Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gîndul de la ora 12

Bani au doar televiziunile Puterii. Din afaceri cu Statul PSD-ist!

Un pamflet semnat de Mălin Bot în Evenimentul zilei abordează cu tăioșenie un fapt care mi-a sărit și mie în ochi.
Postul de lături al Puterii – Antena 3 – a folosit meciul Simonei Halep în interesul lui Dan Voiculescu.

Scrie confratele meu mai tînăr:
Murdăria aruncată în spaţiul public pentru strategiile de care are nevoie reptila este frumos împachetată în emisiuni care chipurile elogiază tot ce are România mai frumos. Ultimul exemplu de acest fel este folosirea imaginii Simonei Halep pentru credibilizarea Felix TV.

Ce vrea să spună Mălin Bot?
Că Dan Voiculescu a pus la bătaie parale grele pentru ca, transmițînd meciul Simonei Halep, să dea postului Antena 3 credibilitatea necesară pentru a turna noi și noi hîrdaie de rahat în capul dușmanilor din politică și din presă ai Puterii PSD-iste și butelici de miere asupra persoanei fizice a lui Victor Ponta.

Abordarea lui Mălin Bot se întemeiază pe o realitate:
Deși meciul a fost transmis de Eurosport, canalul tv specializat profesionist în astfel de evenimente, Antena 3 a dat suma de 100.000 de euro pentru a-l transmite și ea în cadrul unei acțiuni de amploare.

Eu însă aș atrage atenția asupra unui alt fapt.
Nici o altă televiziuni de știri – cu excepția unei alte televiziuni a Puterii – cea finanțată de Sebastian Ghiță din contractele grase cu statul – nu și-a putut permite să dea acești bani. Ca și cazul exit-poll-urilor, televiziunile de știri independente s-au gîndit că trebuie să asigure salariile pe luna în curs.

Avem astfel o situație care m-a îmboldit să surîd la Mesajul lui Joe Biden de a avea o presă independentă.

În economia de piață din România, presa se face cu bani.
Numai că bani au doar televiziunile Puterii: Antena 3 și România Tv.
Nu din surse proprii, ci din afaceri cu Statul PSD-ist.

Astfel că Mesajul lui Joe Biden s-a pierdut în vînt.

Presa independentă n-are bani ca să-l transpună în practică.

Iar televiziunile care au bani fac exact pe dos decît ceea ce spune Mesajul.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *