Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de marți, 5 mai 2015

Întrebare pentru omul Traian Băsescu: Merită amărîta aia de la Târgșor această lovitură în moalele capului?!

Interviul dat de Traian Băsescu site-ului Adevărul live a fost publicitat de presa noastră sub titlul:
Traian Băsescu – o lovitură pentru Elena Udrea!

Fesul care e acest titlu acoperă în materie de conținut răspunsul fostului președinte la întrebarea dacă a trimis-o pe Elena Udrea să negocieze cu Victor Ponta numirea Codruței Kovesi la DNA:
„Nu am trimis-o niciodată pe doamna Udrea să negocieze cu domnul Ponta. Dacă domnul Ponta a chemat-o, să spună el.”

S-a văzut în asta o lovitură, deoarece în Spovedaniile dinainte de a lua drumul fără întoarcere al închisorii (va fi ținută în arest preventiv pînă la condamnarea de către ÎCCJ!), Elena Udrea a susținut că ea a fost cea căreia într-un fel Codruța Kovesi a ajuns șefa DNA prin negocierea cu premierul în numele lui Traian Băsescu.

Da, aceasta e o lovitură pentru Elena Udrea din parte lui Traian Băsescu!
Și nu pentru că o face mincinoasă, ci pentru că-i dovedește posibilitatea de a nu mai recunoaște, la un moment dat, nici c-ar fi cunoscut-o. Elena Udrea a fost persoana prin care Traian Băsescu a comunicat cu mulți politicieni și jurnaliști, inclusiv cu cei aflați în război cu fostul președinte. Dacă ne amintim contextul complicat în care a fost numită Codruța Kovesi în fruntea DNA, înclin să dau crezare Elenei Udrea și nu lui Traian Băsescu. Pe fondul războiului dintre președinte și premier, Elena Udrea a fost cea care l-a contactat pe Victor Ponta în numele lui Traian Băsescu.

Această lovitură e însă o mîngîiere pe lîngă răspunsul lui Traian Băsescu la întrebarea dacă susține ca șefa DNA să mai primească un mandat.
Nu era o întrebare de complezență.
La anul Codruța Kovesi își termină mandatul de trei ani în fruntea DNA. Se înțelege că după o șefie de 10 ani, Codruța Kovesi n-are nici un chef să se întoarcă la munca de procuror, cea care însă, după opinia mea- validează un procuror, așa cum munca de autor de texte validează un gazetar și nu șefiile la unul sau mai multe ziare. Deși pînă în 2016 mai e, politicieni și jurnaliști se grăbesc să proclame valoarea de patrimoniu a Codruței Kovesi ca șefă a DNA. Primul a fost Vasile Blaga. Al doilea e însă- surpriză Traian Băsescu:
„Nu am nicio reţinere să spun: «mai daţi-i un mandat lui Kovesi». Ce pot să-i reproşez este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari cercetaţi în libertate. Partea spectaculară ar putea să lipsească”

Elena Udrea și-a făcut un steag din a denunța abuzurile Codruței Kovesi în fruntea DNA:
Intervenții grosolane în deschiderea și închiderea de dosare, folosirea cătușelor pentru umilirea dușmanilor din politică și folosirea așa ziselor scurgeri în presă pentru a se răzbuna pe jurnaliștii care nu-i suflă în subțiori.

Traian Băsescu însuși a criticat arestările preventive în exces, vînarea politicienilor de către DNA, implicarea Binomului SRI-DNA în viața politică.
O minimă preocupare de a nu-i da una peste gură eternei arestate preventive Elena Udrea, dar și o minimă consecvență ar fi cerut ca Traian Băsescu să evite răspunsul la întrebarea despre noul mandat al Codruței Kovesi sau măcar să menționeze niște condiții pentru susținerea sa.

Traian Băsescu n-a făcut-o.
El a supralicitat declarînd că n-are nici o reținere în a cere să i se mai dea încă un mandat Codruței Kovesi.
Întrebare pentru omul și nu pentru politicianul Traian Băsescu:
Merita amărîta aia de la Tîrgușor, care o duce dintr-o pușcărie într-alta și pentru că a fost o persoană apropiată lui Traian Băsescu, această lovitură în moalele capului?

Eu, care n-am scris și n-am zis niciodată că Elena Udrea e candidata inimii mele, ci dimpotrivă am atacat virulent fantasmagoria fostei șefe a PMP de a se înscrie în cursa prezidențială, cred că măcar pentru situația în care se află (nu va mai ieși curînd din pușcărie), cred că nu merită.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

81 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 5 mai 2015”

  • Traian Băsescu

    O ţară veselă?
    Bănicioiu aleargă să scoată plasticul pentru spitale din bancomatele băncilor şi dă cu pumnii în calculatoarele blocate ale CNAS;
    Teodorovici se chinuie să-şi imagineze cum îi duce lui Lăzăroiu o pizza acasă cu taxarea ciubucului la scara blocului;
    Ponta încearcă să vîndă alifie prin ţările arabe şi pare decis să scape şi de grija Aeroportului Otopeni, tocmai extins şi modernizat, uitînd că la ăştia cînd ceri şpagă ţi se taie mîna;
    În înţelepciunea sa, Iohannis mai pune la Cotroceni de o tacla fără rezultate pentru votul prin corespondenţă pentru diaspora.
    Inteligenţilor, la 31.12.2015, România va pierde cam 7 miliarde de euro din fondurile europene.
    Nu vă puteţi aduna să vedeţi ce se mai poate salva din aceşti bani?

  • Sper ca discursul sa-l fi sezizat pe atunci. Din pacate se pare JFK a avut mult de pierdut adica chiar si viata dar oare acest discurs al sau pe care l-am gasit publicat azi de Nasul pe situl sau si pe care fiind noi pe atunci in plin regim dejist si eu prea tanar desigur ca mai toata lumea nu-l stiam sa nu fie in legatura cu condamnarea sa si daca ar fi asa scenele ce urmeaza desi tin de teoria conspiratiei si de societati mai mult sau mai putin secrete sau masonice dar cu apartinatori cu nume grele devin poate mai mult decat ceva ridicol cum par a fi cele cu bufnita si rugul de la Bohemian Groove .
    Si de fapt sa ne aducem de Pendulul lui Foucault al lui Eco care face un misto crunt de astfel de chtii dar in final tot el ne comunica ca totusi in aceste jocuri se cam moare.
    Dumnezeu sa-l odihneasca pe JFK si sa-i pedepseaca c u justa masura pe toti asasinii sai efectivi sau doar potentiali.

    Linkul este: http://www.nasul.tv/un-singur-presedinte-a-rostit-adevarul-si-a-murit-ascultati-i-mesajul-vorbeste-despre-romania/

  • faceti rau ca nu intelegeti ce face Basescu. cat timp cei doi nu se separa Udrea nu e libera…mai ganditi si dumneavoastra!!! Ca faceti mai rau ….cand se distanteaza o lasa in pace cresc sansele … ca de aia e Udrea acolo pentru a-l face pe base sa se zvarcoleasca…cand nu se mai zvarcoleste e si udrea libera…chiar nu intelegeti!!!

  • DA, da, da, maestre, parasuta parvenita, incompetenta si fara bun simt politic, social si uman merita 100 de ani de puscarie chiar la Guantanamo. A distrus credibilitatea lui Basescu, a distrus PDL, a distrus PMP initial ( cand in partid s-au grupat intelectuali de buna credinta si competenti) . Dpdv social cu aroganta parvenitului incompetent a cheltuit cu nemiluita din buget pe frunze, parcuri, gondole, acolo unde oamenii nu au apa si canalizare. In ceea ce priveste bunul simt elementar uman ma cuprinde sila si ma rezum sa spun ca acesta este absent total, dar cheltuielile fara numar s-au extins de la posete la mass media pentru a zugravi o veritabila țoapă. Cireasa de tort este circul mediatic provocat de jurnal, postari pe facebook . . . Sper, ba chiar cred, ca azi Traian Basescu regreta tot, tot desi el este foarte vinovat ca nu a depistat din timp cui i-a intins un deget si a ramas chiar si fara cap. MAESTRE! Pentru ca va urmaresc cred ca de la primele articole din Zig Zag, de la primele aparitii de la Marius Tuca , imi acord permisiunea de a va ruga sa va reveniti din sindromul udrea, binom …, deoarece cred ca este nevoie inca de vocea Dumneavoastra obiectiva, patrunzatoare in actualitatea amara … Apropo de actualitate, v-am auzit ieri la C. Striblea si am o obiectie: DNA nu distruge PSD-ul, dimpotriva ii curata lui ponta partidul astfel ca in 2016 PSD va aparea curat ca lacrima si cu actuala lege in curs de votare (primari dintr-un singur tur) va urma in mod sigur PSD-izarea de lunga durata … Va asigur de buna mea credinta, nu sunt postac , de la Ratiu nu am mai votat pe nimeni , nu am fost si nu sunt membru al nici unui partid, sunt doar un cetatean …

  • Maestre Maestre, Udrea nu a zis niciodata ca a trimis-o Basescu

  • De data asta maestre , nu va impartasesc opinia 🙂 !! Nu cred ca T. Basescu se dezice de E.Udrea !!!

  • A sfidat 7 milioane doar ,cat ar iubio pe Elena poate fi sacrificata si ea in numele lui Zeus,nu ?Abia atunci si ea si d-voastra si alti fosti admiratori vor intelege omul…..

    • sapte milioane de dobitoci

    • noroc cu Nae prototip al tipului de om neom despre care vorbim, numai el si Nae pot acuza un grup de milioane

    • Doamna m-am lamurit cine va modeleaza gandirea si pentru asta va mai repet inca odata 7,4 milioane de cretini si dobitoci.

    • Si eu m-am lamurit intrand pe contul dumneavoastra unde nu aveti nimic afisat , nici macar 1 prieten , deci pot sa va iert cumva pentru o gandire fascista , ma refer la acuzatiile facute asupra unui grup de oameni,nu la cele adresate mie Inchipuindu-mi ca nu existati si ca eu dialoghez aici cu o fantoma ;. pentru fantoma Nae am sa spun ca gandirea mea mi-au modelat-o oameni nu neoameni sau mai bine zis poate doar niste fiinte ca fantoma Nae

    • admiratorii lui Badea,Gadea,Ciuvica,Cretzulescu,Firea niciodata nu vor intelege ce inseamna stat european sau stat democratic.Ei si admiratorii lor sunt inca in feudalism.Am enumerat doar cati va din idolii dv .de la profil ca sa nu murdaresc acest spatiu.Acum sper ca ati inteles de ce nu vedeti nimic pe pagina mea.O seara buna!

    • Pentru informarea d-voastra eu urmaresc mai ales posturile si persoanele publice ce reprezinta opozitia fata de cei de ceea ce inseamna idei de stanga , o stanga moderna ,pentru a intelege daca au dreptate in sustinerile lor.Oricum noi doi nu vom ajunge la idei comune dar asta nu presupune ceea ce ati facut in primele postari , sa jigniti.Cu asta sper ca am terminat dialogul

  • 1.EU a declarat ca nu a fost trimisa la Ponta de catre TB. 2.Cam ce ati fi spus daca TB nu ar sustine-o pe Kovesi pentru inca un mandat? Ce ar fi facut intreaga presa?

  • Pentru el si familia lui merita lovituri oricine .Ordinea in care sunt loviti arata cat pret a pus pe ei .Pe slugarnici si tradatori i-a desconsiderat in mod consecvent fie el de orice natura : politician, jurnalist ,elita intelectualachiar daca au lucrat in favoarea lui asta s-a vazut din 2004 .

  • Un ţigan îşi bate nevasta de-i învineţeşte gura şi ochii. Vine doctorul s-o vadă şi-i zice ţiganului:
    – Mă, ţigane, de ce-ai bătut-o aşa de rău peste gură?
    – Da’ ce era să fac dacă e rea?
    – Puteai şi tu s-o baţi peste c*r.
    – Dom’, doctor, da’ de c*r e bună, de gură-i rea!
    „Întâmplările și personajele din această poveste nu au legătură cu realitatea”… dar in „dragoste si razboi, totul e permis”… inclusiv sa stai sub masa, pana-ti mai trece ceata de pe ochi, sa vezi, care, cu cine…

  • misoginismul cu prostia dau o bomba nucleara. daca U drea a facut toate relele din aceasta tara inseamna ca suntem un popor de tampiti. nu se doreste decat sa se ascunda marile hotii , imi amintesc de doamna Musca care a facut mai nimic si a fost inlaturata , parlamentul fiind plin de turnatori si fosti securisti care ne rad in nas, asta este romania reala de astazi

  • Pinå nu il dau afarå pe ,,,hotul,,,SRI+PONTA+UNI SMECHERI ,HOTI DIN JUSTITIE,,,,ELENA UDREA…VA SUFERI MULT!!!!DAR ,EA NU VA VORBI SI DECLARA MINCIUNI,NU VA SRIE CÅRTI…CUM JIGODIA DE COPOS,ANALFABETUL,HOTUL BECALI!!!!ELENA,,VA IESI CU FRUNTEA SUS,,IN CIUDA CELOR CE AU VRUT SI VOR…SÅ O DISTRUGÅ!!!!SINT SI ALTI OAMENI CARE AU INTELES JOCUL MIZERABIL….SI NE E RUSINE CÅ,,,SINTEM ROMINI,CU O JUSTITIE,,,DE TEATRU…PENTRU PROSTI!!!!IN CONTINUARE SE FURÅ CU MILIOANELE…..!!!!RUSINE ROMINILOR CARE NU LUPTÅ PENTRU O JUSTITIE,NECORUPTÅ!!!!!

  • eu nu o cred. In schimb, cred ca v-ati facut un titlu de glorie din a o apara, bazandu-va pe un jurnal si sensibilos la lacrimile sexului slab.Eu zic sa va raspundeti la intrebarea:”cine a distrus dreapta si de ce ”.

  • Chiar nu stiu ce sa mai cred…delimitarea lui T. Basescu fata de E. Udrea este o victorie a Elenei sau o infrangere a lui Basescu.

  • Maestre cu tot respectul trebuie sa va spun ca-l puteti banui pe Dl Basesescu de orice dar pe acest subiect cu siguranta e o declaratie reala si de bun simt mai ales ca nu putea sa riste o astfel de numire prin interpusi cu un mitoman parsiv care a doua zi ar fi facut publica un asemenea aranjament .Daca dna.Udrea din exces de zel sau prostie a facut acest demers în nume propiu folosind o presupusa însarcinare de negociere în numele Presedintelui e foarte grav si inacceptabil daca a facut-o fara acceptuk acestuia si în consecinta trebuie sa dezminta aceasta presupusa negociere în numele lui T. Basescu.E o vorba în popor ,, gura bate fundu-l” !!!

  • Nu inteleg dece va mirati,politician sau om de rand,Traian Basescu este in primul rand barbat.Sant convins ca stiti si d-vs d-le Cristoiu ca, barbatii,indiferent cum sunt imbracati, nu se pisha niciodata impotriva vantului,chiar si atunci cand sunt luati prin surprindere.

  • Cat de tare as dori sa nu va dau dreptate domnule Cristoiu dar, dupa ce am citit in presa raspunsurile de azi ale d-lui Basescu, incep sa cred ca si de Udrea s-a folosit, asa cum s-a folosit si de ceilalti care pana la urma l-au parasit. Doar Udrea il mai sustinea la greu cand era lovit din toate partile iar ea, devenea scut de aparare asa cum a fost si pentru PDL, dar, s-a dovedit ca n-a meritat, iata ce i-au faucut curvele de acolo in final. Asa sa fie si Basescu? Sa se transforme din Marele politician intr-o carpa de barbat? Sa fi gresit noi basistii cand l-am evalaut, crezand ca-i zeu si, ca sa aflam azi, ca este doar un pamantean demn de mila noastra? In acest caz as tine cu Udrea 100% deoarece tot ce pateste este numai din cauza d-lui si a oamenilor lui pusi in functii cheie care au executat-o dupa cum vedeti dupa comanda cuiva, corect? As intreba omeneste: cine se ascunde in spatele acestui joc mizerabil, cine da aceste comenzi de executare a Elenei Udrea? Daca nu sunt cei doi CoKo si, la randul lor sunt santajati sa o faca?

  • N-o va abandona Traian Basescu pe Elena Udrea orice ar fi! Cred insa ca TB e intr-o situatie mult mai complicata decat a EU nevoit fiind s-o apere. Cred ca-i ffff frustrant sa stii exact cum stau lucrurile cu tot acest asalt asupra EU si apropiatilor tai si sa nu poti sa vorbesti cu atat mai putin sa actionezi. Insa sunt sigura ca are el o schema, o strategie si daca inca n-o are o va gasi ,sa nu ramana lucrurile asa.. Sper sa se grabeasca , lista apropiatilor se mareste !!! In orice caz nu incetez sa ma minunez de tradarea celor ” trei copii” !

    • Asa este, tradatori sunt cei trei, Kovesi, Nitu si Stanciu, au devenit slugile lui Ponta si Iohannis….dar o sa cada si ei intr-o zi, poate chiar la puscarie….

    • Kovesi, Coldea si Stanciu… Nitu e exclusiv pt Ponta!!! Da’ vin alegerile sau cine stie dc mai rezista pana-n 2016 cei trei .. Sunt curioasa cum il mazilesc pe Ponta?! Direct pe el sau pe apropiatii lui ???Cred ca tava-i pregatita demult, trebuie doar dnul Iohannis sa spuna ce doreste sa serveasca de pe ea… Daca spune ! Ca poate tace si se ocupa cei trei magnifici fara sa-l mai deranjeze !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *