Ministrul de Externe al Austriei: Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Rusia va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua mare putere nucleară din lume

Imagini comentate: Simbol al optimismului învingător

Vă mărturisesc faptul că sunt impresionat de atâtea vești triste. Pentru a contrabalansa puțin atmosfera, am căutat un subiect mai tonic.
Candidatura Ralucăi Strămăturaru pentru un loc în Comisia Sportivilor a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), nominalizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a fost aprobată de conducerea forului mondial.

Raluca este sportiva din țara noastră cu cel mai bun rezultat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang (Coreea de Sud), locul 7 la sanie.
Pentru cele două locuri vacante din Comisia Sportivilor CIO și-au depus candidatura zece sportive și șapte sportivi din 17 Comitete Olimpice Naționale (CNO), șase sporturi și cinci continente.

Sportivii aleși îi vor înlocui pe Hayley Wickenheiser (Canada), care își termină mandatul la sfârșitul Beijing 2022 și pe Ole Einar Bjørndalen (Norvegia) care a demisionat din comisie în 2016.
Sportivii care concurează la Beijing 2022 vor putea vota pentru reprezentanții lor în Satele Olimpice de la 27 ianuarie (ziua deschiderii satelor) până la 16 februarie 2022.

„Numărul record de candidați și reprezentarea globală sunt un semn puternic că sportivii vor să joace un rol primordial și activ în cadrul Mișcării Olimpice și să-și facă auzite vocea, ceea ce este extraordinar”, a comentat Emma Terho, președinta CIO. „Toți acești candidați aduc o mare valoare comunității sportivilor și vor adăuga un nou set de abilități și expertiză la Comisia sportivilor CIO, indiferent cine va fi ales”, a mai spus Emma.

Raluca Strămăturaru a participat la trei ediţii ale JO de iarnă: Vancouver 2010, Soci 2014 şi PyeongChang 2018. Cel mai bun loc ocupat de ea a fost locul 7 în Coreea de Sud. Strămăturaru a câştigat Cupei Naţiunilor la sanie în două sezoane, 2017/2018 şi 2019/2020.

Să urăm succes reprezentantei din țara noastră!
Cât despre veștile triste, sper din toată inima să scadă la număr, până la dispariția totală.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog