Au eșuat negocierile pentru formarea guvernului. Dacian Cioloș: „Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească”

Ion Cristoiu: Se încearcă înlocuirea lui Marcel Ciolacu, la conducerea PSD, cu un tip agresiv

În emisiunea „România 9” de la TVR, la ediția de luni seara, jurnalistul Ion Cristoiu a spus că scandalul mocnit din interiorul PSD are drept scop înlocuirea lui Marcel Ciolacu cu un tip agresiv, care să atragă ura.

„Ce vine de la Cotroceni şi de la statul paralel este încercarea de înlocuire a domnului Marcel Ciolacu cu un tip agresiv la conducerea PSD”, a spus jurnalistul. Realizatorul emisiunii, Ionuț Cristache, a spus „un ultra-PSD-ist”.

„Eh, un ultra-PSD-ist, ultra-idiot! Unul care să ceară imediat suspendarea! Klaus Iohannis şi PNL nu au altă şansă în campania electorală decât să stârnească ura împotriva PSD. A spus şi domnul Klaus Iohannis, a zis în câteva locuri istorice că alegerile se câştigă cu sentimente. Cu stări. Or, el a câştigat două alegeri practicând demonizarea PSD”, a afirmat Ion Cristoiu. A adăugat că ura ar fi singura temă de campanie deoarece PNL a eșuat în această criză sanitară: „Ce să spună în perioada următoare PNL? Că nu reuşeşte să administreze, că suntem ultima ţară din Europa în materie de reluare, de relaxare? (…) Şi atunci singura lor temă pentru campania electorală este să refacă ura. Dacă observaţi, domnul Florin Roman – ei au acolo doi, pe Cîţu şi pe Florin Roman,- cam aşa ar dori Klaus Iohannis pe cineva în fruntea PSD. Din ăla care să scrie pe Facebook în fiecare zi şi să ceară imediat suspendarea lu Klaus Iohannis. Şi în acest moment, după părerea mea, PSD nu are cum să rişte. Adică, în momentul în care intră în jocul ăsta şi răspunde, cere suspendarea şi este scandal, începe ura împotriva PSD”.

În continuare, strategia PNL și a lui Iohannis este să facă din PSD continuatorul lui Liviu Dragnea. „Liviu Dragnea a fost liderul ideal pentru Klaus Iohannis”, a spus Cristoiu.
El a precizat că dacă PSD intră violent în această dispută, s-a terminat cu partidul.

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog