Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de la ora 12

Un moment electoral creat de Elena Udrea cu știrea lui Traian Băsescu

Joi, 1 mai 2014, ora 12 și ceva. B1 Tv transmite în direct dialogul celor de la Evenimentul zilei cu Traian Băsescu, președintele României.
Traian Băsescu vorbește mai ales despre mandatul de 10 ani. Semn că se pregătește de bilanț, dar și că vrea să contracareze campania PSD de denigrare a Perioadei Băsescu din istoria postdecembristă și, de ce nu?, din istoria țării.

Deodată, postul întrerupe interviul cu șeful statului pentru a transmite de la aeroportul Clinceni un moment electoral:
Elena Udrea, liderul de facto al PMP, sare cu parașuta pentru a atrage atenția asupra noii formațiuni.
Aventura politico-mediatică a Elenei Udrea a luat sfîrșit.
Președintele României a fost întrerupt pentru transmiterea unui spectacol nu prea greu de repartizat sferei de mondenități a audiovizualului.

Ziceți-i cum vreți din partea lui B1 Tv: gafă, prostie, impolitețe, concesie gravă făcută pitorescului ieftin.
Eu sunt convins însă că totul a fost aranjat.
Și asta judecînd după reacția lui Traian Băsescu.

Te-ai aștepta ca Traian Băsescu, mînios la o asemenea impolitețe vecină cu bădărănia, să fi plecat din studio sau, dacă a rămas, să izbucnească năprasnic, așa cum îi stă bine unui scorpion. Nu se întîmplă nimic din toate aceste reacții așteptate. Are loc următorul dialog:

Dan Andronic: Domnule preşedinte, pe asta nu aţi făcut-o niciodată.
Realizator: Dar dumneavoastră de ce n-aţi sărit cu paraşuta, domnule preşedinte?
Traian Băsescu: Pentru că nu candidez. Ce e drept, nici ea nu candidează, poate, dar a avut curaj. Sincer să fiu, /…/
Realizator: Ajută lucrurile astea, momentele astea…
Traian Băsescu: Nu-mi dau seama, dar oricum îi vezi altă dimensiune, că are curaj să o facă şi pe asta, ştii, ceea ce nu e mare lucru. Dacă aş compara-o cu Ponta, care stătea cu fundul în barcă şi îl trăgeau jandarmii, imaginile vorbesc total diferit despre caracterul celor doi, în orice caz”.

Pînă și un ageamiu într-ale politicii nu se poate îndoi că momentul Elena Udrea fost creat cu știrea sau, de ce nu?, cu complicitatea lui Traian Băsescu.
De unde se vede că, pentru președinte, PMP, copilul politic făcut la bătrînețe, e o slăbiciune pe cît de înțeles ca om, pe atît de greu de înțeles ca președinte.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

 • Daca ponta mergea la des-zapeziri,jandarmii trebuia-u sa-l ia in brate?

 • Stia base,ca urma a fi intrerupt!cat despre comparatia udrea – ponta ,are dreptate base.Penibil momentul cu barca trasa de jandarmi!

 • vine razbelul.restul e desertaciune,praf si umbreș)))))))))))))))))))))

 • In afara de filosofi , toata lumea freaca menta si calca in strachini , intr-un cuvant traieste degeaba , pentru ca doar in lumina esentelor traim cu adevarat (Platon) .

 • Cine-l mai asculta si pe pelticul asta lipsit de caracter care incepand de la „Scanteia tineretului”‘ a tot schimbat la ziare , posturi Tv si emisiuni care mai decare mai proaste.

 • Afost o …smecherie ! Din nefericire , o smecherie ..ieftina ! 1MAI , este ziua internationala a MUNCII si nu a distractiilor , chiolhanurilor si a smecheriilor !

 • Rog enumerati trei realizari ale lui Basescu si va prezentam treizeci de realizari ale lui Ceausescu. Omul asta n-a pus piatra peste piatra,,,

 • Pentru toti cei care spun ca nu vor vota EU desi sunt basisti, le reamintesc faptul ca EU nu candideaza pentru PE.

 • Dle Cristoiu, constat ca si dvs.aveti obsesia Udrea.

 • eu cred ca a fost o gafa a redactiei si un gest de impolitete ,chiar daca presedintele nu a reactionat.,dar probabil sa saturat la cate mizerii sau revarsat asupra lui de zece ani incoace.

 • maestre Ion Cristoiu, esti bolnav, nu poti scrie o fraza, nu poti enunta o propozitie fara ca in continut sa nu-l mentionezi pe Base. Esti efectiv obsedat sau virusat de A3 si RTV. Am observat asta mai de mult timp, esti la fel ca toti ceilalti , utilizati aceeasi raportare plagiind Elodia, ati vazut ca merge, hop si tu si altii ca tine. Nu mai insista, stim cu totii ca si Pamantul se invarte in jurul Soarelui tot datorita lui sau mai curand i se datoreaza eclipsele, inundatiile si chiar ca acum Ploua.! Daca iese Soarele inseamna ca a dat Ponta o Ordonanta. Stim toate astea dar ai ramas blocat ca pacientul invatat cu diazepam-ul prostimii !

 • Ar cam fi timpul să parașutăm parașutele !!!

 • urmaream interviul si m-a mirat faptul ca nici macar nu le-a atras atentia.nu-mi mai aduc aminte ce subiect se discuta in momentul in care emisiunea a fost intrerupta,dar era un subiect mult mai interesant decat aceasta parasutare(ca sa nu zic altfel).

 • Regimul Basescu, se defineste prin faptul ca cel ce-i da numele, Basescu, este mai putin interesat de Romania decat de Elena Udrea!
  Dezinteresul lui Basescu pentru Romania, atinge maximul atunci cand nu este este dispus sa aleaga ce crede el ca este mai bun pentru Romania, conform Scrisorii de mai jos:

  Scrisoare inregistrata la Cotroceni, cu Nr.6009/10-04-2014.

  Domnule Presedinte
  Traian Basescu
  Sper ca aceasta Scrisoare sa fie ultima pe care v-o adresez in postura de Presedinte al Romaniei! Ea poarta catre dvs. doua mesaje:
  1. Va solicita, in numele poporului roman, sa alegeti “democratia” pe care o considerati mai buna pentru Romania si romani, dintre cele doua prezentate, in cele doua file alaturate, de materialele “O alegere pentru Mileniul III”, si “Noul Cadru Democratic” (materiale ce pot fi citite si pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/), si sa prezentati poporului roman alegerea facuta, in Direct si la Ore de Varf, pe toate televiziunile!
  2. Va face cunoscut ca, daca nu veti face alegerea solicitata, societatea romaneasca se va mobiliza, si prin toate mijloacele posibile va cere Parlamentului sa va considere nedemn de calitatea de Presedinte, si sa fiti lipsit de toate drepturile de care beneficiaza fostii Presedinti ai Romaniei, dupa incheierea mandatului! Aceasta situatie se va obtine prin modificarea adecvata a actualei legi, care are prevederi cu privire la fostii presedinti!

  DOMNULE PRESEDINTE! Este lucrul cel mai firesc, ca Presedintele unei tari sa fie interesat sa aleaga tot ce este mai bun pentru Tara si poporul lui.
  Daca ati ignorat Scrisorile mele, adresate domniei voastre, cu Nr. 86/04-01-2005, si cu Nr.11.270/03-05-2011, care vizau aceeasi finalitate ca si actuala solicitare, …
  **********************************
  “Reinventarea” dvs. ca politician, este departe de ceea ce mi-asi fi dorit, dar daca aceasta “reinventare” este pretul ce trebuie platit pentru ca Romania sa poata iesi din prapastia in care este prabusita, atunci accept fara ezitare acest prêt!
  **********************************
  DOMNULE PRESEDINTE! Scrisori cu cereri similare, voi adresa si celorlalti doi fosti Presedinti ai Romaniei, care, chiar daca nu mai sunt in functii, au, de asemenea, DATORIA sa aleaga ce cred ei ca este mai bun pentru Romania si romani, si sa-si faca publica alegerea, in Direct si la Ore de Varf pe toate televiziunile!
  Neindeplinirea acestei cerinte, va avea si pentru ei aceeasi conscinta, adica pierderea tuturor drepturilor de care se bucura fostii Presedinti ai Romaniei!
  ***************Textul integral poate fi citit pe pagina mea de Facebook, unde l-am postat in data de 17-04-2014.

 • Cei care au privit au avut de admirat doua parasute, legate una de cealalta, cum plutesc prin vazduhul patriei.

 • Textul de mai jos ar trebui distribuit de toate insitutiile media si de toti romanii de buna credinta, fiecare omitand din el doar ce contravine „contractului” pe care il are, sau optiunii lui!
  De ce ar face-o? Pentru ca toti avem datoria civica si patriotica de a contribui la o participare record la vot!

  De ce putem, si trebuie sa fim primii in Europa cu o participarela vot de peste 90%, si sa avem doar voturi valabile?

  Pentru ca oferta este suficient de diversa, si fiecare poat sa voteze, fara sa vomite! Cei “alergici” la partide politice, pot vota independenti, intre care Mircea Diaconu.

  Cei saraci, care formeaza electoratul de Stanga, TREBUIE sa voteze partidele de Stanga PAS si PDS, aflate la pozitiile 13 si 8 pe Buletinul de vot, pentru a elimina monopolul PSD pe zona politica de Stanga!

  Este logic ca PSD-ul, sa fie votat DOAR de cei din reteaua lui de interese si de rudenie, precum si de cei care se mai lasa manipulati!

  Cei bogati, care formeaza electoratul de Dreapta, pot sa voteze pe unul dintre urmatoarele partide de Dreapta: PNL, PDL, PNTCD, PMP, FC sau Noua Republica.

  Cei care nu fac deosebire intre Stanga si Dreapta, pot sa voteze unul dintre partidele: PER, PRM, PPDD, Partidul Verde sau Alianta Nationala a Agricultorilor.

  Ati vazut ca exista “marfa” pentru toate optiunile? Nimeni nu poate spune ca nu are de unde sa aleaga!

  PS. 1. TREBUIE sa fim peste 90% la vot, pentru ca Tokes si echipa lui sa nu faca pragul, sau sa fie in numar minim!

  Si mai trebuie sa fim peste 90% la vot, pentru ca Listele PDL si PMP sa nu faca pragul, lasandu-i fara “colegzi” pe M. Macovei si Cristian Preda, care au urlat in Europa ca romanii au dat o lovitura de Stat cand l-au DEMIS pe Basescu!

  2. Sa nu mai votam acele partide, care folosesc “BANII FURATI” din buzunarele noastre, pentru instalarea de panouri stradale, corturi electorale, banere si postere pe strazi!

  Sa aratam acestor NESIMTITI ca ne-am trezit, ca nu ne mai pot manipula!

  Mergeti la vot romani, si votati cum va spune mintea voastra!

 • Elena Udrea n are nicio sansa in viitorul apropiat, dar Basescu sfarseste urat. Si o spune o basista de pe vremea cand era ministru..

 • „Ştiu că trebuie să merg la vot, dar nu ştiu unde să pun ştampila. (Aceasta va fi, de altfel, dilema anului…) Deocamdată, înclin să votez pentru cel cu şansele cele mai mici, dar care, după mine, are toate calităţile ca să facă o figură mai mult decît onorabilă la Bruxelles. Voi vota cu Mihai-Răzvan Ungureanu. Sau îi socotiţi mai potriviţi pe Damian Drăghici, pe Cristian Buşoi, pe Marian Jean Marinescu sau pe altul? Cum credeţi. Dar eu prefer să mă ştiu reprezentat de un domn care ştie bine o meserie (aceea de istoric), vorbeşte frumos englezeşte, a condus un minister, un guvern şi un serviciu de informaţii. N-o să facă gafe, n-o să doarmă în post şi n-o să mă facă de ruşine”, notează Andrei

 • Desi sunt ” basista ” declarata nu voi vota Elena Udrea. Nici o persoana din anturajul meu nu va vota Elena Udrea. Basescu are ” basisti” care nu vor vota Elena Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *