Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Încă mai cred că profesorii contează. Pentru viitorul acestei țări și chiar și pentru părinții supărați acum

E o disperare cumplită printre profesorii care sunt încă în grevă, amestecată cu amărăciunea, cu neputința, cu durerea nedreptății pe care o suportă de 3 săptămîni. Își roagă colegii care n-au fost în grevă să vină să li se alăture, pentru că altfel totul a fost degeaba.
Hăhăhă, hăhăie ăia, v-am zis eu că n-o să se întîmple nimic?
Eu nu am pe cine să rog. Știu că cei care n-au fost de la început, nu vor intra nici acum. Să le fie de bine. Cînd își vor primi salariul întreg, să-și înghită vorbele pe care ni le-au spus și pe care le-am auzit, și dacă nu le-am auzit, le-am intuit.
Și nu zic doar de cei din școala mea, o zic pentru cei din toate școlile care n-au fost în grevă.
Pentru simplul motiv că acum au nevoie de tine, ar trebui să intri în grevă. Acum are învățămîntul românesc cea mai mare nevoie de tine. Acum poți demonstra că ești un educator în toată puterea cuvîntului și nu un simplu cadru didactic. Acum e cea mai mare lecție a noastră de dat, nu săptămîna viitoare.
Nu știu dacă la anul voi mai fi în învățămînt, nu poți să plutești toată viața în incertitudinea pe care ți-o oferă profesia asta, mie îmi place ca lucrurile să fie clare, așa sau așa. Ieri dau inspecția, azi nu mai e valabilă, mîine dau titularizarea, poimîine nu mai e valabilă nici asta. Și se miră toată lumea că nu merg lucrurile.
Ce lecție de istorie poate să-i predea fiicei mele profesorul de istorie care nu e în grevă acum, cînd se face istoria?
Ce lecție de tehnologie îi poate preda profa de tehnologie fiicei mele cînd în școala mea tehniciana e în grevă și pentru ea, deși tehnicianei nu i s-a mărit încă niciun salariu?
De ce ar trebui să bolborosească fii-mea acum în franceză cînd România are nevoie acum de toți profesorii ca să se încheie dracu mai repede greva asta?
Nu rog pe nimeni nimic. Vă spun doar că mîine Deca ne numără iar și știți cît de prost stă cu numărătoarea. Mi-am pus în greva asta toată furia celor 20 de ani cît nu am fost în învățămînt, fără să stau departe de el niciodată. Îmi pot cîștiga existența din alte activități (traduceri, cărți, scenarii de filme sau ca ghid de turism). Nu e o problemă, m-am reorientat de atîtea ori că mă mai pot reorienta încă o dată. Chiar în seara asta am primit o ofertă să plec 7 zile pentru 1000 de euro. Am refuzat-o pentru că am zis că mîine trebuie să fiu în școală să semnez prezența la grevă. O spun nu ca să mă dau eu mare eroină, ci pentru că vreau ca fiica mea să aibă parte de o educație de calitate. M-ar costa mai mult invers.
Și pentru că ”a fi învățătoare” a fost prima mea mare dragoste și singura constantă. Restul de slujbe le-am tot schimbat.
Și pentru că eu, ca o naivă cretină, încă mai cred că profesorii contează. Pentru viitorul acestei țări și chiar și pentru părinții supărați acum.
Dacă nu contează, atunci să nu vă mai mire.

(Sursa: Facebook Zully Mustafa) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Încă mai cred că profesorii contează. Pentru viitorul acestei țări și chiar și pentru părinții supărați acum”

  • Buna ziua! Va inteleg supararea si sunt de acord ca profesorii care isi fac cu adevarat treaba merita mai mult. Din pacate, din experienta cu copiii mei, un bun procent dintre profesori nu merita nici banii pe care ii primesc acum. Sunt discipline la care profesorii stau pe telefon si le cer copiilor sa copieze lectia din carte, sau nu le cer nici macar acest lucru. La alte discipline se lucreaza cu copiii foarte putin, doar materie pentru nota 5. In esenta, consider ca salariile trebuie marite, dar sa se ceara si performanta. Nu este corect ca cei care nu fac mai nimic sa primeasca la fel ca cei care isi dau silinta cu adevarat. Apropos, de ce nu ati declansat greva inainte de sarbatorile pascale, sau inainte de vacanta de Craciun? Cand stati in vacante lungi si platite nu faceti greva. ATI APELAT LA CEL MAI MIZERABIL SANTAJ! Ce s-ar intampla daca pompierii nu ar mai interveni la incendii pentru ca doresc salarii mai mari? Stiu din surse de incredere ca s-au descoperit multe nereguli cu profesori care nici macar nu erau prezenti la ore, iar copiii creau debandata in diverse clase. Cand s-a incercat sanctionarea vinovatilor a sarit sindicatul! In realitate unor cadre didactice doar cu numele, nu le pasa de copii! Va doresc o zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *