Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de la ora 19

Victor Ponta reține din lucruri doar coaja. Și aceea, sclipitoare

O tabletă iscălită de Andrei Pleșu în Adevărul m-a convins că nu sunt singurul din țara asta care dibuie în multe dintre năzbîtiile lui Victor Ponta  expresia unui semidoctism de nevindecat, pentru că ar presupune punerea cu burta pe carte. Și cum la Victor Ponta burta servește la altceva decît la punere pe carte, indiscutabil așa va fi toată viața:
Printre altele, semidoctul ia din lucruri doar coaja, și aceea sclipitoare.

Victor Ponta s-a proclamat Che Guevara, pentru că din destinul marelui revoluționar el a reținut doar faptul că se fabrică  tricouri cu chipul său.

Victor Ponta i-a făcut neonaziști pe Mihăieș și pe Patapievici nu pentru că e convins de asta, ci pentru că din cuvîntul neonazist a reținut doar sunetul.

Într-o povestire de Saroyan, dându-se în leagăn, o fetiţă trage cu urechea la discuţia dintre tată şi un vecin. Cei doi vorbesc despre răzmeriţe. Fetiţa, care nu ştie ce înseamnă cuvântul, şi-l închipuie în felul ei: „Răzmeriţe, se gândea ea. Şi cuvântul acesta era frumos. Dându-se în leagăn, rostea cu glas tare, răzmeriţe mici, răzmeriţe mari. Poate că era un copac. Unul creştea mic, altul creştea mare”.

Așa și Victor Ponta.
Se dă huța și murmură:
Neonaziști. Și cuvîntul acesta e frumos!

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 19”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *