Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Cum a rupt Victor Ponta inima deontoloagelor dezamăgite de Traian Băsescu

Gestul de a-i lua un interviu lui Victor Ponta s-a dovedit pînă la urmă un succes în plan profesional pentru colegii de la Evz.
Am observat că multe declarații de ale lui Victor Ponta au devenit știri cultivate febril de site-uri, televiziuni, ziare.

Interesul stîrnit de vorbele candidatului unic al PSD la președinție își are explicația în noutatea lor din punct de vedere politic. Pînă nu demult avocat al pușcăriașilor cu dare de mînă – precum Gigi Becali – Victor Ponta a declarat că nu va grația pe nimeni dintre cei închiși pentru corupție cînd va ajunge președinte. Sunt sigur că multe deontoloage, arse la inimioară că Traian Băsescu  o admiră  pe Elena Udrea și nu pe ele, intelectuale devastate de absența unui bărbat, vor fi găsit în declarația lui Victor Ponta pretextul de a se lepăda de Ăl Bătrîn pentru Ăl Tînăr. Nu-i Victor Ponta, iată, mai nou un amant al Justiției independente?

Eu însă, dacă aș fi în locul stimatelor deontoloage, nu m-aș grăbi să-l admir pe Victor Ponta în ipostaza de apărător al statului de drept mai ceva decît Traian Băsescu.
Aș aștepta să-l văd pe Victor Ponta la Antena 3 sau la România Tv.
Pentru că – sunt sigur – la aceste posturi tv Victor Ponta va redeveni ceea ce e de fapt:
O Marionetă a Penalilor.

De ce a făcut el ochi dulci statului de drept și Justiției în interviul de la Evenimentul zilei?
Ne răspunde în clipa cînd e întreba de ce a venit, în fine, la ziar:
Dintr-un motiv foarte simplu. Din momentul în care am luat decizia de a candida pentru funcţia de preşedinte, consider că am responsabilitatea de a le răspunde şi celor care nu mă votează. Şi celor care nu mă plac. Asta este explicaţia.

Declarațiile lui Victor Ponta în favoarea statului de drept au avut menirea, cum singur o mărturisește, să cucerească votanții de Dreapta, cititori ai Evenimentul zilei.
O șmecherie electorală destul de ușor de făcut de către Victor Ponta, imbatabil cînd vine vorba de mințit cu ochii deschiși.

Eu însă nu cred că votanții de Dreapta sunt atît de nătîngi încît să se lase trași pe sfoară de acrobația electorală a lui Victor Ponta.
Dvs ce credeți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *