Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

În exclusivitate, la ETNO: Eugen Teodorovici revine în politică și candidează în alegeri!

Eugen Teodorovici, fost ministru de finanțe în guvernul Ponta, a anunțat în exclusivitate, la emisiunea ”Subiectul zilei”, de la Etno, că se reîntoarce în politică și va candida la alegerile din 2024.

”Voi candida la unele alegeri din 2024, cu siguranță. Doar la unele, pentru sunt 4 alegeri”, a spus Teodorovici. Cel mai probabil, acesta va candida la alegerile parlamentare și europarlamentare.

Ce presiuni a făcut ambasadorul Germaniei pentru legea Codului Fiscal

Întrebat dacă a vrut să ia o măsură și nu a reușit, fostul ministru de finanțe a dezvăluit că, în perioada în care era în funcție, a fost amenințat și s-au presiuni de către ambasadorul Germaniei la București, pentru a nu modifica legea Codului fiscal.

Eugen Teodorovici a precizat că a primit chiar o scrisoare oficială de la Ambasada Germaniei, în care i se atrăgea atenția că, ”dacă va face acel Cod fiscal, economia României ar avea de suferit și s-ar duce spre dezastru. Asta spunea ambasadorul Germaniei la București, în 2015. Și i-am răspuns: domnule ambasador, Convenția de la Viena nu spune nimic despre aceste atribuții pe care le-ați avea, în funcție de ambasador. Eu nu vin la Berlin să vă fac legile, acolo!”

Fostul ministru de finanțe a devoalat și implicarea președintelui Iohannis în epopeea modificării Codului Fiscal. ”Domnul președinte avea, desigur alte semnale și mesaje, că trebuie scoase din lege anumite măsuri”.

”I-am spus președintelui Iohannis. Dacă schimbați Codul Fiscal, o să-l fac la loc!”

Inițial, legea a trecut de Parlament cu un vot covârșitor, dar președintele Iohannis a retrimis-o Parlamentului, obiectând că anumite măsuri trebuie scoase integral, iar altele, modificate. Iar legea a fost votată și promulgată, în final conform solicitării prezidențiale.

”I-am spus atunci președintelui, chiar la Cotroceni. Dacă schimbați Codul Fiscal, o să-l fac la loc!”

După ce legea a apărut în Monitorul oficial, Eugen Teodorovici i-a cerut sprijinul premierului Ponta. ”Victor Ponta m-a sprijinit să reintroduc măsurile scoase din Codul Fiscal, prin ordonanță de urgență, în octombrie 2015. Acela este Codul Fiscal făcut de 2 oameni: Ponta și Teodorovici, care n-au cedat presiunilor făcute de Ambasada Germaniei la București”, a spus fostul ministru.

Eugen Tedorovici a precizat că are dovezi pentru toate afirmațiile făcute și că are arhivele sale personale:

”Eu nu vorbesc gratuit niciodată. Am arhivele mele personale. Am niște memorandumuri despre multe lucruri din România, care vor ieși atunci când trebuie”, a mai dezvăluit Eugen Teodorovici, la emisiunea ”Subiectul zilei”, de la Etno.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „În exclusivitate, la ETNO: Eugen Teodorovici revine în politică și candidează în alegeri!”

  • Teodorovici, Vilcov, Banicioiu, Daea, Budai trebuie sa guverneze Romania pentru ca sint singurii care au dat, nu au furat de la romani pentru a da la straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *