Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Hopa! Klaus Iohannis ne anunță în premieră că Banii de la Bruxelles sînt condiționați de reforme de austeritate

Vineri, 28 mai 2021, președintele Klaus Iohannis a susținut de la Cotroceni o Declarație de presă. De regulă, declarațiile și conferințele de presă se țin după asfințitul soarelui. Dacă ar trăi, Eugen Barbu ar sări de la locul lui pentru a spune:
După apusul soarelui se țin conferințe de presă și se bea.

Se bea, scria undeva marele prozator, deoarece după ce te faci criță, te duci la culcare. Conferințele de presă – spun analiștii – se țin după asfințitul soarelui, pentru că abia atunci începe ceea ce televiziunile numesc Prime time-ul. Eu spun că se țin după asfințitul soarelui, deoarece, asemenea băutului, după ce ții conferința să poți merge la culcare pentru a putea visa ochii galeși ai fătucelor atîrnătoare de microfon.

De ce a susținut Klaus Iohannis Declarația la ora 13 și nu după asfințitul soarelui?
Răspunsul ni-l dă calendarul. Nu calendarul Maia, ci calendarul gregorian, după care se țin la noi posturile și alegerile generale.

28 mai 2021 a căzut într-o vineri.
Și vinerea e ziua în care Klaus Iohannis rupe ușa de la birou pentru a da fuga în weekend. De ce n-a așteptat pînă luni după asfințitul soarelui, timp pentru care n-ar fi avut nici o problemă, deoarece pînă pe la prînz, cînd vine ora mesei servite de Lucian Pahonțu, șeful SPP, ajungea la Cotroceni de la Sibiu.

Față de întrebarea de ce vineri la 13, cea despre ziua de luni își găsește mai greu răspunsul. Pentru aceasta, se cere să-l vezi pe Klaus Iohannis dînd din mîini, mecanic, potrivit indicațiilor de regie de pe prompter (la el gesturile nu vin din suflet ci din cheiță, ca la o păpușă de tablă) și să-l auzi avansînd un lung șir de bla-bla-uri despre Cum vor schimba banii primiți prin PNRR fața României. Unii dintre noi, mai în vîrstă, care l-am apucat pe Nicolae Ceaușescu ținînd Raportul la Congresul XIV din noiembrie 1989 n-am avut nevoie să-l ascultăm pe Klaus Iohannis înfățișînd românilor Tabloul României post Pandemie. Un tablou ce poate fi rezumat la versurile: „Viitor de aur / Țara noastră are / Și-i prevăd prin secole a ei înălțare”.

Nu numai cei în vîrstă, care l-au apucat pe Nicolae Ceaușescu, puteau să nu-l asculte pe Klaus Iohannis schițînd tabloul Viitorul luminos al Patriei. Și tinerii puteau face acest lucru, fără să piardă nimic. Tabloul unei Românii care înflorește prin conectarea la țeava cu bani de la Bruxelles așa cum un balon se umflă și se colorează prin conectarea la o gură care suflă vajnic. Din iulie anul trecut de cînd ne-a anunțat că, urmare a nedormirii sale de două nopți și două zile, România a obținut pe de-a moaca 80 de miliarde de euro, Klaus Iohannis n-a încetat să viseze public, cu glas tare, la ce vor face și vor drege românii cu acești bani. S-a întrerupt din visarea cu ochii deschiși despre folosirea banilor doar înaintea alegerilor parlamentare, cînd tot așa, ne-a vorbit de o Românie post ceva (atunci era post alegeri și nu post pandemie) care va fi alta, de nerecunoscut peste noapte, cînd PNL va cîștiga alegerile. PNL n-a cîștigat alegerile și, așadar, România post electorală a rămas neschimbată. Acum Klaus Iohannis e sigur că vor veni banii și astfel își permite să reia visarea cu ochii deschiși.

De ce vineri la 13 și nu luni, spre seară?
În demult obositul discurs despre cum vor rezolva banii de la Bruxelles ce n-a rezolvat România de la Carol I încoace, a apărut vineri, 28 mai 2021, un element nou:
Reformele.

Pînă vineri, 28 mai 2021, pentru Klaus Iohannis PNRR însemna doar fericirea românilor de a cheltui 30 de miliarde de euro.
Vineri, 28 mai 2021, plăcerii de a cheltui i s-au adăugat suferința Reformelor.

Klaus Iohannis a vorbit în premieră de reformele pe care trebuie să le facă România în schimbul banilor. În comentariul de ieri am arătat că reformele pe care românii vor avea nefericirea să le îndure împreună cu fericirea de a trăi în țara post Pandemie visată de Klaus Iohannis sînt înghețarea pensiilor, reforma administrației cu înghețarea salariilor, creșterea taxelor.

Aceste reforme sînt angajate de Guvernul României prin PNRR. O dată aprobat PNRR de către Bruxelles, reformele de austeritate violentă vor fi obligatorii pentru România. Șchioapătă Guvernul în aplicarea uneia dintre ele? Toți banii pentru PNRR sînt tăiați!
PNRR va deveni astfel un al doilea MCV.

Și știți care-i nenorocirea?
Că odată acceptat PNRR de către Bruxelles România va fi monitorizată dacă îndeplinește angajamentele de înghețare a pensiilor, de înghețare a salariilor și de creștere a taxelor. Ca și în cazul MCV nu va avea importanță ce guvern e la Victoriei. Angajamentele de austeritate severă vor trebui respectate și de Guvernele PSD.
Că aceste reforme vor fi incluse în PNRR Klaus Iohannis știa de multă vreme. Știau și guvernanții. Numai că toți le-au ascuns pentru a putea întreține euforia tembelă a unor bani veniți fără nici o condiție.

Pînă luni, 31 mai 2021, PNRR trebuie depus la Bruxelles.
Așadar, cel tîrziu luni, PNRR nu va mai putea fi ținut secret. Dat publicității, Documentul va dezvălui reformele dure pe care trebuie să le facă România.

Klaus Iohannis știe că pînă luni vor fi date în vileag reformele.
Și a ieșit vineri, la ora 13, pentru a vorbi despre reforme învelindu-le în staniolul sclipitor al României post pandemice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Hopa! Klaus Iohannis ne anunță în premieră că Banii de la Bruxelles sînt condiționați de reforme de austeritate”

  • Maestre,ati facut dezinsectia blogului?Fiindca prea am impresia ca unii de pe aici au luat-o razna.La ora 10 e cam de dimineata pentru baut alcool.Sa fi baut din apa ramasa de la Catu dupa „Dineu cu prosti”?

  • zonele metropolitane sint fundamentale.
    uniformizarea dinamicilor zonelor metropolitane e de bun-simt sa fie evitata, fiecare zona metropolitana putind, abia astfel, sa aiba acces la intreg potentialul necesar dezvoltarii…dupa dorinta.

    noul stat e…noul sat. iar noul sat e ‘zona metropolitana’.
    mai inainte ca zonele metropolitane sa interactioneze, pentru a se hrani prin diferente de potential, ele tre sa reuseasca sa se manifeste autonom.

    Tara trebuie sa se hraneasca, iar asta se poate face doar prin crearea diferentelor de potential…in sistem!, nu intre sistemul care e chiar Tara si alte sisteme exterioare.
    povestea cu…’o tara ca afara’ e irealizabila, insa ‘o zona metropolitana’ si mai si decat sint alea ‘de afara’…asta Da!, se poate.
    facand asta diferentele de potential necesare dezvoltarii se manifesta…’in sistem’!, chestie absolut fundamentlala.

    iesirea din malaxorul diferentelor de potential care scurg catre ‘exteriorul sistemului’ potentialul de dezvoltare e fundamentala, iar asta se poate face exclusiv prin manifestarea…pe teritoriul patriei! a unor ‘zone metropolitane’…futuriste!

    conducerea…’de la centru’ a expirat. ba chiar Globalizarea a expirat!
    cea care se manifesta e…Unificarea ( dinamicilor ), iar asta se poate exclusiv prin manifestarea…matricelor, or zonele metropolitane sint singurele capabile sa se suprapuna peste…’noul sat’, care e si ‘noul stat’

    reformele nu fac doua parale, daca se refeera la aceleasi sisteme sociale. reformele care conteaza sint exclusiv cele care povestesc despre tranzitia spre manifestarea unor noi-noute sisteme sociale.
    caz in care reconfigirarea din…Radacina a Ro e…chiar ceva de Bun-Simt.

    reforma care conteaza pe vremurile astea e…Metamrfoza.

    • configurarea ‘sistemelor de vase comunicante’ care, prin diferentele de potential create, sint singurele generatoare de ‘miscare’, de dezvoltare, este fundamentala.
      nu definirea ‘miscarii’ e cheia, ci definirea diferentelor de potential care disponibilizeaza energie necesara miscarii…dupa dorinta!
      nu…’cum se face’ e de folos, ci daruirea, prin definirea diferentelor de potential, a energiei necesare ‘miscarii’!

      noile uat-uri sint zonele metropolitane.
      aici, in definirea zonelor metropolitane sta cheia definirii diferentelor de potential.

      • reforma care conteaza pe vremurile astea e… Metamorfoza.

        • Esenta:
          definirea Piscului!

          adica a ‘zonei metropolitane’…scoborata din Viitor!
          e suficienta una!
          …indiferent care sint costurile.

          • celui care are i se va da, iar celui care nu are i se va lua si ceea ce are.

            chiar daca
            in Cer zicerea de mai sus se intelege astfel: multumitului i se va da, iar nemultumitului i se va lua, ( asta e Zambetul Daruirii 🙂 )
            pe Pamant ea functioneaza…pe invers!, adica…fix cum e scrisa: tre sa ai, ca sa ti se mai dea:)), si cu cit ai mai mult, cu atat ti se da mai mult! ( asta e povestea Acumularii 🙂 )

            deci…e necesar Piscul!
            ( ca el se manifesta prin superpozitii…asta e altceva, fundamental in aceeasi masura )

          • Maestreee,… jukov m a facut țacanit!
            bețiv!
            „prost”!

            Să se rețina ca nu sint betiv, Maestre!:))))
            E de notetate ca sint luminat, de treaz ce sînt:))

  • Si pt ca jaful trebuia sa poarte un nume , i-au zis : REFORMA .

  • Poate stii KWY ca dupa atatea „esece”, reforme sau cum le-o mai numi ei,nu-i mai alege nici d….l(la alegeri,daca sunt corecte,nu vor mai obtine nici macar procentele de pana acum) si atunci sa se „descurce” Pe Se De-ul sau cine-o mai fi apoi, ca ei si-au atins „scopul”. Dl KWY a obtinut doua mandate de presedinte cu privilegiile aferente, poate tinteste Bruxelles-ul sau mai „sus” (ca dl Basescu, in care are un bun exemplu, nu degeaba la preluarea mandatului, cand si-au luat la revedere si i-a urat succes, a spus ca-i va oferi tot sprijinul daca i-l va cere). Cat despre PNL et company pana la incheierea mandatului se „aranjeaza” fiecare dupa bunul plac,doar nu degeaba s-au zbatut atat sa ajunga la putere. Mai conteaza ce ramane dupa ei ????????

  • Nici nu mai are importanta ce va contine PNNR ca doar toti intuiam ca banii se vor acorda,cati(Catu) se vor acorda,inclusiv partea de imprumut,conditionat. Cu si fara PNNR Romania oricum era si va fi tratata ca o sluga. Sau crede vreun naiv ca in Romania e cineva sa maraie la comanda UE ?

  • De luni 31.05.2021,inainte, Romania = KKT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *