Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Gîndul de la ora 13

 

Prin renunțarea la Cota unică, Victor Ponta îi arată  arată lui Crin Antonescu ușa plecării de la Guvernare

 

Dacă mai aveam vreo îndoială că PSD joacă tare cu PNL,  sugerînd tot mai apăsat că e gata să guverneze fără Crin Antonescu, apariția pe site-ul Ministerului de Finanțe a propunerii privind renunțarea la Cota unică mi-a spulberat-o.

Pentru PNL momentul corespunde unei invitații de a pleca prin deschiderea ostentativă a ușii:

  1. Anul trecut, cînd PSD a lansat balonul de încercare numit impozitul progresiv (măsură tipic de Stînga), Liberalii au sărit în sus declarînd că renunțarea la Cota unică înseamnă pentru ei ruperea USL. Într-adevăr, ce mai rămîne din culoarea liberală a Guvernului U, dacă se introduce impozitul social- democrat? Am scrie la vremea respectivă că PSD-ul a făcut un exercițiu de verificare a chestiunii care-i poate constrînge pe Liberali să plece de la Guvernare. Reluarea inițiativei în aceste zile are semnificația  unei invitații la plecare.
  2. Măsura apare pe site-ul Ministerului de Finanțe. Cum remanierea n-a avut loc, ministru a rămas, mai departe, Daniel Chițoiu. A acceptat Liberalul Chițoiu o măsură categoric anti-PNL? Desigur. Să observăm că, în absența unei remanieri, Daniel Chițoiu rămîne ministru al Finanțelor. Chiar dacă liderul PNL îl vrea pe Klaus Johannis. Ce-aș rîde dacă Daniel Chițoiu ar fi ministru de Finanțe și în Guvernul USD!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 13”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog