Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Giurgiu, model de bune practici. Primăria a cumpărat un drug-test

Autoritățile locale pot salva vieți !

În urmă cu 5 ani, Primăria Giurgiu a cumpărat un drug-test, care se folosește și acum.

Giurgiu, model de bune practici.

Orice primărie poate face asta!

În urmă cu 5 ani, am preluat funcția de șef al #IPJGiurgiu și am constatat că, în dotarea unității, nu era niciun aparat drug-test, deși, fenomenul traficului și consumului ilicit de droguri era în plină expansiune, iar evenimentele rutiere grave se succedau periodic.
Discutând la IGPR, mi s-a comunicat că nu se poate face o astfel de achiziție, fapt ce m-a determinat ca, împreună cu colegii mei polițiști, să facem o “improvizație”, ce și-a arătat pe deplin eficiența.
Am mers la primarul municipiului Giurgiu de la acea vreme, care a înțeles imediat situația și a acceptat să achiziționeze un drug-test, din bugetul public. Alături de primar au fost și toți angajații primăriei, cu atribuții în domeniu.
Achiziția a fost una directă, s-a realizat într-o săptămână și a avut la bază următoarea documentație:
-Expunerea de motive nr. 31932/19.07.2018, a Primarului Mun. Giurgiu, pentru “Proiectul de
hotărâre cu privirea la achizitionarea de către Direcția Poliției Locale Giurgiu a unui aparat drug-test, marca Drager, model “Drug Test 5000”, a acesoriilor și a consumabilelor acestuia”;
-Raportul de specialitate nr. 5977, din 19.07.2018 și
-Hotărârea Consiliului Local nr. 299, din 26.07.2018 (foto).
Acest aparat a fost dat în dotarea Poliției Locale, apoi predat pe comodat la #PolițiaMunicpiuluiGiurgou (#BiroulRutier) care îl folosește efectiv.
În perioada următoare, cu acest aparat, au fost depistați și trași la răspundere zeci de șoferi drogați (#giurgiuvenii știu!).
____
După cazul “2 Mai- Vama Veche”, în spațiul public s-a comunicat:
La data actuală, Poliția Română are în dotare, în total, 171 aparate drug-test (117 marca Drager și 54 AquilaScan).
Media generală este de 4 aparate/ județ, însă, dacă scădem capitala și Constanța, pentru celelalte județe rămân în jur de 2 aparate/ județ.
În SUA, fiecare autospecială de poliție are în dotare drug-test și etilo-test.
Unii producători, dotează, în special autovehiculele de transport persoane, cu echipamente drug-test și etilo-test care nu pornesc dacă șoferul nu se supune testării sau are un test pozitiv.
În perioada 2020-2022, la nivelul IGPR a fost semnat un acord-cadru pentru achiziționarea a 140 de aparate de depistare a drogurilor.
Au depus oferte operatorii care furnizează AquilaScan, pe de o parte și Drager, pe de altă parte.
Poliția Română a respins oferta AquilaScan, care, deși avea un preț mai mic în comparație cu Drager, nu respecta specificațiile tehnice.
Reprezentanții AquilaScan au depus contestație la CNSC, unde au câștigat. Deci, procedura este blocată.
La acest moment, IGPR are un acord-cadru pentru achiziționarea a 400 de aparate drug-test. Termenul de depunere al ofertelor este de 31 august.
Dintre cele 400, 200 sunt în proiectul Helipol, 44 in proiectul MixtMobil, iar 156 din alte finanțări. Deci, procedura va mai dura.
—————
De aceea, îndemn autoritățile locale, să urmeze pașii Primăriei Giurgiu și să facă astfel de achiziții, pentru creșterea siguranței pe străzi.
Un drug-test costă în jur de 5000 €.
Pentru orice detalii, căutați-mă în privat și vă ofer sprijin necondiționat (inclusiv documentar), în acest demers.
Să ne ferim orașul de droguri!
(Cătălin Țone-expert antidrog) 

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *