Gîndul de la ora 21

Victor Ponta a făcut un Guvern doar care să dea bine la televizor!

Luni, ora 17. 17.
O salariată a lui Dan Voiculescu – Alessandra Stoicescu – întreține o discuție telefonică în direct la Antena 3 cu Victor Ponta.
Amîndoi sunt topiți de emoție.
El, pentru că n-a mai fost de mult (de cîteva zile doar!) la Antena 3.
Ea, pentru că are marea onoare de a sta de vorbă, fie și la telefon, cu nepotul politic preferat al lui Dan Voiculescu, cel care a pricopsit-o cu o emisiune pe înserate.

După gudurările reciproce de rigoare, tipice între un salariat al unei televiziuni de Famiglie politică și șeful Famigliei, Alessandra Stoicescu trece la motivul pentru care l-a căutat la telefon pe Victor Ponta pe lîngă dorința de a-i auzi vocea.
Desemnarea Ioanei Petrescu, benificiară a unui CV impresionant ca specialistă, drept ministru al Finanțelor.

Decizia lui Victor Ponta o dă gata pe Alessandra Stoicescu. Cît pe-aici să leșine de entuziasm. Noroc că i se spune din regie că leșină degeaba: Dan Voiculescu nu se uită la televizor în acest moment!

Ce-o recomandă pe Ioana Petrescu, persoană remarcabilă ca specialist, dar fără să fi lucrat pînă acum nici măcar la o Administrație financiară de sector, să conducă în România de azi, România reală, diferită radical de cea din cursurile universitare, nu o administrație financiară de sector, nu un departament din ministerul Finanțelor, ci chiar ditamai ministerul ?
Răspunde Victor Ponta:
” Nu are suficientă experienţă, dar asta poate fi şi un lucru bun, că nu are experienţa negativă a structurilor birocratice. ”
Aceleași argumente sunt invocate și în cazul altor numiri surprinzătoare în Guvernul Ponta 3.

La o asemenea justificare, m-am întrebat dacă Victor Ponta chiar a condus pînă acum țara asta.
După care mi-am dat seama că el n-a condus-o în realitate. A condus-o doar la televizor.

Toată stima pentru pregătirea de specialitate a domnișoarei Ioana Petrescu și a altor domnișori din noul Guvern.
Din nefericire, biruirea structurilor birocratice în România reală presupune tocmai experiența negativă a acestor structuri.
Pun pariu că, în nici o lună de zile, domnișoara și alți domnișori din Guvernul Ponta 3 vor fi haliți de structurile mai mult sau mai puțin birocratice din ministerele în fruntea cărora au fost proțăpiți.

Pînă atunci, atît ea, cît și ceilalți domnișori, au acceptat o ticăloșie:
Să gireze cu CV-ul lor european jefuirea balcanică a țării de către baronii PSD.

Ioana Petrescu, Florin Jianu, Răzvan Nicolescu sînt în realitate niște păpuși îmbrăcate europenește în spatele cărora rîtanii PSD își vor face de cap.

De ce am ținut să scot în evidență momentul propagandistic de la Antena 3?
Nu pentru a dezvălui pînă unde poate coborî pe scara non-jurnalismului otova o jurnalistă pe care o știam altfel de pe vremea cînd colaboram cu Antena 3, ci pentru a sublinia că Victor Ponta a făcut un Guvern doar care să dea bine la televizor.

Și fără PNL, ba chiar mai abitir ca înainte, iresponsabilul vesel continuă să guverneze țara la Antena 3!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 21”

📹 Videoblitz 📹
Loading