După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

De ce a optat Klaus Iohannis pentru presa lui Dan Voiculescu în defavoarea Presei presă!

Știrea numărul unu pe mai toate site-urile suna cam așa – Partidul Facebook îl părăsește pe Klaus Iohannis!
E vorba de reacția furibundă de pe rețelele sociale la contestarea de către președintele Republicii a unei hotărîri judecătorești de dragul Trustului de presă patronat de Dan Voiculescu. Gest anticonstituțional înzecit de anunțul c-a intervenit pentru ca ANAF să nu aplice hotărîrea judecătorească.
Furia de pe rețelele sociale își găsește expresia în luările de poziție ale jurnaliștilor care au militat deschis pentru victoria lui Klaus Iohannis. Aceștia susțin – și pe drept cuvînt, că Klaus Iohannis și-a trădat electoratul, punînd la îndoială statul de drept în numele lui Dan Voiculescu.

Putem încadra postările de pe rețelele sociale și comentariile de pe site-uri drept reacții ale Presei – presă față de concubinajul dezgustător dintre Klaus Iohannis și presa lui Dan Voiculescu. Am făcut diferența între cele două, deoarece tot ceea ce fac angajații Celui din pușcărie n-are nici o legătură cu Presa presă. Are legătură mai degrabă cu asasinatul mediatic de tip mafiot.

Spre deosebire de alte dăți sunt convins că acum e vorba de o reacție spontană și sinceră:

 1. Trustul lui Dan Voiculescu i-a terfelit sistematic, în disprețul legii și al bunului simț, pe jurnaliștii din Presa – presă. Despre asasinatele mediatice ale Rețelei Dan Voiculescu ( spun Rețea și nu Presă, deoarece sub comanda Mogulului se află și site-uri oficial independente, în realitate s afiliate Trustului fie prin paralele primite de șefii site-urilor respective pe sub mînă, fie prin publicitatea gratuită pe care le-o fac Antenele) n-are rost să vorbesc. M-am numărat printre cei mai înjurați jurnaliști de către Mihai Gâdea și echipa lui de killeri. Îi înțeleg pe cei care au riscat linșarea mediatică de către Trustul pus în slujba lui Victor Ponta în campania din 2014, pentru că îndrăzneau să militeze pentru Klaus Iohannis. Nu-i lucru ușor să-l vezi pe politicianul pentru care ai primit căldări de rahat în cap sărind în ajutorul lui Dan Voiculescu.
 2. Toți jurnaliștii cinstiți își dau seama că Scandalul iscat și întreținut de Cosa Nostra a lui Dan Voiculescu e un teatru ieftin. Comunicatul ANAF, deși venit cu întîrziere, dezvăluie o abilă punere în scenă pentru ca Trustul să se poată da victimă. Dacă o clipă aş fi simțit că Antena 3 e victimă, indiscutabil, aș fi sărit în ajutorul postului. Spre deosebire de toți de acolo, eu chiar știu pe pielea mea, de peste patruzeci de ani, ce înseamnă sugrumarea libertății de a scrie ce vrei. În plus, după 26 de ani de presă, știu să deosebesc între victimele teatrale și victimele reale ale celor care dușmănesc presa liberă. Din acest punct de vedere, toate datele mi-au spus că Scandalul a fost în favoarea Trustului. Cei de la Antene vor sta mai departe într-un imobil al Statului fără să plătească chirie și mai ales pot susține că sentința prin care Dan Voiculescu a ajuns la pușcărie e nedreaptă, prin ipostaza de victime își pot permite acum să împroaște cu rahat și mai abitir, autoritățile tremură numai la gîndul c-ar putea da nas în nas cu un ziarist de la Antena care, supărat că i s-a cerut să nu mai scuipe pe jos, va zbiera că s-a atentat la libertatea presei, sumele babane primite de ciomăgarii lui Dan Voiculescu vor curge mai departe cu spor, mai ales că aceștia se pot mîndri cu ratingul uriaș din ultimul timp, politicienii, scăpați pe ei de frică, vor cotiza și mai mult la puterea Mogulului.

În aceste condiții, cum să nu te revolți văzînd că președintele a făcut parte dintre actorii care au interpretat piesa de prost gust?
Așadar, reacția Presei e sinceră.

N-a luat-o în calcul Klaus Iohannis?
Firește c-a luat-o.
Toate datele arată că declarația lui Klaus Iohannis a făcut parte din Diversiunea Să apărăm libertatea presei lui Dan Voiculescu!

Momentul de miercuri, 17 februarie 2016, n-a fost întîmplător.
A fost momentul în care s-a dat pe față o schimbare radicală de politică față de presă clocită de mai mult timp în laboratoarele de la Cotroceni.
A fost momentul ales pentru ca Pactul dintre Klaus Iohannis și Dan Voiculescu să fie dat pe față.
Știam că se pregătește un divorț spectaculosal lui Klaus Iohannis de Facebook și mai ales de Presa presă în vederea concubinajului cu presa lui Dan Voiculescu.

Cum am aflat voi spune în Memoriile mele, dacă le voi scrie vreodată.
Cum s-a ajuns la un asemenea Pact?
Foarte simplu.
Cine a urmărit cu atenție activitatea Trustului lui Dan Voiculescu din ultimul timp va fi observat că Klaus Iohannis n-a fost atins nici cu o floare. Mai mult, cum s-a întîmplat cu transmisia în direct a plicticosului discurs ținut la Munchen, Antena 3 a fost trompeta Cotrocenilor. Sub același semn, pe baza unor documente livrate de Poliția politică a lui Klaus Iohannis, Antena 3 a dus o campanie virulentă de compromitere a dușmanilor lui Klaus Iohannis: Traian Băsescu, Monica Macovei, îndeosebi.

Ce s-a întîmplat în Presa – presa și pe Facebook?
Deși Presa cu P mare și Facebook-ul l-a sprijinit pe Klaus Iohannis în bătălia cu Victor Ponta, în ultima vreme, au apărut multe critici la adresa președintelui. Spre deosebire de presa lui Dan Voiculescu, Presa-presa n-a fost loială președintelui în detrimentul Adevărului. Radicalismul acestei prese ca și al celor de pe Facebook a început să-l irite pe Klaus Iohhannis. El și-a dat seama că în timp ce pe Presă nu se poate conta, pe presa lui Dan Voiculescu se poate conta:

 1. Presa presă e alcătuită din multe entități disparate și individualiste. Imposibil s-o controlezi așa cum face Dan Voiculescu în cazul presei sale. La Trustul lui Dan Voiculescu domnește milităria. Cînd s-a primit ordin de lins un fund, apoi chiar se linge! Nu numai în emisiuni, dar și pe facebook. Cînd s-a primit un ordin să fie scuipat cineva, apoi chiar se scuipă. Respectivul e luat de la Matinal și scuipat, emisiune de emisiune, pînă după miezul nopții, chiar și Buletinul meteorologic.
 2. Presa presă e alcătuită din jurnaliști care mai au scrupule cînd e vorba de încălcarea deontologiei. Nu e cazul celor din presa lui Dan Voiculescu. Aici nu există nici scrupul în raport cu bunul simț, d-apoi cu deontologia. O astfel de presă nu e rentabilă pentru un președinte care vrea să stoarcă din funcția sa tot ce are aceasta mai dulce. Presa presă a strîmbat din nas la zbaterea lui Klaus Iohannnis de a păstra o casă luată prin decizie judecătorească definitivă. Presa lui Dan Voiculescu, dînd curs ordinelor primite, n-a suflat o vorbă.

În aceste condiții, s-a încheiat un Pact al cărui semne se vedeau cu ochiul liber.
Pentru ca el să fie dat pe față era nevoie însă de o pregătire a opiniei publice. Această pregătire a avut loc prin hîrjonelile publice dintre Dan Mihalache și Mihai Gâdea la Washington. Mai era o problemă pentru Trust. Telespectatorii Antenelor fuseseră educați în spirit anti-Iohannis. Aici la Antena 3 s-au spus despre Klaus Iohannis cele mai cumplite lucruri. Pentru ca slujirea lui Klaus Iohannis să nu bată la ochi era nevoie de un pretext.

Și pretextul a venit.
Klaus Iohannis e cel care a salvat Trustul de la dispariție!
Vie recunoștință lui Klaus Iohannis.

Se mai întreabă vreun telespectator ce caută Cristian Bușoi, omul lui Klasu Iohannis, de dimineață pînă seara la Antene?
Se mai întreabă vreun telespectator de cînd și pînă cînd a devenit Făt Frumos vînzătorul de copii?
Firește că nu.

Din punct de vedere pragmatic, opțiunea lui Klaus Iohannis a fost fără cusur.
Din acest punct de vedere, îl doare-n cot că pierde like-uri pe Facebook sau că-l critică jurnaliști catalogați deja în cercurile de la Cotroceni ca fiind talibani, neînțelegători ai compromisului politic necesar și ai slăbiciunilor omenești ale Președintelui.

Există însă un pericol.
Toți cei care au încheiat Pacte cu Dan Voiculescu știu că acesta nu se mulțumește cu un deget. Vrea toată mîna, ba chiar și toată averea celui cu care a încheiat negustoria. Va veni o vreme cînd Klaus Iohannis, dacă mai are un minim bun simț, își va da seama că e de preferat o Presă sinceră, dar corectă, așa cum e Presa presă unei prese mincinoase, dar trădătoare, cum e presa lui Dan Voiculescu.

N.B. Pactul e între Klaus Iohannis și Dan Voiculescu. Cum se explică însă agitația lui Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta și Liviu Dragnea, de a-i face pe plac lui Dan Voiculescu?
Foarte simplu.
Ați văzut vreodată niște păduchi bătîndu-se pe părul de la subțioara cuiva. Păduchele cel mare și gras a ocupat deja locul la subțioara lui Dan Voiculescu. Ceilalți trei păduchi, mici, slăbănogi, se bat să ocupe și ei un locușor.
Nu-și dau seama că părul de la subțioara lui Dan Voiculescu nu e de nasul lor.
De aia nu sunt păduchi mari.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

105 comentarii pentru articolul „De ce a optat Klaus Iohannis pentru presa lui Dan Voiculescu în defavoarea Presei presă!”

 • Foarte corect ati sesizat,maestre

  • Stimate Domn cu Parul ALBIT va intreb cu respect ca om ca roman Nu si ca om de stinta si politician CUM vedeti dumneavoastra aceste scandaluri creiate de jurnalisti Antenei 3 .OMULE mai avemn guvernare mai avem nevoie de instituti sau preluati voi tara si guvernato asa cum va place DAR fiti buni si nu ne mai stoarceti de bani cu manevrele voastre bolnavicioase si lacomie fara margini dupa bani cetateanului.

 • Parc-am fi in Columbia.Din spatele gratiilor un puscarias,prin pirghiile de care dispune,tiriie Romania prin labirintul rusinii ,implicind in aceasta actiune toate institutiile care conduc statul.Asa se intimpla,cind institutiile sint conduse de hoti si de oameni care se solidarizeaza cu hotii.

 • Domnule Cristoiu atentie la ce a scris Catalin Tolontan azi ceva mi-a atras atentia,cred ca presedintele ia cam pacalit cuajutorullui pe cei de la antene.

 • Mai Cristina Crisu, citește cu atenție ce-i scris si poate de rușine ștergi, sau încearcă cu soțul, poate scrie ceva descifrabil.

 • Da Marian Burlacu! Sunt generatii care si acum cred că sunt aduse de barză.În ce privește presa la care face referire maistrul Cristoiu, va recomand să citiți până veți înțelege.

  • Ioane VAD ca nu esti informat cu Stiri de ultima ORA SA cerut demisia Presedintelui si a Premierului siau dato si Mircea Badea face noi liste CE mai astepti poate iti da si tie un minister saun post de secretar de presa al noului Guvern ce va fi Condus de Dan Voiculescu presedinte si Mihai Gadea Premier GRABESTETE timpul este scurt si mintile sunt infierbantate Vuvuzelele urla a pustiu la Cotroceni si Pkl Victoria Regizopr si scenaruiast Mircea Badea

 • Presa presa este cea care are datorii la stat sau cea care sta in ?! ANAF trebuie sa execute silit toate TRUSTURILE de presa si DNA sa cerceteze jurnalistilor . Toate posturile TV. sunt submediocre . Sunt dezamagita de dv. ce ati fost si ce-ati ajuns , baltiti linga pseudojurnalistii din pseudopresa actuala . UNDE ESTE I. CRISTOIU DIN ANII 1990 ?

 • Pai daca nu se dadea cu cei de la antena3 iar il luau pe Ioanis cu casele, cu traficul de copii si sir Iohanis, ca sa scape de gura lor, a dat in stat, adica a dat in noi !!!

 • DE CE CREDETI CA PRESA ESTE NUMAI CE FAC ALTII SI NU ANTENA 3 ,JURNALUL NATIONAL ?CITEAM NU NUMAI SCANTEIA ,SCANTEIA TINERETULUI SI ALTE PUBLICATII IN NUMAR MULT MAI MARE …CITESTE SI INTELEGE FIECARE DUPA POSIBILITATI ,NU DOAR PUBLICATII SUSTINUTE DE UNII .

 • Domnule Cristoi v-am admirat g mult intr-un timp cand militati pt dreptate cum fac antenele. Ati pierfut demult linia dreapta. Nu iubesc nici presedintele pt ca l-am votat si nici antene sau premierul. Iubesc dreptatea democratia mai ales cand este demonstrat cu acte in regula. Vad azi antenele cu ce ati suferit cand spuneati adevaru demonstrat. De ceva ani ati uitat drumul spre democratie. Ati uitat aa fiti roman si v-atu trnsformat intr-o sluga a stiti dv.cui.Mare pacat

 • Nu a-ti inteles.Presa e doar aia platita la punga tip evz si b1 de doamna Udrea.conform rechizitoriului DNA.Doar „Maestrul stie ce inseamna presa.”Ignorantilor,,

  • Alt trepanat… bai dar multi mai sunteti, a fost vre-o epidemie sau v-ati uitat toti la aceasi emisiune cu gadea?

 • Da care-i presa presa bre?

 • Fraierii care au votat ficusul , acum le pare rau, trebuia toata lumea sa stea acasa si oricum nu iesea plagiatorul.Base a zis sa iese basistii dar printre rinduri.

 • Ma care stat de drept Maestre?!

 • E si câte un grup frustrat ca nu obtine de la Cotroceni praline intelectuale. Atacurile la Iohannis mai sunt si postmoderne, adica ilogice politic. Sa fi ales noi Ponta! Când se taiau salarii pensii 25%, doar A3 avea curaj sa se ia de poseta dnei Udrea si de alte contraste lux-saracie ale regimului Basescu-Boc in postromânism.

 • Dar l-a castigat pe spagatistul haznalelor!

 • Numai presa nu faci tu!

 • Presa presă e aia care o linge (vă citez) pe Udrea după ce l-a lins pe Băsescu? Concubinajul cu această presă nu e la fel de dezgustător? O, tempora, o, mores!

  • E aia care NU-l linge pe varanul securits dimpreună cu clica lui de nemernici mafioţi

  • Lasa-l pe boul asta ca stie latina, tu nu vezi?

  • Prostia agresivă nu e o virtute, Dan Badea! Dacă răspunzi cu insulte în locul argumentelor asta dovedești. Și eu cred că presa naimita e de rahat, indiferent de partea cui este. Dacă formatorii de opinie nu erau în slujba Varanului sau Udrei, nu trebuia să plecăm dintr-o țară unde hoții sunt la putere.

  • Dan Badea, ești un bou. N-ai priceput nimic.

 • Pai , era prim de la Grvco…..Nu ?

 • Excelent articol!

 • Simpatizantii Antenelor sar in ajutorul Antenelor, Antene care simpatizeaza cu PSD si dau in Basescu. Nu e caz izolat. Realitatea simpatizeaza cu PNL, B1 simpatizeaza cu PM si da in PSD si Iohanis, Nasul tv simpatizeaza cu Monica si da…in restul. Nici-o televiziune NU simpatizeaza cu NOUL PARTID. Asa ca ele lucreaza sa conserve si pentru 2020 actualele partide. Televiziunile trudesc pentru neSCHIMBARE.

 • ca sa nunesti presa basita presa ,e cam prea mult…nu e absolut nici o diferenta intre presa lui voiculescu si presa basita…doar audienta

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog