Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

S-a confirmat: Liviu Dragnea a jucat o comedie ieftină în cazul Bugetelor acordate Serviciilor!

Joi, 31 ianuarie 2019, pe site-ul Ministerului de Finanțe apare, pentru a fi supus dezbaterii publice, Proiectul de Buget pe 2019.
Dezbaterea publică – dacă dezbatere îi putem spune unei succesiuni de păreri care nu se leagă între ele – are drept punct central un amănunt care sare în ochi:
Toate instituțiile de forță în frunte cu SRI cunosc spectaculoase creșteri în materie de alocări bugetare, după cum urmează:
SRI, creştere 4,8%.
SIE, creştere 8,5%.
SPP, creştere 20%.
STS, creştere 69%.

Comparația cu bugetele alocate acestor instituții de Guvernele anterioare stupefiază. Cu excepția Guvernului Mihai Tudose, declarat al Serviciilor, nici un Guvern din 2011 pînă acum n-a crescut bugetele la toate instituțiile de forță.
Guvernul Emil Boc, sub regimul Traian Băsescu, propune pentru 2011 un Buget în care SPP crește cu 2,98%, dar STS scade cu 47, 96%.

De ce stupefiază Proiectul de Buget propus de Ministerul finanțelor din Guvernul Dăncilă?
Mai întîi prin raportare la propaganda dusă de PSD și ALDE pe tot parcursul anului 2018. Potrivit acestei propagande, instituțiile de forță, în frunte cu SRI, s-au transformat într-o veritabilă castă conducătoare pe șest a României. Liviu Dragnea a avertizat în numeroase rînduri asupra implicării SPP în bătălia politică, a insinuat, cînd n-a zis de a dreptul, că SRI și SIE fac politică curentă, în chip anticonstituțional. Era la mintea cocoșului că instituțiile de forță se vîră acolo unde nu le fierbe oala, pentru că au prea mulți bani, obținuți atît de la Buget, cît și pe căi ilicite. Nu întîmplător Klaus Iohannis, Jupînul Sistemului, cel pentru care Sistemul e o adevărată Gardă Pretoriană, s-a dat peste cap ca nu cumva vreo instituție de forță să fie atinsă la buzunar.

De ce stupefiază Proiectul de Buget?
Nu există nici un motiv pentru creșterea Bugetului la instituțiile de forță. SRI nu mai are sarcina supravegherii tehnice în dosarele DNA. Situația de securitate nu e mai pusă în primejdie decît anul trecut. SPP-ul, transformat într-o armată de slugi ale lui Klaus Iohannis:
Ofițeri SPP, plătiți de la Buget, fac protecție grătarelor din weekend ale lui Klaus Iohannis, pentru nu cumva să vină vreo jivină și să-l deranjeze cerșindu-i o bucată de friptură.

După cum era de așteptat, reacțiile față de incredibila generozitate a Guvernului PSD-ALDE față de instituțiile de forță nu s-au lăsat așteptate. Cele mai mult plecau de la campania antiSistem angajată de PSD și ALDE. Poate că această creștere ar fi fost cît de cît înghițită, dacă liderii majorității parlamentare ar fi explicat de ce e nevoie de o astfel de creștere. N-au făcut-o. N-au făcut-o nici instituțiile de forță. Contrazicînd angajamentul de a fi mai transparent decît Securitatea, SRI n-a schițat nici măcar o virgulă în încercarea de a convinge opinia publică de la noi că a cerut o creștere din motive obiective.

Duminică, 3 februarie 2019, are loc la București ședința CExN a PSD. După ședință Liviu Dragnea iese în fața presei pentru a comunica doar atît, semn că era lucrul cel mai important al momentului pentru domnia sa:

„Am rugat-o pe doamna prim-ministru să analizeze sumele alocate Serviciilor Secrete, cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu, eu mă gîndesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România (…)”

După mai multe întîlniri, Liviu Dragnea ține o conferință de presă. Chiar din Statement, el se referă la Bugetele instituțiilor de forță:

„Despre buget eu, aşa cum v-am spus mai devreme, am spus-o şi în Comitetul Executiv Naţional, şi celorlalţi colegi din grupurile parlamentare, că vreau ca o sumă rezonabilă, dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate pe nişte programe care sunt vitale pentru România, în special pentru copiii…, pentru milioanele de copii din România. Eu cred că orice program sau un program de alocare gratuită de vitamina D, care este o vitamină extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat tot program de siguranţă naţională.”

Despre Cruciada angajată de Liviu Dragnea pentru trecerea unor sume de bani de la Servicii la vitamina D am discutat pe larg cu Monica Mihai la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu difuzată on line pe Mediafax și site-ul Gîndul.info duminică, începînd cu ora 17. Pus față în față cu declarațiile lui Liviu Dragnea am făcut următoarele observații:

 • Președintele PSD nu prezintă opiniei publice decizia de transferare a banilor de la Servicii la Vitamina D ca fiind una luată de CExN, ci ca fiind una care-i aparține în totalitate.
 • Liviu Dragnea nu ia atitudine față de creșterea bugetelor la instituțiile de forță de pe pozițiile unui politician convins că bugetele la instituțiile de forță trebuie să scadă nu să crească, mai ales în România, unde aceste instituții au devenit jucătoare pe piața politică în chip anticonstituțional. El se dedă la o demagogie ieftină, cerînd luarea de bani de la Servicii și darea lor la vitamina D, cerință aiuritoare, deoarece absența banilor de la Vitamina D nu-și are cauza în creșterea bugetelor la Servicii.
 • Liviu Dragnea se referă doar la Bugetele Serviciilor. Deoarece ele cresc și la SPP și STS, normal ar fi fost să ceară ca banii pentru vitamina D să fie luați și de la aceste două instituții de forță, nu doar de la Servicii.

Vineri, 8 februarie 2019, Guvernul Viorica Dăncilă adoptă în ședința de Guvern Proiectul de Buget pe 2019.
Dat publicității Documentul adoptat de Guvern ne lasă cu gura căscată:
La instituțiile de forță situația e cea din Proiectul de buget pus pe site-ul Ministerului Finanțelor în 31 ianuarie 2019, Documentul care a stîrnit reacția lui Liviu Dragnea și în urma căruia a cerut el luarea de bani de la Servicii și transferarea acestora la vitamina D.
Deși el a intervenit de două ori în această chestiune, Guvernul Viorica Dăncilă n-a luat nici măcar un leu de la Servicii pentru a da, la cererea șefului PSD, vitaminei D.

Vineri, 8 februarie 2019, după adoptarea documentului, Eugen Teodorovici a ținut o conferință de presă despre Buget. Cu acest prilej, întrebat asupra bugetelor repartizate Serviciilor, ministrul a avut următorul dialog cu presa:

S-a redus bugetul serviciilor secrete?
Ca și Guvern am facut o propunere de buget, am discutat în CSAT, dacă se făcea o astfel de modificare trebuia să o trecem prin CSAT. Acum vom vedea în Parlament, în comisii, care vor fi propunerile si vom vedea la vot final.”

Din cîte se vede, ministrul confirmă că Guvernul n-a îndeplinit voința lui Liviu Dragnea. Domnia sa motivează asta prin faptul că bugetele instituțiilor de forță s-au aprobat în CSAT din 19 decembrie 2018 și prin urmare dacă s-ar fi schimbat ar fi fost nevoie de o nouă trecere prin CSAT. Unde Klaus Iohannis ar fi respins un buget care nu prevede creșterea sumelor pentru Garda sa pretoriană. Despre acesta argument a vorbit și Traian Băsescu într-o emisiune la TV, România 9, la care am participat :

„Ca mecanism, daddy s-a aruncat cu capul în piscină, pentru că acum mustăcesc și rîd toți. O amputare a bugetului după ce a primit avizul CSAT nu o mai poate face Guvernul, că a fost acolo. Numai Parlamentul și cu aviz de la comisia de supraveghere a serviciilor. (…) Lista cu prioritățile de informații se apobă în CSAT cu premierul acolo, cu ministrul Justiției, cu ministrul de Finanțe, care sunt membri ai CSAT.”

Traian Băsescu pune cererea lui Liviu Dragnea pe seama ignoranței.
Traian Băsescu se înșală.
Așa cum am arătat în emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, intervenția lui Liviu Dragnea ține exclusiv de un teatru ieftin jucat de președintele PSD:

„Ion Cristoiu: În primul rînd că ne ia drept proşti. Haideţi să ne lămurim. Deci cînd a făcut bugetul, Teodorovici, nu-i aşa?
Monica Mihai:Au stat la masă, au făcut poze şi…
Ion Cristoiu: Păi nu el, el, Teodorovici punea de la el procentaj, era nebun, e vorba despre servicii. E ministru, e ministrul lui, da?… Dacă eu ştiu că şeful meu, da, şefu Dragnea. Eu sunt Teodorovici, da? Şi depind de Dragnea. Şi ştiu că şeful meu face ca trenul, iertaţi-mi expresia, cînd aude de mărirea bugetelor la servicii, eu mă apuc şi îl măresc? Sau măcar nu-l sun pe Dragnea? Că au telefoane mobile. Alo, domnul preşedinte!
Monica Mihai: E posibil să fi luat această decizie de capul lui, fără să…?
Ion Cristoiu: Păi nu, nu am zis că nu a luat-o de capul lui… E o comedie. Adică e o comedie pe care ne-o joacă Dragnea în care noi să credem că Teodorovici, de capul lui, a crescut…”

Acum cînd am văzut că Guvernul n-a modificat bugetele Serviciilor se mai îndoiește cineva că Liviu Dragnea n-a făcut altceva decît să joace o comedie de prost gust ?
Guvernul a aprobat Proiectul vineri, 8 februarie 2019 după- amiază. De vineri 8 februarie, presupunînd că n-are nici o putere asupra Guvernului, Liviu Dragnea a aflat că i s-a dat cu tifla.
A reacționat el de atunci în vreun fel la această sfidare ?
Păi cum să reacționeze cînd totul a fost pus la cale chiar de el?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „S-a confirmat: Liviu Dragnea a jucat o comedie ieftină în cazul Bugetelor acordate Serviciilor!”

 • Apoi PSD face numai joc de glezna. Cand a fost cu referendumul si-a umflat muschii ca sa nu se valideze. Cu SRI se face ca lupta, dar le da marire de buget. Si cu BNR va fi la fel, se va vorbi mult ca sa nu se faca nimic. Parca ar face parte din sistem, in cadrul departamentului de Circ.

 • Alocarea de fonduri suplimentare față de anul precedent ar fi datorate unor evenimente din cadrul anului curent:
  • deja, președinția UE;
  • vizita Papei;
  • cele două scrutine electorale.
  În chiar interiorul textului, aflăm, dar și știm că, bugetul serviciilor se discută și aprobă în CSAT, iar Parlamentul fiind suveran, poate aduce modificările de rigoare. Ca atare, nu m-aș grăbi să-l etichetez într-un fel pe…Daddy.
  De ce spun asta?
  La dezbaterile din Parlament, dacă Liviu Dragnea depune amendamentele, e posibil să avem:
  • opoziția tace și serviciile vor avea bugetul tăiat;
  • opoziția se opune tăierii, iar „populația babuină” vede cine sprijină Statul paralel.
  Se pare că Dragnea este bine consiliat și își calculează foarte bine mișcările.
  Dar, dacă n-o face, atunci putem să-l judecăm…la liber.

 • Liviu Dragnea e un bou, Cristoiu are dreptate, Liviu Dragnea trebuia să plece demult de la conducerea PSD. Nazistu de la Cotroceni Iohannis nici nu își va dori de-acu un partid al lui, cum sînt fomiștii lu Soirois de la PNL sau USD. Are la dispoziție PSD- ALDE și face ce vrea cu prăpădiții ăștia Dragnea- Tăriceanu. Demisia și lăsați-i pe alții care chiar pot tăia abuzurile neamțului din Ferentari Klaus Iohannis. 😀

 • Poporul meu contemplativ
  A fost belit în mod festiv.
  Să ştie chiar de la-nceput
  Pe mâna cui a încăput
  Şi să n-aştepte ani mai buni
  De la marmita cu minuni.
  Că el, oricum, din post în post,
  E învăţat s-o ducă prost
  Şi hărăzit să fie trist…
  M-apucă plânsul, deci exist!

  • 😆

   • De ce e Trump tot mai puternic în SUA? 💡 Fiindcă are ca adversari o adunătură de fomiști Soros numită Partidu Democrat care de doi ani se agită să-i distrugă programul de guvernare și nu știu ce au de făcut. Pentagonul tocmai a confirmat pt Congres că Trump are dreptul să activeze un Cod care autorizează militarii să baricadeze frontiera cu Mexicul. Și Trump o va face fiindcă știe că mercenarii lu soros au bani da nu au suflu și nici creier. Același lucru e și cu mercenarii din Romînia ai bătrînului senil american= începînd cu artizanii statului paralel din SRI, continuînd cu zeița cătușelor Kovesoaica dată afară cu șuturi în băsănău de la DNA, cu asociațiile de procurori ale lu Danileț sau Lancranjan- Veverita, cu parazitul Agustin Lazăr care-și ia lunar 11000 coco lunar fără să știe ce face ptr banii ăia , cu hienele din presă gen Rare Bogdan sau Tontolan, sau informatoru SRI Cr Tudor Popescu, cu drogații și bătăușii de la rezist gen Oreste sau Dide , cu scriitorii tratați cu verzișori care-i suflă-n cvr gen Pleșu sau Liiceanu. S-o fi chinuit mult Sorosh cu armia lui de ONGuri să-i adune p-ăștia toți la un loc.? 😀

   • Luni, Bugetele serviciilor secrete au fost plasate Parlamentului pentru modificare. Comisiia SRI asteapta modificarea pt vot ..
    Vitamine la serviciile care muncesc din greu la ascultarea poporului luminat 😆

  • Nazistu șef de la Cotroceni ,Iohannis ,critică propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia bugetele serviciilor secrete pentru a aloca fonduri mai mari pentru Sănătate, afirmând că e „un gest cinic”. Așa știe evadatul ăsta de la Bălăceanca și așa a învățat el de la Băsescu, că Serviciile e totul, 😎 că doar alea l-au pus pe el în scaun nu oamenii de pe stradă cu votul lor. 😀 Așa să-l mai voteze romanticii întîrziați și întîrziații mintali care au avut încredere în marioneata asta a lu Soros și Merkel, devenit mai nou și sluga rușilor 😆

  • Ultima oră-
   Pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie „sunt inregistrate un numar de 18 dosare penale privindu-o pe procurorul Laura Codruta Kovesi”, a transmis pe data de 11 februarie 2019 procurorul sef sectie Gheorghe Stan intr-un raspuns oficial catre Romanian Community Coalition.

   Deci asta e ” profesionista” pe care și-o doresc idioții lu Soros de la Bruxelles ca procuror european. Nici nu e de mirare că UE a ajuns în halul în care a ajuns, condus cu alcolicu Juncker și sorossistu Frans Timmermanns – vor ca procuror una care e cercetată în 18 dosare pe rol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *