Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Guvernele cad, olimpiadele se ridică

Chiar așa, a mai căzut un guvern, se mai ridică olimpiadă. Executivul care a fost eliminat este cel de la Palatul Victoria, iar olimpiada care suie mereu în atenția noastră este ediția de iarnă China 2022.
De-a lungul istoriei, nu numai la noi, guvernele au căzut, dar Jocurile Olimpice s-au ridicat promovând un spirit sportiv, nu așa ca în politică.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a participat luni, 4 octombrie, la o întâlnire online în care Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, împreună cu Juan Antonio Samaranch, președintele Comisiei de Coordonare a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing, au discutat despre participarea delegațiilor la competiția de peste patru luni.

La discuții au participat din partea COSR: Florin Mișcă – Șef de Misiune Beijing 2022, Dragoș Tătăru – Director Departament Sport, Cristian Butariu – Director Departament Relații Internaționale și Comunicare și Liliana Dorneanu – Expert Sportiv Departamentul Sport.

Temele principale discutate în timpul întâlnirii au vizat condițiile legate de participarea sportivilor și oficialilor la întrecerile din China. Cele mai multe întrebări au fost legate de transport, măsurile sanitare și politica de vaccinare.

Thomas Bach a informat Comitetele Olimpice Naționale (NOC) despre măsurile discutate în cadrul ultimei ședinte a Comitetului Executiv al CIO. Acesta le-a prezentat celor care au participat la discuțiile online principile propuse de Comitetul de Organizare Beijing 2022.
Aceste principii se bazează pe consultări extinse cu experți internaționali și autoritățile chineze, precum și pe experiența părților interesate olimpice.

Subiectele politice și medicale domină actualitatea internă. Dar, tot între preocupările din aceste zile sunt și pregătirile pentru viitoarea Olimpiadă de iarnă din China.
Toți sportivii și participanții la Jocuri care sunt complet vaccinați vor intra în sistemul de gestionare a circuitului închis la sosire. Participanții la Jocuri care nu sunt complet vaccinați vor trebui să facă o carantină de 21 de zile la sosirea la Beijing.

Se va avea în vedere cazul sportivilor care pot oferi o scutire medicală justificată.
Toate vaccinurile recunoscute de OMS sau de organizațiile internaționale conexe sau aprobate oficial de țările sau regiunile în cauză vor fi acceptate.
Toți participanții la Jocuri, naționali și internaționali, și forța de muncă din sistemul de management în buclă închisă, vor fi supuși testării zilnice.

Începând cu 23 ianuarie 2022 și până la sfârșitul întrecerii, va fi implementat un sistem de management în bulă închisă pentru a asigura desfășurarea în siguranță a Jocurilor. Acest sistem de gestionare în bulă închisă va acoperi toate domeniile legate de Jocuri, inclusiv sosirea și plecarea, transportul, cazarea, catering, competiții și ceremoniile de deschidere și închidere. În cadrul buclei închise, participanților li se va permite să se deplaseze numai între locurile legate de Jocuri pentru antrenamente, competiții și muncă. Va fi pus în aplicare un sistem dedicat de transport al Jocurilor.
Beijing 2022 va ajuta acele părți interesate care nu sunt în măsură să își rezerve independent zborurile înainte de Jocuri sau în timpul Jocurilor.

Pe lângă sportivi și unii oficiali ai delegației care însoțesc sportivi care locuiesc în sate, toți participanții care călătoresc la Beijing vor locui în hotelurile contractate de la Beijing 2022, care vor respecta măsurile sanitare pentru Jocuri.

Juan Antonio Samaranch a vorbit în cadrul întâlnirii despre prezența spectatorilor la Jocuri.
Biletele vor fi vândute exclusiv spectatorilor care locuiesc pe teritoriul continental al Chinei, care îndeplinesc cerințele sanitare.
Temperatura se răcește, iremediabil vine iarna și atunci vom avea chiar Olimpiada în primele pagini ala actualității internaționale.
În altă ordine de idei, se apropie meciul oficial de fotbal dintre Germania și România. Deci, urcă în atenția noastră fotbalul, dacă nu sunt evenimente neprevăzute. Sănătate tuturor!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *