Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

O nerozie: Reacția PNL la Naționalismul Legumiculo-pomicol al lui Liviu Dragnea

Ludovic Orban, și Raluca Turcan au protestat față de prezența lui Liviu Dragnea la Viața satului, emisiune de la TVR.
N-am luat în serios protestul.
A fost o șmecherie electorală de rutină, la nivelul de inteligență politică al lui Ludovic Orban și al Ralucăi Turcan, ceva gen să facem și noi ceva să nu si spună că lumea moare și noi ne dăm cu ruj.

Am fost însă atent la titlul emisiunii: Viața satului.
Există o astfel de emisiune în România audio-video?
Se pare că există, o dată ce doi politicieni zdraveni la minte – Liviu Dragnea și Petre Daea, unul președinte al Camerei Deputaților și celălalt ministrul Agriculturii – au participat de două ori în ultimul timp la ea, iar alți inși, la fel de presupuși zdraveni la minte, au socotit că trebuie s- ia în seamă.

Nu urmăresc nici o emisiune la TVR.
După opinia mea, postul public de televiziune e una dintre instituțiile perfect inutile ale României din ultima vreme.
Indiferent cine ar veni în fruntea ei, TVR nu va ajunge niciodată o instituție de excepție.
Asta, deoarece, așa cum s-a văzut chiar din Scandalul Viața Satului, fiecare politruc de la noi e convins că TVR îi aparține.
De la Dacian Cioloș pînă la Gigel Știrbu, un tip care nu întîmplător se numește Gigel. Gigel de la PNL, nu Gigel de la Scurărie.

Explicabil de ce am auzit acum întîia oară de existența unei emisiuni intitulate Viața satului.
Cine dracu se uită la emisiunea asta? m-am întrebat.
Spre stupoarea mea, am aflat din presă că emisiunile la care au fost Liviu Dragnea și Petre Daea au rupt ratingul.

Într-una din numeroasele sale conferințe de presă, o dovadă zdrobitoare că a intrat în sevraj, Ludovic Orban declară fără să zîmbească:

„După ultimele ieşiri publice ale lui Dragnea n- am nicio îndoială că Dragnea şi PSD vor să scoată România din Uniunea Europeană, nu mai am niciun dubiu. Atîta nebunie în discursuri antieuropene în discursuri împotriva partenerilor europeni nu am văzut niciodată la niciun lider din România. Românii într-o proporţie zdrobitoare, într-o proporţie de peste 90 la sută, îşi doresc ca România să rămînă în Uniunea Europeană, iar fiecare dintre români să beneficieze la maximum de avantajele pe care le are România din statutul de membru al Uniunii Europene. Ceea ce face Dragnea este o nebunie totală”.

Sincer să fiu, declarația lui Ludovic Orban m-a neliniștit.
Una dintre puținele, dacă nu singura sa faptă, care mi-a trezit și altceva decît un hohot de rîs.
Obișnuit cum sînt să cred că toți politienii cu care sînt contemporan vor rămîne în istorie, am luat în serios zicerea președintelul PNL, deși mulți avertizează că trebuie să te întrebi dacă a făcut declarația înainte sau după dejun.
Și m-am neliniștit, gîndindu-mă la ratingul uriaș al emisiunilor la care a participat Liviu Dragnea la Viața satului.
Mai mult ca sigur, Liviu Dragnea a pledat la emisiune pentru scoaterea României din Uniunea Europeană.
Și dacă a avut ratingul uriaș, difuzat de întreaga presă, înseamnă că românii sînt pentru ieșirea din Uniunea Europeană.
Numai așa se explică audiența unei emisiuni precum Viața satului de la TVR.
Brr !
Să leșini de îngrijorare nu alta!

Se înțelege că m-am grăbit să fac rost de transcrierea emisiunii din 12 mai 2019, prima dintre cele două, și care a avut cel mai mare rating.
E drept, am citit și nu oricum, ci cu creionul în mînă, toate intervențiile publice ale lui Liviu Dragnea din 2 martie 2019, cînd a început turneele prin țară, pînă la cea de la TVR.
În nici una, dar în niciuna n-am întîlnit nu o referire la ieșirea din UE dar nici măcar o referire la problemele UE, atît de discutate azi în toată Europa. E drept ici colo, Liviu Dragnea a criticat amestecul birocraților de la Bruxelles în chestiunile de Justiție de la noi, dar în nici un caz asta nu poate fi identificat cu o pledoarie pentru Brexit. Dacă ar fi făcut asta, Liviu Dragnea ar fi fost și altceva decît ceea ce îl consider:
Un ins cu frică de Dumnezeii întruchipați de stăpînii lumii de azi.

Am citit cu atenție stenograma emisiunii.
Ce a spus în esență Liviu Dragnea?
Cîteva fragmente sînt semnificative pentru întreaga emisiune:

„În 2016, la prima discuție cu domnul Daea, i-am spus să nu fim și noi ca alții care făceau pariuri cu agricultura și le pierdeau. Am zis că facem într-o săptămînă toată lista cu problemele din agricultură, absolut tot, pentru că pămînt bun avem, cel mai bogat din lume, clima e bună, hai sa vedem de ce agricultura s-a dus în jos. (…)

Am discutat despre produsele agroalimentare care intră în România. Noi chiar nu sîntem în stare să redăm posibilitatea românilor să pună pe masa țării legume și fructe românești? Hai să facem o evidență: la tomate diferența era de 1 la 15 la import/export și legumicultorii nu aveau nicio șansă cu această încrengătură mafiotă. (…)”

„Bătălia cu rețeaua de importuri nu e ușoară. Trebuie să creăm infrastructura necesară pentru a se concura cu externul și vom echilibra raportul dintre legumele românești și cele străine. (…)
Nu pot să compari o roșie de-a noastră cu roșii care nu au niciun gust! (…)
Cumpărăm semințe de afară, răsaduri de afară, deși avem cercetători bine pregătiți. De ce să punem răsaduri de roșii din Olanda? Noi nu putem să facem aici? Am vorbit cu domnul ministru mai devreme, nu putem să avem o abordare insulară, acolo agricultura e puternic subvenționată, din start fermierul român pleacă cu un decalaj. Eu o să cer Guvernului ca de la anul impozitul pe subvenție să fie eliminat. Înseamnă curaj mai mare și șanse mai mari de a concura cu străinii, pentru că unul dintre obiectivele noastre e să se dezvolte prelucrarea, pentru că România poate ieși din situația în care sîntem acum, în care grîul e luat, trimis dincolo, făcut biscuiți și revîndut în România. Dacă dăm avantaje fermierului, atunci începe să se gîndească să nu mai vîndă grîul, ci să îl prelucreze, să facă fabrică de panificație. La roșii, de ce să nu facă microfabrică de producție aici? Nu e o luptă ușoară, și în țară avem adversari, din păcate. (…)”

„Vorbim de lucruri gustoase și sănătoase. Actul normativ e finalizat, va fi TVA de 5% la produse bio și tradiționale. Cred că 99% dintre români preferă să mănînce românește și trebuie să îi ajutăm.”

Ziceam că am citit toate intervențiile publice ale lui Liviu Dragnea din ultimul timp.
Discursuri la finele conferințelor extraordinare de alegeri, cuvîntări la mitinguri, interviuri date televiziunilor.
Știu deja pe de rost ceea ce a zis la Viața satului din cea zis anterior.
România are un pămînt mănos, bogat.
România poate produce legume (roșii, mai ales) și fructe sănătoase, cele mai din Europa.
Din nenorocire România e sub puterea rețelelor mafiote de importatori de fructe și legume, care aduc în țară produse cu chimicale, de mîna a doua pentru românii considerați babuini.
Românii sînt obligați să vîre în burtă tot felul de prostii.
PSD se angajează electoral să asigure românilor legume și fructe sănătoase.
Astfel încît românii să mănînce doar legume și fructe bio.
Pentru asta, PSD va acorda o atenție deosebită fermierilor.
Nici vorbă de UE, de străini, cu atît mai puțin de ieșirea din UE.
Dacă ar fi vorba să-i dăm o etichetă politicii din acest program i-am spune Naționalism Legumiculo-pomicol.

La această campanie se putea răspunde de către PNL, partidul care ar trebui să-și asume sprijinirea fermierilor, cum îmi semnala un tip mai deștept decît mine, foarte simplu.
Ceva în genul: Liviu Dragnea deții puterea de doi ani. De ce n-ai făcut toate acestea în acești doi ani? N-aveai cum să faci, doarece te-ai ocupat cu salvarea ta de la pușcărie. Noi, liberalii, cînd vom veni la putere, ne vom ocupa ca lumea de problemele agriculturii romînești.

Cum a răspuns la zicerile lui Liviu Dragnea?
PSD vrea să ne scoată din Europa.
PSD e Ciuma Roșie.
PSD e partidul penalilor.
PSD nu e recunoscut de nimeni pe plan european.
Ceva în genul legăturii cu prefectura.

Culmea e că Liviu Dragnea s-a adresat prin campania sa mai degrabă electoratului PNL decît cel PSD.
Între noi fie vorba, electoratul de dreapta e interesat de afaceri în agricultură și vrea să mănînce bio.
Electoratul de Stînga mănîncă doar ce-i ieftin.

Vorbele despre PSD-ul eurosceptic, despre Ciuma Roșie, despre Partidul Penalilor sînt ale lui Klaus Iohannis.
Cui se s-a adresat și se adresează Ludovic Orban în campania împotriva PSD?
Românilor?
Cui îi pasă la 30 de ani de la căderea comunismului de pericolul Ciumei roșii?
Lui Klaus Iohannis, evident.
Pentru a-i dovedi că el, Ludovic Orban, și nu Rareș Bogdan e cîinele credincios de la poarta Cotrocenilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „O nerozie: Reacția PNL la Naționalismul Legumiculo-pomicol al lui Liviu Dragnea”

 • Am inteles eu bine? daca nu ramanem cersetori muritori de foame si periculosul Dragnea vrea sa ne dezvoltam, ne dau stapanii Politrukului afara din Europa?
  Adica dezvoltarea tarii e ceva antieuropean?
  Pai atunci imi doresc sa iesim, poate asa ne vor lasa sa avem institutii reale ale statului….cand prostimea va vota lideri adevarati.. deocamdata… cine nu sareeee….. nu ia solda.

 • He,he,he..Ba, Tudor Bucur, da´ tu esti prost rau! Ti-am citit si a doua postare.

 • Bai Tudor Bucur, iti place sa minti sau doar sa mananci kkt?
  N-a zis nimeni de Veorica D. ca e imbecila ci ca foloseste lozincile imbecile ale celor de la hashtag rezist, cum ca referendumul, cu intrebarile idioate, formulate de kwi (deci n-am zis ca kiwi e idiot), serveste statului de drept.
  Si nu zic asta pentru ca n-ar fi..ci pentru ca nu-mi place ca un marțafoi îngălat ca tine sa ajunga sa faca tumbe de capul lui p-aici. Credeam ca te mai opresti dupa ce a disparut singurul tau fan, cascopitecul, caruia toate astea i se pareau ironii fine.

  • Ba Nikola, ai ajuns sa minti de dragul PSD? Exista în presa fotografii de pe pagina de FB a maimutoiului. Imbecilul chiar a facut-o imbecila planetei pe imbecila… Vezi ca ti-am scris la etaj.

   • Georgica, eu l-am ascultat cd a facut declaratia..si la aia m-am referit. Daca a scris pe FB altceva, nu stiu. Asta inseamna ca n-a mintit TB, ceea ce oricum este cel mai mic repros pe care i l-am facut marletelui pana acum. Si nu am mintit nici eu, referindu-ne la evenimente diferite. Asa ca mai usor cu pianu´ pe scari, nu te mai repezi ca proasta-n….

    • Foarte concludent. Se poate observa usor ca tie ti se potriveste zicala cu pianu pe scari… tu te-ai repezit ca proasta… fara sa dai o cautare pe goagal. A+ 😛

     • Da ba, nu mai puteam de grija taranoiului, trebuia sa caut TOATE declaratiile, in TOATE mediile de comunicare, ca sa ma asigur ca nu e vorba de aia de la TV. Iti las tie
      placerea, ca te pricepi, SHIT DIGGER! 🙂 😀

   • Si faptul ca-mi dai replica in ambele fractiuni ale blogului spune multe si despre probitatea ta morala.. La fel cum ai facut cu avocatul, expunandu-i nus ce chestii personale, profitand de faptul el nu are cum sa-ti raspunda cu aceeasi moneda pt ca tu nu postezi de pe cont real de FB.

    • Ca atat ai invatat de la nen-tu Cernat: SHIT DIGGER!

    • Minunat, tine-o tot asa, mai mare jena! Desteptule, avocatul este o persoana publica, s-au scris multe articole despre el! Nu eu i-am expus „chestii personale, ci presa.
     Nu mai insista cu acuzatii de genul asta, ca pierzi din start!

     • Exact asta spuneam si eu, ori nu te folosesti de faptul ca foloseste cont real, ca sa sapi in rahat, ori te expui in egala masura! Logica nu e punctul tau forte!

    • P.S. Ai realizat foarte bine ca ti-am raspuns si la etaj pentru ca doar acolo se poate da copy-paste la un text, deci, ma acuzi tot a proasta folosindu-te de pretextul asta. Esti o mare figura, domnule!

     • Ah, ok…nu esti doar lipsit de logica, esti si bolovan. Mai roaga un prieten sa-ti explice rolul anumitor butoane de pe tastatura!

     • „Prietene”, ti-as fi recunoscator daca m-ai învata tu! Recunosc, sunt un „bolovan” vizavi de calculator si tastatura, dar cu logica stau foarte bine, nu fi malitios, ca nu-ti sta în obicei!

     • 😛

     • Ia vezi butonul ala ¨Ctrl¨ ce stie sa faca. Macar, daca tot iti place sa cauti pe goagal, fa-o pentru tine, nu impotriva celorlalti…

     • Merci infiniment. Quand même… nu ma pot abtine sa nu le transmit si celorlalti ceea ce gasesc eu pe internet ca fiind semnificativ si concludent. Avocatul cela a avut probleme cu DNA de aia scrie de maniera fascistoida p-aci. Pentru felul în care scrie, ar trebui sa stie toata lumea si de ce scrie asa.

 • Ciudata aceasta campanie electorala europarlamentara.
  PMP este singurul partid care a facut o campanie pentru europarlamentare, dar e putin probabil sa treaca pragul electoral.
  PSD a facut in principal o campanie orientate catre Romania, ca de acolo vin voturile. Mai putin au vorbit despre proiecte europene.

  PNL si Alianta 2020 au facut o campanie anti Dagnea. Zero proiecte. Rezultatele cred ca vor fi destul de diferite de sondajele de opinie. Avand in vedere ca au inceput deja sa vorbeasca de fraudarea alegerilor, PNL pare ca se impaca cu un rezultat slab in alegeri.

  In aceasta campanie s-a implicat, incalcand flagrant constitutia dl. KWJ. Sub pretextul lansarii unei carti si al unui referendum inutil, a strabatut tara in lung si in lat facand campanie anti PSD. Ca si cetateanul turmentat, ma interb si eu ce sa fac. In urma cu sase luni, la referendumul pentru familia traditionala, KWJ, o serie de artisti si vedete tv indemnau populatia sa nu participe. Acum, aceeasi incearca sa-i convinga pe alegatori sa mearga la urne. Si ipocrizia ar trebui sa aibe o limita.

  Care vor fi urmarile in cazul unui rezultat slab la europarlamentare pentru PNL? Isi va da demisia de onoare conducerea PNL si va fi aleasa o noua echipa de conducere, care sa contina si niste liberali autentici?

  Care vor fi consecintele pentru dl. KWJ in cazul foarte probabil in care referendumul nu va atinge pragul de 30%?

 • Măi să fie!
  Teo Matei, tare te mai opărești de zicerile Maestrului.
  În niciun discurs de-a Dreapta (ta) politică, cu excepția lui Băse (singurul!!!), n-am „văzut” să zică cineva ceva despre agricultura românească. Că de auzit, nici atâta!
  Auzi vorbă! „Campanie electorală mascată”.
  Auzi, măi dragă! Da’ de ce „mascații” de la Dreapta politică nu au trecut, mai dintâi, așa,pe la…Viața orașelor, ăăă?!?

  • Pentru ca nu au fost invitati…
   Mosule, am fost ieri la tara si tanti Lucretia, vecina matusii Florica mi-a zis ca i-a placut de domnu’ Liviu Dragnea care a venit la „Viata satului” pentru ca el îi iubeste pe tarani si a zis ca o sa-i ajute. Si a mai zis tanti Lucretia ca duminica se va duce neaparat la vot ca sa-i voteze pe cei din partidul lui Dragnea, ca domnu’ Dragnea merita sa ajunga si presedinte, ca-i frumos si destept si tine cu agricultorii.
   😛
   Cam asa.

   • Acuma ai înteles cum sta treaba cu campania electorala mascata?

    • Pâna sa vina campania electorala, Dragnea nu a fost niciodata la „Viata Satului”! De ce în campanie electorala se duce la doua emisiuni consecutive?!
     A, si am uitat ceva. Mai zicea tanti Lucretia ca un om asa de cuminte ca domnu’ Dragnea ar merita o amnistie, o gratiere ceva… Asa ca ea nu va vota la Referendumul Presedintelui care-i vrea raul lui Dragnea, cel caruia nu i-a fost greu sa mearga la „Viata Satului”, sa-l vada taranii ca el nu-i hot, ci mare patriot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *