Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Obama e prost sau e înţeles cu Putin?

Celui care a avut tăria de a lăsa deoparte Primăvara pentru Politică, ziua de vineri, 28 martie 2014, i-a fost pictată de televiziunile planetare drept ziua unei noi confruntări între America şi Rusia.

După ce părţile interesate în cultivarea Isteriei Vin Ruşii! (generalii NATO şi şturlubaticii lideri ucraineni) ne-au pisat cu avertismentul că Rusia e pe cale să invadeze Ucraina cu sutele de mii de ostaşi grămădiţi la graniţă, preşedintele american a bătut din picior într-un interviu televizat cerînd Rusiei să-şi retragă trupele.

Planetei i s-a făcut inima cît un purice:
Sîntem în pragul Apocalipsei nucleare!

Sîmbătă dimineaţa, Planeta s-a gîndit că poate să bea o bere.
A venit ştirea că Barack Obama şi Vladimir Putin au vorbit la Telefon. În cursul discuţiei, Barack Obama i-a cerut lui Putin rezolvarea crizei ucrainene pe cale diplomatică.

Rămaşi doar la această frază, vom fi crezut că preşedintele american i-a cerut Rusului să-şi retragă armata din Crimeea şi, pe cale diplomatică, să dea înapoi Kievului Peninsula răpită printr-un act incredibil în timp de pace.

Nu, nu asta se înţelege prin cale diplomatică, ci altceva:
”Preşedintele american a subliniat că o soluţie diplomatică este posibilă doar dacă Moscova îşi retrage trupele şi nu face alte acţiuni care să încalce suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.”

Faţă-n faţă cu aceste date, îmi permit să observ:

  1. Dacă există o criză ucraineană ea constă în răpirea Crimeii şi nu în retragerea trupelor ruseşti de la graniţă.
  2. Rusiei nici prin cap nu-i trece să invadeze Ucraina. E drept, ea menţine presiunea asupra noilor lideri, dar nu pentru a cuceri Ucraina, ci pentru a da bătăi de cap Occidentului, obligat să plece urechea la smiorcăielile Kievului.
  3. Despre Crimeea nu se mai suflă un cuvînt. Anexarea e un fapt împlinit.

V-aţi prins de diversiune?
Eu m-am prins mai demult şi am scris despre ea.

Marea problemă a Rusiei o constituie trecea rapidă în plan secund a anexării Crimeii.
Pentru asta, Rusia a apelat la vechea diversiune, întruchipată de snoava cu rabinul şi oile, caprele şi vaca vîrîte în casa bietului cetăţean.

Deşi n-au de gînd să meargă mai departe cu anexarea, Rusia a creat climatul unei pregătiri mediatice a invadării Ucrainei:
Trupe masate la graniţă, documente care, vezi Doamne!, ajung în numele blogăriţelor de la Kiev, agitaţii pro-ruse în Estul Ucrainei, activarea marionetei Ianukovici.

America sare-n sus de doi stînjeni şi strigă la Rusia să renunţe la invazie.
Rusia renunţă, mai ales că nici n-avea de gînd s-o facă.

Barack Obama se bate cu pumnu’n piept, fălos:
— Aţi văzut? America a pus la punct Rusia. Dacă nu eram noi, Ucraina era halită.

Occidentul răsuflă uşurat şi spune:
Pînă la urmă, Putin ăsta e om de treabă. Uite, nu invadează Ucraina! Hai să facem comerţ cu el!

În tot acest timp, despre Anexarea Crimeii e considerată precum ploaia la Tropice:
Ceva de la sine înțeles.
Exact ce-au urmărit ruşii.

Barack Obama face jocul lui Vladimir Putin.
E prost sau e înţeles cu Putin?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Prost sau inteles? Excludeti posibilitatea de a avea ambele calitati simultan?

  • Si una si alta.

  • Lucrurile nu sunt asa simple precum par. De acum incolo va incepe dezastrul in Ucraina si luptele interne.

  • Obama e un incapabil. Unul care insa vorbeste frumos pe la televizor. De la Revolutia Islamica din 1979, n-a mai trait SUA o asemenea umilinta pe plan extern. Pe de alta parte, probabil ca Putin nu intentioneaza sa invadeze si alte teritorii ucrainiene dar nu e un gugustiuc precum „bronzatul” de la Washington sau aia de pe la Bruxelles. Daca i se da ocazia nu va spune nu.

  • Si in final, eu cu cine votez?! Sunt antifesenist de cand ma stiu. Nu sunt fanatic, ci lucid, evaluand permanent existenta motivatiilor antifeseniste, iar acestea subzista in mod evident. Cel mai mult mi-as dori sa votez cu PNL-ul din cauza exclusiv de Antonescu. Insa lista este formata doar din camarila sa dezastruasa (cu exceptia Renatei Weber si, cu anumite limite, a lui Helvig). Ramaona Manescu este prostia intruchipata, Adina Valean nu are nicio valoare politica, este inexistenta, Busoi este un smecheras parvenit, Norica Nicolai este o permanenta mediocritate si pot continua. Cu ticalosii si prostii lui Basescu (PDL si PMP) nu pot sta alaturi. Cu Neamtu as vota, am totusi destule nemultumiri si in ceea ce il priveste, dar mai ales in legatura cu cele doua persoane care candideaza alaturi de el (singurele locuri cu potential eligibil) care sunt de un anonimat politic absolut. Plus ca daca nu trece pragul risc ca votul meu sa se duca mai degraba catre PSD. MRU este o catastrofa securisto-comunista (ca stil si metode) si are un caracter infect. Pavelescu are mania grandorii si de aici o multime de efecte negative. Miscarea cu Bodu e buna, dar nu suficienta pentru mine. In concluzie, sunt profund debusolat de oferta mizerabila existenta.

  • Pe de alta parte, adversarii PSD-ului sunt slabi fiindca sunt slabi (si cam prosti!), nu pentru ca sunt faramitati. Eu consider aceasta faramitare benefica fiindca, teoretic, se diversifica oferta electorala, iar un partid potent poate creste de la un scrutin la altul, indiferent de natura acestui scrutin electoral. De remarcat ca in ciuda faprului ca avem un curent din noua stanga bine conturat in societate, nu avem nici macar o incercare de conturare politica a acestuia. Poate veti (vom) vorbi odata si despre aceste curente de stanga.

  • Va rog mult, nu mai faceti acesta distinctie dreapta-stanga fiindca este aproape inexistenta si oricum irelevanta. O foarte mica parte dintre alegatori fac alegerea in functie de caracteristicile ideologice. Nici partidele nu dau de fapt doi bani pe ideologie. Criteriile principale care intereseaza si care conteaza sunt cat de hoti sunt, cat de mincinosi sunt, cat de parveniti sunt, cat de incompetenti sunt, cat de ticalosi, cat de prosti sunt, etc.

  • cand ai tanku la granitza,mai muncesti??ni mai muncesti,sapi la transeu si ascuti bayoneta,se face gaura la buget,mai cumperi arme,alta gaura la buget,mobilizezi ,plimbi trupe,deschizi stocuri,alta gaura la buget,,,iti arata Rusu tanku si tu dai gaura la buget,asa se lupta akum,,,Psihologik,doar cu ideea de razboi

  • E intelesi bre,nea Cristoiule,,Achim si cu Nila,astia doi fug cu oyle la Bucuresti,,Daca Nu E intelesi ,E Obamescu mai prost decat toata sleahta asta de politicieni de pe Dambovitza,da nu crez,crez ca sunt intelesi . Mai vide si mnealui Amerikanu o arma ,doua,Putin mai creste la popularitate..Ucraineanu sta cu arma la picio, dar nu munceste si se imprumuta la FMI,toata lumea multumita,,

  • Atâta timp cat ucrainienii nu se bat pentru Crimeea cum să i ajute americanii? Iti intră ruși în unitate si tu nu tragi sa ti aperi cazarma? Un colonel ucrainean spunea ca daca trăgea rușii îi împușcă pe toti. Pai jurământul fata de ucraina se face in funcție de numarul de ruși care te invadează? Cel mai probabil ucrainienii consideră Crimeea teritoriu rusesc si n au chef sa se bată. La fel si americanii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *