Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

EXCLUSIV: Dovada că România nu va avea niciodată dreptate la judecata Comisiei de la Veneția

Finlandezul Kaarlo Tuori, din Comisia Veneția pentru România, a discutat cu „societatea civilă” sorosistă și cu reprezentanți ai lui Frans Timmermans (CE), politicile care trebuie aplicate statelor membre UE “neascultătoare” cu o lună înainte de Raportul pe România.

O nouă lege. Rahat cu apă rece

În contextul în care se vehiculează preluarea de către Finlanda a președinției rotative a UE de către România (începând cu 1 ianuarie 2019), finlandezul Kaarlo Tuori – care a semnat și Raportul Preliminar asupra Legilor Justiției din România din august 2018, s-a întâlnit în luna iunie, ca reprezentant al Comisiei de la Veneția (The European Commission for Democracy Through Law), cu membri ai „societății civile” sorosiste și reprezentanți ai Biroului lui Frans Timmermans (prim vice-președinte al Comisiei Europene), pentru a „discuta” cum să fie aplicată statelor membre UE așa-numitul „Rule of Law Checklist”, eventual cu tot cu „sancțiuni” pentru „neascultători”. Prin prezența controversată a judecătorului Tuori la o astfel de întâlnire, Comisia de la Veneția a întregit lanțul trofic al Comisiilor de „specialiști” (gen GRECO și OECD) care și-au părăsit menirea inițială de consiliere și de susținere a statelor și care sunt transformate, în prezent, prin infiltrarea lor cu „absolvenți” cu trainiguri și simpatii globaliste, în pure instrumente politice de presiune. Astfel de informații – pe marginea reuniunilor de mică sau mare amploare, care pot afecta poziția sau imaginea României, ar fi trebuit să ajungă prin serviciile secrete românești SIE și SRI, și la dispoziția Guvernului României, care gestionează riscurile politice de țară și imaginea țării în lume.

Dacă-i miercuri, e gargară

Pe 6 iunie a.c., o distinsă audiență sorosistă a luat în discuție, alături de Thomas Zerdick (membru al cabinetului Frans Timmermans- de la Comisia Europeană) și Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Veneția pentru România, modul în care așa-numitul „Rule of Law Checklist” va fi aplicat statelor membre UE. Astfel, soarta statelor membre din Europa Centrală și de Est a ajuns să fie decisă prin discuții restrânse, de culise, în care ONGuri sorosiste care își arogă reprezentativitatea pentru „societatea civilă” și oameni precum Frans Timmermanns (cunoscuți pentru atașamentul lor la sorosism, dar și pentru luările de poziție agresive la adresa României) decid ce este de făcut la Uniunea Europeană și ce nu este de făcut. La întâlnire, au discutat despre soarta statelor UE diverși și „selectați” reprezentanți ai „societății civile”, începând cu cei ai Universității Central Europene (recent expulzată din Ungaria, cu euro-parlamentarul Monica Macovei prezent în board-ul instituției de producere de „activiști” și luptătoare vajnică pentru completarea agendei globaliste) și terminând cu ONGuri sorosiste (precum Open Society European Policy). Așadar, pe bani sorosiști, Comisia de la Veneția se reunea cu „societatea civilă” sorosistă și cu subalterni ai lui Frans Timmermanns pentru a discuta aplicarea (și orice aplicare are și o pedeapsă în caz de refuz sau ignorare) unor reguli pentru statele membre UE, folosind un instrument de pură sorginte neo-liberală și „progresistă”. Din acest punct de vedere, prezența magistratului finlandez Kaarlo Tuori, alături de Timmermanns, la o manifestare care practic decidea cum urmau să fie aplicate implementări sau sancțiuni statelor membre UE, eventual unor state conservatoare precum România, încalcă independența puterii judecătorești care ar trebui să funcționeze chiar și în cadrul Comisiei de la Veneția, iar Tuori trebuie să își ceară scuze României. Cu atât mai mult cu cât, sub impulsul unor declarații iresponsabile ale Președinției României, pe agențiile de presă a fost creată știrea că Finlanda ar putea prelua de la România, președinția UE începând cu 1 ianuarie 2019.

Yes-man, deci exist. La UE

cristoiublog.ro a prezentat în exclusivitate mecanismul prin care organizații precum OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) sau GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției al Consiliului Europei), au devenit în ultimii ani, simple instrumente politice, folosite de Comisia Europeană ca ciocan pentru unghiuțele statelor „neascultătoare”, în special cele cu guverne considerate „conservatoare” precum România. Dincolo de reluarea copy-paste a Comunicatelor Uniunii Europene – exersată de fătucele din presa dâmbovițeană, cu precădere cea din Divizia Presă gen DIGI TV, Adevărul sau Realitatea TV, publicația noastră a dezvăluit, în exclusivitate, un profil mai puțin cunoscut al unor oficiali UE. Astfel, la organizația GRECO, actualul președinte – judecătorul croat Marin Mrčela, cerea „reducerea imunității” pentru acuzații din dosarele de corupție dar și o campanie de Anti-Corupție globală desfășurată alături de fundațiile sorosiste. Practic, „reducerea imunității” s-a și înfăptuit în România, prin folosirea în procesele penale a Protocoalelor SRI cu Justiția- care a afectat elementar dreptul la apărare al celor puși sub acuzare. La OECD, secretarul general Angel Gurría (Mexic) dădea „decret” în mai 2018 pe organizație, că „multilateralismul” (a se citi „globalismul”) este „singura cale de urmat pentru toți”, iar un adjunct al său – fostul polițist sloven Drago Kos – care conduce un fantomatic Grup de lucru asupra Corupției din OECD, ataca public Curtea Constituțională a României, dar și pe Ministrul Justiției român, Tudorel Toader, descriind DNA ca pe o „poveste de succes în lupta anticorupție”: pentru memoria publică, inclusiv a lui Gurría și Kos, în România se investighează implicarea unor procurori, alături de ofițeri de informații, în dezvoltarea unui Stat Paralel, prin încropirea de dosare penale pentru persoane publice incomode, având „anti-corupția” ca simplu pretext.

România nu trăiește neapărat pentru a satisface aroganțele unor „numiți” de la organizații precum OECD, GRECO, Veneția sau ONU. S-a putut vedea, însă, că exportul de „multilateralism” (globalizare) a produs și produce în continuare o generație de politicieni împănată cu aflători în treabă și „democrați cu ziua”, care folosesc excesiv dublul-standard în politică și aplică egalitatea intereselor lor imediate, după fiecare discurs despre egalitatea statelor din cadrul Uniunii Europene.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „EXCLUSIV: Dovada că România nu va avea niciodată dreptate la judecata Comisiei de la Veneția”

 • I-a bătut ‘macrou’, pe cei cu vestele galbene, de dracii i-au luat !
  Asta ‘gazare’, nu aia din 10.08, din PV !
  Ba, mai mult, se pare c-au fost și ceva … ‘mortăciuni’, dar, la ei, e ceva NORMAL !!!
  Asta-i una la mână !!!
  A doua este o mare BUCURIE, pt mine cel puţin, adoptarea hotărârii privind INCHISOAREA LA DOMICILIU, pt cei cu pedepse sub 5 ani !!! BRAVO LOR !!!
  Cei cărora nu le convine n-au decât să construiască ei pușcării ‘decente’, ca să nu mai fim amendaţi de cedo !!!

 • 14.000.000 dolari transferați pt handicapații de la „rezist” printr-o fundație din Polonia. mălin bot, cu alde oreste și Dide, floarea Spitalului 9, au avut nevoi mari de hashish dacă au cerut așa mult lu senilul soros pt un kkt de revoluție din 10 august. Dosaru e la DIICOT,Lazăr vrea să-și răscumpere păcatele de slujnic la statu paralel. mai bine mai tîrziu decît niciodată 😎

 • Unul dintre cele mai mari cazuri de corupție cu care se confruntă industria petrolieră în ultimii ani se va relua miercuri în Milano, când două dintre cele mai mari companii petroliere din lume Royal Dutch Shell și firma italiană Eni se confruntă cu proces.

  Procurorii declanșează acuzații penale împotriva directorilor Shell și Eni în legătură cu acuzațiile de corupție în legătură cu un acord de petrol de 1,3 miliarde de dolari în Nigeria.

  Aceasta este prima dată când o companie petrolieră la fel de mare ca Shell sau directorii executivi ai unei mari companii petroliere a fost vreodată judecată pentru infracțiuni de mituire.

  Cazul, care a fost întârziat în mod repetat, implică achiziționarea, în 2011, de Shell și Eni din câmpul petrolier OPL 245 din Nigeria, unul dintre cele mai valoroase blocuri de petrol din Africa.

  Procurorii din Milano au acuzat Shell și Eni că au plătit mită pentru a câștiga licența pentru a explora domeniul care nu a intrat niciodată în producție.

  Aceștia susțin că Shell și Eni au plătit un cont în valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru guvernul din Nigeria, din care 800 milioane de dolari au fost transferați mai târziu la Malabu Oil and Gas, o companie deținută în secret de fostul ministru petrolier Nigerian și condamnată pe spălarea banilor Dan Etete .

  Plata în valoare de 800 de milioane de dolari a fost transmisă prin intermediul băncii JP Morgan Chase. Un proces care acuză JP Morgan de neglijență împotriva transferului a fost depus împotriva băncii din Nigeria.

  Potrivit documentelor instanțelor judecătorești văzute de Reuters, banca a recunoscut că știa că Etete ar beneficia de plata de 800 de milioane de dolari. De asemenea, a susținut că Agenția britanică pentru Criminalitatea Organizată (acum Agenția Națională de Criminalitate) a aprobat plata.

  JP Morgan a negat neglijența și a spus anterior că „consideră că afirmațiile făcute în revendicare sunt nefondate și fără merite”.

  Procurorii de la Milano au afirmat, de asemenea, că 520 milioane de dolari din tranzacție au fost transformați în numerar și au fost plătiți președintelui Nigerian Goodluck Jonathan, membrilor guvernului și altor oficiali guvernamentali din Nigeria.

  Ei au susținut că suma de 50 de milioane de dolari în numerar a fost livrată și la domiciliul executivului Eni, Roberto Casula

  au fost intentate acuzații împotriva directorului executiv al lui Eni, Claudio Descalzi, și fostului șef al departamentului de explorare și producție pentru Shell Malcolm Brinded. Niciun oficial din Shell nu se confruntă cu acuzații în acest caz.

  Atât Shell, cât și Eni au negat în mod repetat greșelile.

  Într-o declarație, Shell a declarat: „Credem că judecătorii de judecată vor ajunge la concluzia că nu există niciun caz împotriva Shell sau foștilor săi angajați. Nu există loc de mită sau corupție în compania noastră „.

  Pe site-ul său, Eni a spus: „Consiliul de administrație al Eni și-a reafirmat încrederea că societatea nu a fost implicată în presupuse activități corupte în legătură cu tranzacția. Consiliul de administrație și-a confirmat de asemenea încrederea deplină în faptul că directorul executiv Claudio Descalzi nu a fost implicat în presupusul comportament ilegal și, mai larg, în rolul său de șef al companiei. „

  • Da, noi sîntem Shell Olanda, și noi luăm bani tot timpu, noi nu dăm bani niciodată. exceptând șpăgile

 • Deci, cum considerați domnule Cristoiu interviul pe care vi l-a luat Adrian Sârbu, că ar fi cu caracter elogios sau cu caracter omagial ?

 • Cum considerați comnule Cristoiu interviul pe care vi l-a luat Adrian Sârbu, că ar fi cu caracter elogios sau cu caracter omagial ?

 • Pinguinu lu Soroș numit Franz Timmerman plîngea la Parlamentu European că , în 30 de ani de politică care-i are el, a văzut că Romania a moștenit un sistem cu adevărat corupt.

  Drogatu ăsta olandez timmerman uită să se uite în propria ogradă. În iunie, în Italia a început un proces în care firma olandeză Royal Dutch Shell e acuzată de corupție. Șpaga dată de Shell către un guvern de primitivi din Nigeria e de 1 miliard dolari. Bre Timmermamns, dacă romînii au moștenit o societate coruptă, olandezii ce-au moștenit ? Șpaga și marijuana? Ce mai lunateci au ajuns la putere în UE, durere de cap

  • Chestia simpatica e ca si pe astia, recte Germania si cateii sai, cum ii prind rechinii aia de americani, cum ii ard de nu se vad. Platesc astia amenzi la ‘Murica grupa mare. Ca, vorba ceea, orice nas isi are nasul. Macar atata satisfactie sa avem si noi astia mai mititei. Ce bine m-am simtit cand a decartat VW in state si au dat masini noi la schimb pe tractoarele alea pe care americanii i-au obligat sa le scoata din circulatie. Si au mai platit si pentru parcarile alea imense in care le-au depozitat. Cred ca plesneau nemtii de oftica da’ n-aveau curaj sa zica nici mau!

 • Pinguinu lu Soroș numit Franz Timmerman plîngea la Parlamentu European că , în 30 de ani de politică care-i are el, a văzut că Romania a moștenit un sistem cu adevărat corupt.
  https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/timmermans/announcements/remarks-first-vice-president-frans-timmermans-european-parliament-plenary-debate-rule-law-romania_en

  Drogatu ăsta olandez timmerman uită să se uite în propria ogradă. În iunie, în Italia a început un proces în care firma olandeză Royal Dutch Shell e acuzată de corupție. Șpaga dată de Shell către un guvern de primitivi din Nigeria e de 1 miliard dolari. Bre Timmermamns, dacă romînii au moștenit o societate coruptă, olandezii ce-au moștenit la astfel de șpăgi, vierme? Șpagă și marijuana? Ce de mai lunateci au ajuns la putere în UE, durere de cap
  https://www.desmog.co.uk/2018/06/18/oil-giants-shell-and-eni-face-trial-milan-over-bribery-allegations-biggest-corruption-case-facing-sector-years

 • Ai dreptate, dar nu cred ca ia decizii de unul singur pe-acolo. Este un fel de Viorica Dancila, cu alte hibe. Numa’ bun de figurant, ca ea.

  • …era pt cib.

  • Ultima fenta comunista in vest e sa se confiste de catre guvern locuintele si spatiile locuibile excedentare si sa se dea refugiatilor, exact ca pe vremea tovarasilor in anii 50. E de noaptea mintii iar noi luam lumina de la cretinii aia!

  • Vezi ca au fost multi figuranti pe la Victoria si nu numai. Toti primeau mutarile in plic de afara, spre deosebire de Dancila care le primeste de la Dragnea. Si alea care veneau de afara erau fix de la Sciatic, releul Berlinului.

 • Sunteti deconectat total de ceea ce se întâmpla în jurul dv. sau nu mai vietuiti în Londra? Asteptam un articol despre brexit.

  • Ceva despre sciatic? O parere, ceva?

   • Ba da. Cred ca nu are simt estetic. Trebuia sa stie ca negrul nu se asorteaza cu maroul.
    😎 😆

    • Daca era unul de-al nostru, era jale pe net. Asa, fiind unul din vest, se fac mici glumite despre gestul „nevinovat” al sefului. Eu cred ca omul asta nu are ce cauta acolo unde e, locul sau ar trebui sa fie intr-o institutie care are grija de oameni care si-au pierdut busola. Faptul ca destinul a milioane de oameni sta in pixul astuia e cea mai mare tragedie care poate exista in Europa!

 • Pomana de bani care-o risipește Soroș cu toți nemîncații de la comisiile UE o să distrugă UE. Cîțiva ani. O să ajungă Macronu să-și aibă în subordine doar baba și pisicile de la palat. Și o să afle orice gînsac de la Parlamentu European că diferența între UE și mUE e doar de-o literă 😆

 • Cine trece-n Valea Seacă
  Macovei în blugi și jacă
  Și cu teniși în picioare
  S-o vadă Soroș cel Mare :mrgreen:

 • UE e deja in stare de disolutie si e condusa pe ultimul drum de niste iresponsabili (vezi Juncker si pantofii) loviti si de o crunta cecitate politica. Mai ramane sa aflam si cine va juca rolul lui Nero!

  • Iti spun eu, Macron !!!

  • Bănuiesc c-ai auzit de Romulus Zaroni, ‘boul’, făcut ministru de catre Groza ?!?
   La fel a venit, și el, la o recepţie, încălţat cu un pantof negru si unul maron !
   Groza i-a zis să meargă acasă, ca să-și schimbe pantofii, dar s-a ciocnit de răspunsul lui Romică :
   Măi Petrică, dar acasă tot așa am, … unu negru și unu maron !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *