Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Duminică, nu voi lua în seamă Referendumul. Voi vota în schimb la europarlamentare. Cu PMP-ul lui Traian Băsescu

Duminică, 26 mai 2019, în România, se petrec în același timp două evenimente care, într-o democrație adevărată, nu ca a noastră, de fațadă, s-ar fi petrecut la date diferite:
Alegerile europarlamentare și Referendumul.

Am mai scris că punerea Referendumului împreună cu alegerile europarlamentare ține de tot ce vreți. De punerea alături a unui parastas cu un botez, a unui stîlp al porții cu Ileana Cosînzeana, dar numai de democrație, nu.
Momentul de esență al democrației e votul nu numai liber, dar și conștient exprimat.

Alegeri au fost și-n comunism.
Și-n comunism prezența trecea drept un criteriu de apreciere a scrutinului.
Și-n comunism se votau candidați, propuși de un partid pe o listă.
La un moment, dat din nevoia de a spoi democratic regimul dictatorial, s-au introdus și mai mulți candidați pe un loc de MAN-ist.
Firește, inițiativa a fost valabilă doar acolo unde urmau să se concureze între ei scriitorii, sportivii, artiștii.
Unde un nomenklaturist candida, nu-l concura nimeni, nici măcar umbra sa pe pînza vremii.
Nu era un vot liber.
Dar nici măcar un vot conștient.
Campania electorală nu oferea alegătorului posibilitatea de a pricepe de ce trebuie să voteze și de ce trebuie să vină la vot.
Campania electorală era un lung șir de slogane astfel alcătuite încît să treci mai departe cînd le întîlneai.

Alegerile europarlamentare din 2019 sînt considerate peste tot în Europa drept cruciale pentru soarta Uniunii și pentru relația țărilor membre cu Centrul întruchipat de Bruxelles. În tot mai multe țări, actuala alcătuire a Uniunii e contestată și pe drept cuvînt ca prea rigidă, prea de Lagăr socialist în raport cu țările membre. Prin urmare în toate țările Uniunii europene, campania pentru europarlamentare a fost dominată de dezbaterile privind raportul din Centru și țările membre. S-a considerat că în 2019 trebuie trimiși în Parlamentul european reprezentanți ai țărilor membre care să lupte și pentru interesele acestor țări și nu doar pentru interesele Germaniei, care a transformat Uniunea Europeană, și cu ajutorul unor slugi din Est, precum Klaus Iohannis, într-o nou lagăr condus de ea, după modelul lagărului socialist, condus de Uniunea Sovietică. De aceea, orice alt scrutin pus în ziua alegerilor înseamnă parazitarea votului, ca de altfel și a campaniei, cu alte teme decît cele specifice alegerilor europarlamentare.

Dacă Uniunea Europeană n-ar fi încăput pe mîna unor Birocrați interesați doar în privilegiile lor de lux, între care se numără și dreptul la un vin bun, poate că decizia de a pune în ziua europarlamentarelor Referendumul, clară parazitare a scrutinului pentru UE, ar fi fost criticată. Parazitarea europarlamentarelor prin punerea în aceeași zi a unui Referendum lovește grav în dreptul cetățeanului de a vota în cunoștință de cauză. De acest atentat la democrația autentică e răspunzător și PSD, partid de guvernămînt, partid majoritar. Lui Liviu Dragnea i-a convenit ca în campanie să nu se discute despre UE, despre relația noastră cu Bruxellesul. Era riscul să vină la vot și alt electorat decît cel scos de structurile locale ale PSD.

De regulă nu anunț înaintea alegerilor dacă voi merge la vot și cum voi vota.
De data asta fac o excepție.
Voi merge la vot. Voi vota la europarlamentare. Nu voi vota la Referendum. Nu voi lua buletinele cu întrebările de la Referendum, deși le știu mai bine decît cel care le-a citit, pretinzînd că e autorul lor: Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu ne îndeamnă să boicotăm Referendumul. Eu nu-l boicotez. Eu nu-l iau în seamă. E ca un pîrț tras de cineva lîngă mine în public. Nu-l iau în seamă pentru a nu adînci penibilitatea momentului. A boicota ceva înseamnă a-l lua în seamă, a te preocupa de el, a socoti că există. Referendumul lui Klaus Iohannis e cea mai proastă glumă postdecembristă. De teamă ca nu cumva Dacian Cioloș să aibă un avantaj în bătălia de la Dreapta pentru candidatura la prezidențiale, Klaus Iohannis a fost de acord, cu greu, pentru că asta înseamnă bătaie de cap, după care, pentru că a anunțat, n-a avut încotro, a trebuit să încropească niște întrebări pe care nici el nu le ține minte; și cu asta basta. A pornit prin țară cu alai de SPP-iști, SRI-iști și Milițieni ca să-și lanseze cartea sa alcătuită doar din propoziții simple, gen Ana are mere și Joiana face mu, pentru că scrierea unei fraze îi dădea amețeli. Lansare de carte, vorba vine. În realitate, Klaus Iohannis a lăsat baltă Referendumul, europarlamentarele, Cotrocenii, pentru o nouă afacere, asemănătoare prin evidenta notă de găinărie cu cea prin care s-a pricopsit cu casele unui întreg oraș. Pe parcursul campaniei, Klaus Iohannis n-a încercat o clipă, o clipă măcar, să ne convingă de ce trebuie să mergem să-i răspundem la întrebări, de ce e important pentru democrația autentică să votăm la Referendum și să zicem da la cele două întrebări care îi dau și lui dureri de cap să le înțeleagă. Ne-a zis să mergem la Referendum, dacă îl iubim. Nu-l iubesc, deși el folosește în chip nepoliticos formula publică Dragii mei, cînd se adresează cetățenilor României. Or fi dragii lui Răvășitoarea, Rareș Bogdan și slugile din instituțiile de forță. Mie mi se pare nepoliticos, ca să nu spune ghiorțănesc, să-mi zică un străin, Dragul meu, mai ales dacă mă gîndesc că n-am păscut oile împreună și nu ne-am dat la aceeași băciță prin tufișuri. Ne-a zis să votăm la Referendum, pentru că astfel votăm împotriva PSD.

Eu voi vota împotriva PSD la europarlamentare.
De ce să mai votez și la Referendum?
După acest Referendum de mucava ar trebui să discutăm serios despre instrumentul democratic numit Referendumul de consultare a voinței naționale. Urmînd pe Traian Băsescu, Klaus Iohannis l-a transformat într-o șmecherie electorală. Referendumul național e însă un instrument de mare importanță într-o democrație și ar trebui păstrat pentru momente cînd cu adevărat, prin intermediul președintelui, națiunea trebuie consultată prin vot asupra unei chestiuni de importanță pentru ea.

Voi vota la europarlamentare.
Nu voi vota cu PSD.
PSD, prin Liviu Dragnea, a transformat campania pentru europarlamentare într-o campanie a sa pentru prezidențiale. N-am reținut nici o campanie dusă de cei care sînt trecuți pe liste. În plus, PSD n-a intervenit în discuția din întreaga Europă privind soarta UE. Nu s-a pronunțat nici măcar despre relația noastră cu Birocrații de la Bruxelles. Ne-a vorbit despre fructe și legume. Cum eu nu sînt Aprozar nu mă interesează ce-a zis PSD.

Nu voi vota nici cu PNL.
Principalul partid de Opoziție a dus o campanie isterică avînd drept temei convingerea că românii sînt proști. Că dacă zbiară de la tribună Ludovic Orban despre pericolul Ciumei Roșii noi toți ne vom grăbi să mergem la vot ca să luptăm împotriva comuniștilor.
PNL și-a ascuns cu grijă candidați precum Vasile Blaga, puși pe listă pentru a avea o pensie de lux la Bruxelles. Ca să nu se vadă și să deoache asta, a scos în față pe Rareș Bogdan. Nu cred că Rareș Bogdan, dacă va ajunge la Bruxelles, va vota și în locul lui Vasile Blaga, ațipit pe un scaun. PNL a plecat de la premisa că sîntem proști și prin accentul pus pe lupta împotriva corupției. Spectacolul unui Ludovic Orban cerînd ca toți cei corupți să meargă la pușcărie mi s-a părut de un politrucism rar întîlnit chiar și în postdecembrism. El însuși trebuia să meargă la pușcărie pentru afacerile dubioase învîrtite anterior, inclusiv din perioada cînd a fost ministru la Transporturi. Inutil să mai spun că așa cum au arătat materialele publicate de diferite ONG-uri trei sferturi dintre cei de pe lista de europarlamentare sînt pușcăriabili.
Și pușcăriabilii au zbierat în toată campania să meargă alții la pușcărie.

Nu voi vota cu Alianța 2020.
Îmi ajunge SRI!

Nu voi vota nici cu Pro România.
Prin Victor Ponta campania dusă de acest partid n-a fost proRomânia, ci anti Dragnea.

Nu voi vota nici cu ALDE.
Din simplul motiv că nu voi vota nici cu PSD.

Voi vota în schimb cu PMP.
Partidul Mișcarea Populară e singurul competitor în această campanie care a respectat pînă la virgulă regulile scrutinului.
În timp ce la PSD a dus campania Liviu Dragnea, politician care nu e pe listă, la PMP cel care a dominat dezbaterile a fost Traian Băsescu, primul pe listă. Am aflat astfel nu ceea ce vrea PMP în general, ci ceea ce vrea candidatul PMP, Traian Băsescu, de la UE. Traian Băsescu e singurul candidat dintre toți candidații români la europarlamentare care m-a convins că merită să ne reprezinte:

 • E dedicat total intereselor României.
 • N-are complexul șerbului intrat prima oară în sufrageria Stăpînului, venit direct din bordei.
 • Se pricepe la UE mai bine decît viitorii ștabi ai UE.
 • Sînt sigur că prin Traian Băsescu România ar fi vedeta Parlamentului european.

În încheiere țin să precizez că am dezvăluit mai sus ce va face cetățeanul Ion Cristoiu duminică, 26 mai 2019.
Publicistul Ion Cristoiu lasă pe cititorii săi să facă ceea ce le cere conștiința.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Duminică, nu voi lua în seamă Referendumul. Voi vota în schimb la europarlamentare. Cu PMP-ul lui Traian Băsescu”

 • Maestre, postez dupa multi ani, desi am continuat sa va citesc. Nu zilnic, nu constant, ca nu mai am atata timp la indemana, dar cand prind cate o repriza de timp liber, citesc si din urma.

  Acuma atata doar am de spus: ziua de azi se va incheia cu multe si mari surprize. Si, cum ziceam si in 2009, cand am sustinut ca pe Base l-au facut presedinte mai ales Gadea cu Ciutacu si, in general, Antenele, de data asta spun ca nu hastagul va fi cauza caderii PSD, ci tabara aialalata, a sustinatorilor. Mare minune ca in cateva zile sa nu ramanem fara hamster.

 • Ma uitai sus la un anume Bogdan Adrian Nicolau, care are ca citat favorit:
  „Nu m-a cert cu nimeni ca nu am timp sa m-a împac! „(sic)
  Nichita Stanescu
  Pe langa ca e scris cum e scris, se rasuceste bietul Nichita in mormant, citatul e in realitate de la un fel de manea hip-hop:

  https://www.youtube.com/watch?v=r_rs7GQtsUE
  ……………………………………….
  ¨Cred ca-mi ies din fire repede si asta-i temerea
  Un temperament temporar ca tempera
  Dar ma port cum se cuvine, si daca nu stiu, tac
  Nu ma cert ca nimeni, ca n-am timp sa ma impac
  Esti tampit, hai nu mai fa pe prostu’
  Ce nu facem la timp, face timpu-n locu nostru¨

 • Teo Matei, am vazut sus, intrebarile sunt cretine in primul rand prin modul in care au fost formulate (trebuie la fiecare, ori sa accepti doua lucruri, ori niciunul). Iar apoi, ia urmatorul exemplu:
  Unul care da spaga chirurgului care ii opereaza mama si e inchis, trebuie sa putrezeasca in puscarie fara a putea beneficia de clementa. Pentru ca darea de mita e asimilata coruptiei.
  Va ganditi doar la politicieni, dar politicienii sunt doar o mica fractiune din cei carora vreti sa le refuzati drepturi pe care le au pana si criminalii si violatorii.
  Documenteaza-te un pic asupra legii denumita ¨3 strikes¨ din SUA.
  Pornita initial impotriva criminalilor si violatorilor care recidivau, a ajuns sa condamne la inchisoare PE VIATA pe cei care au 3 condamnari penale.
  Printre infractiunile care intra sub influenta acestei legi se numara shoplifting, vandut 2 tigari de marijuana, bataia pe strada (daca se lasa cu o mana rupta sau un nas spart) etc.
  Bill Clinton recunostea in 2015 ca semnand aceasta lege, in loc sa rezolve o problema, a agravat-o.
  Asa ca ai grija ce-ti doresti, sa nu ajungi sa regreti intr-o buna zi, din pozitia de victima colaterala si sa banguiesti: ¨la asta nu m-am gandit¨.

  • În urma acestui Referendum, nu se va modifica nici Constitutia, nici Legile, putem, deci, sa ramânem calmi. Importanta este mai mult sensibilizarea populatiei cu pericolul ca în România este posibil sa nu mai fie respectat Statul de Drept, daca cei corupti sunt lasati sa îsi traga amnistii si gratieri când au ei nevoie si sa modifice legile în interesul lor.

   • Pe bune?
    Statul de Drept in care DNA a facut in doar 4 ani 3900 de cereri de interceptare a MAGISTRATILOR? (au fost avizate 97%)
    De ce crezi oare ca trebuiau sa ii aiba PE TOTI la mana cu cate ceva?
    Ca sa fie siguri ca vor actiona cum le dicteaza legea si constiinta si ca vor face totul corect? Think again!
    ACEST Stat de Drept este acum ¨sub asediu¨ si in pericol de a nu mai fi respectat??
    MAI LASATI-MA, BA! DUCA-SE!!!

    • Problema Statului de (ne)Drept cu protocoalele este de domeniul trecutului (sper), bine ca s-a rezolvat! Acuma trebuie sa avem grija de cele pe care ti le-am zis eu mai sus!

     • Daca chiar s-ar fi rezolvat, ar fi trebuit sa vedem cativa macar in drum spre puscarie, nu predand prin universitati, tinand conferinte si accesand posturi chiar mai importante. ¨Nimic nu se pierde..totul se transforma¨. 😀

 • Teo Matei/Georgica, usurel tata, ca iar te-a luat flama. Sau ai venit de la vreo paranghelie cu rezistentii? 😀
  Intrebarile de la referendum sunt absolut cretine, dar daca vrei sa le votezi, du-te linistit si voteaza-le.
  Las-o insa mai moale cu mânia asta proletara si indemnurile stahanoviste, ca te faci de bacanie. Daca chiar esti nervos, du-te si flutura tricolorul cu gaura in balcon.

 • Amuzant cum ii injura, de ani buni, hastagii rezist pe Dragnea si pe Veorica, dar cand ii injura Badea, iau foc. 😀
  Cred ca, daca se prind pesedeii de smen, ar putea sa-i manipuleze pe hashtagi chiar sa o voteze pe Veo..
  Ca din Ponta deja citeaza ca din Sfanta Scriptura.

 • Nici eu nu voi merge la vot !

 • Daca la referendumul pentru familie am fi votat, il votam pe Dragnea. Daca la acesta nu votam, il servim pe Dragnea. Dracu’ sa mai priceapa unde e logica. In realitate, acest referendum este inutil, intrebarile sunt destul de neclare, scremute as zice. Deci eu nu voi vota.
  Nu voi vota nici la europarlamentare, din urmatoru motiv:
  751 europarlamentari * 8000 eur/luna (media sal) = 6.008.000 eur/luna salarii

  751 europarlamentari * 21.000 eur/luna (cheltuieli) = 15.777.000 eur/luna cheltuieli
  La acestia se mai adauga o armata de functionari, cca 57.000 paraziti, cu un salariu minim de 5.000 eur/ luna (desi R.Pruna spunea ca de dragul Romaniei a renuntat la un salariu de 12.000 eur) si asta ar fi o suma neta minima de 285.000.000 eur/luna.
  Ar rezulta o suma minima lunara de 306.785.000 euro. Aceasta suma e neta, dar la ea se aplica taxele aferente, care cred ca pot ajunge la 50%.
  La acesti bani se mai aduga: hotel, bilete de avion de 4 ori/luna, chirie pentru birou.

  Plus tot felul de chermeze, protocoale,stropite cu tot felul de lichide.

  Plus telefoane, masini etc, cred ca in final se poate ajunge lunar la un milliard de euro. Inmultit cu 12 luni si cu 5 ani, rezulta o suma de cca 60 miliarde/mandat.

  Consider ca este un jaf la drumul mare la care eu nu vreau sa particip.

  Si mai este ceva: intr-un interviu, dl. Basescu spunea ca in UE se fura anual 120 miliarde euro. Ciudat este ca Romania, singura tara corupta din UE, nu dispune de aceasta suma. Atunci, cum e posibil?

  • Am facut si eu calculul asta si m-am ingrozit de marimea valorilor rezultate. Banuiesc ca tot noi le platim si indemnizatiile si pensiile speciale rezultate.

   • În medie vreo 2 euro pe cap de locuitor european, românii contribuind cu mai putin, se stie. Cu muuult, muuult mai putin decât prejudiciul adus Statului Român de catre coruptii nostri iubiti pe care-i stimam si de aceea nu votam la Referendum.

    • Nu esti prea istet nici tu, profule (de sport maxim)…Cum poti sa compari o cheltuiala a romanilor cu intretinerea, chiar si scumpa, a 33 de oameni, cu ORICE ALTCEVA?
     Este cu ¨muuuuult, muuuult¨ mai putin decat ORICE alta cheltuiala pe care vrei s-o repartizezi pe cap de locuitor..
     Cred ca si pe pungi de plastic cheltuim mai muuuult. 😀

 • Bravo, Maestre !

 • Asta da consecventa, chiar daca ratiunea este suntata ca la Ploiesti. Pai bine Maestre, infierati statul paralel, creat si girat de Basescu cu binecuvantarile americanilor, si-l votati tot pe el? Credeti cumva ca Basescu moare de foame iar leafa babana de europarlamentar o sa-l sature de a mai ciordi? Sau va e mila de batranetile lui si nu-l vreti ascuns la mititica, ca nu cumva sa-i treaca prin cap sa-si scrie memorile si sa insire niscaiva intelegeri oculte?

 • Maestre, de ce vreti sa creati confuzie? Or sa va acuze bagatorii de seama din sala de vot in mod nemeritat ca ati votat la europarlamentare cu dusmanii statului de drepti.
  Macar eu voi vota cu PSD asa ca refuzul meu de a valida prin participare ciupengaria lui Iohannis va fi interpretata corect de bagatorii de seama in privinta simpatiilor mele politice.

 • Sper că este pe „placul” unora !
  https://www.cotidianul.ro/structura-oculta-a-parazitat-sistemul-de-justitie-din-romania/
  Asta ați vrut deontologilor?!
  Asta vă place?!
  Hmmm!
  Ne auzim mâine.
  Noapte bună, tuturor!
  Mâine dimineață, ca să nu beau cafeaua cu „noduri”, aveți de grijă la ce comentarii vă angajați să postați.

 • Maestre, stiti si dv. ca daca nu o sa votati la Referendum, o sa-l serviti pe Liviu Dragnea!
  Maestre, Dan Voiculescu o sa va renege pentru votul dat lui Basescu.

 • Eugen Ful, perfect adevărat ce scrii, dar cu excepții. De exemplu, nue clar încă că Băsescu nu mai are abilitatea și cunoștințele necesare pentru a fi util României în disputele din Parlamentul European?. El a fost puternic în Romînia doar fiindcă a mînuit Binomul ca pe-un pistol. Singur cum e acum, e doar un dărîmat, o slugă haștagistă, rămășița Statului paralel. iar mafia de la UE nu o dărîmi cu „abilități”, cum crezi tu. Timermanii, Junckerii, Tajani sînt reptrezentanții unor mafii globaliste, nu sînt de capul lor 😎

  • În Parlamentul European este ca la Olimpiade, nu este important să câștigi, dar este important să participi. Asta înseamnă că trebuie să știi să vorbești și să pui „punctul pe „i’, chiar dacă este ultimul „i” de la prostii, iar Băsescu are această abilitate.

 • Teo Matei, bă larvă haștag, Băsescu votează inclusiv ceea ce nu înțelege fiindcă el e din aceeași mare familie a idioților „soros-rezist” ca și clanul tău de oligofreni, care merge în piață să protesteze pe justiție fără să știe cu ce se ocupă un judecător.Important e că i-a intrat mălaiul la bancă 😆

 • Jean Claude Juncker, idiotul util al lu Soros care a fost instalat la mica înțelegere ca șef al Comisiei Europene, a declarat trezit brusc din beție că naționaliștii sînt „proști” fiincă își iubesc țara. Uite că un alcoolist înțelege foarte bine ce ar putea să i se întîmple. Să cîștige naționaliștii alegerile UE și milogii globaliștilor ca el și ca Timmermans să rămînă fără job, fără chefurile de la UE, cu Corina Cretzu dansînd pe masa încărcată cu vin de Drăgășani. 😀

 • Buna analiza Maestre.Din toata campania numai Basescu a avut un mesaj care suna despre ceea ce ar fi trebuit sa fie aceasta campanie. Interesant ar fi sa vedem cum relationeaza Basescu cu cei de la Bruxelles avind in vedere ca pe unii ii stie bine sau daca intra cum se termina povestea cu dosarul de la Securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *