Novak Djokovic a câştigat Australian Open pentru a zecea oară. El va reveni pe locul 1 ATP

Gîndul de la ora 13

 

Prin renunțarea la Cota unică, Victor Ponta îi arată  arată lui Crin Antonescu ușa plecării de la Guvernare

 

Dacă mai aveam vreo îndoială că PSD joacă tare cu PNL,  sugerînd tot mai apăsat că e gata să guverneze fără Crin Antonescu, apariția pe site-ul Ministerului de Finanțe a propunerii privind renunțarea la Cota unică mi-a spulberat-o.

Pentru PNL momentul corespunde unei invitații de a pleca prin deschiderea ostentativă a ușii:

 1. Anul trecut, cînd PSD a lansat balonul de încercare numit impozitul progresiv (măsură tipic de Stînga), Liberalii au sărit în sus declarînd că renunțarea la Cota unică înseamnă pentru ei ruperea USL. Într-adevăr, ce mai rămîne din culoarea liberală a Guvernului U, dacă se introduce impozitul social- democrat? Am scrie la vremea respectivă că PSD-ul a făcut un exercițiu de verificare a chestiunii care-i poate constrînge pe Liberali să plece de la Guvernare. Reluarea inițiativei în aceste zile are semnificația  unei invitații la plecare.
 2. Măsura apare pe site-ul Ministerului de Finanțe. Cum remanierea n-a avut loc, ministru a rămas, mai departe, Daniel Chițoiu. A acceptat Liberalul Chițoiu o măsură categoric anti-PNL? Desigur. Să observăm că, în absența unei remanieri, Daniel Chițoiu rămîne ministru al Finanțelor. Chiar dacă liderul PNL îl vrea pe Klaus Johannis. Ce-aș rîde dacă Daniel Chițoiu ar fi ministru de Finanțe și în Guvernul USD!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 13”

 • Prostia electoratului este cauza saraciei poporului . Invierea ? Pentru fraieri . Omul e condus de nevoi si nevoia nu are lege : Gordius desi plugar a fost numit rege in Frigia . Cu Basescu si Ponta , mergeti , dar numai daca sunteti…homosexuali .

 • Turma intelege cota unica!!??

 • Va mai amintiti momentul in care Ponta si-a permis sa loveasca in buget oferind drept despagubire 4 miliarde de euro companiei care mimeaza de multi ani interesul pentru Rosia Montana? Acel moment nu trebuie sa fie uitat pentru ca nu vom mai fi suficient de vigilenti incat sa sesizam conspiratia lui Ponta si a altora din gasca lui impotriva Romaniei si a economiei nationale.

 • Sunte-ti usor masochist,daca-l vreti pe Chitoiu in noul guvern!?

 • Ce facem cu Ponta, el nu poate fi cercetat pentru subminarea economiei nationale?!

 • Tot ce-i USL trebuie asasinat…..dar nu cu glont! Cu ciocanul si lovituri multiple ! …..Scoaterea cotei unice este bomboana de pe coliva inceputa cu cele 37 taxe….

 • Asa le-ar trebui,pnl sa pateasa ce au facut ei pdl…,cum se spune:ce faci tu altora ,ti se va face si tie.Pe rationamentul asta:sa pateasca si guv.ponta ,ce au facut ei guv. Ungureanu-la fel sa o sfirseasca.NU merita altceva! Abia atunci,m-as distra!

 • Deci PNL si USD se cearta si noi tragem ponoasele de pe parea economica.Halal guvernanti .

 • In mod logic, dupa alipirea PC si UNPR in asa-numita USD, PNL nu prea mai are ce cauta la Putere. Ar trebui sa intre in Opozitie si sa inceapa sa atace guvernarea psd-ista sau usd-ista. Dar isi doresc PNL-istii asta cu adevarat? Sau PSD-istii sunt dispusi sa mearga atat de departe sau doar joaca tare in actuala disputa politica? Il vrea cu adevarat Balalau-Ponta pe Cacarau ca opozant? Sau il tine aproape ca sa nu-l faca pulbere pe la televiziuni?

 • SUNT PATRIOT, FII SI TU!
  Foarte curand, avalansa de puscariasi nobiliari (regi, baroni, printi, etc.) din randul clasei politice va dezechilibra balanta de venituri si cheltuieli a puscariilor. Ca un cetatean responsabil ce sunt, propun reintregirea veniturilor prin trimiterea nobililor mafioti la constructia canalului Bucuresti-Giurgiu.
  Patria le va fi recunoscatoare.
  (gi)

 • Aluziile sant mai mult decat transparente,pasul urmator ar fi,sa-I arate usa!

 • La asta ma gandeam si eu cand am vazut propunerea

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog