, uitînd vremurile cînd pentru a se cățăra pe scara funcțiilor de ștab la Antena 3, fără a-și rupe nădragii, din maestre nu mă mai scotea, nu-i urmăresc producțiile decît absolut întîmplător seara.

Văzîndu-l acum în rezbel (n-a fost vorba de un moment minim gazetăresc, ci de o tentativă stîngace a lui Mihai Gâdea de a face un talmeș-balmeș de predică din amvon, de telenovelă de apartament, de anchetă de procuror ageamiu, de demascare de pe vremea colectivizării și de Ochi Umezi la foc automat pentru a părea mai trist decît e) sînt convins, ca om care a văzut mulți neica nimeni la viața lui, că Mihai Gâdea, cînd Dan Voiculescu îi va da un picior în fund – ca și în prostituția prostituție, în prostituția jurnalistică fiind nevoie iar și iar de marfă proaspătă – nu va face față nici pe post de figurant mesean la Etno Tv, unde lelițele cîntă pentru figuranții din fața unui pahar de vin care e de fapt apă colorată.

Dacă ar fi avut și preocuparea de a învăța ceva de la mine, și nu doar pe cea de a mă linge pînă i-a fost bine, Mihai Gâdea ar fi trebuit să știe că:

 1. Un gazetar în toată puterea cuvîntului, cînd invită un politician care îi e adversar, îi studiază toate aparițiile publice. Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi dat seama că liderul PNL e un maestru al replicii ironice spontane. La Vadim Tudor în vremurile lui bune am mai văzut acest talent. Față de un asemenea interlocutor, nu vii cu sentimentalisme de telenovelă, gen mi-a trimis mama sms-uri, sunt trist că dvs faceți și dregeți, v-am iubit cîndva, sunt dezamăgit de dvs, de parcă i-ar fi fost cel puțin amant lui Crin Antonescu. Cu un asemenea interlocutor te păstrezi în zona de răceală obiectivă a jurnalistului profesionist, care pune întrebări încuietoare și ascultă calm răspunsurile.
 2. Cînd convoci în studio un politician adversar, ai pregătite (vezi dosarele mele!) toate documentele cu care vrei să-i dai mat interlocutorului.
  Deși-l acuza întruna pe Crin Antonescu, Mihai Gâdea n-avea nici un document zdrobitor, una dintre acele probe tipărite sau video care să-l lase pe interlocutor fără replică. Un sfert din emisiune a ținut-o langa cu o declarație a Cristinei Pocora, al cărui transcript nu-l avea, și a fost nevoie să-l scoată din încurcătură cei din regie, găsindu-i-o spre sfîrșitul emisiunii. Ca să se vadă că o falsificase.
 3. Ca de obicei, Mihai Gâdea avenit la această emisiune pentru a-i ține lui Crin Antonescu o predică lăcrimoasă și nu pentru a-i lua un interviu. Dacă ar fost un jurnalist fie și de profesionalismul unei fătuci, ar fi tresărit la dezvăluirea lui Crin c-a fost sunat de secretarul american de stat John Kerry. El însă nici n-a băgat de seamă dezvăluirea, ocupat cum era să-i mărturisească lui Crin cît de mult l-a iubit pe vremuri. Jumătate din emisiune s-a dus dracului cu textele rostite de Mihai Gâdea de la amvon în numele Dumnezeului său, Dan Voiculescu. N-am nici o îndoială că telespectatorii Antenei 3 îl urmăresc pe Mihai Gâdea în transa cu care telespectatorii posturilor evanghelice din SUA își urmăresc predicatorii. Un telespectator normal va fi rămas pe post nu pentru prestația țîrcovnicului Mihai Gâdea, ci pentru recitalul care a fost prestația lui Crin Antonescu.
 4. Tot din studierea altor intervenții ale lui Crin Antonescu, Mihai Gâdea trebuia să observe că liderul PNL nu se enervează, oricîte porcării i s-ar spune în direct.  Calm, Crin Antonescu sesizează rapid bolmojeala de Dandanache și demagogia lătrătoare de Cațavencu și punctează, bazat pe o cultură care-i e la îndemînă și pe o logică de fier.

Din acest punct de vedere, ca analist politic, n-am regretat c-a trebuit să ascult un recital de predicator din partea lui Mihai Gâdea. Mi-am dat seama că într-o finală cu Crin Antonescu la prezidențiale, Victor Ponta ar fi o victimă sigură.

Oricum, dacă aș fi unul dintre candidații la Președinție, n-aș vrea să am o confruntare tv cu Crin Antonescu.

Cît despre Mihai Gâdea, întrebarea, marea întrebare din seara de luni e următoarea:
Chiar dacă ar fi învățat de la mine lucrurile de mai sus, nu cred că le-a fi putut aplica.

Mihai Gâdea e un bun, ba chiar un excelent predicator.
Din nenorocire pentru el, presa nu-i un amvon.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

63 comentarii pentru articolul „Gîndul de la miezul nopții”

 • Daca l-ar fi dus capul, da, l-ar fi atacat frontal, cum zici! Sa vina la Turcescu!

 • Subscriu, Marian!

 • Este bine, Aldea Aldovici, sau cum te-o mai fi chemand, ca gandesti tu si pentru noi. Este atat de bine, ca uite unde am ajuns! Binele asta sa fie numai la voi!

 • Antonescu nu e liberal. E doar nebun, sincer! E labil psihic. Mai vorbim..

 • Cu toata stima dar Cacarau nu are nici prestatia, nici cultura si nici inteligenta de a fi presedinte decat poate la Balaceanca caci e dus cu capul. Nu stie limba engleza iar cat a fost presedinte la Cotroceni, pentru prima si ultima oara in viata lui, a fost mai mult decat lamentabil. Ziceai ca e matrafoxat. Iar Constitutia facuta de el arata masura valorii sale care lipseste cu desavarsire! MRU e peste el 10 clase! Putina rabdare!

 • Cristoiule, de cand te-ai lipit de Realitatea TV, ti s-a intepenit limba intre bucile lui Antonescu. Sigur ca Gadea e un papagal chiar in comparatie cu Criz, dar sa-l compari pe Cacarau cu Base… Mai citit? Ce a citit, proza de Obor? Dar manifestarile ce tradeaza afectiuni psihice? Ale lui Cacarau, nu ale lu’ matale 🙂

 • Aldea, povestea aceea e expirata. Dar, presupunand ca-i „dam in bot” personajului… ce castigam? Crezi ca dam inainte ca natie si evolutie?

  Avem nevoie de un presedinte ce sa ne duca inainte, nu sa bata apa-n piu, pardon, cu bata-n marinar.

 • iUneori din putul gandirii mai scoate cateva perle,mai ales cand are interlocutori de joasa speta ca si gadea.Dar apoi dupa atata efort il apuca somnul.Vreo doua zile.Totusi sa nu-l comparam cu Basescu.A coborat stacheta prea jos si trebuie mult timp sa-si spele pacatele.

 • Toată presa e într-un fel de delir pe tema asta. Și mulți comentatori mai că nu leșină de bucurie că Antonescu e un fel de Băsescu 2. Din ce citesc, aseară Gâdea a demonstrat că Antonescu e un dușman – adică merită să fie votat de cei de centru-dreapta, priviți ca masa electorală a lui Băsescu. Și o să cadă mulți în capcana asta. Încet-încet USL recreează situația când am avut de ales între dracu și tată-său. Și, ca de obicei, o să îl alegem pe tată-său. Ba și ne vom înghesui la vot. Și, desigur, presa va fi fericită să participe la acest joc.

 • Descrieți un Băsescu 2, mai mic în fapte și inteligență. Parcă ni se propusese de USL să votăm ALTCEVA. Cineva cu bun-simț. S-a prins USL că Antonescu e un nou Băsescu de aia au făcut manevra ruperii? Sau, la înțelegere, sunt despărțiți până ajunge Antonescu pe tronul prezidențial și atunci vom avea USL 99%?

 • Trebuie sa recunosc,Antonescu are verbul la el

 • Crin ? de data asta jos palaria ! Gadea? lamentabil si gretos ca de obicei. Nu umaresc A3, am nimerit insa pe o replica a lui cacarau care mi-a starnit interesul si…am urmarit apoi emisiunea pana la final, ba nu…pana a aparut Badea si am schimbat pe Banciu.

 • Antonescu este curva semi-suprema in Romania(TB este capitanul de vreme rea care navigheaza ca dracu pe ape politice linistite adica curva suprema ….) ….. este anti la ce vinde ca anti si nu este oligofren ca si naum-ponta…..o spune cineva care nu-l inghite …

 • Nu mi-am jignit inteligența să mă uit nici în direct și,nici la reluare la o rupere de oase între două hiene jigărite și înfometate…

 • La cati presedinti idioti au avut Statele ar trebui sa fi ramas la vestul salbatic.

 • Cate genii au ajuns presedinti, premieri sau macar ministri? La noi e gresita si ideea si materializarea ei. Ca un om chiar conduce cu adevarat.

 • deci…Crin 🙂 e, pur si simplu, bun. necorupt, nesantajabil, onest si destept.

 • Intotdeuna ne raportam la persoane, la retorica, la replici de genul:” ai vazut cum I-a zis-o?” Ar trebui sa fie mult mai simplu, „omul asta imi reprezinta interesele si aspiratiile mele?”. Ca e doar bun orator, ca nu are substanta sau viziune economica poate fi perfect adevarat.

 • daca ne coboram la nivelul lui gadea si antonescu,da! aveti perfecta dreptate.dar va rog io,puneti-l pe oratorul antonescu in fata unui jurnalist adevarat.sau in fata unui oponent adevarat.abia atunci veti vedea nivelul antonescului.caci ceea ce a fost vazut azi e doar o mostra de circ mediatic.si o mostra vie a faptului de cum poti linistit si senin linge unde ai scuipat si scuipa unde ai lins.adica exact politica si jurnalism de nivel dambovitean

 • Eu spun ca detest socialistii si gandirea socialista. Nu e un cliseu, e doar o alegere politica. Chiar si toate geniile omenirii au avut alegeri politice si poate unii au citit si Greuceanu. Asta e ceva de rau?

 • TOATE EMISIUNILE DE PE ANTENA 1 ŞI 3 AU CAM ACELAŞI SCENARIU

 • Sunt efectiv total gresiti in multe masuri care afecteaza patura de mijloc, nu ma intereseaza nici de Base care pleaca nici de altele care nu ma privesc.

 • Te exprimi rudimentar si previzibil, cliseistic, pentru cineva cu ani grei de scoala. Ai trecut de Greuceanu, capul din cartile tale strict tehnice l-ai scos? Ai gandit cu adevarat vreodata?

 • Unii voteaza, altii nu. Eu spun ca f multi s-au razgandit. Nu il iubesc pe Basescu, dar nici nu-l detest. Pt cei care au avut independenta de cand se stiu Base nu a fost nici bun nici rau, nu ne-a afectat. Ponta si cu compania ne afecteaza.

  • De 10 ani, Base nu ne-a afectat?L-ai votat in 2009? De curiozitate, vad ca esti la oaresce nivel intelectual, cum ar zice Turcescu. De campania construita pe manele lui Salam si nu mai stiu cine, ce zici? Aste sunt fapte, nu impresii. Tu, si altii ca tine, sunteti redusi la 0. Prostimea, pe acorduri de manele, dicteaza. Iar Chiorul a stiut sa profite. Tu da-i inainte cu istoria presedintilor americani, doctrine si concepte

  • Aldea, mergi in Crimeea ca ai si numel gata pentru locul ala. Base ne-a bagat in UE si ne-a afectat pozitiv. Prostii ca tine ne fac probleme inca dar mai aveti putin si veti fi invinsi definitiv! Putina rabdare!…

 • Oricum cat de josnic sa fii sa ataci niste idei politice sau sociale la modul „plod”, „impuiat” sau ordinarii cu tenta sexuala? Scriu mereu tone de comentarii pt ca imi place sa scriu, sunt f documentata si stapanesc f bine romana. Dar niciodata nu m-am folosit de josnicii intr-o discutie.

 • Oricum cat de josnic sa fii sa ataci niste idei politice sau sociale la modul „plod”, „impuiat” sau ordinarii cu tenta sexuala? Scriu mereu tone de comentarii pt ca imi place sa scriu, sunt f documentata si stapanesc f bine romana. Dar niciodata nu m-am folosit de josnicii intr-o discutie.

 • ma copleseste numarul anilor tai de scoala. Esti al dracu de erudita. Nu a zis idolul tau, Basescu, ca (pun virgula sa evit cacofonia, pedanto), ca scoala romaneasca zamisleste tampiti? Chiar ii dai dreptate

 • Am incercat cu stoicism sa citesc ceea ce ati scris maestre,insa cum ati introdus textul cu tarcovnicul sau prostopopul sau ce-o fi individul ala de pe la Antena respectiva pe unde se tot chinuie ciucaletele … m-am plictisit instantaneu! SCRIETI DESPRE UN CIUCALETE FARA BOASHTE ! Maestre individul s-a nascut eunuc ,inca de cand s-a nascut … pana si voce ii este a unei fetite … cu toate ca se jura ca e un …el . Prima oara cand l-am zarit pe individul sopranist aflat in treaba la curtea Diavolului Rosu alias DAn VOIcuLescu … eram la un interviu cu unul dintre militarii cheie ai pretinsei Revolutii din ’89(n.n. – pe numele mic Iulian S.S. – pretinsa Revolutie din ’89 l-a prins in grad de maior)) si ciucaletele se grozavea pe la televizor aberand (era inregistrare) despre lucruri care nici copii de gradinita nu le-ar fi luat in seama ! ATUNCI TOCMAI PRELUASEM DATE DESPRE CONTURILE SECRETE ALE LUI NICOLAE CEAUSESCU ! Militarul {col.(r)in M.Ap.N. radea pe rupte despre Gadiliciul Phaphanase }mi-a explicat faza cu faza cum l-a dezinformat pe ciucalete,iar gadiliciul habar nu a avut …ce si… cum ;caci nu avea nicio idee cum sa-l poata verifica pe vreun criteriu! CU ALTE CUVINTE , TARCOVNICUL HABAR NU ARE DESPRE CUM SE FACE PRESA DE INVESTIGATII IN ADEVARATUL SENS AL REALITATII ! Mihai Gadilici de profesie tarcovnic HABAR NU ARE DE MESERIA DE JURNALIST ! Mai grav ar fi- SI SIGUR ESTE- ca tot timpul s-a lasat manipulat , cu scopuri reale de a ingropa ADEVARUL , tocmai pentru a indeparta atentia cetatenilor respectiv a publicului de la LUCRURILE IMPORTANTE PE CARE ROMANII DIN ROMANIA E NECESAR A LE CUNOASTE ! Antena cu pricina e o autentica OFICINA DE DEZINFORMARE SI INTOXICARE A OPINIEI PUBLICE ! Primul dintre jurnalistii din jud.Dambovita care a lucrat cu ei si S-A DEZIS PRINTR-UN PROCES RASUNATOR DE GRUPUL GRIVCO – INTACT ESTE TEODOR EMILIAN VASILIU,CARE SI-A RETRAS PRIMUL ZIARUL DE SUB OFICINA DE DEZINFORMARE SI INTOXICARE A DIAVOLULUI ROSU ! Cat despre ciucaletele tarcovnic care se tot afla in treaba prin meseria de jurnalist pe care o tot jigneste de atata vreme POT SPUNE CLAR CA IL DEZAVUEZ SI IL DESFID … INCA DE PRIMA DATA CAND L-AM VAZUT – INCA DE ATUNCI TIPOLOGIA SI SPECIFICUL DE LIGAU RAZBATEA DIRECT PRIN STICLA TELEVIZORULUI !… Asa ca nu va mai consumati cu toti limbricii astia de pe antene … VA GARANTEZ CA NU MERITA ! Pentru ca totusi ati scris atat de mult despre limbricul tarcovnic , voi face un efort in aceasta noapte spre a vedea in reluare emisiunea despre care ne-ati sesizat ! Sper ca efortul sa nu fie zadarnic !… Cu drag,onoare si consideratie … *MultaViata* *Lupul*Alb*GetoDac* *Vicentiu*I*Voiculescu* *Zamolxienii*Zegetini*

 • Cred ca nu asa proasta ca tine. Nu cred ca iti poti compara anii de scoala cu ai mei. Si scrii destul de incorect, esti un misogin si probabil un antisocial.

  • Va folosesc injuriile pe care vi le improscati? Si mai adanc: NE FOLOSESC MUTILARILE ASTE DIN GANDIRE? Iertare va cer ca indraznesc constatare: noi ne pretindem revendicativi; valoare-la-morala cautam? Noi? Fie si numai prin limbaj ne ridicam poale…refuz sa cred ca ne-am aduna la ne-demn-instrumentarul de tortura morala numit „A”-uri bine scolite securiste! Unelte pestilentiale, jalnice…dar mai ales letale!!! Saraca Tara bogata! Serviciul asta de exterminare lenta, e cu adresa catre multimea de romani!!! Aparatul acesta de opresiune cu otravire in doze subtile, este ala pe care unii dintre noi l-am invatat, si l-am putut ocolii!!!De rest? (…) Iata-ne cum ne hulim, fara s-avem rabdarile simple de-a ne accepta interlocutorul cu respect! DEZBINAREA INTRE NOI, ESTE PARTE DIN FIREA NOASTRA, ASCUTITA CU ACEASTA MASINA DE PATIMI CARE NE OMOARA UNII IMOPTRIVA CELORLALTI!!!!!

  • De accord, foarte bine punctat! (y)

 • Eu vb zilnic cu multi oameni. Si nimeni nu e de acord cu Ponta sau cu A3. Si f multi din cati au votat usl au trecut de partea lui Antonescu. Si e vb de electorat de dr si st, asta e tot ce conteaza.

 • Antonescu va fi sigur urmatorul presedinte. Stiti cata lume s-a sucit? In ce lume traiti?

 • Exact. Gadea e un semidoct. Prost arogant, si cu un tupeu incredibil dat de spatele acoperit de securist.

 • Cu exceptia momentului invocat corect, de lipsa a flerului jurnalistic, eu am vazut un Gadea reactiv la orice replica penibila a lui Antonescu. Crin a venit sa faca antijoc, sa piarda timpul cu mistouri ieftine, sa nu spuna nimic si sa nu raspunda la intrebarea esentiala, legata de partizanatul cu Basescu. Antonescu e mort politic, iar timpul o va demonstra. Ca i-a fost fortata mana, ca e nebun si a renuntat la mezalianta, nu mai conteaza. Comparandu-l cu Basescu, mai cultivat, confirmati teza care-l va dobori politic pe Anotnescu. Lumea nu vrea argumente logice, vrea razboi cu Basescu, iar Antonescu e complementar cu presedintele. In rest, vorba multa si inutila.

 • Antonescu e liberal. Sunt f multi care sunt de dr si vor sa sustina o dr. Asa e si corect, votezi in functie de ceea ce te avantajeaza pe tine. Si oricat nu l-am suportat pe Antonescu in seara asta a fost superb. Inteligent, cult, spontan, cu umor. Si cu o tona de curaj.

 • Antonescu mă interesează cam puțin. Dar prostia crasă etalată de Gadea m-a uns pe suflet!

 • D-le Ion Cristoiu o fi Antonescu mai tanar si mai citit dar asta nu il face mai bun.As fi vrut sa fie mai bun pt ca mie ca cetatean mi-ar fi mai bine.In fond politica se face pt implementarea de politici publice,asta uita toata lumea.Ori Antonescu a reusit sa sperie multa lume intro singura luna de interimar ca presedinte.Puciul din vara lui 2012 nu se uita usor.Becali,Fenechiu si altii sustinuti de Antonescu nu se uita nici ele.Declaratile fata de USA nu se uita.Nu stiu cu ce ma ajuta existenta politicianului Antonescu in viata mea desi face politica de 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *