Gîndul de marți, 3 februarie 2015

Pentru un ofițer de Informații ca Florian Coldea scandalul mediatic declanșat de Elena Udrea poate fi fatal

Scena politico-mediatică dă în clocot. Spovedaniilor (deja sunt trei) Elenei Udrea li s-au adăugat arestarea Mogulului Adrian Sârbu, deschiderea unui nou dosar pentru Elena Udrea, condamnarea lui Dan Adamescu – un alt Mogul.

În tot acest timp, un om nu zice nimic.
E Klaus Iohannis.
Tace și surîde ca Gioconda.

De ce?
Pentru la fel ca în campania electorală, cînd a jucat rolul prapurelui plimbat prin țară, Klaus Iohannis n-are decît de cîștigat din tot clocotul ciorbei noastre politico-mediatice.

Nimeni n-a observat că regizorii care l-au adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni au luat în calcul un uriaș avantaj al viitorului Președinte:

Klaus Iohannis nu e vîrît în  afacererile de la Centru, cele în care orice alt politician n-are cum să spună că nu e vîrît.

Prin urmare, nimic din ceea ce se întîmplă nu-l atinge în vreun fel. Nici politic, nici sentimental, nici financiar.

Ba mai mult războiul  deschis de Elena Udrea cu generalul Florian Coldea de la SRI îi convine de minune lui Klaus Iohannis.

Mai întîi pentru că acest război  lovește grav mandatul lui Traian Băsescu.

Și ce-și poate dori mai mult și mai mult Klaus Iohannis decît ca mandatul antecesorului să treacă drept unul de rahat?

Are astfel posibilitatea să susțină  că  el a luat-o de  la zero.

În al doilea rînd, prin acest război, Klaus Iohannis   beneficiază de un Florian Coldea vulnerabil.

Generalul Florian Coldea, asemenea tuturor ofițerilor profesioniști din Informații, a preferat pînă acum, timp de ani, un low profile.

Indiferent că spusele Elenei Udrea sunt sau nu adevărate, Florian Coldea e subiectul unui scandal mediatic care-i reduce drastic șansele de a deveni director plin și chiar șansele de a mai fi prim- adjunct.

Desigur, în campanie, Florian Coldea a făcut multe lucruri pentru ca Victor Ponta să n-ajungă la Cotroceni.

Klaus Iohannis nu e însă omul capabil de recunoștință.

Ca și în cazul lui George Maior, în orice moment, sub pretextul scandalului mediatic, îl  poate chema pe Florian Coldea și  să-i ceară demisia.

Din acest punct de vedere, nu exclud posibilitatea ca în spatele Elenei Udrea să se afle forțe și persoane ( inclusiv  Traian Băsescu) care știu că un scandal mediatic e mortal pentru  un ofițer de informații.

 

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading
Invitații cristoiublog