Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Victoria Extremei Drepte în Germania – o nouă victorie a democrației autentice

Știrea numărul unu a lumii civilizate, difuzate și comentate pe larg la toate televiziunile din Europa (cu excepția televiziunilor noastre, preocupate de avatarurile lui Pomohaci și de Conflagrația dintre Liviu Dragnea și Codruța Kovesi) a fost, indiscutabil, cea despre victoria istorică a formațiunii Alternative für Deutschland / AfD ( Alternativa pentru Germania) la alegerile parlamentare din Germania.
AfD este un partid de Extremă Dreaptă, nu atît antisemit, cît mai ales anti-islamic, adversar al Uniunii Europene în numele identități germane.

La dezbaterea de la France 24, din cadrul unei ediții speciale, care a durat ore în șir duminică seara, comentatorul de politică externă al postului, a pus victoria Extremei Drepte pe seama unei monotonii de rutină a campaniei electorale din Germania. Nu numai în Germania, dar și în Franța, în America, partidele tradiționale sînt în decădere, deoarece nu mai vin cu nimic nou, nu mai sînt însuflețite de nici o idee nouă și mai ales îndrăzneață. Într-adevăr, dacă ne uităm la campania electorală din America vom observa imediat că Hillary Clinton reușise să adoarmă SUA și planeta cu platitudinile ei de femei înșelată de un bărbat în căutare de altceva decît o bielă-manivelă.

Plicticoșenia absolută a fost atinsă în Germania de Martin Schultz, un ins cu aspect de șoarece chel, incapabil să stîrnească tresăriri pînă și unei Mimosa Pudica.
Politicul a fost compromis în Europa occidentală prin reducerea camapaniei electorale la socoteli contabilicești, prin absența ideologiei, prin sărăcia credinței.
Vrea sau nu, democrația, pentru a supraviețui, trebuie să învețe de la bolșevism și de la radicalismul islamic rolul crucial al credinței într-o idee, al agitării unui ideal, al unui proiect, fie el și utopic.
Deși în România alegerile din Germania au trecut neobservate, totuși, cei cît de cît interesați de a scoate nasul de sub plapuma plină de mirosuri grele a politicii autohtone, au căutat să găsească răspuns la cîteva întrebări.

De ce a pierdut dramatic SPD?
Pentru că acest partid cu pretenții de a fi alternativă la guvernare a stat ani întregi la căldura Puterii, sub fustele Angelei Merkel, în loc să lupte în Opoziție.

Cum de a fost posibil ca în Germania un partid să cîștige alegerile după 12 ani de guvernare, în timp ce la noi un partid dacă reușește să rămînă la putere doi ani?
Pentru că în Germania alege Poporul, pe cînd la noi aleg sergenții majori mesianici în numele Poporului.

Ce mai importantă întrebare rămîne însă:
Cum de a obținut un asemenea scor o formațiune pînă nu demult marginală?
Răspuns:
Pentru că în Germania e democrație adevărată și nu democrație de fațadă, ca în România zisă și Babuinia.

Luînd în serios neghiobiiile TeFeLismului planetar – altfel spus ale gîndirii care nu gîndește, ci execută – poate că unii de pe la noi se vor fi limitat la a se văicări la asemenea rezultat, considerîndu-l un eșec al democrației.
Riscînd să provocăm leșinuri TeFeLismului, vom afirma din start, cît se poate de răspicat, că victoria istorică a AfD e victoria democrației în Germania.
Victoria AfD din Germania trebuie corelată cu intrarea în turul doi în Franța a lui Marie Le Pen, cu plasarea pe locul doi a partidului naționalist în Olanda, cu rebeliunea lui Victor Orban, susținută de maghiari, cu Brexitul, cu victoria lui Donald Trump în America.

Într-un reportaj realizat în primele zile ale călătoriei mele la Aachen, în Germania, publicat pe cristoiublog.ro sub titlul O aventură: Descoperirea unui neamț în Germania! dam curs uluirii mele de a descoperi o Germanie de nerecunoscut prin invazia imigranților.
Printre altele, remarcam:

„În Germania, văzută de mine cel puţin, străinii se constituie în comunităţi proprii. A sporit numărul magazinelor dedicate alimentelor, îmbrăcăminţii, mărfurilor lor.
Cheia unei asimilări a străinilor e dată de integrarea acestora în societatea germană. În cartierul în care am găsit aparthotel există un magazin turcesc. Vînzătorii sînt turci. Produsele sînt turceşti şi toate scrise în turcă.
De ce are nevoie un turc de produse turceşti?
Dacă a venit să trăiască şi să muncească în Germania, n-ar fi normal să consume produse nemţeşti?

Acelaşi lucru şi despre ţinuta musulmanelor.
N-am văzut nici una altfel decît în ținuta cerută de religia lor.
La un Netto, am văzut o cumpărătoare îmbrăcată în negru pînă la nas.
Dacă o nemţoiacă ajunge în Iran, e obligată chiar din avion, să-şi pună broboadă. Şi e normal să fie aşa. E un semn de respect faţă de iranience.
N-ar trebui să arate şi musulmanele acelaşi respect faţă de nemţoaice?
Ele n-au venit în Germania în excursie, ca să poți înțelege refuzul de a se îmbrăca europenește.
Au venit ca să trăiască aici.
Aici și-au găsit sau o să-și găsească un rost.
Aici fac sau vor face copii.
Dacă ai venit să trăieşti şi să munceşti în Europa înseamnă că vezi în Europa o lume ideală, oricum superioară celei din care vii.
De ce nu renunţi la cel mai important semn al lumii din care vii?
Sînt întrebări care trec dincolo de retorică.

Magazinele, restaurantele, serviciile, îmbrăcămintea dezvăluie cetăţeni care nu se integrează în societatea germană sau care, cel puţin, au rămas cu o parte din suflet în lumea din care vin.
E mai mult decît semnificativă deosebirea radicală de comportament față de alții.
Germanii-germani sînt învățați de mici să sară în ajutorul altora.
În autobuzul din Aachen, dacă mă vedea suindu-mă un adolescent așezat pe scaunul bătrînilor, sărea în picioare imediat și mă invita să iau loc.
În același autobuz, dacă pe locurile rezervate ședeau negri, musulmani, asiatici, nici unul dintre ei, deși niște hăndrălăi, nu dădeau semn c-ar vrea să se ridice.
Explicația e simplă.
Imigranții aduc și păstrează în Germania nepăsarea unei lumi crude față de bătrîni, față de neputincioși, față de cei care nu sînt în putere.
O societate modernă, înaintată, se vede după comportamentul față de neputincioși, față de deținuți și față de pisici.

Societatea germană, ca și cea din alte țări vestice, dovedește o remarcabilă conștiință modernă în acceptarea ca străinii să se integreze în societatea germană.
Problema e că străinii nu vor să se integreze în societatea germană.”

Nu sînt troglodit astfel încît să nu fiu tolerant cu minoritățile de orice fel, inclusiv cu cele sexuale, considerînd că există loc sub soare pentru toți.
Uluirea mea își avea temeiul în dispariția felului de a fi nemțesc (o întreagă literatură s-a scris despre a fi neamț în toate cele) în favoarea felului de a fi arab, turc, afgan, irakian, într-un cuvînt de transformarea Germaniei într-o tabără de beduini.
Dintotdeauna, nemții m-au impresionat prin orînduială, respect, politețe, respectarea regulilor, seriozitate.
Dintotdeauna am crezut că noi, românii, am avut un ghinion în faptul c-am devenit colonie rusească și nu nemțească.
Pînă și ocupația germană din Primul Război Mondial începe să fie văzută sub aspectele sale pozitive în lumina documentelor scoase la iveală în ultimul timp.

La Aachen, am dat însă peste o Germanie fără nici o legătură cu felul de a fi nemțesc, cu lucrul nemțesc, cu seriozitatea nemțească.
Și dacă eu, ins din Est, învățat cu pitorescul de iarmaroc al României, cu neorînduiala, cu piestrițul oriental, cu gălăgia, cu lipsa de respect, cu îmbrăcămintea de paparudă, cu suflatul mucilor pe jos, am fost șocat de Germania care mi se înfățișa ochilor, ce să spunem despre mulți dintre nemți confruntați cu o țară pe care n-o mai recunosc? Acești mulți nemți n-au găsit un timp în nici un partid din Germania purtătorul de cuvînt al spaimelor, al uluirii lor de a vedea în jur un bazar din Istanbul și nu o Germanie înainte de toate, al furiei de a constata că Angela Merkel își continuă politica de islamizare a țării și că principalele partide o sprijină.

Acești mulți nemți au descoperit că trăirile lor nu sînt reflectate nici de presă.
Presa, senzorul dintotdeauna al stărilor de spirit cele mai subtile ale opiniei publice, a fost în cazul Germaniei roabă neghioabă a lui Political correctness. Acolo unde nemții întîlneau în viața de fiecare zi violuri, agresiuni, neorînduială provocată de imigranți, presa germană tăcea sau, mai rău, dregea cu busuiocul idilizării realități grave.
În aceste condiții, era de așteptat ca nemții să se îndrepte spre AfD, Un partid în care ei și-au găsit purtătorul de cuvînt. Marele avantaj al democrației adevărate stă în posibilitatea ca toate stările de spirit, toate pozițiile, toate opiniile de la un moment dat să se regăsească în partide, în organizații, în presă. Prin intrarea AfD în Parlament, democrația germană a găsit supapa necesară pentru ca tensiunile provocate de imigranți să-și găsească un purtător de cuvînt. Autocrațiile s-au prăbușit și pentru că stări de spirit, interese ale unor largi categorii ale populației li s-a refuzat exprimarea politică și prin presă.

În Germania, intrarea AfD în Parlament poate fi o soluție de rezolvare a unor tensiuni care se adunau în societatea germană pe ascuns, în adîncuri, din cauza frustării celor care nu se vedeau exprimați parlamentar.
Asta s-a întîmplat în Germania, unde bătălia politică se desfășoară în chip natural.

La noi însă unde viața politică e dirijată de sergenții majori mesianici din Deep State așa ceva e imposibil.
După dispariția PRM, naționaliștii români nu mai au un canal de exprimare. Efortul lui Deep State de a crea prin Sebastian Ghiță un partid naționalist artificial, a dat naștere unui avorton.
Sînt multe alte stările de spirit de la noi care nu se regăsesc dacă nu în partide, măcar în ONG-uri, stări de spirit care, lipsite de supapa exprimării publice, fac să se acumuleze în adîncurile societății românești tensiuni uriașe.
Să le găsim un canal de comunicare politică pînă nu e prea tîrziu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Victoria Extremei Drepte în Germania – o nouă victorie a democrației autentice”

 • @Ducu Mertel. Poate esti bine intentionat, dar sa-i iei apararea unei forme de viata rudimentare ca acest Ion Stanca, te descalifica automat. Este singurul personaj care posteaza pe aici, pe care nimeni nu-l sustine vreodata si care nu are nici cea mai vaga capacitate de filtrare a informatiei. Inghite, ca pelicanul, orice i se serveste de catre SRI/DNA, ii citeaza ca fiind detinatorii adevarului absolut si se bucura de statutul de sluga bine platita (in IT, GB). Unii, isi imaginau ca este agent secu; sa fim seriosi 😀 in fapt este BOUL suprem! Omul unidimensional al lui Marcuse..

 • Imbuibata, molesita, blazata, egocentrica, societatea occidentala traieste intr-o lume virtuala, paralela cu cea in care traim de fapt. Nu sunt in stare sau nu sunt lasati sa inteleaga in ce pericol sunt , nu numai ei, ci si intreaga Europa. Manipulati de media si reclame tv, sunt incapabili sa mai gandeasca cu propriul cap.
  Invazia musulmana asupra Europei, dirijata si controlata de oculta care conduce lumea, o privesc ca fiind dorinta unor oameni sarmani de a evada dintr-o lume macinata de saracie si razboi, in noul Eldorado, o lume a bunastarii, a ajutoarelor sociale mari, o lume in care vor primi totul si nu vor oferi nimic. Sau poate ca vor oferi: atacuri teroriste, jafuri, violuri etc. Toate acestea cu complicitatea autoritatilor si a politiei, care are ordin sa nu intervina, ba chiar sa-i protejeze de furia multimii. Ce razboaie sau cata saracie este in Maroc, Qatar, Emirate, Iran si alte tari de acest fel?
  Lumea in care traim este o lume ipocrita, in care suntem obligati sa mergem pe sensul unic stabilit de altii, sa acceptam toate mizeriile sa ne lasam masacrati de teroristi, pentru ca altfel suntem linsati mediatic si nu numai. Putem fi persecutati si marginalizati din cauza ca ne iubim tara, ca vrem sa fie mai buna si mai curata.
  Un exemplu este partidul AfD din Germania, considerat extremist pentru ca sustin apararea culturii si valorilor Germaniei.Putem sa fim de acord cu primirea unui numar limitat de migranti, dar acestia trebuie sa accepte valorile tarii de adoptie, sa-si insuseasca cultura acestei tari si sa se integreze.

 • 🙁 Maestre lipseste un partid care sa aiba pe agenda ca idee principala iesirea din UE.. Pana nu e prea tarziu.. S-ar minuna cati eurosceptici sint in Romania.. UE doar a jefuit si a confiscat forta de munca a Romaniei.. UE e o fantoma, exista doar la Bruxeles 😈

 • 😛
  Merkel a distrus Germania cu migrantii ei inadaptati.. Problama e ca prin cretinii de la UE, baba Merkel are tendinta sa distruga si Europa.. Nemtii sint savanti in conducatori care sai duca la distrugere, Hitler nui departe. Sai dea babei un mandat pe viata si razboiul va porni ca de obicei din Germania

 • Observ ca oligofrenii in loc sa discute pe marginea voturilor din Germania , combat intre ei problema lui Dragnea, Tel-Autostrada insula Belimeai etc… Bai sceleratilor este bine ca a urcat in parlament si ca acceptie Partidul AfD. Se spune ca este de extrema dreapta. Eu spun ca va cuprinde ca niciodata in istorie, si asta ,va va PARALIZA escrocilor, va cuprinde spun si Dreapta si Stanga . Ambele extreme. Imaginati-va o patura pe care ati dorii sa o strangeti . O apucati ex: din coltul din dreapta ,apoi din stanga si o impaturiti. Asa va fi AfD pentru Deutscland , dar nu numai. Va fi pentru intreaga Europa. Iar voi cu minti pline de aburul lui Ursus sau Timisoreana va credeti la fel Ca Ciobanul Ghita, pe varf de munte, si mai trageti o Doina. Ca de doar Romani santem.De aceea va calca pe gat dorind sa va sugrume, una precum Kövesi, Johannis, Basescu, Dragnea, Multinationalele, Schwanhofer, Americanii si chiar si Turci.Acum stati linistiti, vor venii si hoardele de asa zisi refugiati , dar de fapt din gruparea ISIS si in acest caz va fi ff rau. Santeti o natiune de clevetitori cu tendinta de a va jignii unul pe altul, scuipandu-va in ochi daca se poate. Va meritati soarta. Hai astept Provincia sa incepe sa latre, sa muste, sa verse veninul pe unul care nu este cu voi si ca voi, cu toate ca este roman. Eu sant mandru ca m-am nascut in asemenea frumoasa tara ,pe care straiinii o doresc dar nu sant mandru ca m-am nascut din acest popor roman al secolului 21.

  • 😛

   Ferma de porci, aiea e importantă, hotnews face anchetă, are reporteri camuflați în paie. Trimite ea Merkel inspectori la Teleorman să vadă dacă e legal să creșteți porci în România.. 😀

   Roxana Roman, când nu te fute grija, te fute altceva este? Emigrează și tu spre veșnicele plaiuri ale sulii, aici e cam sterp, pe blogul ăsta.. Vako! 🙄

 • „ Să le găsim un canal de comunicare politică până nu e prea târziu !”
  Și dacă nu , ce ? Ce-o să fie ?
  Să ne aducem aminte un banc cu Bulă : Intră Bulă în bar , taică -său la o masă plin de sânge .
  Ce-i bă cu tine ? zice B
  Mi-a dat barmanu un cap în gură !
  Ia hai cu mine ! La bar Bulă către barman : Ce faci mă , ai dat în tata ?
  Da !
  Ia mai dă-i una , acu cu mine aci !!!!!!!!!!!!!!
  Barmanul îl pocnește fără zăbavă pe Bulă Sr.
  Bulă : Hai bă tată d-aci , că ăsta e nebun !
  Cam așa …

 • cel mai bun si corect articol despre alegerile din Germania !
  aceasta da ,analiza de mare maestru !
  Felicitari,d-le Cristoiu.

 • Vai domnu Cristoiu, pe ce lume traiti? Lumea comunica azi mai mult ca niciodata. Pe net. Nu stiti dvs, dar lumea spune exact ce gandeste sub protectia unui anonimat relativ (e-adevarat ca-i relativ) pe tot felul de saituri si de saituleţe

  • nu ma refer la facebook care a ajuns un fel de azil pentru persoane de varsta a treia, pițipoance si fițoşi, populatie de asta pestrita low profile

   • Bă „in apa se vede invers”,clovnule, când te lăsa măta la școală, nu era amendată zilnic că a adus un gunoi în curtea școlii? 😀
    „populație low profile”.. de unde ai tu aroganța asta prăpăditule cînd judeci lumea? probabil ai fost fătat cândva pe autostrada București-pitești, acolo-s cele mai multe accidente.. Mergi baiatule mai spre revista Urzica, lasă-ne, blogu asta e ptr oameni care au lucruri de spus, nu ptr putregaiuri fără bun simț

  • ia aruncati o privire pe twitter. Trump guverneaza jumate de pe twitter jumate din biroul oval. (ia dati-l afara pe andronic ca nu va tine la curent cu evolutiile lol)

  • puneti-i pe mai tinerii colaboratori sa va faca un briefing cu saiturile de socializare importante. de ex stiti unde agață adolescentii azi? pe net, da. dar pe care site-uri? care bloguri au greutate( cei mai multi „unici”) pe netul romanesc? lucruri de astea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *