Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Imagini comentate: Viața de câine abandonat are și bucurii

 

Nu este vorba despre marea industrie dezvoltată pe baza dragostei acordate animalelor de companie, ci despre noutăți în viața de câine abandonat.
Sincer să fiu cu dumneavoastră, ca în fiecare zi, sunt cam sătul de știrile privind deschiderea unui nou hotel pentru câini și pisici pentru perioada în care stăpânii sunt plecați în concediu. Ori de pozele triste de fapt în care sunt văzuți oamenii care nu au altă preocupare decât să plimbe câinii prin parcuri, atunci când proprietarii de drept sunt ocupați, ori nu au chef să iasă din pat. În jurul Arenei Naționale din București, spre exemplu, în fiecare zi poate să fie văzut un personaj pe bicicletă care trage după el 4 – 5 câini ce au nevoie de mișcare. Iar omul are nevoie de bani să se întrețină.

Azi, vă aducem în centrul atenției o interesantă inițiativă din lumea sportului.
Liga Profesionistă de Fotbal iniţiază o campanie de adopţie a câinilor fără stăpâni înaintea derby-ului dintre FCSB şi Dinamo, de duminică, atunci când mai mulţi jucători vor intra pe teren alături de patrupede de la adăpostul din Brăneşti.

„Liga Profesionistă de Fotbal, în colaborare cu Consiliul Judeţean Ilfov, demarează proiectul ‘Umple golul din viaţa ta!’, odată cu disputarea meciului dintre FCSB şi Dinamo Bucureşti, programat duminică, 12 septembrie 2021, la ora 21, în cadrul etapei a opta din cadrul Campionatului Naţional Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, jucătorii ambelor echipe vor intra pe teren însoţiţi de mai mulţi câini”, se arată într-un comunicat al LPF.

Câinii provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibili pentru adopţie.
Menţionăm că, recent, CJ Ilfov a încheiat un proiect de colaborare cu LPF având drept obiectiv promovarea adopţiei de animale în România. Câinii sunt vaccinaţi, sterilizaţi, deparazitaţi, pregătiţi pentru a fi luaţi acasă de către iubitorii de animale.
Toate informaţiile despre animalele din adăposturile din judeţul Ilfov se găsesc şi pe platforma www.ilfovadopta.ro.

Derby-ul FCSB – Dinamo, din cadrul etapei a 8-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 21:00, pe Arena Naţională.
Este un demers pentru a scădea presiunea actuală pusă pe adăposturile de câini. Zilnic, mai mulți blănoși sunt abandonați din zona Ilfov, majoritatea aruncați din mașini. În mod natural, ei se înmulțesc, cresc, devin agresivi. Au loc tragedii despre care nu vreau să scriu azi. Așa cum s-a mai întâmplat. Deci, să rămânem cu gândul la un lucru bun făcut pentru câinii fără stăpân.

Imaginea alăturată este însă a unor câini fericiți, nu abandonați. Se vede asta ușor, observând liniștea din ochii lor. Mă gândesc însă la imaginea de duminică seara, când fotbaliștii vor intra pe terenul de joc cu niște câini. Câți oare dintre ei vor fi adoptați?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *