Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Iohannis a avut și la Sibiu o Mădălina Pușcalău (I)

Provocat de domnul Ion Cristoiu, deși nu stabilisem că vom aborda “perioada Sibiu”, am vorbit despre evenimente trăite și observate în perioada în care eram unul dintre cei doi gazetari care îndrăzneam să ne facem datoria în orașul asediat de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), în orașul trădat de PSD, PNL, ulterior de PD-L, iar acum PNL. Repet, eram doi. Pentru că luptătorul Marius Albin Marinescu a plecat în eternitate, în Decembrie 2020. Doar doi!

Iritat de o serie de comentarii și mesaje primite după dialogul public avut cu domnul Ion Cristoiu, apoi cu domnul Marius Tucă, în care mi se imputa că am venit să fac pe curajoasul abia acum și tocmai din China, am decis să fac apel la arhivele încă publice. O fac din două motive: pentru a arăta că nu am tăcut toți, dar mai ales pentru a arăta că exact ca și în anii din urmă, la fel ca și în perioada de dinainte de 1990, majoritatea era … complice, lașă, oportunistă!

Iată de ce, dacă în urmă cu peste 25 de ani, la Sibiu, eram doar doi, și am rămas doar doi până când Albin a plecat în altă lume, constat că de o vreme s-au înmulțit curajoșii locali și naționali. Este drept, la București au fost voci care au înțeles valoarea și nivelul uman al celui votat de două ori președinte, însă, inclusiv la București, interesele străine, complicitățile și trădările, au primat.

Da, este târziu. Da, este un dezastru. Da, este o permanentă bătaie de joc și sfidare la adresa României și a românilor. Dar … nu trebuie să uităm! Acesta este motivul pentru care astăzi, voi deschide seria de articole: CE PUȚINI AM FOST, CE MULȚI AM RĂMAS! Să nu mai uităm, pentru a nu repeta, la nesfârșit, pentru a nu prelungi blestemul crimelor pentru care suntem vinovați prin tăcere, indiferență sau complicitate.

Este un proiect în care voi arăta cum România a devenit un Sibiu ceva mai mare. Ce a făcut la Sibiu, Iohannis face la nivel de țară. Își bate joc, sfidează, umilește, calcă în picioare. Absolut tot!

Bătaia de joc este posibilă mai ales pentru că presa este complice! Pentru că presa minte, evită, distorsionează realitatea, exact cum se întâmpla înainte de 1990. Puținele voci care vorbesc sunt izolate, lipsite de resurse, nu în puține cazuri hărțuite, agresate, intimidate … democratic!

Cum este posibilă această prăbușire spre o nouă dictatură în România și la nivelul Uniunii Europene? Simplu: prin tăcere, complicitate și trădarea intereselor naționale.

Cine trădează România?

PSD și PNL, în principal. Apoi, trebuie să privim spre tot ceea ce înseamnă uniforma statului: servicii și armată. Cei în uniformă au jurat credință ROMÂNIEI, nu unui tembel sau străinilor.
Apoi, cei care trădează România sunt cei din mass media, care au transformat presa într-un instrument supus și la ordin politic, chestiune incompatibilă în sistemele așa-numite democratice.

Seria de articole va avea la bază texte publicate în Jurnalul Național, în perioada în care eram în România, în perioada în care Marius Tucă (director), Valentin Zaschievici (redactor șef-adjunct) – un om rar și neprețuit, la fel cum făcea și Victor Ciutacu (redactor șef), ținea spatele corespondenților din teritoriu. De asemenea, textele au la bază arhiva personală a publicației Dacii Liberi, pe care am deținut-o la Sibiu, și volumul “Iluzia Democrației”, apărut în 2010 la Editura Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, cu puține zile înainte de a pleca din România.

De ce fac acest demers? Repet: pentru că românii au memorie scurtă. Iar pe cât de scurtă este memoria, pe atât de lată, lungă și fără margi este impostura și lașitatea.

Episodul – I –
Iohannis a avut și la Sibiu o Mădălina Pușcalău
Se întâmpla în primul mandat de primar de Sibiu (2000-2004), când Klaus Iohannis se pregătea să candideze pentru un al doilea mandat. Folosind stația locală Antena 1 Sibiu, care a fost unul dintre instrumentele locale de manipulare socială prin media, vreme de aproape un an și jumătate, înaintea alegerilor locale din iunie 2004, primarul apărea săptămânal în emisie, în cadrul unei regi, în cadrul unui scenariu în care purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu pregătea întrebări și răspunsuri.

Ei bine, întrebările erau citite de o studentă cu un limbaj greoi, Adina Nistor, în timp ce răspunsurile erau citite de Iohannis. Acest joc stupid era un serviciu contra serviciu: Iohannis imagine publică la superlativ, iar deținătorul licenței de emisie, Vasile Presecan, acces nelimitat pentru magazine amplasate pe domeniul public din Sibiu.

În spațiul de emisie alocat săptămânal, Iohannis se lăuda singur, fără să fie deranjat cu întrebări despre realitatea Sibiului, despre afacerile imobiliare, despre retrocedările ilegale sau despre cum a ajuns FDGR urmașul Grupului Etnic German, declarat organizație nazistă, vinovată inclusiv pentru participarea la Holocaust.

Ei bine, la scurt timp după realegerea lui Iohannis, în iunie 2004, cu aproape 80% din voturile Sibienilor, Adina Nistor a încheiat misiunea și emisiunea. În schimb, deși era încă studentă, printr-un artificiu administrativ, la inițiativa primarului Klaus Iohannis, aceasta a devenit caz social de primă necesitate, cu punctajul necesar pentru a-i fi repartizată o locuință ANL. Profesori, medici, familii cu un număr mare de membri, persoane evacuate sau cu dizabilități, puteau aștepta.
Repet, la acea vrema Adina Nistor era studentă și locuia cu părinții. Prin urmare, avea o situație dificilă, prin urmare era un caz social special.

Vă veți întreba unde este legătura dintre Adina Nistor și Mădălina Pușcalău, devenită Dobrovolschi?

(Dan Tomozei)

Continuarea articolului aici


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *