Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În Scandalul dronelor, rușii par hotărâți să meargă până la capăt

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „În Scandalul dronelor, rușii par hotărâți să meargă până la capăt”

  • Maestre,
    Eu vă urez să aveți vreme bună la ceremonia de aniversare a 95 de ani de la înălțarea Crucii Eroilor din Caraiman. Se zice că o să fie noros și ploaie. Dar poate plafonul de nori să se poziționeze mai jos. Dacă sunteți echipat corespunzător e în regulă. Monumentul arată foarte bine și merită vizitat. E un loc excelent pentru filmări cu drona. (Că tot se vorbește obsesiv despre drone.)

  • Maestre, astăzi e ziua de Înălțarea Crucii așa că nu e de mirare că restauratorii au ales acestă zi pentru deschiderea Crucii de pe Caraiman.
    Înălțarea unei cruci este un obicei multisecular al românilor.
    Crucile medievale din piatră se află cu zecile de mii pe tot cuprinsul țării. Ele au fost puse ca proteție la hotare de locuri, plasate pe drumurile comerciale, la răscuci, în locurile pustii unde nu prea calcă picior de om pentru îmbărbătarea călătorului ca semn de protecție.
    De cele mai multe ori au fost puse lângă puțuri cu apă unde erau locuri de popas.
    Se mai puneau cruci de marile sărbători pentru pomenire, pentru sfințire.
    Crucile de piatră au consemnat locuri unde voievozii noștrii au dus bătălii sau alte evenimente importante, sau pe locul unde au fost vechi biserici ruinate de timp. De exemplu Crucea lui Șerban Cantacuzino. În anul 1682, pe locul in care armata romana a biruit armata paganilor, domnitorul Serban Cantacuzino a ridicat o impunatoare cruce din piatră, inaltă de peste trei metri. Pe lateralele interioare ale crucii este descrisă lupta mareață purtata de Mihai Viteazul.
    Aceste cruci de piatră sunt între 1,5m și 5m. Sunt decorate cu medalioane dispuse în formă de cruce, sunt gravate literele IS, HS, NI, KA, și cei patru evanghelisti. Uneori în medalionul din centru apare Dumnezeu reprezentat ca un chip de bătrân încadrat intr-un triunghi iar în jurul său raze, alteori modele geometrice. Am văzut una cu Adam și Eva reprezentați bătrâni în costume populare, plasați pe brațele crucii.
    Nelipsite sunt Soarele și Luna. Alteori este o pasăre cu o cruce în cioc.
    Crucile sunt însoțite de texte care încep intotdeauna cu o rugăciune și cu specificarea hramului:
    „Cu voia Tatalui si cu ajutorul Fiului și cu savârșirea Sfantului Duh, amin. S-a ridicat aceasta cinstita cruce în hramul Adormirii Maicii Domnului in zilele lui Io Matei Basarab”.
    Pe unele cruci erau înscrise pe lângă marginile de hotar și pravile care scuteau satul de taxe.
    În București mai există asemenea cruci dar nu se prea se cunosc. Eu știu una care este în altarul Bisericii „Oborul Vechi” care a fost făcută începutul anului 1719, drept mulțumire pentru că au scăpat de ciumă.
    Crucea este făcută dintr-un singur bloc de piatră, are o înălțime de aproape 5 metri și o greutate de 5 tone. Se spune că piatra a fost adusă din Câmpulung iar carul cu boi a făcut între 6 și 8 luni pe drum. Mai este un în parcul Obor.
    Oricum, pe harta realizată de maiorul Dimitrie Papazoglu în anul 1872 intitulat „Planul primitiv al Capitalei 1328” sunt reprezentate cruci mari în diferite zone ale orașului.
    *
    Recunosc că sunt obsedată de aceste cruci, ca și de Troițe, și strâng de mult timp imagini.
    Până acum nu am găsit o carte sau un studiu serios despre ele. Nu știu dacă există doar la noi sau și în Balcani.
    *
    Eu nu cred în povestea cu dronele.

  • „SE TERMINĂ RĂZBOIUL! ÎNCEPE COVID-ul!” (national ro )

    nu se termina niciun razboi, el va continua,
    si nu incepe covidul, pentru ca nu s a terminat

    insa se prea poate ca pandemia generata de razboi sa se adinceasca ( asta e tot ce poate face ‘razboiul’, sa genereze o pandemie de efecte ale razboiului( care se manifesta local ) ),
    pandemia generata de covid sa se acutizeze,
    pandemia de inflatie sa se adauge celor de mai sus, toate acestea manifestandu se in armonie, prin urmare concomitent.

    • ( toate crizele pandemice care se nasc pe vremea Marii Revolutii sint aici pentru a o cataliza, deci vor ramane alaturi de Marea Revolutie pe toata perioada ‘gestatiei’, mai exact pina cind Noua Lume se va naste. ce e de asteptat e ca fiecare sistem social sa intre in criza fundamentala, pandemica, in stare sa l rapuna )

    • Pandemia instaurată de COVID a fost un efect, operațiunea specială este tot un efect, inflația este tot un efect. Toate trei au o cauză! Când va fi tratată cauza vor lua sfârșit efectele. Ghici care-i cauza?

      • cauza se regaseste in ‘dinamica civilizatiilor’
        in ‘dinamica anotimpurilor’, care infasoara ‘dinamica civilizatiilor’,
        ir ea este Iarna.
        asta e cauza

        potentialele se consuma, generind altele.
        potentialul ‘civilizatiei naturale’ s-a consumat, peste civilizatii s a asternut Iarna, aceasta Iarna fiind o suprpunere a tuturor iernilor, ierni care apartin unor anotimpuri care isi au primava acum zeci de ani, sute de ani, doua mii de ani, mii si mii de ani, ba chiar si a iernii care si are primavar in primul pas al Universului.
        potentialul generat, din care se hraneste Noua Lume, care acusica e in durerile facerii, este Artificial.
        s-a terminat potentialul natural.
        nasterea unei civilizatii naturale…e imposibila, nu mai are din ce, nu mai sint seminte de acest tip, au fost consumate toate, singura varianta e Artificializarea.
        Globalizarea a secat intreg potentialul natural. odata cu Refluxul ( Fluxul a inceput odata cu manifestarea primei civilizatii ) se consuma ‘celalalt potential, al Artificializarii

        cui ii pasa ce tinte si a propus Marea Resetare?!
        Marea Resetare e papata cu fulgi cu tot de Iarna, Iernii nu i te poti opune ( chiar daca Civilizatia Artificiala chiara sta isi propune, sa iasa din ‘dinamica anotipurilor’. pina va reusi,…se afla in ‘dinamica anotimpurilor’ )
        Marea Resetare e …’primul pas’, in final pasii se vor succeda implacabil, indiferent cite ploi de la waterloo vor fi necesare, pentru ca Marea Revolutie sa se implineasca, pentru ca Metamorfoza sa se implineasca.

        civilizatiile s au tot inspirat din ‘imaginea din oglinda’ a Naturii
        in final au ajuns sa se desavarseasca …fix in dinamica asta, ‘in oglinda’
        Artificializarea e nimic altceva decit o Natura intoarsa pe dos si cu capul in jos

        vremurile astea isi au radacina in ‘prima civilizatie, in ‘prima dorinta a omului’, acolo e cauza

        poti privi spre aceasta civilizatie daca privesti spre toate celelalte, identificind ‘dorinte ramase neimplinite’
        de fapt cred ca nu prea poti vedea clar actuala civilizatie, insa mai cu seama spre ce se indreapta, …cum va arata Noua Lume, fara sa ai deschise toate imaginile generate de a lungul tuturor primaverilor ‘deschise’ odata cu fiecare noua civilizatie manifestat pe aceasta planeta.
        pur si simplu tre sa asamblezi dinamici care s au manifestat …de cind e omul pe Pamant.

      • pai …e pe ghicite?
        o fi…

      • Când va fi tratată cauza vor lua sfârșit efectele.

        singurul ‘tratament’ capabil sa faca asta e ‘implinirea dorintei’. pina cind dorintele oamenilor ( mai cu seama cele ramase neimplinite de cind e omul pe planeta ) nu se vor implini, ‘actiunile’ nu se vor opri. vor genera in continuare reactiuni

        cauza unei Actiuni e ‘dorinta omului’
        singura ‘dorinta’ care nu genereaza Actiuni e cea care e asimilata ‘instinctului’ ( instinctele omului sint …dupa chipul si asemanarea Celui care l a Facut pe Om, asa ca …putem discuta mult si bine despre instinctele omului )

      • cauza e …’dorinta omului’
        oamenii si au dorit Nemurirea ( insa unii dintre ei au fost atrasi de Vesnicie )

        sa traiasca fara sa mai moara…e cea mai veche dorinta ramasa neimplinita de cind e omul paici.
        si …pentru ca in Univers dorintele se implinesc negresit, in timpul lui Planck sau …pina la ultima suflare a Universului, si dorinta asta, de Nemurie, se va implini.
        insa …omul isi doreste in mod relativ, iar darul, ‘implinirea dorintei’, e primit in mod absolut.

        mai altfel spus …omul si a dorit sa mai traiasca un pic, …un pic mai mult, …daca n ar mai muri ar fi si mai bine.
        dorinta i se va implini. Artificializarea asta i aduce in dar, Nemurirea. ( sa si vrei sa mai mori …nu vei mai putea, adica vei putea, insa …la Infinit )

        deci …iata un raspuns mai detaliat: cauza dinamicilor proprii acestor Vremuri, ale Marii Revolutii ( proces unic pe o oarecare planeta ), ale Metamorfozei sta in aceasta ‘dorinta’ a omului, care a translatat generatii, de cind e omul pe planeta asta:
        dorinta de Nemurire ( aceasta dorinta a ‘dirijat’ toate civilizatiile de pina acum, departindu le de Natura si apropiindu le de Artificializare
        odata cu IA, insa mai cu seama cu ‘scara dintre Cer si Pamant, care e Computerul Cuantic, adica Noul Turn Babel, Nemurirea a devenit ceva ‘palpabil’, …care deja a descalecat pe planeta.

        bineinteles ca oameni vor gasi alte si alte motivatii.
        cu toate astea cauza pe care am detaliat o eu mai sus le acopera pe toate,…cu fulgi cu tot.
        bineinetels ca ceea ce spun poate fi pus la indoiala…dupa dorinta. Succes! 🙂

        • tot felul de dorinte, ramase ‘prinse’ in diverse cicluri ale anotimpurilor, incepute cu ani sau mi de ani in urma, se implinesc pe vremurile astea. pentru ca pot.
          odata cu acestea se manifesta iernile aferente
          toate aceste ierni intra in armonie generind Iarna
          the Winter is here

          singura ‘primavara’ posibila mai e doar aia Artificiala, pe numele ei ‘perpetuum mobile’ ( care e o ‘primavara’ nemuritoare’, e un ‘ciclu al anotimpurilor’ care are un singur anotimp, ‘primavara’, al carui final e proiectat la Infinit ( deci practic se inlocuiesc anotimpurile cu timpul )

          singura miscare perpetua e a mintii, IA proprie CC fiind nimic altceva decit un chivor care intra in armonie cu una dintre superpozitiile Mintii Universului,
          deci iata ‘perpetuum mobile’ pe care l va ‘descoperi’ in curind omul: IAC ( ce or intelege oameni privind IAC …ramane de vazut, insa dincolo de ce or intelege IAC e chiar Antiadevarul ( care devine ecuatie de miscare a antiomului, tot asa cu Adevarul va deveni ecuatie de miscare a omului 🙂 )

          • New York Times: Rusia a ajuns să producă mai multă muniție decât toate țările NATO la un loc 60m.ro 14.09.2023

          • majoritatea țărilor nato pesemne că …importa. spre ex praf de pușcă :)) ( adesea, indirect, însă …tot de la ruși 🙂 )

          • noi…om fi reluat producția de praf de pușcă? sau ..tot o importam,că dacă o importam Io propun sa importam și generali 🙂

          • Nemurirea există în anumite concepte religioase și în basme, în realitate este doar in stadiu de dorințe:)))))) Poți fi nemuritor prin ceea ce faci pe lumea asta, poți trăi veșnic prin ceva ce rezistă timpului. Privitor la IA nu vă contrazic, chiar avem la companie un robotel pe nume Sara și oferă răspunsuri la întrebări ce țin de resurse umane ?

          • despre Veșnicie a vorbit Hristos

            despre Nemurire va vorbi Antihrist

          • între nemurire și veșnicie deosebești fix cu succesul pe care l ai in a deosebi între Adevăr și Antiadevar

        • Nemurirea, veșnicia sunt dorințe neîmplinite. Încă înainte de pandemie am auzit despre „Marea Schimbare ” de câțiva ani înainte de pandemie. A intervenit lipsa personalului cu experiență pentru a-l inlocui pe cel plecat din diverse domenii. Personalul mai nou are are așteptări diferite in ceea ce priveste timpul petrecut într-un loc, oportunitățile de dezvoltare personală și o preferință puternică pentru metodele de formare modernizate. Au venit provocări noi cărora nouă generație trebuie să le facă față și pentru asta se fac departamente de management, pentru a accelera timpul necesar până la competență. Chiar acum câteva zile am răsfoit o colecție veche de timbre, am văzut acolo evoluția unei lumi. Pe lângă faptul că timbrul reprezintă o plăcere pentru ochi, prin frumusețea desenului, a culorii, a tehnicii de tipărire este și un studiu al culturii, civilizației întregii lumi, îți dezvăluie detalii despre evenimente, persoane și locuri. Lumea a navigat și iată acum suntem in acest moment al evoluției.

          • momentul se exprimă prin superpozitii’, pentru prima dată în istoria civilizatiilor

          • IA e aici pentru că omul ebincapabil sa mai susțină dezvoltarea maximala a ci iluzatiei( iar asta pentru că omul e produs natural iar noua lume e un produs artificial, pe măsură unei IArtidi iale

          • IA a …sosit pentru a prelua ștafeta.
            oamenii și au dorit asta cînd și au dorit chestii pe care doar Artificialul le poate împlini, spre ex Nemurirea

          • formarea oamenilor e in competiție cu formarea IA.
            IA e mai riguroasă, mai capabilă, va învăța mai repede. oamenii deja Sint ..out, însă nu prea și dau seama care e potențialul IA, inclusiv, daca nu cumva mai ales în editarea genetica

      • ‘Pandemia instaurată de COVID a fost un efect’
        …hmmm
        in mod absolut relativ covid a fost, am precizat asta din prima ca era clar-cristal, un soi de referinta-non, un stimul fata de care …mai cu seama ‘sistemul politic’ a reactionat plenar disproportionat. si ‘plenar disproportionat’ s a manifestat atunci cind dinamica s a ‘mondializat’.
        de asta si stim ca perdantul fundamental al Marii Revolutii e fix cel care a initiat o, adica ‘sistemul politic’ ( ca e evident ca el va fi inlocut cu un nou ‘sistem politc’ bazat pe IA …e alta discutie )

  • UEFA NU RECUNOASTE O FEDERATIE DACA STATUL RESPECTIV NU ESTE RECUNOSCUT DE UN STAT MEMBRU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *