Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 18

Scandalul Certificatelor verzi – o diversiune creată de Victor Ponta pentru a arăta că nu-i înțeles cu Traian Băsescu

Scandalul certificatelor verzi a trecut fără ca mulți români să fi înțeles ceva. Sunt sigur că unii cred că-i vorba de niște certificate de naștere înverzite după ce șoferul a suflat în ele pe post de fiolă.

Și totuși scandalul trebuie deslușit, pentru că dă seamă de ceea ce observam la Realitatea Tv joi seara:
Uimitoarea eficiență a diversiunilor puse la cale de Victor Ponta.

Pentru a dibui asta se impune o scurtă recapitulare a faptelor.

Pe 17 decembrie 2013, Parlamentul în formulă USL votează legea de adoptarea a OUG a certificatelor verzi. Ajunsă la promulgare pe 19 decembrie 2013, Legea e retrimisă de Traian Băsescu înapoi, la Parlament, spre reexaminare. Parlamentul o votează din nou pe 26 februarie 2014. Traian Băsescu o contestă la CCR. CCR decide ședința de judecată pentru miercuri 19 martie 2014. E un termen rezonabil dacă ne gîndim că legea urmează să se aplice de la 1 aprilie 2014.

Invocînd o trezire din amorțeală a sindicatelor din Metalurgie, Victor Ponta îl somează pe Traian Băsescu să promulge legea. Concomitent, sub conducerea Cabinetului 2 de la Victoria, altfel zis a Tovarășei Bogdan Teodorescu, batoza mediatică a guvernului – Antena 3 și România Tv – prinde a treiera campania Crește prețul energiei electrice din cauza lui Traian Băsescu. E o aberație din partea iresponsabilului vesel, pentru că:

  1. Energia electrică nu s-a scumpit din cauză că președintele n-a promulgat legea.
  2. Pînă la Decizia CCR, președintele nu poate promulga legea pentru care chiar el a făcut contestație.
  3. Legea intră în vigoare abia la 1 aprilie 2014.
  4. Urmează o ciorovăială publică între Traian Băsescu și Victor Ponta rapid poreclită de presă Un nou război între palate.

Joi, Victor Ponta urcă Dealul Cotrocenilor.
După plecarea lui, Traian Băsescu iese și anunță c-a promulgat legea, deși CCR nu s-a pronunțat.

Ce a fost asta?
O dovadă că Traian Băsescu și Victor Ponta nu sunt înțeleși! vor striga toți românii, după ce, cu puțin timp mai înainte, după ce Traian Băsescu a investit Guvernul în urma unei învoieli verbale cu Victor Ponta, aceiași români au strigat că sunt înțeleși.

Exact acest efect a fost urmărit de noua diversiune.

Scandalul certificatelor verzi se definește prin absoluta inutilitate.
Așa cum am arăta mai sus, pe Victor Ponta nu-l grăbea nimeni să-i ceară lui Traian Băsescu promulgarea legii imediat.

De ce a făcut-o ?
Pentru că învoiala cu Traian Băsescu în chestiunea Guvernului începuse să pută, să pută rău de tot.
Se simțea nevoia unui scandal artificial menit a arăta românilor că Victor Ponta și Traian Băsescu sunt dușmani de moarte.
Diversiunea a fost meșterită de Victor Ponta.

Întrebarea întrebărilor:
Traian Băsescu e și el în piesă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

  • este clar ca amandoi sunt in castig in planul imaginii atat si nimic mai mult deoarece oricum curentul nu se eftineste ptr amaratul de consumator dar vor creste profiturile companiilor distribuitoare adica a baetilor destepti

  • Toti politicienii romani, in frunte cu liderii lor, Basescu, Ponta, Crin, Blaga, Udrea, MRU, DD, Hunor, Funar, Pavelescu, Neamtu, etc., care, intr-un fel sau altul, stiu ca pot alege pentru Romania (si pentru Lume!) „democratia” pe care ei o considera mai buna, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, dar din lasitate sau nimicnicie n-o fac, trebuie sa accepte ca romanii au dreptul, si chiar datoria sa-i considere magari nesimtiti, si sa-i trateze cu tot dispretul!

    Toti jurnalistii care iau cunostinta de acest text, au datoria patriotica si deontologica de a-l aduce la cunostinta politicienilor, si de a le cere acestora sa prezinte opiniei publice romanesti alegerea pe care au facut-o!

    Cele de mai sus nu reprezinta o toana, ci o NECESITATE stringenta, atat pentru Romania cat si pentru Lume, pentru a se evita caderea pe toboganul violentei si al ororilor de orice fel!

    Starea Lumii de astazi cere o „democratie” in care politicienii sa nu mai poata „exersa” Lacomia, Minciuna, Hotia, Tradarea, Iresponsabilitatea, Nesimtirea, etc.

  • Nu am inteles de ce nimeni din presa nu a citit legea in cauza si sa ne spuna cum scade sau creste pretul in raport cu ce scrie acolo. Vorbesc despre lege, fiindca ordonanta este in vigoare de cand a dat-o Ponta. Pe de alta parte, care sa fie intelegerea secreta dintre Ponta si Basescu? Si eu inclin sa cred ca este, dar care sunt obiectivele acesteia? Sustinerea lui Ponta pt. prezidentiale? Si ce primeste in schimb?

  • Niciunul nu e avantajat politic daca ar da impresia de buna intelegere. Sunt obligati de conjunctura sa joace cartea conflictului. Insa acest scandal a creat o asteptare in randul publicului: eftinirea energiei electrice. Daca romanii vor constata ca pe factura platesc lunile viitoare la fel de mult Tontache si aparatul sau de propaganda vor trebui sa lucreze serios pentru a-si spala imaginea.

  • Aici aveti dreptate d-le Cristoiu! Dupa declaratia de ieri a presedintelui exact aceeasi intrebare mi-am pus si eu! Adica acu s-a hotarat Presedintele sa-l de-a in vileag pe Plagiator si sa-l faca de rahat, cerandu-i sa demonstreze ca energia se va ieftini! Si a promulgat legea, desi nu primise raspunsul CCR!! Pai in tot jocul asta CCR e un soi de liber arbitru, baba cloanta, pe care fiecare o cheama cand crede ca are dreptate, dar ceea ce spune baba oricum n-are nici o valoare. Pe cealalta parte dl Zegrean declara ca sesizarile de la CCR nu sunt ca solicitarile de divort ale lui Prigoana de Bahmuteanca: azi o depui, maine o retragi. Dl Zegream mentionase asta in ziua in care s-a dezbatut sesizarea referitoare la guvernul VV Plagiator ponta 3 ca CCR!

  • ponta si basescu seamana izbitor. parca suntem blestemati…cu acesti vajnici reprezentanti ai sistemului inradacinat in rele. in spatele marionetei ponta se afla ilie sarbu. iar liberalii parca nu inteleg odata sa isi asume datoria istorica pe care o au de a ne scapa de personaje ca ponta si basescu!! de ce sunt asa lesinati liberalii?? si Crin dupa ce intrase in forta in opozitie, acum parca are depresie…

  • Base joaca deja pentru PiMP (pardon, fica si amanta). De ce ai vota o astfel de facatura macabra?

  • totul se face pentru a crea o mare diversiune si a putea astfel sa derutezi total cetatenii,sa-i aduci in imposibilitatea de mai intelege ceva.cum anul asta se anuntau proteste din cauza cresterii preturilor, a noilor taxe, a cresterii celor vechi, s-au ganidt mintile luminate in manipulare sa faca in asa fel incit sa nu mai sti impotriva cui sa protestezi.

  • Cînd te străduieşti să vezi numai ce satul nu vede,înseamnă ca eşti orbul satului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *