Punct și de la capăt | În România a început infernul ! Și nu, nu se va termina repede și nu, nu va fi bine deloc!

Pentru că România abia supraviețuia așa cum era!  Și o să vă dau un singur exemplu. Toți cei 7 români care au fost uciși de coronavirus au fost testați cu întârziere de autorități, după zile întregi de așteptare; motivul? Nu îndeplineau  criteriile  stabilite pentru testare; noi nu avem teste suficiente, așa ca testele  erau toate bine drămuite. Iar din ultimii trei decedați, doi au fost diagnosticați abia în ziua în care au și murit!

Asta e România noastră! După primii 600 de infectați. Cum o să arate oare la șase mii? O țară prăduită, furată și devalizată de toți acești politicieni care nici măcar acum, în ultima secundă, nu fac ce trebuie pentru noi! De ce? Pentru că domniile lor  încă mai speră la voturi! Cam cât de cinici și de inconștienți sunt oare acești mari oameni de stat, care încă, chiar și acum, fac doar calcule politice?!

Stimați politicieni, treziți-vă! Lăsați voturile, că nu o să mai aibă cine să vă voteze! România nu e Wuhan! România nu are infrastructură spitalicească, România nu are proceduri și nici politicieni care să poată conduce țara asta să treacă printr-un astfel de dezastru. România nu are politicieni! Acesta e de fapt adevărul care ne ustură cel mai tare! Practic, tot ce are astăzi de fapt România este acest aparat administrativ profund corupt și politizat, care nu are cum să facă față tsunamiului care tocmai s-a declanșat!

Știu, o să spuneți că România are medici de aur! Da, are! Dar degeaba câtă vreme România nu are  echipamente pentru ei! Stimații noștri politicieni erau ocupați cu campania electorală, când coronavirusul nimicea China! Nimeni nu era atent de fapt la necesarul de care era nevoie ca să trecem cu bine peste această perioadă pe care o traversăm acum.

Azi când vorbim, această Românie a noastră,  nu are echipamente nici pentru personalul medical din spitale și evident, nici pentru medicii de familie!
Oamenii ăștia sunt trimiși la luptă total neprotejați: fără măști, mănuși sau dezinfectanți! Nu mai spun de personalul de pe ambulanțe! Nici că DSP-ul nu răspunde la telefon. Și nu răspund nu pentru că ar fi rău intenționați, ci pentru că fizic nu mai fac față. Și atenție! Nu suntem încă la miile de pacienți pe care îi are Italia. Nu, nu! Noi încă ne învârtim în jurul cifrei de 600 de infectați oficial cu coronavirus. Oficial, atenție! Neoficial, dumnezeu cu mila…

Să mai spunem și că nu sunt kituri de testare? Nu sunt ! Avem deja primii morți care au fost confirmați pozitiv  în ziua în care au și murit. Cât de sinistru! Să mai spun și că aici, în România reală, în mijlocul capitalei, azi, în spitalele mari din București, nu există protocoale pentru cazurile cu covid! Ambulanța vine,  pacientul este dus în camerele de triaj ale spitalelor, plimbat de la un spital la altul, fără izoletă, desigur, pentru ca mai apoi, la un moment dat, după multe ore de așteptare, i se face un test, e confirmat pozitiv și începe tratamentul. Realizați, așadar, numai câți alți oameni infectați lasă în urma lor aceste cazuri „fericite” când pacienții sunt responsabili și sună la 112 și cer ajutor conform protocoalelor anunțate de autorități?! Darămite în cazul mincinoșilor, cei care își ascund boala??? Și ați văzut cât de mulți sunt și cei care au infectat zeci de oameni în jur și au tăcut chitic. Și mulți dintre ei, oameni cu carte și cu situație. Nu mai spun deci că până și plimbarea pe targa roșie – celebra izoletă – a fost doar așa, de show-off.

Am mai auzit desigur și că autoritățile spun la unison că suntem bine și în control! Că România are paturi pentru terapie intensivă. Da, are! Dar doar vreo 200 de paturi de ati libere dintr-un total de 000 în toată țara; în plus, toate se află în eternele noastre spitale vechi și pline de infecții spitalicești, care răpun un om tânăr și sănătos, darămite un fragil bolnav de coronavirus. Unde să duci deci un pacient care are nevoie de ventilare mecanică? Să-l omori cu niște klebsiella? Sau să-i infectezi pe toți ceilalți pacienți care luptă să supraviețuiască cu noul coronavirus?!

Nu înțeleg,  deci, cum politicienii încă o joacă politic și se prefac că e bine și că situația e sub control când ei nu au făcut nici până azi tot ce trebuiau să facă de mult timp deja, pentru a ne salva! Dincolo de blabla-urile de la televizor, nu au închis granițele la timp căci se pierdeau voturi. În plus, nici măcar această ordonanță militară cu acele „recomandări” nu e ce trebuie.  Trebuia să vorbim clar de restricții. Ce e aia ordonanță militară care face recomandări? Măi oameni buni, sunteți întregi la cap?

În ritmul ăsta, e doar o chestiune de zile până ce România va fi mai rău ca Italia! Mult mai rău! E nevoie de măsuri dure! Cele mai dure! Iar autoritățile trebuie să spună adevărul ! Să vorbească franc și deschis și să explice oamenilor că în lipsa unor măsuri draconice nu vom putea face față acestui dezastru, care ne va pune jos!

Și dacă pe cei de la PNL îi compătimesc,  pentru că ei vor deconta absolut tot jaful ăsta continuu din ultimii 30 de ani, vreau să întreb dacă i-a văzut  zilele acestea, cineva, pe cei de la PSD? Sau pe politicienii USR? Am înțeles că PNL ne spun că totul e sub control, dar dvs. unde sunteți, domnilor? V-ați ascuns?

Unica figură, absolut nelipsită de la televizor, este  doamna cu sârma. Dar până și această doamnă ne-a anunțat, cu vocea țuguiată și „plină de îngrijorare”, că și-a declinat toate responsabilitățile viceprimarului capitalei, Aurelian Bădulescu. Cu alte cuvinte deci, primarul general al capitalei a dat, total și oficial, bir cu fugiții ! Tare! Așa combinație de incompetență și nesimțire n-am mai văzut niciodată! Bine, dar nu ar fi prima dată. Găbița de la capitală s-a mai sustras odată, pe 10 august, când brusc și-a găsit de drum. Zic că poate acum e momentul, totuși, să plece definitiv! Nu de alta, însă după ce ne-a ținut în frig o iarnă întreagă și, bonus, și fără apă caldă, după ce ne-a împărțit toți banii pe târguri și beculețe de crăciun, s-o plătim acum ca să stea acasă îngrijorată pentru noi?!  Mi se pare cam mult. Poate citește și domnul Ciolacu blogul maestrului Cristoiu și se inspiră puțin…

În tot cazul, pentru România, criza coronavirus este cea mai dură lovitură din ultimii 30 de ani. Și va lăsa urme adânci, de suferință și sărăcie.  Și ni se întâmplă asta doar pentru că politicienii României, au aplicat în ultimii 30 de ani o singură strategie – „politica pământului pârjolit”; însă culmea, nu împotriva inamicilor, ci împotriva propriului popor!
Și nu sunt o fatalistă. Însă, în aceste câteva zile de coronavirus, pe care le-am analizat atent, am văzut în clar dimensiunea dezastrului în care suntem!

Priviți numai ce ravagii face boala în jur, în state civilizate ca Italia, Franța, Germania, Anglia.
Iar când țări, mai dezvoltate şi mai civilizate ca România noastră, au decis deja izolare totală, și noi nu, pot să întreb noi ce mai așteptăm??!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Punct și de la capăt | În România a început infernul ! Și nu, nu se va termina repede și nu, nu va fi bine deloc!”

📹 Videoblitz 📹
Loading