Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gîndul de marți, 10 februarie 2015

De ce nu ne spune Elena Udrea tot ce știe?!

Am așteptat cu nerăbdare Discursul Elenei Udrea din parlament, profețit de unii ca un moment de dezvăluiri care să cutremure scena noastră politică. În afară de faptul că a fost infinit mai interesant decît textul interpretat prost de Prea Mult Alesul Klaus Iohannis în Parlament, Discursul n-a adus nici o dezvăluire.
Cu acest discurs am putea spune că s-au epuizat dezvăluirile Elenei Udrea.

Ca jurnalist care i-am citit Jurnalul, nu pot să nu constat cel puțin două lucruri:

  1. Față de Jurnal, Elena Udrea a evitat să dea nume concrete în intervențiile sale publice, deși unele dintre ele, consemnate în Jurnal, sunt ale unor jurnaliști și politicieni care o terfelesc acum pe televiziunile de știri. În cazul institutului care a luat bani de la Dorin Cocoș pentru a face sondaje tendențioase, Elena Udrea dă numele institutului.
  2. Din jurnal aflăm și de unele persoane – moderatori de televiziune- care dau din casă la cafele cu Elena Udrea. Cu toate acestea, Elena Udrea nu le-a invocat în intervențiile publice. Asta îmi confirmă teza din Evenimentul zilei că n-a fost vorba de o deraiere gen Mor cu voi de gît!, ci  de o campanie ținută sub control în fiecare moment.
  3. Nici intervențiile publice, nici Jurnalul nu conțin dezvăluiri de documente zdrobitoare, de date care pot fi în orice moment temeiuri pentru o acțiune penală. Te-ai aștepta ca o persoană care a fost alături de Traian Băsescu timp de zece ani, dar și care a  fost martora atîtor și atîtor întîmplări din culise, să vină acum și să le arunce pe piață. Elena Udrea nu aduce nici  măcar în legătură cu Florian Coldea, dușmanul ei declarat, un document menit a-l trimite la Parchetul militar, cum ar fi, de exemplu, vreun document secret compromițător sau mărturia vreunui ofițer nemulțumit, din interior.

Această bizarerie – presupusa deținătoare de secrete teribile nu dezvăluie nici un secret teribil- mi se marea enigmă a Scandalului Elena Udrea- SRI.

Sunt mai multe ipoteze:

  1. Elena Udrea știe multe lucruri, dar nu vrea să le dezvăluie din varii motive, între care s-ar număra și grija de a nu fi acuzat Traian Băsescu că i le-a spus,
  2. Elena Udrea nu dezvăluie nimic concret, pentru că, de fapt, acțiune ei se păstrează în spațiul ipostazei de victimă.
  3. Elena Udrea nu știe nimic.

Dvs ce credeți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

94 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 10 februarie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *