Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de miercuri, 5 septembrie 2018

De ce a fost înăbușită cît ai clipi rebeliunea Gabrielei Firea

Putem considera Momentul Gabriela Firea în istoria PSD, în a cărei amploare am crezut pînă și eu, ca încheiat.
Încheiat cu un eșec.
Și nu un eșec oarecare, ci unul de proporții.
Cu excepția unei bombăneli a lui Marian Oprișan, nimeni dintre liderii PSD n-au urmat-o pe Gabriela Firea în rebeliunea sa față de Liviu Dragnea. În PSD continuă să nu zboare nici măcar musca fără aprobarea lui Liviu Dragnea. Dacă înăbușirea cît ai clipi a rebeliunii asumate de Ecaterina Andronescu mai poate fi explicată prin poziția fostei ministre a Învățămîntului în cadrul PSD, în cazul Gabrielei Firea e mai greu de înțeles cum de n-a provocat nu un cutremur, dar nici măcar o mică clătinare, dintre cele înregistrate doar de aparate, în partidul de guvernămînt.

Gabriela Firea e un lider de forță al PSD, are mulți oameni în conducerea partidului și mai ales e primarul celui mai mare oraș al țării.
De ce n-a reușit Gabriela Firea să declanșeze un cutremur în PSD?
Există și explicații ținînd de gestionarea anapoda a momentului de către Gabriela Firea. Concentrarea pe Carmen Dan și nu pe Liviu Dragnea a dat haremului politic a lui Liviu Dragnea posibilitatea nesperată să minimalizeze intervenția primăriței ca una ținînd de o ceartă între femei. Atacul la Liviu Dragnea n-a avut loc de pe poziții de principiu – Liviu Dragnea prăbușește PSD folosind partidul ca pe o cataplasmă pentru rezolvarea bubei lui cu pușcăria –, ci de pe poziții strict personale. Gabriela Firea a lăsat impresia unei răbufniri împotriva mașinațiunilor lui Liviu Dragnea împotriva amicei sale Speranța Cliseru. Nu în ultimul rînd, trebuie menționată printre cauze adoptarea unei poziții critice într-o chestiune în care electoratul PSD, cu precădere conservator, a fost și e de partea lui Liviu Dragnea. Pentru electoratul PSD jandarmii aveau dreptul să-i snopească în bătaie pe huligani din Piața Victoriei. Chestiuni europene subtile ca, de exemplu, obligativitatea statului de a nu-și folosi excesiv forța împotriva individului chiar și atunci cînd Statul are dreptate sînt departe de înțelegerea electoratului tradițional al PSD. A o critica pe Carmen Dan, pentru că jandarmii, la ordinele ei, au dat cu gaz lacrimogen în neștire, a fost o enormă greșeală a Gabrielei Firea prin raportare la electoratul PSD.

Aceste explicații sînt însă puțin importante față de principala explicație, și cea mai importantă:
Liviu Dragnea a redus PSD-ul la o fleică pe care el o întoarce în tigaie pe o parte și pe alta, cum vrea el, ba chiar și dă să taie din ea cu cuțitul, fără ca ea să protesteze.
Din cîte se știe nu se cunosc în istoria omenirii revolte ale fleicilor pentru felul nedelicat în care sînt tratate în tigaie.
Practic, Liviu Dragnea face ce vrea cu liderii PSD, cu șefii grupurilor parlamentare, cu miniștrii, cu premierul.
Dacă vrea Liviu Dragnea le poate cere membrilor CExN, dar și membrilor Guvernului să asiste la ceremonia sculării din somn și îmbrăcării ca pe vremuri curtea de la Versailles în cazul Regelui Soare. Sînt sigur că liderii PSD s-ar cotonogi reciproc pentru ca Maiestatea Sa să-i vadă cît mai în față.

Cum a reușit Liviu Dragnea într-un partid de forța și mărimea PSD, partid care a scris practic Istoria României postdecembriste, să parvină la postura de Autocrat fără a avea prerogativele funcției de premier? Puterea lui Adrian Năstase asupra partidului, descrisă de mulți martori ai Guvernării PSD între 2000 și 2004, putea fi explicată prin dubla funcție de premier și de președinte al PSD, pe fondul unei președinții de formă exercitate de Ion Iliescu în al doilea mandat, ca urmare a unei înțelegeri cu Sistemul. Cel de-al doilea mandat, rod al Diversiunii cu CV Tudor în turul al doilea, i-a fost dat lui Ion Iliescu cu condiția să se rezume la consumarea doar a privilegiilor materiale ale funcției de președinte. Jupîn deplin al României a fost indiscutabil Adrian Năstase. Despre Adrian Năstase toate amintirile ca premier și președinte de partid concurează pentru imaginea unui Șef care-i întrecea pe toți la hărnicie, consecvență și idei, dar mai ales la o viziune asupra României și a lumii, rod al lecturilor asimilate organic.

O putere asemănătoare cu a lui Adrian Năstase are Liviu Dragnea în România de după decembrie 2016 fără a beneficia de nici unul dintre avantajele lui Adrian Năstase. Nu e premier al României, are la Cotroceni un președinte care-l lucrează, e lipsit de orice viziune în materie de lume și viață.
Cum s-a putut așa ceva? se vor întreba istoricii din viitor, observînd că Liviu Dragnea face ce vrea în partid, în Guvern și în țară.
Cum să nu se întrebe așa ceva cînd Liviu Dragnea a reușit rara performanță de a da jos doi premieri de la PSD suspectați că sînt pe cale să-i iasă din lesă, a numit trei premieri tot de la PSD după cum a vrut somnul lui de dimineață și la o adică ar putea să dea jos și pe al treilea, dacă Viorica Dăncilă ar fi altceva decît pedala stîngă de la bicicleta lui Liviu Dragnea.

Atenție!
Premierii erau lideri PSD.
Ca toți liderii PSD, premierii aveau grupări în PSD.
Miniștrii mai toți erau PSD-iști.
Căderea unui Guvern PSD a dus inevitabil la plecarea miniștrilor PSD din Guvern.
Cum de nu s-a creat în partid un curent vizînd răsturnarea lui Liviu Dragnea?

Procedînd în stil de Ev Mediu moldo-valah, Liviu Dragnea i-a convocat pe toți liderii PSD la nunta fiului său. Sînt sigur că trei sferturi dintre ei nu-l cunoșteau pe mire și cu atît mai puțin pe mireasă. Sînt sigur că jumătate dintre ei sînt cu Liviu Dragnea în raporturi de politețe protocolară. Toți s-au grăbit însă să răspundă convocării. Unii dintre ei și-au întrerupt concediul peste hotare pentru a nu-l supăra pe Liviu Dragnea cu absența. Normal ar fi fost ca Liviu Dragnea să nu facă din nunta sa un eveniment de partid și de stat. Ajungea ca nunta, proiectată într-un cadrul mai discret, poate peste hotare, fără tărăboiul mediatic, să beneficieze de prezența doar a neamurilor și apropiaților mirelui și miresei și desigur a lui tata socru. Nunta fiului lui Liviu Dragnea va rămîne în istorie prin absurditatea de a fi fost prezentă Viorica Dăncilă, premierul României, și a fi fost absentă mama fiului, mama soacră. Că Liviu Dragnea a ținut să-i convoace pe toți liderii PSD la nunta fiului său, verificînd atent cine a venit și cine n-a venit e de înțeles. Politicianul român, mai ales cînd e PSD-ist, nu trece în materie de prestație publică nivelul Evului Mediu moldo-valah. Dar cei care au fost convocați? Normal ar fi fost ca unii să decline invitația. În definitiv, nunta fiului lui Liviu Dragnea n-avea nici o legătură cu statutul partidului, nici cu Guvernarea. Și cu toate acestea, cu excepția Gabrielei Firea, liderii PSD și membrii Guvernului, în frunte cu Viorica Dăncilă, s-au grăbit să răspundă convocării.

La Congresul PSD, spre stupoarea opiniei publice încă sănătoase la cap, Liviu Dragnea și-a adus iubita mai tînără și a plantat-o în primul rînd, deși juna n-avea nici în clin, nici în mînecă cu Congresul. Pentru a înțelege tratarea liderilor PSD ca niște spălătorese cu ziua, să reamintim că prezența la un Congres al partidului ca delegat sau ca invitat e o postură rîvnită de toți membrii și activiștii PSD. Numai unii au însă avantajul de a fi prezenți la Congres. Liviu Dragnea și-a adus iubita ca prezență de seamă la Congres. A pus-o între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea. Că Viorica Dăncilă n-a zis nimic, fericită că țara o vede alături de iubita Șefului e de înțeles. Liviu Dragnea a făcut-o pe Viorica Dăncilă premier în condițiile în care în alte condiții Viorica Dăncilă n-a fi ajuns în Palatul Victoriei nici măcar în ipostaza de cărătoare de cafele pentru aparatul premierului. Dar că Gabriela Firea, ditamai primarul Capitalei, om cu simțul ridicolului, n-a zis nici pîs la așezarea sa la același nivel cu juna iubită a lui Liviu Dragnea e chiar de neînțeles. Acum, desigur, Gabriela Firea denunță dictatura lui Liviu Dragnea în partid. Ea uită însă că a fost, alături de alte femei PSD-iste, umbrelele cu care Liviu Dragnea l-a bătut în cap pe Sorin Grindeanu.

La o emisiune a Sandrei Stoicescu, la care s-a discutat despre legea off shore, președintele Comisiei pentru industrie și servicii din Camera Deputaților, liderul PSD, Iulian Iancu a prezentat ca fiind al său Proiectul legii off shore. Seara, la Antena 3, Liviu Dragnea a prezentat Proiectul ca fiind produsul personalității sale. Iulian Iancu nu țin minte să fi crîcnit a doua zi.

Olguța Vasilescu a vrut să prezinte ea în premieră Legea pensiilor. Liviu Dragnea i-a interzis s-o facă. A luat el caimacul prezentării la tv în premieră a Legii pensiilor. A zis ceva Olguța Vasilescu? A tăcut și a înghițit. La o emisiune România9, discutîndu-se cine va fi premier după Mihai Tudose, Eugen Teodorovici a pariat că el va fi propus. A fost propusă Viorica Dăncilă. Eugen Teodorovici s-a supărat. Manevra sa de a trece la Pro România a fost curmată de oferta lui Liviu Dragnea de a fi ministru al Finanțelor. De atunci, Eugen Teodorovici nu iese din cuvîntul lui Liviu Dragnea. Luni seara, la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR, profitînd de prezența în studio a lui Victor Ponta, l-am întrebat pe fostul premier și fostul președinte al PSD, cum de reușește Liviu Dragnea să fie pentru PSD un chiabur de pe vremuri. Victor Ponta mi-a răspuns că Liviu Dragnea dă fiecărui lider PSD ceea ce acesta dorește în materie de funcții, bani, contracte și ibovnice pe funcții. România e un fel de Teleorman în care toți cei care îl slujesc pe Liviu Dragnea primesc ceva de ronțăit.

E un răspuns la întrebarea mea.
Nu însă și la o altă întrebare, chinuitoare:
Cum de se poartă ditamai liderii PSD ca niște portari de hotel cu boierul Liviu Dragnea?
Nu cumva pentru că ei sînt chiar niște portari de hotel?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

52 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri, 5 septembrie 2018”

 • Boul baltii, s-a gandit cu devla din dotare , sa o cheme pe Veorica la raport, tocmai cd aceasta are intalnire cu premierul si Regele Spaniei. Pentru a nu risca un incident diplomatic, Bălălău le va trimite la schimb, una bucata palton, de care respectivii sa aiba mare grija, pana la noi instructiuni. 🙂 🙂

  • Am pus ceva virgule gresit, dar am vazut ca a scapat Garcea pe plantatie si e-n foame mare 😛

  • ”cu premierul si CU Regele Spaniei”, pentru ca premierul nu este si rege in acelasi timp.In rest ai putin umor.

 • A-i zice ca nimic nu e ceea ce pare a fi. Foarte anemica prestatia Gabitei care pozeaza în mare disidenta. La fel s-a întâmplat si cu revolutionara Abramburica. Se poate abate în acest mod atentia de la lucruri grave si apoi … „fâsss”… trecem la altele.

  • … ai zice …

  • Te referi la conf de presă de azi?

   • Nu am urmarit-o, poate ne spui matale ce si cum, mosule.

    • În plus față de declarațiile de la Neptun, ca membră a PSD, astăzi, a vb și în calitate de primar. Scopul a fost sensibilizarea bucureștenilor.

     • S-a smiorcait, de vai mama ei, că guvernu’, adică … daddy, o blochează, atat la trecerea ELCEN-ului la PMB, cât si la amnistierea datoriilor… ‘istorice’ !!!
      Mama lu’ draaagneeaaa !!!
      Daddy ne … ‘baatee’ !!!

    • Tu primești bip la „reply”, de mi-ai răspuns așa repede?

     • Multumesc, bunicule, am înteles. Nu primesc „bip”, intrasem tocmai atunci. Sanatate!

 • Care „ditamai liderii PSD”, maestre? În loc sa va puneti acea „întrebare chinuitoare” de la sfârsitul articolului, ar fi fost mai nimerit sa încheiati mai dur, în stilul care va caracterizeaza.
  De ce, „portari de hotel”, maestre? Portarii de hotel îsi au demnitatea lor în meseria pe care o practica asa cum le cere fisa postului.
  Ciurucurile pesediste pe care Dragnea le-a cocotat în functii de conducere, nu pot sa fie „ditamai liderii”; sunt doar presurile de la intrare, presuri pe care Dragnea îsi sterge pantofii, chiar si atunci când a calcat într-un rahat.

  • Bă dumi , dumm=prost , în germană , ciurucurile pesediste au MĂRIT salarii și pensii , spre deosebire de ciurucurile pedeliste Băsău și Boc , care le-au tăiat .
   Punct !

   • Bucura-te, caraghiosule, de marirea aia idioata, primita din împrumuturi, pâna mai ai timp! În curând va veni scadenta …

    • Cnd vine scadența , bă dumm=prost în germană , eu trăiesc și mai bine , că-n momentele de criză se fac marile afaceri , așa am cîștigat io vreo 200 000 € prin speculații imobiliare între 2000 și 2012 .
     În plus , nici nu știu prețize ce pensie am , nu mă prea intere .

     • Minti, Petrescule! Tu nu ai fost în stare sa faci speculatii imobiliare! Dovada: locuiesti într-un nenorocit de apartament care valoreaza doar cât o garsoniera în Cluj. 100000, ziceai. Poate ai vândut apartamentul lui tac-tu si te-ai mutat în Floresti, ca sa-ti ramâna si ceva maruntis, de buzunar. Doar atât, ca nu esti destept ca Becali. 😆

     • Bine , bă dumm=prost în germană, locuiesc în apartament deoarece , deși juma din viață am locuit la casă , sînt foarte leneș și o casă mă epuizează cu cîte sînt de făcut . Ultima casă am vîndut-o , cu profit de 800% în 6 ani , exact de aia că avea 193 mp , cîinele meu obosea de la bucătărie pînă-n dormitor unde dormea el . Doar livingul avea 90 mp .
      O garsonieră în Cluj nu costă nicăieri 100 000 , ești idiot complet .
      De fapt , hai sictir , bă dumm, uite cu cine-mi pierd eu timpul . De acuma te bag doar scurt în mă-ta !

 • Pe-un picior de plai,
  Nu chiar, … ca un rai,
  Ce, cândva, i-am zis
  Chiar ‘Micul Paris’,
  O mioriţă laie
  Ieși la … ‘bătaie’ !
  Cu un berbec ‘cornut’,
  Șmecher și ciufut,
  Ce-asmuţi o mioară,
  Și ea … bălăioară,
  Împotriva ei ,
  Și a doi-trei miei !
  Și … așa se face
  Că de-o zi, încoace
  Gura nu-i mai tace !
  Dar, de fapt, oiţa
  E Gaby … primăriţa,
  Care, când nu tace,
  Cică … ‘multe face’ !
  Ș-acel … ‘berbecuţ
  E al ei … ‘șefuţ’,
  Și-are o ‘turmă’ mare,
  Cu miei și mioare !
  Și-uite-așa, Găbiţa
  A deschis guriţa,
  Și multe ne zise,
  Păru-i se ‘zburlise’ !
  Cum c-acel șefuţ,
  Nicidecum, ‘prostuţ’
  I-ar fi zis … odat’
  Că ‘și-a luat-o-n cap’ !
  Iar ea, … ce să facă,
  Nu putea sa tacă !
  Și-a-nceput s-acuze,
  Fără să se scuze !
  Demisii să ceară,
  Cu inima-amară !
  Acestea fiind zise,
  Unele, chiar scrise,
  Trăi-vom, ș-om vedea
  Ce va mai … urma !

 • Se poate spune despre Gabriela Firea, la modul obiectiv, că a avut o carieră ascendentă, fără hopuri, fără coborâşuri. Experiența în jurnalism şi purtător de cuvânt, a ajutat-o, tipa ştiind să comunice foarte bine. În scandalul cu T.B., era psd-ista Firea. De la scandalul cu Tudose, am început prin a avea îndoieli serioase despre „civila” Firea. Nu spun că este o „acoperită” (neavând dovezi în acest sens) dar, pot suspecta rezonabil că un soi de colaborare…există. Cu cine, este greu de speculat! De ce spun acest lucru? Când era încă în funcție, LCK nu şi-a îndreptat deloc atenția către primarul deja instalat, G. Firea. Motive şi suspiciuni rezonabile de abuz în serviciu, existau.

 • Maestre ,de la TVR la RTV si de la B1la A3,apoi fuga la BAR,tot alergand asa ati pierdut legatura cu Romania reala ,aia profunda,care voteaza. Aveti doar informatii ”pe surse” livrate de cei interesati sau de cei care fiind dati jos din fotolii va ”doneaza” interesat jurnalele secrete,unde au notat doar ce le-a convenit si le dadea o aura de martiri ai neamului.Cind mai mergeti in Vrancea natala luati cea mai lenesa cursa feroviara,care opreste in toate haltele obosite,veti intelege,doar ascultand pasagerii,de ce Dragnea domina autoritar PSD ,fara a fi Nastase,Geoana sau Ponta.Vorbiti cu locuitorii Vranceni condusi de un primar PSD,sau mergeti prin pietele unui oras condus de un Primar PSD,acel PSD care a castigat cu aproape 50% in 2016 si care se mentine acolo dupa doi ani grei de guvernare.Oamenilor le place concretul,altfel spus”ce-i in mana nu-i minciuna”,dupa doi ani ,la nivel local,lumea are ceva palpabil,strazi asfaltate,transport local mai decent,localitati care se indreapta spre civilizatie,nu este mult,dar lucrurile se misca si ei apreciaza asta.La alegeri se vor concretiza aprecierile si Dragnea va fi emblema care aduce voturile.

  • Corect!

  • După ‘gestionarea’ eradicării pestei porcine, se pare că lucrurile nu mai stau chiar așa ! Oamenii sunt foarte revoltaţi !
   Eu am auzit, deunăzi, o discuţie între primar si doi săteni, dintr-un sat ‘roșu’, de lângă București, remarcând o serie de cuvinte ‘grele’, aruncate la adresa edilului, in care oamenii îi spuneau, clar, să nu mai vină, după voturi, la poarta lor !
   Și exemplele ar putea … continua !!!

   • Bine , bă , și aici tot aud cum îi zic mîndrii cluuuujjjjeni lu Boc vreme de 4 ani că să nu mai se aștepte la voturi de la ei , pe diverse motive , apoi Boc Dobitoc ia 63 % din poignet și din prima !

 • Moldoveanca, ambitioasa si rapace, vrea sa reediteze povestea cu vulpea si corbul. Chestia nasoala pentru ea e ca pasaroiul nu a scapat cascavalul din gura si n-a picat nici din copac. Duduia a invatat smenurile de la Basescu si acum vrea sa le exerseze in practica. Ghinion, corbul se tine bine. Cat despre calitatile sale, a se slabi! Ea l-a ingropat pe Ponta la prezidentiale iar despre ce face in Bucuresti, te ia cu plans, ca de ras nu mai e cazul.

  • Să nu cumva s-o reediteze, cum zici tu, pe aia cu ursu’ și… vulpea ! Zic si ‘io’ !

   • Ma rog, ma rog! Numai ca si vulpea cand se da pe langa cotet mai are si nesansa sa dea de vreun ciobanesc mai suparat si nu prea o mai vad bine. s-ar putea sa ramana si ea fara coada!

 • Ma intreb daca Maestrul mai are numarul de telefon al lui Basescu. Sunt sigur ca daca l-ar fi sunat si i-ar fi pus aceste intrebari ar fi primit un raspuns cuprinzator despre cum se obtine puterea absoluta intr-un partid (intrucat Dl. Cristoiu nu este o „fatuca” cu siguranta nu ar fi riscat sa primeasca de la Basescu un raspuns de genul „urca-te pe masa si iti arat cum se face”).
  Dl. Cristoiu pare sa aiba o intelegere mai degraba superficiala a modului in care gandesc psdistii (nu este un repros ci o constatare).
  Explicatia pentru care Dragnea are atata putere in acest moment este evidenta pentru orice psdist: atunci cand nu mai exista o singura voce care sa sara in sprijinul PSD, atunci cand de la Iohannis si pana la ultimul postac, servicii, presa (99.99%, inclusiv acest blog), extern, toti dau in PSD, din toate partile si din toate pozitiile, „death by a thousand cuts” cum ar spune partenerul strategic, le-ati luat psdistilor luxul unei alternative. Constransi de razboiul total declansat de adversari, psdistii sunt fortati sa-i livreze toata puterea de care are nevoie pentru a castiga lupta celui dispus sa poarte steagul. In acest moment cel care poarta steagul este Dragnea. Cat timp Dragnea va fi dispus sa lupte va primi din partea PSD tot sprijinul de care are nevoie. Cat despre Firea, cu toata dragostea, in ciuda carnetului PSD, ea nu a fost, nu este si nu va fi niciodata o psdista adevarata. Firea a primit o sansa mare din partea PSD dar a demonstrat ca in sufletul ei a ramas aceeasi tefelista care in 2004 lupta cu sarg intru victoria lui Basescu.
  P.S. Psdistii nu uita si nu iarta.
  P.P.S. „Nu te teme de prostul care o face pe desteptul ci de desteptul care o face pe prostul”. Spre rusinea mea nu mai retin nici unde am citit aceasta cugetare si nici cui ii apartine.

  • Băi, da’ mult mai scrii !!! Dacă tot ai făcut ‘referire’, la Băsescu, zi-ne și nouă cam pe unde a dispărut, de vreo lună ?
   Cugetarea, din final, este extrasă din context, dintr-un proverb arab, ceva cu … ‘Cine știe, dar se preface că nu știe … ‘ ș.a.m.d. !!!

   • ???…tu in general esti bine? Spune-mi ce-ai luat ca vreu si eu.

    • A luat UE! Vrei și tu?

     • Ba acadistule, mai sugi mult acadeaua. Daca-mi pun mintea cu tine vei descoperi ca ai luat-o in parti ale corpului pe care nici nu stiai ca le ai. Marsh!

     • Săndel-agramel, mai întâi învață să pui virgulele corect, dacă tot te dai mare mare postac și teoretician al gramaticii, aplicând teoria reducerii la absurd în ortografie! Concret, pune o virgulă după „tine”, dacă vrei să discuți cu mine! Nu-ți mai zic despre postarea principală, unde-ți lipsesc o groază de virgule, în special înainte de conjuncția „dar”! Concluzia?…Mai întâi pune-ți mintea cu gramatica, apoi cu mă-ta! Dacă-ți mai rămâne, abia atunci poți să te gândești și la mine, începând, pt. încălzire, cu frunțile sub buric, cu condiția să fii spălat pe dinți! Oricum, până atunci, ȚI-O PUN eu!

      P.S. Bă, agramatule, mai sugi mult semnul întrebării? După ce termini, să-l pui după „acadeaua”! Prostule! A!, abia acum realizez că ești pesedist, că citează Baltag din tine ca din Biblie! Deci rămâne cum am stabilit!

     • Ce se oftica idiotul…vita, sezi bland ca faci dracu’ comotie cerebrala si o sa am (inca) un oligofren pe constiinta. Glumesc…mi-am pregatit deja punga cu popcorn.
      Intre timp, da’ numai dupa ce termini de supt acadeaua, mai piaptana-ti din cand in cand scarabeii pubieni din sprancene…nici macar nu e nevoie sa te intreb cum au ajuns acolo.

   • Sendi , ai , ca să zic așa, belit-o ! Nu se există ofensă mai mare pt Cîrnat decît să zici că-i analfabet , deși așa e .
    De cînd cu truda și chinul tale , ai intrat pe lista neagră a oligofrenului direct în top 5 !

  • Acesta a fost si este reteta de succes a partidului CDU in Germanía. Atat Helmut Kohl(16 ani cancelar) cat si Merkel nu au tolerat nici un „greu” care a ridicat capul. Toti au fost maziliti imediat. In schimb, partidul SPD, care a schimbat liderii precum barbatii camasile, a scazut permanent si a ajuns, de la partidul cel mai mare pe locul trei (ultimul sondaj publicat astazi il situeaza sub AfD).

  • Cam subtire si penibila este scuza pe care o gasesti dictatorului ! De fapt Dragnea este bolnav de putere , si lupta cu toate mijloacele (murdare) pentru a avea puterea absoluta!
   Si , ATENTIE ! De cate ori a aparut un dictator (in ultimii 100 ani ) Romania a platit cu sange .

   „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”

  • Sandman, esti chiar penibil când te smiorcai în numele PSD-lui si al lui Dragnea.
   Postacul Baltag-Axon scrie cât zece pentru partidul tau iubit, nu-i frumos sa-l ignori!

   • Asa spun toti pana si-o iau in pifometru de la psd. Nu psdistii se smiorcaie ci voi vitejii care cica treceati tara prin foc si sange si acum stati ca milogii la coada sa va plageti la taica Lazar ca v-a batut Dragnea. Nasol.

    • Se pune virgulă OBLIGATORIE înainte de „ci”, boule pesedist! Nu te mai „plage” pe-aici zilnic, căci s-ar putea să descoperim că ești mai prost decât permite legea, de-o să dea prim-agramata voastră o OUG ca să vă salveze de amendă!!

     • Imbecilut (uite ca te alint ca sa nu-ti crape vreo vena in cap), o sa descoperiti (voi)? Care voi? Tu, virgula si acadaua „tale”? Oi fi eu analfabet da’ tu esti cretin. Macar eu mai am sanse sa ma fac bine. Asta imediat ce-mi inapoiaza teutonul abecedarul pe care i l-am imprumutat acum „trejdoua” de zile. Cica inca mai citeste din el.

  • Vazui mare buluceala la sfârsitul postarii tale si facui efortul s-o citesc. Mult zgomot pentru nimic, un fals cap-coada, compunere slabuta.

   • Ce sa-i raspund unui dobix cu scoala generala la fara frecventa da’ care se semneaza ‘profu’? Mai bine-i desenez: ..I..

    • Spune-i ca habar nu ai ce studii are, dar ca folosesti arma prostului fara niciun temei, atunci când nu esti în stare sa dai vreo replica inteligenta.

     • Azi nu sunt in mood pentru ifosele tale. Ai chef de smardoiala, baga. Daca nu, dispari.

     • Stai linistit, abia azi mi-am dat seama ca esti un pesedist înrait si nu un simplu simpatizant, precum sustineai. Deci, pas, nu-mi mai pierd eu timpul, dialogând cu unul ca tine.

     • Eu sunt foarte linistit…tu vad ca tii neaparat sa-mi impartasesti opiniile tale de curva virgina. In caz ca nu ti-a spus nimeni afla ca ma doare fix in tasta „P” de ce crezi „tu” despre mine. Si acum hai marsh si consoleaza-ti icoana ca azi si-a luat grav de la „proasta”…minte-l daca e nevoie ca „duamna Veorica” ii va trimite o vedere din Barcelona, pardon…Madrid. Promite-i orice…numai sa-i lase in pace pe cei de hranesc ratustele de la Cotroceni. Ei saracii n-au nicio vina.

    • Vorbesti despre tine la pers. 3 geniule? Vezi sa nu faci atac cerebral de la atata inteligenta.

    • Bă, smardoiule agramat, pune virgulă înainte de „dar”, dacă tot te dai deștept! UE PSD! Vrei să-ți desenez cum e cu UEa?

 • Cum vi se pare declaratia domnului Maior prin care spune ca a prezentat comisiei parlamentare o scrisoare a sefului CIA privind aprecierea pentru modul cum a condus serviciul roman de informatii .
  Seamana cumva cu o adresa pentru imunitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *