Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gîndul de vineri, 26 mai 2017

O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA

Evenimentul zilei a dat o veritabilă lovitură de Presă publicînd Raportul SIPA, pe numele său oficial, Raport privind activitatea Comisiei constituite prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 1348/C din 31 mai 2007, modificat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 1489/C din 11.06.2007 și completat prin Ordinele Ministrului Justiției nr. 2175/C din 27.08.2007 și nr. 2959/C din 21.11.2007.

Nu întîmplător redacția de acum a ales drept titlu de rubrică unul care făcuse gloria Evenimentului zilei de pe vremea mea:
Am pus mîna pe…
La această rubrică, Evenimentul zilei reproducea pur și simplu, fără comentarii, prefațîndu-le doar cu lămuririle despre ce-i vorba, Documente pe care Autoritățile le țineau ferecate.
Sper că reluarea acestei rubrici să fie pentru Evenimentul zilei de azi prilejul de a ține sus steagul principalei misiuni a presei:
Cea de a dezvălui ceea ce Autoritățile se străduiesc să ascundă.

Atît Klaus Iohannis, cît și Tudorel Toader au făcut orice pentru a evita desecretizarea Raportului.
Klaus Iohannis s-a expus riscului de a lua în gură un clișeu folosit de fosta Pușcalău, pe vreme cînd de hîrjonea de presa, iar Tudore Toader, cel de a spori suspiciunile că e un brav Nou Securist.
Observînd asta, eram mai mult ca sigur că Statul Paralel va purcede de îndată la o Diversiune menită a abate atenția de la publicare, în sfîrșit, a Raportului, prin crearea unei false bombe de presă.

Miercuri seara, la România9, emisiunea lui Ionuț Cristache de pe TVR, în dezbaterea amplă despre Raportul ținut secret de autorități și publicat de Evenimentul zilei, subliniind importanța covîrșitoare a Documentului în aflarea adevărului despre Arhiva SIPA, mă întrebam prin ce diversiune va încerca Statul Paralel, în fapt, Noua Securitate, să abată atenția de la întrebările legitime stîrnite de conținutul Raportului.
Răspunsul a venit a doua zi dimineață.
Tudorel Toader, ministrul Justiției, a dat publicității, în sunet de tobe și trompete, o așa zisă listă a celor care au intrat în Arhiva SIPA. Pentru a manipula Presa noastră de fătuce și colonelese, Tudorel Toader, cîrtița Statului Paralel din fruntea Ministerului de Justiție, a poreclit publicarea Listei: Desecretizarea unor importante documente menite a desluși adevărul în cazul Arhivei SIPA.

În presa noastră de azi lucrează cu precădere colonese sau fătuce, sergenți majori sau guguștiuci.
N-a fost greu în aceste condiții ca diversiunea lui Tudorel Toader să prindă, mai ales că ea avea drept temei cunoașterea cu ochii închiși de către Noua Securitate a slăbiciunilor de neiertat ale presei noastre de azi.
Lista lui Tudorel Toader a acaparat imediat Breaking News-urile televiziunilor de știri.
Moarta Ileana Ciuculete, cea care participă la talkshow-uri fără să dea la o parte capacul sicriului, a fost trecută pe linie moartă.
Burtierele au plesnit de titluri precum: Nume bombă pe lista SIPA, Horia Georgescu a intrat în Arhiva SIPA, Lista SIPA – Horia Georgescu, SCORMONITOR ACTIV.

La o simplă lectură, așa zisă listă secretă nu-i altceva decît o banală consemnare a intrărilor în Arhivă ale membrilor Comisiei Chiuariu începînd cu 1 iunie 2007.
Despre o parte a acestor intrări, cele de pînă la întocmirea Raportului, membrii Comisiei dau seamă în Raportul publicat de Evenimentul zilei:

„Membrii Comisiei au efectuat 17 deplasări la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au procedat la disigilarea spațiului de depozitare a arhivei care a aparținut Direcției Generale de Pază și Anticorupție, depozitată la etajul 2, conform proceselor -verbale anexate, iar la plecare, de fiecare dată, au sigilat ferestrele și ușile de acces cu un nou sigiliu eliberat de Serviciul de Informații Clasificate al Ministerului Justiției.”

Nu e nimic secret în această listă și cu atît mai puțin ilegal.
Intrările au avut drept temei Ordinul Ministrului Justiției de constituire a Comisiei.
Ca să nu mai spunem că o listă despre cei care au intrat ca membri ai unei Comisii decise de ministru în Arhivă nu are nici o relevanță pentru suspiciunea de umblat criminal în dosare în vederea unor informații de acolo în vederea șantajului.
Ce mai încolo și încoace!
A fost vorba de o desecretizare a pîrțului!

Dacă ar fi fost vorba doar de manipularea presei prin prezentarea drept senzațională a unei biete liste nesecrete, ar mai fi fost cum ar mai fi fost.
Mult mai grav, Tudorel Toader a procedat la o incredibilă falsificare a listei.
Între 19 ianuarie 2007 și 5 aprilie 2007 la Arhivă au avut acces Cristi Danileț și Paul Dumitriu, membrii Comisiei Macovei, constituite prin Ordinul de Ministru nr. 1251/C din 19 ianuarie 2007. Cristi Danileț a declarat în spațiul public că a intrat în Arhivă pe baza Ordinului de trei ori. N-avem nici un motiv să credem că judecătorul minte. Indiscutabil, intrările sale și ale colegului au fost consemnate în Opis, deoarece se bazau pe un Ordin al Ministrului, la fel ca intrările membrilor Comisiei Chiuariu. Asta și explică de ce Cristi Danileț a insistat și insistă în recunoașterea acestor intrări. El știe că în orice moment poate fi consultată lista celor care au avut acces pe bază de Ordin de ministru.

Așa zisă listă a lui Tudorel Toader debutează însă cu intrarea din 1 iunie 2007 a Comisiei Chiuariu.
De ce nu sînt trecute și intrările celor din Comisia Macovei, dintre 19 ianuarie- 8 aprilie 2007?
Întrebare legitimă, deoarece, ca și în cazul Comisiei Chiuariu, intrările în Arhivă ale Comisiei Macovei au fost consemnate prin Ordin de ministru.
Păi cum de ce?
Dacă lista se deschidea, cum arată ea în realitate, cu intrările lui Cristi Danileț, suspectat de o parte a presei că a șterpelit informații, acuzat în Raportul publicat de Evenimentul zilei c-a întreprins operațiuni dubioase în Arhivă, Presa noastră de fătuce și colonelese s-ar fi năpustit asupra Comisiei Macovei.

Pentru diversiunea securistică a lui Tudorel Toader important, crucial era, ca Presa să ne năpustească asupra membrilor Comisiei Chiuariu, mai precis asupra unor nume precum Horia Georgescu și Iuliana Laura Scîntei.
Mai întîi pentru a-i compromite pe cei care au semnat – așa cum se vede din Evenimentul zilei – Raportul care dezvăluie neregulile grave din activitatea Comisiei Macovei.
Apoi, pentru a evita pe cît posibil atenția de la Raportul publicat de Evenimentul zilei.
Numele lui Cristi Danileț ar fi trimis imediat la Document, unde Comisia Macovei e personaj principal.

Pentru ca manipularea să fie și mai dihai, Tudorel Toader pune pe așa zisa listă și pe Florian-Teodor Andronache, fost consilier al ministrului Robert Cazanciuc. Respectivul a intrat legal, împreună cu alții, tocmai pentru a nu putea umbla de unul singur, în Arhivă, în 2013 prin Ordin de ministru. De ce s-a grăbit Tudorel Toader să-l pună pe listă? Știa că Teodor Andronache a fost cadru activ al SRI. El a intrat în Arhivă în chip legal prin ordin de ministru și în calitate de consilier al ministrului și nu în calitate de SRI-ist. N-are importanță. Presa noastră de fătuce și colonelese s-a năpustit asupra calității de SRI-ist pentru a stîrni un inutil praf mediatic.

Am mai scris că Tudorel Toader e unul dintre cei mai pricepuți diversioniști ai Noii Securități. Felul în care aburește opinia publică ar trebui să-i aducă zilnic citare prin Ordin de zi pe Unitate.
Stiind c-a falsificat Lista, pentru a nu putea fi prins cu minciuna, după un timp în care Diversiunea mediatică și-a făcut efectul, el a venit cu precizarea că în realitate Lista e mult mai lungă.
La o adică, Tudorel Toader, luat la întrebări într-o anchetă penală, va putea răspunde c-a recunoscut adevărul că lista data de el publicității în dimineața lui 25 mai 2017 nu e completă, multe nume fiind omise.
Da, dar această recunoaștere s-a făcut abia la ora 14, după ce, timp de mai multe ore, în spațiul mediatic se prezentase Lista sa falsificată.
Diversiunea își făcuse deja efectul.
Raportul din Evenimentul zilei, crucial pentru aflarea adevărului despre manipularea Arhivei SIPA, a fost împins în plan second, dacă nu chiar trecut cu vederea, mai ales de Divizia Presă.
Din punct de vedere mediatic, important, crucial, e prima știre. Corectarea ei după un timp nu restabilește adevărul.
Minciunile din prima știre s-au propagat în spațiul public.

Lui Tudorel Toader i-a reușit și această nouă diversiune securistică.
Nu atît pentru că el ar putea fi promovat la gradul de general de brigadă al diversiunilor de tip securistic, cît mai ales pentru că avem o presă de fătuce și colonese.
Asta e una din marile nenorociri ale democrației românești!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 26 mai 2017”

 • La experienţa lui Sebi Ghiţă în materie de cauţiuni de ordinul milioanelor de eurp (13 mil), ultima de 200.000 euro mi se pare atât de devastatoare, încît se va simţi nevoit să nu dispară. 😀
  Va face mai inteligibilă diferenţa dintre fugă şi alegare. 😀

 • Poftim lecţii de la Predoiu! Cum îi joacă pe tomi degeţei:

  „În plus, am observat că HG 127/2006 spune ca documentele Comisiei de inventariere se predau Arhivelor Naţionale 😀 cu avizul CSAT.”

  „Am procedat de bună credinţă în ambele demersuri. Un ministru al Justiţiei responsabil nu se joacă cum vrea el cu informaţii de securitate naţională 😀 sau care pot avea impact pe securitatea naţională. 😀 Cum nu aveam de unde să ştiu ce conţine aceasta arhivă 😀 a unui fost serviciu de informaţii, am considerat responsabil, oportun şi legal să procedez cum îmi spune legea securităţii naţionale, 😀 să nu fac niciun pas legat de Arhivă 😀 fără să cunosc poziţia CSAT 😀 şi a serviciilor de informaţii 😀 😡 😈 din CSAT, pentru că ele sunt primele responsabile de siguranţa naţională 🙂 😆 😈 ”, a conchis Predoiu.

  • OK, şi mai departe ce-a finalizat în următorii PATRU ANI de mandat MJ ? Cum s-au înţeles la K2?
   Aha, pe şest şi pe îndestulate e mai uşor şi mai cu spor la muzeul uşilor deschise SIPA.

  • În acelaşi articol Evz cu Raportul „pe înţelesul tuturor „, l-au lucrat ca la carte pe Dănileţ.

   „Magistratul Cristi Dănileţ le-ar fi spus consilierilor politici ai ambasadei SUA că SIPA era în esenţă serviciul de informaţii al Ministerului Justiţiei şi că a văzut dosare cu detalii despre relaţiile sexuale ilicite ale magistraţilor şi avorturi făcute de judecătoare, conform unei telegrame atribuită Wikileaks. Unde a văzut Dănileţ astea, în sediul Ministerului Justiţiei sau în cel al ANP?”

   I-au luat lui Dănileţ jucărica din mînă – aia în care se agăţase de aşa-zisa mare confuzie între „Biroul Documente Secrete” (mai exact Serviciul Ioformaţii Clasificate- cum scrie Evz) şi arhiva de la ANP, de parca asta l-ar ajuta cu ceva. Din contră, s-a făcut de disperare neinspirată, Unii l-au luat în serios. 😀

 • Evz umblă azi cu cioara vopsită, numită SIPA „pe înţelesul tuturor”. Serios?

  Cătălin Predoiu – manipulator versat, folosind intepretări juridice popmpoase şi adaptate fugitiv intereselor lui – îi joacă pe jurnalişti pe degete, ca pe tomi degeţei.
  Îşi bate joc de ei, de cei cărora le-a declarat ce bine a procedat el cînd s-a dus în trombă cu jalba-n proţap taman la SRI-ul lui… din CSAT.
  Si ce sfânt este el în atâţia ani de MJ, din momente ce raportul nu-i al lui nici ai angajaţilor MJ ci – vai! -numai ai lui Chiuariu.
  Totuşi se mândreşte cu Raportul şi mai ales cu nobilul transfer al maculaturii SIPA… Io-te-l, numai la Arhivele Naţionale. 😀 Ce cinstit le-o trage jurnaliştilor, probabil celor de la Evz, că doar despre Raportul scos de Evz e vorba.

  Păi, în raport scrie de planul MJ – în funcţie din 29.02.2008 – de a transfera pe SORTIMENTE alese arhiva triată NUMAI la Arhivele Naţionale?
  Nu, scrie şi de alte lăcaşuri de cult căutate cu aceeaşi lumînare, dar ocolite de Predoiu ca şi cum nici nu a premeditat nimic în folosul SRI.
  Cum vine asta manevra asta?
  Nu ne place SRI-stul electrician cu becul, dar îmbrăţişăm ideea lui Predoie cu mîna DONATORULUI arhivei la SRI, pe alese?

  E restitutio in integrum la SRI, pe sub nasul răcit al „jurnaliştilor”.

  • Activitatea şi Raportul comisiei C-P s-au raportat la HG nr 127/26,01.2006 (privind DGPA) dată de MM, acuzînd activitatea precedent[: n-au respectat termenul şi alte dispoziţii ale aceleiaşi HG, dar vor arăta ei cum se face traeba ca lumea. 🙂
   Spre finalul Raportului, au cerut o COMISIE NOUĂ , fiindcă au plecat doi membri, pentru a finaliza ce? Ce-au criticat la comisia prevedentă, dar uite, nici ei n-au ajuns la capăt! Lupii moralişti din comisia C-P , în frunte cu Predoiu- dau lecţii despre cum se face la fel de prost, dar ei rămân sfinţi pentru Evz.

   Vezi primul alineat din pag 2/6 a Raportului comisiei Chiuariu-Predoiu! Acesta le-a fost dezideratul, nu s-au dezis de el nicicum, dimpotrivă au cerut forţe noi pentru continuarea… berespectării termenelor la fel ca cei criticaţi, nu vă mai prefaceţi că nu vedeţi!

   “(4) Comisia prevăzută la alin (3) va preda, potrivit ordinului ministrului justiţiei, cu avizul conform al CSAT, arhivele şi documentele preluate, către Arhivele Naţionale, INSTITŢUŢIILE DIN SISTEMUL DE APĂRARE. SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ ŞI ORDINE PUBLICĂ, prin protocoale încheiate între aceste instituţii şi Ministerul Justiţiei”

   • După aceeaşi Hotărâre… de căcat, dată de MM, toate comisiile de căcat sunt în acelaşi căcat. Problema este una şi aceeaşi:
    – De ce să le disciminăm? 😀 Nu era vorba de puterea Binomului SRI-DNA de a stăpîni câmpul tactic cu materialul clientului şantajat?
    Acuma ce facem? Îl felicităm pe Predoiu fiidcă susţine că NUMAI EL A FOST PE DRUMUL CEL BUN SPRE SRI?
    Nu realizaţi ridicolul în care vă complaceţi, Evzei?
    Vreţi s-o călcaţi cu orice preţ ridicol pe MM, mergeţi (şi) pe declaraţiile generalului Ion Panaitesciu. Poate iese o probă mai directă sau mai credibilă, nu ce acuză o comisie mai brează ca cealaltă… doar după ordinea calendaristică. Primele comisii MM n-au avut cum s-o verifice pe-a duetului Chiariu-Predoiu. Asta nu înseamnă că ultima ar fi mai credibilă doar cu povestea poveştilor aruncată numai spre trecut.

 • Văd şi cred că nu mă miră 😀 cum arată interesul naţional: are faţă de drogat.
  Văd şi cred ce aud când pocnesc capetele sparte care se bat între ele când susţin cu aceeaşi vehemenţă adevărul 😀 lor… comun, dar evident imposibil să supravieţuiască cu argumentele lor evident cointradictorii. interesul lor e la fel de naţional. 🙂
  Ca să te lămureşti, deocandată parţial, nici n-ai nevoie să ştii adevărul adevărat. Mi-e suficient adevărul recomandat de capetele sparte.

  Cănd se spune „Adevărul umlă cu capul spart” eu nu mă duc cu gândul la spărtura din capul adevărului, ci la înţelesul mai sugestiv pentru ce-am scris aici:
  – Adevărul umbă cu însoţitorul lui. 😀

 • Un borfaş de presă comandată de pe Hotnews, Dan Tăpălagă insinuează că-s atât de prost, încât habar n-am de ce agreez discuţiile sau investigaţiile legate de SIPA. Numai el ştie cât de inutil este subiectul, fiindcă tot el ştie de la divizia „Anaconde şi alte târâtoare” ce teme sunt mai convenabile pentru ei în nomenclatorul de produse şi servicii profitabile.
  Am destule motive să cred în importaţa serialului „Noi suntem Statul!” şi, fără voia mea, s-a nimerit să încapă 😀 şi SIPA în câteva episoade. Din fericire pentru cei vizaţi, şi subiectul SIPA îi atinge la ficaţi.
  În fine, motivul meu întemeiat să-mi placă (şi) subiectul SIPA este unul şi acelaşi.
  Să se vadă mai clar şi mai convingător ceea ce eu văd şi cred de multă vreme :
  – Securitatea e cu noi;
  – Securitatea n-a murit;
  – Securitatea se transformă;
  – Securitatea ne lucrează;
  – da, da, aia naţională!

 • Am o pistă de intepretare – de luat în seamă – fiindcă se potriveşte în prea multe puncte de vedere, spre deosebire de altele… mai modeste.

  Arhiva SIPA a fost la discreţia solicitanţilor de tot felul şi TOT TIMPUL – de la marea „conservare” din 2006, până în prezent – sub PRETEXTUL că persoanele pensionate în baza documentelor arhivate aici trebuie să-şi intre în drepturi – calculate INTEGRAL, fără întârziere – dar operaţiunea să rămână SECRETĂ, ca să nu se întrevadă adevărul despre MAREA CĂUTARE a celorlalte documelte de interes… primordial.

  Cu alte cuvinte, Tudorel Toader MINTE DIN NOU şi se apropie veriginos de ritmul interzis cardiacilor: pulsul şi minciuna. Minte cum pulsează… când plusează la masa tăcerii în privinţa documentelor cică arzătoare acum pentru pensionari/pensionabili fruntaşi pe ramură, dar de fapt ÎNDESTULAŢI până acum pe şest.
  Adică se preface că va rezolva de acum încolo o problemă falsă. Ne minte cu neruşinare şi cu efecte retroactive – de reabilitare forţată a colecţionarilor de dosare sustrase CA LA AUTOSERVIRE.
  Evident, pot să apară în viitor alte solciitări de documente pentru viitori pensionari legaţi tot de SIPA-DGPA, dar asta o altă componentă – distinctă de pretextul.
  Minciună spoită: reparăm portiera, ca să aflpm în treabă doar cât să ascundem furtul motorului… ca apoi să fim mândri de CASAREA MOTIVATĂ pentru ultimul drum… de vis spre cimitirul de maşini.

  Scopul pensionarilor deja serviţi scuză cu neruşinare furtul consumat de siguranţă naţională şi-l acoperă cu tupeu dispreţuitor.

  Altfel nu se poate explica numărul de intrări, la documente secretizate, de peste 2.600 în jumătate de an.
  Mai am un motiv, o mică probă în sensul abordat aici. La intrarea din 24.01.2008 apare numele Oana iuliu Maximilian – din Orăştie – angajat ANP.
  N-am căutat deocamdată alte indicii – dacă vârsta se era înainte de pensionare, dacă persoana specialist III era detaşată sau ar exista alte explicaţii care ar excludea interesul pentru actele legate de pensionare.

  Orice pas înainte însemnă acelaşi şut, dar până când? 🙂

  http://anp.gov.ro/documents/26704/190243/Declaratie+de+Avere+-+OANA+IULIU+MAXIMILIAN.pdf/b7187616-ac35-4717-b7c1-21da80bad80f;jsessionid=3876D5E11E66C8B3A36689F3CCD25740?version=1.0

  • Se observă că Oana Maximilian a rămas în ANP şi după intrarea din 24.01.2008 în arhivă, declaraţia de avere fiind datată în vara 2010, deci după mai mult de 3 ani încă în cîmpul muncii de specialist III. 😀 Asta nu exlcude o tentativă de pensionare anticipată sau o mentalitate de om prevăzător care ştie să le facă puţină curte documentelor necesare mai târziu, dacă tot poate
   să profite… de intrare la băieţii primitori din ANP.
   Poate să fie şi una tinerică venită cu trocul sau cu norocul de la Orăsştie, în recuperare de alt gen de documente, nu legat de pensionare.

   • O nouă listă de intrări nu m-ar mira să corspundă solicitărilor mai multor persoane pensionate deja, cu observaţia că nu-i neapărat necesar să intre în arhivă şi persoana interesată de recuperarea un astfel de document doveditor la Casa de Pensii. În schimb justificarea intrării în arhivă… cu oricare tip 😀 de motivaţie începe să scârţîe oricum, chiar şi înainte de a se pronunţa, din cauza aceluiali perpetuum mobile al minciunilor înlănţuite cu substrat securisto-patologic.

 • Când siguranţa naţională este mai mică, egală sau mai mare de 10 amperi , se aplică normele de securitatea muncii electicianuliui în echipă, la temperatura de 4 grade: unul prinde becul şi ceilalţi filează… unul pe altul. 😀

  • Intră careul de gradaţi în arhiva SIPA. să schimbe becul. Cel mai prost a fost adus ca să avanseze primul pe-o scară şi să bage mâna pe bec .
   – Băi, băi, şefu’, dacă mă electrocutez ce facem? Vin criminalişti, cu ajutoare, cu brabcasdieri pentru evacuarea corpului delict. În aglomeraţia asta se distrug toate amprentele şi alte urme lăsate de hoţii de dosare. Cum vă mai justificaţi la raport în faţa lui Coldea? Eu mă duc elecrizat în plata Domnului, dar măcar scap de calvarul ăsta de la K2.
   – Da, zice şefu Andronache. Mi-a atras şi subalternul Maimuciuc atenţia. Acum mi-a picat fisa. Mi-a zis : „Aveţi grijă să nu vă descopere careva! Să nu creadă că schimbăm becuri în arhivă”. Ori scăpăm, ori scăpăm. 😀 Win-win!
   Haideţi să ne ţinem de mână! Toţi pentru unul, unul pentru toţi. Doamne-ajută! Unu, doi, trei, bag-o, Nicule! 🙂

 • Fiat lux!

  Poza nopţii: 😀
  Oamenii care aduc lumina becului: Andronache Florian Teodor şi Robert Maimuciuc.

  https://www.luju.ro/static/images/2017/mai/25/cazanciuc_andronache.jpg

  • La mintea lor de bec ars, nu m-ar mira să se creadă amîndoi într-un loc de neobservat de cel pe care-l filează (cu capul la gard, în planul apropiat).
   Au priviri de păsări de pradă ziua… ca noaptea. 😆

 • Fiat lux!

  Şi ce mai aven noi aici? Comisia la Ordin C-P?
  22.04.2008
  Iosif Marius
  George David
  Iulian Spinu
  Tiliban Nicolae

  Nu-iii! Scrie în Raport când comisia C-P şi-a terminat treaba, Atunci cînd s-a terminat Raportul şi-au semnat care-au mai fost prezenţi, Apoi l-au înregistrat cu nr. 096/17.04.2007.

  Ău! Asta-ai gaşca trmisă de Pedoiu… în afara concursului, cu 5(cinci) zile DUPĂ ce s-a închis prăvălia C-P.

  Acuma-i clar. Ăştia au fost doar ca să descopere becul ars 😀 ,iar următoarea gaşcă de elecricieni gradaţi, din lista Toader-22, au schimbat becul, cum zicem, după 5 ani şi 7 luni.

  Dar asta nu e totul. S-o mi privim o dată şi s-o ţinem minte:
  22.04.2008
  Iosif Marius
  George David
  Iulian Spinu
  Tiliban Nicolae

  Le-a dat sau nu le-a dat Predoiu Ordin scris? Dacă da, să ştim şi noi ce număr are un Ordin al aceluiaşi MJ Predoiu care jură că nu fură şi nici nu s-a deschis vreodată arhiva SIPA în mandatele lui.
  Dacă nu, să-i spună lui Tudorel-22 să-şi recunaoscă munciuna.

  – N-ai ordin şi minţi, Tudorică, nene? Aş zice că nu, dar dă-ne, Domane, un semn! 🙂 Să ştim din nou cine-i mincinosul prost ca noaptea.

  • Electricienii gradaţii au mai multe becuri schimbate pe terenul lor marcat, decât reiese din fişa de magazie a ANP: stoc zero din 2006, cînd au vrut să vadă mai bine
   Penitenciarele lucrează cu reflectoare de-a lungul gardurilor ghimpate. Au încercat cu unul adus cu forţa la etajul doi, unde-i depozitul SIPA, dar n-a vrut să încapă pe uşă. De-atunci:
   – Becul îl face pe om… colecţionar de dosare.

   La Talciocul de anticariant, manuscrise de cărţi şi alte înscrisuri de interes naţional
   – Ce ai în dosarul ăsta!
   – Citeşti şi ţi se face părul măciucă!
   – Cât ceri?
   – Cât oferi?
   – Cu o sută de lei mi-l vinzi?
   – Nu. Dă-mi numai zece lei. Eu am conştiinţă curată. Atâta valorează… acum..
   – De ce aşa puţin?
   – Avem şi noi perisabilităţile noastre. A murit beneficiarul de drept. 😀

 • În fosta arhivă SIPA, depozitată şi azi la ANP, cum intri calci pe bec.

  Holul neluminat te rătăceşte şi te trimite pe unde-ai intrat.

  – Cum se intră în arhiva SIPA?
  – Legat la ochi.
  – De ce? Să nu vezi documentele secrete?
  – Alea-s secrete? Să nu-i vezi pe ceilalţi vizitatori. 🙂

 • Comisia dată de mine, prin Gândul din 18 mai, a rămas în picioare. E aceeaşi din Raportul Evz: 5 plus doi fără cârmaci mulţi. 🙂

  1. Marius Iosif – şef
  2. Horia Georgescu
  3. Monica Boboc
  4. Mihaela Vasilica Bura.
  5. Laura Iuliana Scântei

  Secretari:
  6.Andreea Istrati
  7. Dan Marian Mînzală.

  PS. Am citit aseară într-un ceva online, parcă cu News în coadă, despre Andreea Istrati, c-ar fi -necunsocută. Înseamnă că n-au citit prin gîndurile de aici.
  Andeea Istrati, adusă la Direcţia analiză şi vizare acte normative; tot din Târgul Ieşilor, era grefieră la curtea de Apel Iaşi şi s-a trezit la MJ mai întâi condilieră, de-a stânga lui Chiuariu, apoi au asimilat-o cu magistraţii prin aceeaşi metodă de fraudare în grup organizat. Uşile de intrare a ieşenilor lui Chiuariu în MJ au avut broaştele sparte cu un regim nou de examinare cu însuşi şi unicatul Ministru de Justiţie, Tudor Chiuariu.

  În plus, n-am ştiut, dar scrie în Raport: Andreea Istrati a plecat asimilată gata – ca nouă – la Prefectura Iaşi, de nerăbdare, şi n-a mai apucat să semneze Raportul Evz. (Idem Bura)

  Dovada – ora 00:44 (uneori timiterea sare la altă oră)

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-18-mai-2017/#comment-54011

  • Necititorul News.ro a fost pîrât în „Adevărul” de ieri, Sursă adevărată, neică!

   „Despre celelalte persoane – Eugen Mihai Fântâna, Andreea Istrati, Constantin Caruntu, Ungur Florian si Iulian Spînu – nu exista înca date disponibile, arata News.ro.”

 • Atenţie, cad alte becuri arse! 😀

  Ce-avem noi aici? Comisia C-P? Nu-iiiii!
  04.10.2007
  Ungureanu Tiberiu
  Popescu Marian-Cornel
  Iosif Marius
  Fintana Eugen-Mihai
  Tiliban Nicolae
  Caruntu Constantin

  -Tudorică, nene, cine ne prosteşte când ne spui că toate cele 22 au fost intrări la ORDIN de MJ? Ăştia din 4.10.2007 nu-s din comisia de inventar, deci au avut ordin să schimbe alt bec. 🙂

  Ce-avem noi şi aici? Comisia C-P? Nu-iiiii!
  24.01.2008
  Iosif Marius
  Ungureanu Tiberiu
  Popescu Marian-Cornel
  Oana Iuliu-Maximilian
  Radu Mihaela
  Postelnicu Ionel
  Tiliban Nicolae

  – Tudorică, nene, n-ai scăpat deja prea multe becuri? Miroase iarăşi a ars. Creier pane! 🙂

  L-aţi văzut pe noul Zdreanţă, aseară la Sinteza zilei?
  Cel neras şi cu prestanţă de hoţ, fostul director ANP de mai sus printre străini de comisie, Marius Iosif.
  Pariez că penstru emisiunea de aseară, Gâdea l-a luat cu titlu de împrumut de la dezalcoolizare. 🙂

  aseară la Sinteza zilei.

  • Aseară la Sinteza zilei m-am uitat să-l aud pe Marius Iosif cum o scaldă. A aruncat apa pe el. 😀

 • – De ce a recunoscut Tudorel Toader că numărul de 22 intrări, fără oră şi ieşire, este doar o selecţie naturală de şmecher?
  – Fiindcă fâlfăia prea tare filamentul becului ars şi „schimbat” la 13.12.2013? Cei trei gradaţi, toţi din ANP, coordonaţi de electricianul şef al SRI, ar fi fost nevoiţi să răspundă de tot râsul la întrebarea: „De unde şi de când aţi aflat că becu-i ars?”
  – De la precedentul grup, intrat în arhivă; dacă Tudorel s-ar fi lăudat că lista lui de 22 e adevărată şi completă. Nu?
  – Da, dar acea dată precedentă ar însemna c-au stat cu becul ars 5(cinci) ani şi 7 (şaptre) luni, de când au intrat în arhivă în mandatul lui Predoiu – la 22.04.2008 – cei care i-au reclamat becul ars numai şefului ministru mincinos Predoiu. Îţi dai seama ce memorie ar fi avut Predoiu, să ţină în el – secret- becul ars 5 ani şi 7 luni? Nu de elefant ci de trei elefanţi, câte unul pentru fiecare mandat în parte, în perioada 29.02.2008 – 07.05.2012. Perioadă în care nu s-a deschis niciodată arhiva… la 10.04.2008 şi 22.04.2008, dar s-a ars becul, rămas neschimbat până la 13.12.2013 când MJ Robert Maimuciuc a luat elefantul de memorie, a dat cu el de pământ şi i-a zis-o: „Predoiule, cât timp aveai de gând să ne mai ţii peste 5 ani în bezna din arhiva nedeschisă de nimeni în toate mandatele tale? Fiat lux!”

  Şi Predoiu i-ar fi răspuns colegului de unitate, la K2, cu marea lui spovedanie:
  – Cât timp mă mai ţinea ascuns Domnul… Toader 22. 😀

 • Atenţie, cad becuri arse!
  ––
  – Oare de ce ne iau de proşti, aşa, de-a dreptul, fără reţinere cât de cât?.
  – N-au nicio vină. Ne iau aşa cum suntem. Fofta vine prostind.
  ––
  – De unde-ţi dai seama că te-au prostit cu becul? E posibil să fi fost cum zice Maimuciuc.
  – Ar fi fost cumva posibil, dacă intrau să-l schimbe. Ei se jură că l-au schimbat, dar n-au intrat. S-au oprit în hol. N-au mai putut înainta aplecaţi şi cu mâna la burtă.
  – De ce
  – De râs.
  ––
  – De câte organe de forţă e nevoie să poată schimba un bec?
  -De patru , daca becul vrea într-adevar sa fie schimbat.

  – Ce se dă la coada asta aşa de lungă?
  – Numere de ordine pentru intrare în muzeul SIPA
  – Care-i ultimul?
  – Ultimul număr de intrare, cunoscut şi declarat în scris la 17.04.2008 în raportul comisiei inocente Chiuariu-Predoiu, dateză din 28.11.2007 şi a fost 503058; adică S-503058 – număr „proces verbal de intrare-iesire a membrilor comisiei in spatial securizat”, cum scrie în Raportul scos la lumina zilei de Evenimentul Zilei.
  – Dar primul?
  – Înainte cu 6 luni, în acelaşi registru de intrare-ieşire în regim special, scria în dreptul datei de 01.06.2007 – prima zi în care a intrat comisia în arhiva SIPA – numărul de intrare-ieşire: 500430.

  – Adică 2.629 intrări doar în 6 luni? În medie 438 pe lună. În zilele lucrătoare: 20 intrări pe zi. Coadă, nene, la intrare în spaţiul securizat, de ţi se arde filamentul!
  – Cine trage-n noi tot cu 22? 😀

 • Bună dimineața! Personal nu am încredere în domnul ministru. Recunosc că îl consider părtaș la ERATĂ fie și prin simplul fapt că a stat pasiv. Și la contestarea alegerilor. Și la adăugările la lege ale CCR. Și la modificările implicite ale legii. Și la interpretările de lege care nu îi aparțin CCR ci celui care a emis actul normativ. Primul vinovat este domnul Iliescu, cel care, în naivitatea sa, a dat unor instituții dreptul de autoreglementare. Un singur exemplu. Sporirea atribuțiilor CCR și transformarea acesteia în Cameră super superioară a legislativului. Aici sunt vinovați și Șova și Năstase. Așa că gogoși numai de la patiserie pot să îngurgitez. Nu de la Tudorel Toader. Și, uneori, nici de la dumnevoastră.

 • Lista e peste roman, din punct de vedere jurnalistic. E faza de manual.

  Daca erau baieti destepti, cei de la evz publicau ei lista primii. Si dupa aia si romanul politist. Dar musiu Tudorel a fo mai ziarist decat ziaristii.

  Asta e o calitate a lui care pune in evidenta o ratare a unei oportunitati importante a baietilor de la evz.

  Care au crezut ca au dat lovitura cu docomentu.Dar lovitura era daca dadeau intai ei lista

  • Mai tineti minte Caritas-ul lui Stoica de la Cluj? Era un ziar local care publica lista celor care urmau sa isi traga de 8 ori banii depusi in schema aia piramidala. Foarte repede ziarul ala clujean a ajuns sa aiba tiraj national. Si ce avea asa special ca sa vanda in toata tara? Documente de senzatie? Nu, avea liste foarte interesante pentru cititori.

   • Nu stiu ce ma face sa cred ca nici EVZ nu ar fi dat lista completa, daca ar fi pus mina pe ea .

    • 😳

     D. Zamfir, evident ca nu ar fi dat-o completa, cine-l crede pe Andronic un bou? Mai ales ca are pielea pe frigare.. Daca insusi Andronic ar fi fost in arhivele SIPA, sa „inspecteze”, cu proptelele Jupanilor lui, lista trebuia insa sa apara oricum, nu?. Nu o puteau evita. Nu se leaga ceva, insa, fiindca nu se intelege de care parte e Statul Paralel acum, ce a pazit El tot timpul asta? Daca in lista lu Tudorel nu apare cine trebuie (si nu apare), apoi presupusele dezvaluiri ale lui Andronic vor ramane ceea ce sunt acum- un praf de nisip sub o balega de camila. 😎

     • 😛

      Sa cheme de pe-acu un sobor de preoti ptr mega- Comisia lu Dragnea, si pe Bombonica sa serveasca coliva.

      Democratia asta de TEleorman nu e in stare sa invarta nici macar o Comisie parlamentara. Daca traia Dragnea in Grecia antica, ar fi spalat mozaicul din termele ptr barbati din Atena. La mozaicul ptr femei s-ar fi infipt Tariceanu, asta are si o promisiune de job la haremul lui Erdogan. 😆

  • 😀

   Maestre, treaba cu „presa de fatuci, gugustiuci si colonese” e magistrala, e simtita de toata populatia care, sireaca, ar vrea „informatie” verificxata si in limba romana. Multi „ziaristi” facutzi la apelul bocancilor..

   Trebuie insa spus- nici EVZ.RO nu duce lipsa, are multime de fatuci& gugustiuci acolo sau la alte ziare „titrate”, de genul „Adevarul” sau „Romania libera”. Lumea nu intelege de ce nu reveniti sef ptr editarea EVZ. Sa ii mai invatati sa scrie pe unii de acolo, sau macar cum se face un ziar. Multi chemat, putini ramasi „jurnalisti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *