Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Guvernul dă cu piciorul fondurilor europene și intră în rezerva națională

La începutul lunii mai, Guvernul a a adoptat o hotărâre prin care aloca 150 de milioane de lei din rezerva de stat pentru cumpărarea a 250.000 de tablete cu acces la internet pentru elevi.

Prezentă la cristoiuTv, eurodeputata Corina Crețu, fost comisar european, a spus că nu înțelege de ce guvernul a apelat la rezerva de stat când se putea să folosească bani europeni pentru asta.

„A fost acest program pentru tablete. Pentru educație. Acest program era introdus în proiectul „România modernă, România digitală”, a fost prins în buget pentru anul 2019 cu 2 miliarde de euro pentru a se cumpăra tablete. A fost scos din buget, în noiembrie 2019, pentru că proiectul nu era gata și nu a fost reintrodus. Iar acum se cumpără tablete din rezerva națională. Nu înțeleg, acest proiect era eligibil pe fonduri europene din Fondul social european. De aceea se pun foarte multe întrebări și legate de această stare de alertă care se prelungește. Și de această lipsă de transparență. O dată ce iei din Fondul de rezervă, e o problemă internă, nu mai trebuie să dai socoteală”, a explicat Corina Crețu.

Europarlamentara a precizat că România a cheltuit doar 30 la sută din cele 36 de miliarde de euro, fonduri europene, în condițiile în care nu mai există nicio condiționalitate. Corina Crețu a remarcat că nu există niciun plan de relansare economică și niciun fel de transparență legată de cheltuirea lor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *