Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Punct și de la capăt | În România a început infernul ! Și nu, nu se va termina repede și nu, nu va fi bine deloc!

Pentru că România abia supraviețuia așa cum era!  Și o să vă dau un singur exemplu. Toți cei 7 români care au fost uciși de coronavirus au fost testați cu întârziere de autorități, după zile întregi de așteptare; motivul? Nu îndeplineau  criteriile  stabilite pentru testare; noi nu avem teste suficiente, așa ca testele  erau toate bine drămuite. Iar din ultimii trei decedați, doi au fost diagnosticați abia în ziua în care au și murit!

Asta e România noastră! După primii 600 de infectați. Cum o să arate oare la șase mii? O țară prăduită, furată și devalizată de toți acești politicieni care nici măcar acum, în ultima secundă, nu fac ce trebuie pentru noi! De ce? Pentru că domniile lor  încă mai speră la voturi! Cam cât de cinici și de inconștienți sunt oare acești mari oameni de stat, care încă, chiar și acum, fac doar calcule politice?!

Stimați politicieni, treziți-vă! Lăsați voturile, că nu o să mai aibă cine să vă voteze! România nu e Wuhan! România nu are infrastructură spitalicească, România nu are proceduri și nici politicieni care să poată conduce țara asta să treacă printr-un astfel de dezastru. România nu are politicieni! Acesta e de fapt adevărul care ne ustură cel mai tare! Practic, tot ce are astăzi de fapt România este acest aparat administrativ profund corupt și politizat, care nu are cum să facă față tsunamiului care tocmai s-a declanșat!

Știu, o să spuneți că România are medici de aur! Da, are! Dar degeaba câtă vreme România nu are  echipamente pentru ei! Stimații noștri politicieni erau ocupați cu campania electorală, când coronavirusul nimicea China! Nimeni nu era atent de fapt la necesarul de care era nevoie ca să trecem cu bine peste această perioadă pe care o traversăm acum.

Azi când vorbim, această Românie a noastră,  nu are echipamente nici pentru personalul medical din spitale și evident, nici pentru medicii de familie!
Oamenii ăștia sunt trimiși la luptă total neprotejați: fără măști, mănuși sau dezinfectanți! Nu mai spun de personalul de pe ambulanțe! Nici că DSP-ul nu răspunde la telefon. Și nu răspund nu pentru că ar fi rău intenționați, ci pentru că fizic nu mai fac față. Și atenție! Nu suntem încă la miile de pacienți pe care îi are Italia. Nu, nu! Noi încă ne învârtim în jurul cifrei de 600 de infectați oficial cu coronavirus. Oficial, atenție! Neoficial, dumnezeu cu mila…

Să mai spunem și că nu sunt kituri de testare? Nu sunt ! Avem deja primii morți care au fost confirmați pozitiv  în ziua în care au și murit. Cât de sinistru! Să mai spun și că aici, în România reală, în mijlocul capitalei, azi, în spitalele mari din București, nu există protocoale pentru cazurile cu covid! Ambulanța vine,  pacientul este dus în camerele de triaj ale spitalelor, plimbat de la un spital la altul, fără izoletă, desigur, pentru ca mai apoi, la un moment dat, după multe ore de așteptare, i se face un test, e confirmat pozitiv și începe tratamentul. Realizați, așadar, numai câți alți oameni infectați lasă în urma lor aceste cazuri „fericite” când pacienții sunt responsabili și sună la 112 și cer ajutor conform protocoalelor anunțate de autorități?! Darămite în cazul mincinoșilor, cei care își ascund boala??? Și ați văzut cât de mulți sunt și cei care au infectat zeci de oameni în jur și au tăcut chitic. Și mulți dintre ei, oameni cu carte și cu situație. Nu mai spun deci că până și plimbarea pe targa roșie – celebra izoletă – a fost doar așa, de show-off.

Am mai auzit desigur și că autoritățile spun la unison că suntem bine și în control! Că România are paturi pentru terapie intensivă. Da, are! Dar doar vreo 200 de paturi de ati libere dintr-un total de 000 în toată țara; în plus, toate se află în eternele noastre spitale vechi și pline de infecții spitalicești, care răpun un om tânăr și sănătos, darămite un fragil bolnav de coronavirus. Unde să duci deci un pacient care are nevoie de ventilare mecanică? Să-l omori cu niște klebsiella? Sau să-i infectezi pe toți ceilalți pacienți care luptă să supraviețuiască cu noul coronavirus?!

Nu înțeleg,  deci, cum politicienii încă o joacă politic și se prefac că e bine și că situația e sub control când ei nu au făcut nici până azi tot ce trebuiau să facă de mult timp deja, pentru a ne salva! Dincolo de blabla-urile de la televizor, nu au închis granițele la timp căci se pierdeau voturi. În plus, nici măcar această ordonanță militară cu acele „recomandări” nu e ce trebuie.  Trebuia să vorbim clar de restricții. Ce e aia ordonanță militară care face recomandări? Măi oameni buni, sunteți întregi la cap?

În ritmul ăsta, e doar o chestiune de zile până ce România va fi mai rău ca Italia! Mult mai rău! E nevoie de măsuri dure! Cele mai dure! Iar autoritățile trebuie să spună adevărul ! Să vorbească franc și deschis și să explice oamenilor că în lipsa unor măsuri draconice nu vom putea face față acestui dezastru, care ne va pune jos!

Și dacă pe cei de la PNL îi compătimesc,  pentru că ei vor deconta absolut tot jaful ăsta continuu din ultimii 30 de ani, vreau să întreb dacă i-a văzut  zilele acestea, cineva, pe cei de la PSD? Sau pe politicienii USR? Am înțeles că PNL ne spun că totul e sub control, dar dvs. unde sunteți, domnilor? V-ați ascuns?

Unica figură, absolut nelipsită de la televizor, este  doamna cu sârma. Dar până și această doamnă ne-a anunțat, cu vocea țuguiată și „plină de îngrijorare”, că și-a declinat toate responsabilitățile viceprimarului capitalei, Aurelian Bădulescu. Cu alte cuvinte deci, primarul general al capitalei a dat, total și oficial, bir cu fugiții ! Tare! Așa combinație de incompetență și nesimțire n-am mai văzut niciodată! Bine, dar nu ar fi prima dată. Găbița de la capitală s-a mai sustras odată, pe 10 august, când brusc și-a găsit de drum. Zic că poate acum e momentul, totuși, să plece definitiv! Nu de alta, însă după ce ne-a ținut în frig o iarnă întreagă și, bonus, și fără apă caldă, după ce ne-a împărțit toți banii pe târguri și beculețe de crăciun, s-o plătim acum ca să stea acasă îngrijorată pentru noi?!  Mi se pare cam mult. Poate citește și domnul Ciolacu blogul maestrului Cristoiu și se inspiră puțin…

În tot cazul, pentru România, criza coronavirus este cea mai dură lovitură din ultimii 30 de ani. Și va lăsa urme adânci, de suferință și sărăcie.  Și ni se întâmplă asta doar pentru că politicienii României, au aplicat în ultimii 30 de ani o singură strategie – „politica pământului pârjolit”; însă culmea, nu împotriva inamicilor, ci împotriva propriului popor!
Și nu sunt o fatalistă. Însă, în aceste câteva zile de coronavirus, pe care le-am analizat atent, am văzut în clar dimensiunea dezastrului în care suntem!

Priviți numai ce ravagii face boala în jur, în state civilizate ca Italia, Franța, Germania, Anglia.
Iar când țări, mai dezvoltate şi mai civilizate ca România noastră, au decis deja izolare totală, și noi nu, pot să întreb noi ce mai așteptăm??!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Punct și de la capăt | În România a început infernul ! Și nu, nu se va termina repede și nu, nu va fi bine deloc!”

  • Denise, stai calma, ne salveaza idolii tai Iohannis si Citu! Ha, ha, ce-mi plac glumele mele!

  • Singura parte buna este ca am scapat de dumneavoastra de la TV chiar daca si momentan….

  • In sfarsit vad si eu un articol impartial. Ea vede situatia CLAR
    Nu trebuie sa fii super destept ca sa vezi adevarul, e destul sa casti ochii. Bravo pentru articol.

  • Nu cred ca masurile dure sunt solutia. La noi virusul vine pe 3 cai: 1) romanii care se intorc din strainatate, 2) medicii care n-au protectie su 3) oamenii care nu respecta carantina. Pe astea 3 directii trebuie sa se axeze guvernul, nu pe pedepsirea batranilor nevinovati.

  • Ma gandesc la stramosii primitivi ai omului modern,si la omul de Neanderthal,care au coexistat impreuna timp de milenii,iar mai apoi au aparut pe planeta modificari climatice,si ce sa vezi,stramosii nostri au supravietuit,iar omul de Neanderthal a disparut,sau la cazul albinelor japoneze,si ale celor europene,atunci cand sunt atacate de catre o hoarda de viespi giganice vorace galbene,in cazul albinelor europene,atacul se lasa cu un masacru,albinele europene sunt exterminate la propriu,in schimb cele japoneze au un truc cu care se pot apara,ele stiu ca viespile uriase inainte de atac,trimit un cercetas ca sa detecteze locatia victimelor,astfel ca ele au dezvoltat o tehnica prin care ucid viespea cercetas,in asa fel incat hoarda de viespi nu descopera niciodata stupul albinelor japoneze,si astfel nu se mai pot hrani,si ajung sa se masacreze intre ele,sau sa moara de foame pur si simplu.Ma gandesc,daca cumva Covid-19 este un selector evolutiv,ca multi altii de pe planeta,inventati de „mama natura”,caruia Asia precum stramosii nostrii,sau precum albinutele japoneze au gasit o cale de a i face fata,iar noi Occidentalii,precum albinele noastre,sau Neanderthalienii nu prea putem sa i facem fata ❓ ❓ ❓

  • Ma infurie toate aceste lucruri,ma enerveaza la culme,dar parca,daca meditez mai atent,si daca eram o tara occidentala mai dezvoltata,rezultatul,tot tragic era,de ce? Simplu,pentru ca suntem Occidentali,iar Occidentul oricum a pierdut lupta cu Covid-19. De ce? Pur si simplu,este vorba de evolutionism,de biologie,pana la urma,poate nu e vorba de nici o conspiratie,ci pur si simplu de evolutionism,am observat Asia versus Occident,si am ajuns la concluzia ca din aceasta confruntare intre Omenire versus Covid-19,doar Asia a dovedit ca are o sansa in aceasta batalie,noi nu prea.De ce? Pur si simplu tipul de societate,de tip „stup” a asiaticilor poate raspunde suficient de repede atacurilor Covid-19,aici este nevoie de o reactie colectiva coordonata,si unitara,care sa se desfasoare rapid,in viteza,este ca si la artele martiale,trebuie sa te misti coordonat si extrem de rapid,nu forta castiga o lupta,ci coordonarea si ,mai ales viteza determina succesul.Occidentul este precum luptatorul solid,mare,puternic,dar necoordonat,si lent,si atunci forta nu i foloseste la nimic. In Asia deciziile sunt mai rapide,coordonarea intre componentele sistemului este mult mai precisa,si mai rapida.In Occident reactiile sunt mai lente,interesele individuale si de grup sunt prioritare fata de interesele societatii,in Europa,tarile isi urmaresc,fiecare interesul propriu,in America,competitia feroce care sta la baza sistemului american este mai puternica decat orice forma de solidaritate si colaborare,in Occident rivalitatile intre grupurile politice,sustinute,fiecare de grupuri corporatiste,grupuri rivale la randul lor,care,cu ajutorul grupurilor politice rivale pe care le sustin,fiecare dintre ele,isi regleaza conturile,sunt mai presus decat interesul societatii in general,iar in fata unui pericol gen Covid 19,sau alt tip de pericol de tipul asta factiunile astea au o mare dificultate in a se armoniza,si a lua masuri generale si rapide pentru a combate primejdia.Ca sa nu mai vorbim ca Occidentul este lent in reactii(asta este impresia mea,in loc sa previna treaba au stat pana a ajuns situatia insuportabila,si apoi au actionat,lacrimi tarzii).

    • Liderul de facto al Occidentului,SUA este divizata intre grupul de interese al corporatiilor civile,establishmentul financiar bancar care sustine partea democrata,si establishmentul corporatiilor militare,complexul militar industrial,si sistemul de intelligence,care sustin partea republicana,factiuni care acum se afla intr un razboi crancen intern.In Europa liderul ar fi Germania,insa acesteia putin i pasa de restul Europei,Europa era buna cand Germanii isi trageau resursele continentului spre ei din tot spatiul European,acum fiecare tara pentru ea,fiecare tara este singura,nu mai exista Europa exista doar 27 de tari,fiecare fiind singura,nu exista un lider European care sa coordoneze Europa ca si un tot,cum face de pilda presedintele Chinei,sau primii ministri japonez sau sud coreean.Si atunci ❓ ❓ ❓ 😥 😥 😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *