În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Iohannis caută motiv de gâlceavă cu toată lumea și ne bagă în gura Europei

Scandalul declanșat de președintele Klaus Iohannis în jurul declarațiilor făcute de Tudorel Toader la cristoiuTv, pentru că el a inflamat situația, poate afecta grav România.
Miercuri seara, la emisiunea România 9 de la TVR, realizată de Ionuț Cristache, invitații Ion Cristoiu și Traian Băsescu au semnalat inconștiența și iresponsabilitatea declarațiilor făcute de Iohannis, care ar putea avea consecințe grave pe plan european.

„Este prima dată când nu se mai vorbește în Parlamentul European despre România coruptă”, a spus Băsescu.
„Și dintr-o dată vine șeful statului lansează în spațiul european o temă, a României corupte, care ar putea afecta primirea fondurilor europene”, a adăugat Ion Cristoiu.

Europarlamentarul Traian Băsescu a dat asigurări că pentru împărțirea fondurilor europene, „este cert că se va introduce condiția cu buna funcționare a statului de drept”. El a adăugat că acum doar Ungaria mai este în colimatorul autorităților de la Bruxelles și puțin Polonia. „Poate ai noștri sunt necăjiți că nu mai suntem pomeniți la corupție și nu știu ce să facă să fim”, a spus Băsescu. Întrebat de Ion Cristoiu dacă Iohannis o face dinadins, Băsescu a spus: „Cred că o face involuntar, dar la nivel provincial”.

După ce s-au difuzat fragmente din emisiunea de la cristoiuTv, în care fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a povestit cum s-au făcut presiuni asupra lui pentru a promova OUG privind amnistia și grațierea, Ion Cristoiu a explicat, încă o dată, că nu a existat nicio înțelegere cu invitatul și că era firesc să-l întrebe. În plus, jurnalistul a subliniat că nu s-a făcut mare caz în presă. A dat Adevărul, care i-a cerut și opinia fostului premier Viorica Dăncilă și a scris fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, pe Facebook.

Klaus Iohannis, de la înalta tribună a Administrației Prezidențiale, a catalogat toate acestea drept o mare dezbatere publică pe care a urmărit-o și el. Nu a precizat dacă a urmărit-o cu îngrijorare. Însă, așa cum a spus Ion Cristoiu, a lansat o temă de dezbatere electorală pentru a-i atrage pe useriști, că ei sunt mai mult decât îngrijorați pe subiectul Justiției.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *