Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Gîndul de marți, 3 februarie 2015

Pentru un ofițer de Informații ca Florian Coldea scandalul mediatic declanșat de Elena Udrea poate fi fatal

Scena politico-mediatică dă în clocot. Spovedaniilor (deja sunt trei) Elenei Udrea li s-au adăugat arestarea Mogulului Adrian Sârbu, deschiderea unui nou dosar pentru Elena Udrea, condamnarea lui Dan Adamescu – un alt Mogul.

În tot acest timp, un om nu zice nimic.
E Klaus Iohannis.
Tace și surîde ca Gioconda.

De ce?
Pentru la fel ca în campania electorală, cînd a jucat rolul prapurelui plimbat prin țară, Klaus Iohannis n-are decît de cîștigat din tot clocotul ciorbei noastre politico-mediatice.

Nimeni n-a observat că regizorii care l-au adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni au luat în calcul un uriaș avantaj al viitorului Președinte:

Klaus Iohannis nu e vîrît în  afacererile de la Centru, cele în care orice alt politician n-are cum să spună că nu e vîrît.

Prin urmare, nimic din ceea ce se întîmplă nu-l atinge în vreun fel. Nici politic, nici sentimental, nici financiar.

Ba mai mult războiul  deschis de Elena Udrea cu generalul Florian Coldea de la SRI îi convine de minune lui Klaus Iohannis.

Mai întîi pentru că acest război  lovește grav mandatul lui Traian Băsescu.

Și ce-și poate dori mai mult și mai mult Klaus Iohannis decît ca mandatul antecesorului să treacă drept unul de rahat?

Are astfel posibilitatea să susțină  că  el a luat-o de  la zero.

În al doilea rînd, prin acest război, Klaus Iohannis   beneficiază de un Florian Coldea vulnerabil.

Generalul Florian Coldea, asemenea tuturor ofițerilor profesioniști din Informații, a preferat pînă acum, timp de ani, un low profile.

Indiferent că spusele Elenei Udrea sunt sau nu adevărate, Florian Coldea e subiectul unui scandal mediatic care-i reduce drastic șansele de a deveni director plin și chiar șansele de a mai fi prim- adjunct.

Desigur, în campanie, Florian Coldea a făcut multe lucruri pentru ca Victor Ponta să n-ajungă la Cotroceni.

Klaus Iohannis nu e însă omul capabil de recunoștință.

Ca și în cazul lui George Maior, în orice moment, sub pretextul scandalului mediatic, îl  poate chema pe Florian Coldea și  să-i ceară demisia.

Din acest punct de vedere, nu exclud posibilitatea ca în spatele Elenei Udrea să se afle forțe și persoane ( inclusiv  Traian Băsescu) care știu că un scandal mediatic e mortal pentru  un ofițer de informații.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 3 februarie 2015”

 • Nea Cristoiu-jiletca, gaina-care-naste-pui-vii, analizele matale = rahat cu perja. Iesi, domle, odata la pensie si nu mai aburi lumea aiurea!

 • Pentru ca unii se tot intreaba daca si cand va interveni si dl Traian Basescu, mai ales ca s-au facut referir si la interceptarea chiar si Dsale in convorbiri telefonice cu Dna Udrea eu cred ca dlui nu va interveni decat in interesul justitiei, al statului de drept al separarii puterilor al functionarii corecte a institutiilor contra coruptiei si in interesul orientarii noastre in NATO si euroatlantice.
  PS.Vad ca unii ziaristi precum CTP il someza pe Presedinte sa reactioneze. Ori sunt prosti ori sunt provocatori, caci dl Basescu va inchide subiectul si nu se va baga in mijlocul sau la inceputul lui.

 • Exista doua feluri de nemti: aia echte deutsche si aia suficient de inalti sa ajunga la slanina din pod. Alegeti voi din ce categorie face parte „paratul”. Ca e o marioneta nu mai e un mister pentru nimeni dar fostul presedinte de ce sta asa linistit pe cojile de nuca?

 • Nu mai spuneti ca Elena Udrea trebuia sa se astepte la aparitia unor dosare pentru ca nu mai este presedinte Traian Basescu. Pe logica aceasta ar fi trebuit sa nu existe dosarul lui Mircea Basescu. Si nu am mai fi vorbit atata de justitie libera. Care justitie, dupa ce a vazut „pisica” de la Iohannis, l-a scos basma curata pe acesta si acum se ocupa de ceea ce vedem. Nu stiu cat mai este de libera. Iar Iohannis surade multumit ca i se face vrerea. La el vorbitul este mai dificil, nu-si poate exprima ideile ori, pur si simplu, nu are prea multe.

 • Recunosc ca eu n reusesc deloc sa-l descifrez pe domnul Iohannis . Mi se pare ba asa , ba altfel .

 • Domnul presedinte suride pentru ca rechinii se sfisie intre ei.

 • Indiferent de rezultatul anchetei interne a SRI-ului,cariera de ofiter de Informatii este compromisa.Tinta a fost atinsa.Klaus Iohannis nu trebuie sa aiba ”obligatii”.Traian Basescu continua sa-l ajute pe Iohannis in drumul lui pro Atlantic.

 • nu stie ce sa zica, e depasit de situatie

 • El numai rade si tace ! Daca nu i-a scris nimeni nimic ce sa citeasca ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *