Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Începînd de a doua zi după al doilea tur, dușmanul de moarte al PNL va fi USR și nu PSD

Joi, 14 noiembrie 2019, emisiunea Gândurile lui Cristoiu de pe Mediafax.ro și-a reluat edițiile obișnuite. Împreună cu moderatoare Monica Mihai am comentat rezultatele primului tur, remarcînd absența analizelor temeinice post- eveniment, precum și primii pași ai Guvernului Orban. Înregistrarea video a fost postată pe cristoiublog.ro. Din transcrierea ei, Mediafax a făcut două depeșe, trimise redacțiilor. Redau mai jos cele două texte, care țin locul comentariilor mele obișnuite de pe blog.

Guvernul Orban a fost făcut pe picior

Guvernul Orban are zilele numărate, urmând să fie remaniat, iar în componența acestuia să intre și reprezentanți ai USR sau PMP, a afirmat joi analistul politic Ion Cristoiu. Jurnalistul nu exclude nici varianta ca premierul Ludovic Orban să demisioneze.

Ion Cristoiu consideră că posibilitatea ca Guvernul Dăncilă să fi avut o contabilitate paralelă, respectiv două bugete, unul public, aprobat în Parlament, și celălalt ascuns, care să finanțeze baronii PSD, așa cum a susținut ministrul Finanțelor, Florin Câțu, este practic imposibilă.

„Nu, el a spus că era o contabilitate nu vizibilă propagandistic, ci prezentată în Parlament ceea ce este, practic, imposibil. Nici un funcționar de acolo, de fapt una din marile erori ale acestui guvern, și probabil că se va corecta după alegeri, eu sunt sigur că el va fi remaniat, dacă nu chiar domnul Orban își va da demisia și guvernul va fi lărgit cu USR sau cu PMP sunt aproape sigur, adică își va da demisie, nu știu, s-ar putea ca tot el să preia…”, a susținut analistul politic.

În opinia sa, acest Guvern nu poate rămâne în funcție, subliniind că lui Ludovic Orban îi place să vorbească mult, ceea ce creează impresia de sporovăială, superficialitate.

„Guvernul a fost făcut pe picior, adică a fost făcut un guvern mai mult ca să poată să spună Klaus Iohannis că a făcut guvernul. Nu poate să rămână (…) Deocamdată presa de dreapta este destul de sceptică, foarte primejdios, Ludovic Orban este un mare actor mediatic, e bolnav după apariții media, vorbește mult, e foarte important, vorbește mult (…) un premier care vorbește mult e primejdios pentru că e riscul să spui prostii. Adică acceptă orice interviu, face declarații peste tot, toate acestea dau la un moment dat impresia de sporovăială, de lipsă de concretețe și dă posibilitatea să ai declarații contradictorii. O dată vii și spui voi introduce taxa auto, a doua zi spui că nu”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că, dacă premierul Orban va accepta în continuare ca președintele Iohannis să-i dea directive, atunci va avea o mare problemă deoarece va fi șuntat de proprii miniștri.

„Probabil că aici a dictat direcția Klaus Iohannis, după asta domnul Ludovic Orban va avea o enormă problemă dacă domnul Klaus Iohannis continuă să fie educatoarea de grădiniță a lor. Adică, garantez… (…) nu-i constituțional, dar în primul rând este incorect față de premier. (…) Fundamental să păstrezi autoritatea celor din subordine a mașinăriei pe care te bazezi. Păi în momentul ăsta îi chemi pe miniștrii acolo. De ce nu se întâlnește numai cu premierul? Și la un moment dat miniștrii nu vor mai ține cont de premier. Doi, de regulă, indiferent și când au fost premieri și președinți de aceeași culoare se face o camarilă. Atât la Victoria, cât și la Cotroceni. Acea camarilă este mai periculoasă decât cei doi. Cei doi se pot înțelege (…)”, a mai spus analistul politic.

Premierul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că Guvernul lucrează la introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, care va fi percepută ca o taxă de poluare. Ulterior, Orban a precizat că trebuie să se consulte cu reprezentanții Comisiei Europene și că, oricum, în cursul anului viitor nu va apărea o taxă nouă.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gansterului Al Capone. Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor.

Se intenționează formarea unui partid, chiar cu Mircea Diaconu președinte

Top 5 politicienii săptămânii este dominat de principalii candidați la primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică și este condus de independentul Mircea Diaconu, care ar putea deveni președintele unui nou partid politic.

Locul 5 – Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale

„Pe locul cinci este Dan Barna deoarece a reușit în ghilimele rara performanță, nu e a intra în turul doi, de a fi la prea mare distanță față de Viorica Dăncilă. De fapt o să vedeți, o să discutăm după alegeri, asta va costa mult în perioada următoare și pe Klaus Iohannis. A rămas undeva un electorat care acum, până duminica viitoare, zice, eu văd, deja încep lideri de opinie USR-iști, ați observat, care nu au curaj să zică votați Viorica Dăncilă, nici eu n-aș face așa ceva… pregătesc terenul pentru când se va termina războiul. Gândiți-vă că de duminică seara viitoare, vom avea triumful, Klaus Iohannis rămâne singur cu ei. Nu mai poate invoca pe Viorica Dăncilă. Deci nu mai poate invoca dușmanul e la porți și la ziduri și trebuie să fim uniți, noi dreapta cu stânga. Acest electorat al lui Dan Barna, și dacă Dan Barna ar fi isteț ar continua, îi va ridica mari probleme. Și faptul că a fost la prea mare distanță. Dacă era la un punct, două și aveam noi acum controverse și ziceam că mai erau 100, la distanța asta… Repet, ați înțeles, nu față de Iohannis, a afectat cumplit electoratul USR distanța față de ciuma roșie. Adică bătălia a fost între Dan Barna și Viorica Dăncilă până la urmă, da? Așa a fost. Și a câștigat Viorica Dăncilă. și atenție la aceste nuanțe. Electoratul USR consideră, așa pe rețele… Pe șahul Iranului știți ce l-a doborât? Bazarul. Bazarul din Teheran, e o chestie uriașă, și acolo se difuzau casetele lui Khomeini. Deci avem acum un fel de bazar din Teheran care este USR-ul, nu știm ce-și comunică între ei, dar sigur, eu bănuiesc că își comunică, își comunică faptul că ne-a umilit Klaus Iohannis. Ne-a umilit punând-o pe ea pe locul doi. Nu le veți scoate din cap asta”, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu.

Locul 4 – Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale

„Am ajuns la Klaus Iohannis, pe locul patru, pentru că era normal să intre în turul al doilea, a intrat totuși cu 37%, nu cu 50 cum ne spunea Ludovic Orban, cu o prezență foarte slabă în raport cu toate prezențele de până acum și, fără să facă nimic, probabil va ajunge președinte, sigur va ajunge, putem paria pe ce vreți dumneavoastră și fără să facă nimic. O fi dezbaterea de marți și nu mai văd nimic deosebit, deci cât mai e…”, a susținut Ion Cristoiu

Locul 3 – Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale

„Pe locul trei este Viorica Dăncilă deoarece…Marele câștigător al acestor alegeri este ea. De ce? Dacă ați observat o chestiune psihologică, adică până acum candidații PSD spuneau voi intra în turul al doilea și ajung președinte, așa și era, chiar mai avea un pic și ajungea. Acum ea din start a zis vreau să intru în turul doi și a intrat cu scorul partidului. deci această campanie pentru ea nu e să ajungă președinte că n-are cum, este să rămână președinte a PSD, dovedind PSD-iștilor că a avut performanță. Dacă nu intra în turul al doilea, era jale. Sau dacă obținea un scor mult mai mic. Așa, obținând scorul partidului, după părerea mea, a avut un succes, probabil o să fie, am înțeles se estimează de cei care deja au decis cine va câștiga alegerile, v-am dat o știre, 65 la 35. E mult. Ea se va raporta la scorul partidului. dacă este 55 la 45 putem spune că l-a bătut pe Iohannis. Deci, atenție, e foarte important. Diferența. Dacă diferența este mare, atunci Klaus Iohannis e învingător. Dacă coboară sub 10, să știți că e mare problemă pentru Iohannis. Nu că pierde, dar una e să fii președinte să bați pe proasta între ghilimele, nu-i așa, cu diferență de 30-40% în turul doi și alta e să o bați cu o diferență de 5-10% sau să ai emoții”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2 – Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale

„Am spus mai înainte, pe locul doi este Theodor Paleologu cu scorul pe care l-a obținut, trebuie să-și valorifice asta, nu-mi dau seama dacă va prelua și șefia PMP. Teoretic și practic trebuie să o preia deoarece domnul Tomac are o problemă, este și președintele partidului dar e la Bruxelles. Toată săptămâna domnul Tomac nu a optat, trebuia deja PMP-ul să decidă. Nu poți să fii președintele partidului numit PMP și să fii și la Bruxelles. Dacă nu există, o să discutăm după alegeri, planul de dizolvare a PMP-ului în PNL. Probabil că în perioada următoare așa se va întâmpla”, a dezvăluit Ion Cristoiu.

Locul 1 – Mircea Diaconu, candidat independent, susținut de ALDE și Pro România, la alegerile prezidențiale

„Câștigătorul este domnul Mircea Diaconu cu scorul pe care îl are, uriaș, și vă pot spune în premieră că se intenționează formarea unui partid în care se pare că vrea să intre și o parte din ALDE, a unui partid în care nu știu dacă va fi Mircea Diaconu, s-ar putea să fie chiar Mircea Diaconu președinte, având un executiv care va fi mai activ. Dar asta este o știre, se intenționează formarea unui partid condus de el cu o dimensiune mai naționalistă, mai de demnitate, cam cu temele lui. O să vedem”, a mai dezvăluit analistul politic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Începînd de a doua zi după al doilea tur, dușmanul de moarte al PNL va fi USR și nu PSD”

  • Tot ce e de Bun-Simt e Normal, dar nu tot ce e Normal e de Bun-Simt.
    ___

    O Romanie Normala ar putea fi o Romanie lipsita de Bun-Simt,
    pentru ca Nesimtirea a ajuns sa fie o stare de Normalitate, adesea. aici, dar si prin lumea mare.
    Atunci cind Dorinta se numeste ‘O Romanie Normala’, Universul va spune: Asa sa fie, dupa Dorinta!, dar…vezi ca Normala e si Nesimtirea, azi, asa ca… Romanie draga, treci si invata lectia asta: ‘Romania Normala=Romania Nesimtirii’, poate ca la finalul lectiei vei pricepe ca Dorinta ar fi trebuit sa fie…’Romania Bunului-Simt’!
    De-asta aleg ‘Romania Bunului-Simt’ si refuz ‘Romania Normala’.

  • un partid…ideal ar contesta nu doar actuala clasa politica, ci insusi sistemul politic.
    valul asa arata, contesta direct sistemul politic, pentru ca el, de fapt, contesta toate sistemele sociale. prin urmare un partid care sa conteste, pe linga clasa politica actuala, si sistemul politic, are cu ce se hrani.

    • Și, cam de ce orientare crezi tu c-ar trebui sa fie acest „nou partid”, care ar contesta toate sistemele sociale?
      Nu cumva asta „miroase” a … UTOPIE?

      • pai…’ideal’ e…’utopic’, asa-i?
        am spus…’un partid… ideal’, deci nu miroase, doar, ci chiar e!:)
        niciun partid n ar fi capabil sa cunoasca, in avans, azi, …in Ro, cum va arata noul sistem politic, dar…intrebari ar putea fi puse!:)
        un nou sistem politic presupune o integrare cu celelalte sisteme sociale, noi si ele, ale viitorului, toate:)
        O parere am, asa cum fiecare are o parere, poate,
        pentru ca ea rezulta din cu totul altceva, spre ex din chiar procesul de Globalizare, care tinde sa ne adune pe toti sub aceeasi ecuatie de miscare, sub aceeasi umbrela:), dar si din alte dinamici.
        O singura ecuatie de miscare, una si doar una, asta inseamna ca noile sisteme sociale tind catre o dinamica…pura!
        O fi lipsit de sens sa ne intoarcem in urma cu 2000 de ani si sa vedem ce spunea Platon, in Republica, sau ce se spune in Noul Testament despre sistemul social pur?…:)).
        Ce e important, e…ce putem face cu Natia, pe vremurile astea extrem de complexe:) Opinia mea e ca trebuie sa fim deja acolo unde lumea mare tinde sa fie, dar asta presupune ca la celalalt capat sa fim prezenti..tot plenar, adica sa fim cu ochii cit cepele pe Seminte, Rasaduri,…:)).
        Pentru a ne descurca…fara reactiuni, e musai sa ne focusam pe Gestatii:)), pentru ca odata nascuta o…Samanta, n ai ce sa-i mai faci, daca e…Mar, Mere va face, in mod natural.
        ____________________________________________

        Dinamica Civilizatiei, atunci cind Civilizatia ajunge la Granita universului, adica acum!, e musai sa fie compatibila cu Dinamica Naturii, altfel apar dizarmonii care distrug…Turnul Babel:)), care e cam gata:)),
        prin urmare si de-aici pot fi deduse noile sisteme sociale, din nevoia Civilizatiei de a se armoniza cu Natura…:)
        …o dinamica a Naturii, intoarsa pe dos, ar putea deveni dinamica Civilizatiei?:)
        povestea e o poveste a Matematicii, pina la urma, a Infinitului care vrea sa fie Totul, adica a Infinitului care vrea sa fie Zero, Zero fiind Totul, nu Nimicul, Zero, adica…Oul, adica Oul Absolut:)
        Aceasta Civilizatie a ajuns sa se dezvolte mai mult decit oricare alta, si va ajunge sa disponibilizeze o ecuatie de miscare…catre Infinit!, adica o Harta a Viitorului:)), pe care, daca o urmezi,…fara pauze!:)), adica fara Duminici,…dai de Infinit!
        o cale catre Infinit e o cale catre Nemurire:))
        prin urmare…noile sistem sociale, atunci cind ele isi vor face aparitia:)), vor cuprinde aceasta dinamica: Nemurirea!:))
        deci se pare ca va fi interesant!:)))
        …de ce am facut…ocolul asta? pentru ca poate se intelege mai usor cit de importanta e Dorinta, cit de importanta e Dorinta a milioane de oameni, cit de importanta e Dorinta Conducatorilor a milioane de oameni, cit de importanta e Dorinta pe care un neam intreg o defineste:) prin urmare cit de importanta e Dorinta care se numeste: Romania Bunului-Simt, in relatie cu Dorinta numita: Romania Normala:)
        cu Dorintele…nu i de joaca!:))) Toate se implinesc! :)), poate peste ani, sute de ani, mii de ani, zeci de mii de ani:))…, dar fara sa se implineasca, nu se poate:), chit ca ea se aduna sau se scade cu altele de acelasi tip, ca sint neutralizate de o Dorinta egala in modul dar…de sens contrar:))), si cum s-o mai intimpla!, dar ea, Dorinta, odata nascuta, nu poate fi stearsa cu buretele:)
        Faza tare e ca nicio alta Civilizatie n-a reusit sa construiasca un…Turn Babel, adica sa ajunga pina la Cer, adica pina la Granita Creatiei…care e la nivel cuantic, asta fiind singura Civilizatie care a reusit asta:)
        Turnul Babel e… Stiinta, iar ea are si o forma, se numeste Computer Cuantic:))
        Prin urmare cine-i va disponibiliza, omului, Nemurirea, adica Dorinta neimplinita…de cind e omul pe Pamant? …pai…Calculatorul Cuantic ii va disponibiliza Nemurirea!:)), pentru ca el e cel care face…o minune: aduce Tot Timpul,
        care se manifesta exclusiv pe Granita Universului, adica la nivel cuantic,
        in…timpul lui Planck! practic echivaleaza Tot Timpul cu Timpul lui Planck! …ceva nemaivazut!, unic! Unic asemenea Unicului Foton!:))) pentru ca DA!, in Univers se manifesta un singur foton, care, in lipsa Timpului ocupa Tot Spatiul, iar lipsa Spatiului disponibilizeaza Tot Timpul:))) …astea fiind si cele Doua Fete ale Unicului Foton!, ca Unicul Foton are…Doua Fete: Tot Timpul si…Tot Spatiul:) …mai simplu spus… Yin si Yang!:)))
        …iarta ma daca te a deranjat povestea mea, dar…nu m am putut abtine!:))) nu e de colea faptul ca aceasta Civilizatie a reusit sa definitiveze Turnul Babel, acum mai ramanind doar sa-l slefuiasca!:)))
        ba chiar e ceva extrem de foarte deosebit! :)))
        pina va veti bucura…toti!….ma bucur in general singur!:)))))
        chiar!, …de ce nu va bucurati, domne, ca ati reusit sa definitivati Turnul Babel?:)))
        …asta nu pricep chiar deloc!:)))
        a dat Civilizatia peste Referinta Absoluta, adica peste Unicul Foton si…nu se bucura?:)))
        oare de ce?!:))

        …creca stiu de ce. pentru ca Nemurirea e una, iar Vesnicia…o cu totul alta treaba.
        iar de deosebit intre astea doua…doar Bunul-Simt e de ajutor. pretuiti ‘Romania Bunului-Simt’! pretuiti-o ca pe diferenta dintre Viata si Moarte, ca intre Nemurire si Vesnicie, e o diferenta, iar ea e diferenta dintre Viata si Moarte.

        • UTOPIA ESTE UN IDEAL PERICULOS !
          Exact ca-n TEORIA CĂRUCIORULUI!
          Nu asta ar fi soluția, pt o națiune in care tronează LEGILE PROTOPICE!
          Mult mai potrivit ar fi un PARTID HIBRID, a cărui „definiție” cred că o cunoști !

  • un nou partid e de folos, dar doar daca e pe val.
    adica doar daca va contesta clasa politica actuala. facind asta, ii va obliga si pe ceilalti sa se innoiasca/dispara.
    un nou partid,
    daca ar contesta clasa politica actuala,
    daca ar avea ”o dimensiune mai naționalistă, mai de demnitate”,
    atunci ar putea spera sa depaseasca 20% chiar de la primele alegeri.
    atunci cind USR a depasit 20% asta a fost o eroare, pentru ca USR e limitat de propria definitie, progresismul, si electoratul lui, paici. in cazul unui nou partid, sa depaseasca 20% ‘din prima’ e ceva de bun-simt, pentru ca el ar putea sa acceseze si nucleul electoratului.
    important e ca un astfel de partid, pe linga faptul ca devine un generator de miscare, influenteaza dinamica celorlalte generatoare de miscare, obligindu-le sa aiba un suflu nou sau sa dispara.

  • @Zmau
    In copacul fără poame
    Nu se-aruncă nici o piatră!
    Dar dacă se-nfurie vreunu’,
    Și-aruncă trunchiul pe vatră!

  • Ha,ha,ha..Bazdaganie, acum ti-am vazut postarea de ieri:
    ”Ba, ai plecat si am ramas aci sa ma contrez doar cu Nikola, prietenul tau, care nici sa înjure ca lumea nu stie, 99% ca-i muiere.”
    In primul rand, folosirea termenului de ”muiere” dovedeste ca esti DECAT un porc misogin.
    Si, cum nimic nu e intamplator, tocmai te-ai dezvaluit si ca p**țar…d-aia ai senzatia ca tu da, ”înjuri ca lumea”. Aici esti asa departe de realitate, incat imi pare rau sa te anunt, dar esti schizofren..sau cel putin schizoid.
    Soooo, keep dreaming, Alice!! 😀
    BTW, ce-ai facut, l-ai dat repede in gat pe Serban la FB, cum iti sta in obicei, turnator mic si păros??

    • Aha, nu negi, deci esti muiere!
      Prostovano, mie nu-mi sta în fire nici sa înjur, si nici sa jignesc (asta se poate vedea în toate dialogurile pe care le am pe acest blog cu persoanele decente). Dar când sunt înjurat si jignit, ma adaptez, nu cred în idiotenia cu „întoarcerea celuilalt obraz”.
      Tu, în schimb, daca îti asumi statutul de sociopat al blogului „cristoian”, fiind persoana care începi disputa injurioasa întotdeauna, ar trebui totusi sa fii „mai buna” la capitolul „înjuraturi si invective” (ha, ha!). Dar nu esti. Nu-ti iese si gata. Încerci sa-l copiezi pe Serban, biata faptura, dar nu reusesti nici macar asta.

      • Prostovano, daca ai fi citit ce mizerii obscene i-a adresat Serban ieri unei postace pe un alt site si ca aceasta l-a amenintat si ca îl da în judecata, nu ai mai abera cu „datul în gât” al ticalosului.
        P.S. Adori barbatii mici si parosi, de te obsedeaza expresia asta?

        • Si… mi-am adus aminte de ceva.
          Când porcul de Serban o terfelea pe Roxana ca ultimul porc misogin, nu erai deloc intransigenta, ba îl mai si ajutai pe ticalos, criticând-o pe ea, si nu pe ticalos.
          Stii ceva, fii buna si ocoleste-ma de acum încolo, ca îmi displace total sa ma „hârjonesc” cu tine!

          • Harjoneste-te cu mă-ta..sau cu vreo capră din sat de la tine.
            Cum il ajutam, limbricule? Am zis o data ca e beata, ca-si băga si scotea, fara ca sa mai fi postat nimeni ceva despre sau catre ea, in acea zi..
            Acu, daca iti zice cineva ca esti bătut in cap, inseamnă ca mă ajută pe mine??

      • Cum nici tu n-ai negat ca esti p**țar!! 😀 😀
        Nu, p**țare, nu-i ador, mi-e scarba de ei, de tine!
        Iar pe Serban, de juma de an, numai tu-l aduci in discutie: pe care declarai ca n-ai cum sa-l iubesti pt ca nuș ce ti-a zis…
        Ca dovada,il urmaresti si pe alte site-uri. Ba, cat de prost sa fii, sa-ti dai in halul asta cu tesla-n oo, singur si nesilit de nimeni???
        Raspuns corect: exact cat Bazdaganie!

        • Cât esti de proasta! Cum naiba sa-l pot urmari pe Serban pe tot internetu’? Postez si eu pe site-ul cu pricina, asa-i cunosc miscarile, imbecilo!

          • Da, femeie, i-ai zis Roxanei ca-i beata, dar porcului misogin si porc-porc, nu i-ai zis niciodata nimic rau, chiar daca, te iterpuneai prin interventia ta între cei doi!

          • Acum o dai la intors, zdreanță. De la ”il ajutam” ai ajuns la ”nu i-ai zis nimic”..
            Hai, marș la kkt, faggot!!

  • La multi ani, Maestre! ???

  • Eu am o nelămurire,
    Și, fiind curios din fire,
    Vloi lansa o „provocare”,
    Ca să nu-i zic întrebare:
    Aș vrea să stiu de ce oare,
    Când ține o cuvântare,
    Sasu’, mai nou, stă-„ndoit”
    De pupitru, sprijinit?
    Și-asta, nu de-o săptămână,
    Ci cam de vreo lună, bună!
    S-o îndoi de ceva, oare,
    Sau, lenea-i cucoană mare?

  • Minunat! Între Paleologu si Diaconu, românii l-au preferat pe Diaconu. Ce aberatie!
    :mrgreen: 🙁

    • Diaconu este roman, iar celalalt un minoritar. Astia conduc tara de f mult timp, cu minunatele rezultate care se vad. Nu va ajunge?! Ati ajuns vinat si observ ca nu va pasa! Toata tara a incaput pe mina gastilor transilvanene, care duc toti banii tarii in regiunile lor, iar celalalte pierd teren pe zi ce trece. Tot ce fac astia este sa destructureze statul roman si va uitati ca Ferdinand, din desenele lui Disney.

  • Bazdaganie pestilențiala, ințeleg ca vrei sa-l pedepsesti pe I.C. ”pentru remarcile pe care le-a facut la acel loc 5”, si sa-ți reiei nuș ce kkt postare, dar noi ce vina avem??
    In alta ordine de idei, Epumisan trebuie sa iei pentru flatulența excesiva..
    Si stai departe de oameni!..Nuuu! Mai departe! 😀 😀

    • Medicamentul se numeste ESPUMISAN, nevinovatule! Si nu ti-l recomand din cauza siliconului pe care-l contine. Schimba-ti tratamentul, folosind remedii naturale (argila, carbon…).
      Abtine-te, si nu mai da sfaturi medicale! Ceea ce tie ti se potriveste, s-ar putea ca altora sa le dauneze!

      • Du-te la articolul de ieri, ca ti-a aparut prietenul Serban, poate vrei sa-i vezi mecla.

      • Vezi ba cum, dintr-o postare, esti in stare sa te legi de o litera (nici macar un cuvant), pentru a incerca sa o sucesti in favoarea ta?
        Cu halucinatiile de rigoare: acum e tratamentul meu, nu al tau, care te lauzi de 3 zile ca esti hiperflatulent. Patetic, pateticule!
        De fanteziile tale homosexuale nici nu mai comentez…

        • Duduie, asta cu „fanteziile szexuale” o tot repeti, pentru ca le practici si-ti vin mereu în minte? Eu nu am avut niciodata asemenea fantezii, nici la propriu si nici în scris, pe blog. Asa ca ar trebui sa-ti tratezi propriile obsesii, nu sa le atribui altora.

          • Duduie ma-ta.. Cum n-ai avut, paduche? N-a trecut nicio saptamana de cd aveai fantezii cu femei violate!

          • Ai ramas o mincinoasa nesimtita. Atunci, ti-am dat un exemplul unui posibil viol în cazul caruia, vecinul nu-l turna pe violator, ca sa nu fie TURNATOR, sa nu te supere pe tine, toanto, si tu ce faci???!!! Imi spui ca am fantezii sexuale???!!! Du-te, muiere si trateaza-te ca eu nu o sa-mi mai pierd timpul cu tine pe acest blog, raspunzându-ti la magariile pe care le debitezi!

          • Cum zisei, dudie mă-ta.. Deci a ramas clar! Esti pâ*țar!!! 😀

          • Bai boule, ti-am explicat ca la prosti, nu poti sa compari delatiunea sau turnatoria, care este un denunt facut din rautate sau interes personal, cu raportarea unei crime/viol.
            Doar in mintea ta bolnava cea din urma poate fi numita ”turnatorie”..

  • Eu as zice ca, in maxim o luna de la alegeri, Veorica si Barna sunt ”pa”…

  • Un 59% la 41% poate mări dorinţa PSD de a iniţia moţiuni de cenzură.

    • Sa nu uitati: Va castiga puturosul national. Scor: 55-45. In maximun un an, va fi suspendat chiar de cei ce-l vor vota. Kraut este lipsit total de inteligenta si viziune politica, este un om conflictual. Va intra in conflict chiar cu PNL. PSD nu trebuie sa faca nimic, poate doar sa astepte ca „guvernul meu” sa-si arate incompetenta. Lovitura de gratie pentru tantalaul national i-o va da chiar cei care l-au sustinut. In toata istoria Romaniei nu a existat un conducator asemeni lui Kraut Ciolanis: puturos, prost si cu reminscente dictatoriale de tip nazist.

  • Democrație second hand (Prezidențiale golite de orice speranță)
    Speranțe impregnate pe arterele ca un buchet de simțăminte ale națiunii, nu frecarea ideologică a mâinilor cărora li se dă drumul din lesa opoziției și se dedau la libertatea conferită de puterea de a căsăpi, cu promisiuni hăhăitoare, tinerețea! După cei 30 de ani de pervertire într-o #DemocrațieiSecond-hand, România rămâne țara cu economia de fier-vechi, importatoarea de sclipici și îmbolnăviri moderne, despădurita cu subsolurile supte de te miri unde, așa-zisa formă de stat european din care n-au mai rămas decât frontierele de călcat în picioarele oricui! Fiindcă instituțiile reclamate de virilitatea unui stat serios s-au prefăcut în oficine electorale, iar populației i-a fost dezmembrat organul de procreere a viitorului – din toată tinerețea ei exilată fără vreun drum de întoarcere nemairămânând altceva decât votul atât de trebuincios pentru legitimarea sfruntării sistemice… Pare că singura formă de relief a Patriei ar fi…nimicul! Ani nu doar pierduți, ci otrăvitori, pentru că am ratat imensa ocazie de a trăi #DemocrațiaNațională ca pe un festival de întâietate. De-acum va trebui nu numai să ne curățăm de izul principiilor de-a valma de exportate din apusul înțelepciunii și decolorate de purtarea atâtor decenii, ci va trebui să contribuim la renașterea modului în care să conviețuiască Omenirea. Milităm pentru schimbarea liniilor echipate cu spiritele de anvergură a efervescenței eliberate ca dintr-o inimă de zbor a tinereții purtate spre împlinirea aspirațiilor. Deși se pare că de azi ne afundăm și mai groaznic, într-o mare nimicnicie prezidențială. Dar tinerii au nevoie de oxigenul speranței trăite zi-de-zi, lor le trebuie acel ceva de neîntâlnit în această cloacă de care ar scăpa cu un singur bobârnac de lustrare totală, însă rămân schingiuiți de obligați să rabde de-a pururile democrației înveșnicit de expirate. Pentru a le rămâne și lor formidabile amintiri de când au fost tineri, aceste uzine de spirit conviețuitor au nevoie de adierile gândurilor care să le încoloneze umerii lângă umeri. Li se cuvine un stat necruțător de drept, încât să capete sentimentul c-ar fi în stare să-și dea și votul! Parcă nici nu mai pot să se vindece de durerea crescută odată cu piepturile adolescentine – semnul acela de întrebare neiertătoare, înloc să-i întărească siguranța aia liniștitoare, cum că sunt cu toții copiii egali ai dreptului de moșteni cu împărățirea colțul lor de țară. Și nimic nu e mai grav pentru Terra decât #DefrișareaTinereții! #DemocrațiaTotalitară este rezervația în care tinerețea să-și piardă articulațiile slăbite – doar #ReformaDemocrației înseși va reprezenta o adevărată Uniune Europeană Modernă și o Românie egală cu instituirea meritului ei. Renască la putere configurări vizionare, fie domnia netulburată a unei empatii reflexe, subvenționăm studiile telestezice ale acelora care să devină doctori de suflete, internaționalizăm Pacea atât cât să n-o mai poată detrona nicio democrație revanșardă! Dar să jurăm că vom sui #TineriiLaPutere, astfel încât să vindecăm depresia națională cu care am fost loviți de taifunul trădării de țară. Astfel că și mai înainte de a vota, fiecare alegător al #PatrieiNatale trebuie să le adreseze candidaților (oh, Dumnezeule!) o singură și nimicitoare întrebare de nucleară ce e pentru politicianism: unde e #TinerețeaRomâniei?!

    • Bla, bla, bla, … !?! Mai știi și altceva? ?

    • Le Jeunisme en action!
      Care tineri? Aia vlaguiti de pornografie, droguri, ecrane, „copii ai Universului”, dar nu ai Romaniei, gata sa plece „afara” dupa ce, in cel mai bun caz au dobandit in 3 ani de facultate un pospai de cultura?? Multi nu ajung nici la Bac. Acestia sunt ai nostri tineri in majoritate. Ei vor o tara ca afara, si daca nu o au repede, ACUM, ies ei afara. Va veni vremea cind vor voi sa se intoarca, dar nu vor mai putea. Nici nu vor mai avea unde. Imi pare rau de ei. Si mai mult de cei putini care au discernamant, vad marea inselatorie si risca sa cada in deznadejde.
      La subiect, dl. Cristoiu a avut dreptate de multe ori. Totusi, ce rost a avut si mai are sa iesi la vot cand zarurile, cartile sunt masluite? Alegeri trucate cu castigatori anuntati dinainte, procente „prezise” cu o mica marja de eroare. Am observat totusi saltul spectaculos inapoi de la un „scor de Nicolae Ceausescu” la unul mai rezonabil. Pentru ca manipularea sa nu fie atat de groasa.

  • Maestre, dacă ne spui și pe al cui picior a fost făcut guvernul, e perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *