Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Ionuț Cojocaru

Licențiat al Facultății de Istorie 2005, a absolvit un master în Istoria Contemporană a României în cadrul Facultății de Istorie București (2007) și unul în Științe Politice  în cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative București. Din 2011 a devenit doctor în istorie cu o teză despre relațiile româno-turce în perioada interbelică. Preocupările sale țin atât de spațiul balcanic, istoria românilor cât și de relațiile statelor balcanice cu Imperiul Otoman/ Turcia.

A publicat diferite studii, analize, volume de documente, volume de studii privind relațiile dintre statele balcanice. Din 2007 este asistent universitar, iar din 2012 este titularul cursurilor de Istoria Relațiilor Internaționale și Istoria Europei de Sud-Est în secolele XIX – XX. Între 2010 – 2014 a fost  este secretar general al Asociației de Prietenie româno-turcă iar în perioada 2012 – 2016 a fost lector univ. dr. al Facultății de Științe Politice și Economice, Departamentul Relații Internaționale și Studii Europene al Universității Europei de Sud-Est Lumina.

Este membru activ în colegiul științific al revistelor: Balkan Synthesis, Facta Universitatis, Serbia; Journal of Eurasian Studies, Studies of the Ottoman Domain, History Studies (International Journal of History) Turcia; Crimean Historical Review Federația Rusă.

Participă frecvent la diferite simpozioane, conferințe, mese rotunde pe teme de relații internaționale și istorie.

A publicat cărți precum România și Turcia, actori importanți în sistemul de relații internaționale 1918-1940, Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2014, coordonator al volumului South-East European Diplomacy. 100 Years Since the Balkan Wars, Cetatea de Scaun, Targoviste, 2015,  Ion I. C. Brătianu, Editura Enciclopedică, București, 2017, cu Ioan Scurtu, Ionuț Cojocaru, 324 p., Turcia de la Atatürk la Erdoğan, Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, 2016, 229 p., Clubul din inima mea “CSA” Steaua Bucureşti, Laurenţiu Roşu, Memorii, Bucureşti, Editura Stefadina, 184 p., coautor la volumul de documente Romania-Turcia 1923-1938.Documente vol I, Editura Cavaliotti, Bucuresti, 2011. Ion I. C. Brătianu – activitatea politică, Iaşi, Editura Tipo Moldova, 2018, cu Ioan Scurtu, 323 p. (România – Marea Unire 1918 – 2018, 100 de cărţi), Prin noi înșine! O istorie a partidului national liberal, Onești, Editura Magic Print, 2019, 333 p.

Pentru o perioadă a ocupat funcția de director de cabinet la Departamentul Centenar (februarie 2017 – iunie 2017) din subordinea primului ministru și funcția de consilier al Secretarului General din cadrul Secretariatului General al Guvernului.


Articolele autorului:

Turcia, la 99 de ani. Și ultimul turc din din cel mai îndepărtat cotlon sărbătorește ziua națională

De câteva zile sunt în Istanbul. În ultimii ani, nu am mai fost în Turcia când ei sărbătoresc ziua națională. Practic, și ultimul turc din cel mai îndepărtat cotlon află ...

Televiziunile și unele site-uri s-au transformat în cazărmi ale Partidelor Politice

De unde ne informăm și cum ne informăm? Știm noi că atunci când citim o știre, aceasta este dezinteresată? Că acela care a scris știrea nu este plătit să ne ...

Cum poate un demnitar să-și reprezinte țara dacă nu-i cunoaște istoria?

Anul 1918 este anul împlinirii noastre. Este anul idealului național. Este borna la care am visat să ajungem, dincolo de sacrificii, dincolo de amăgiri, împliniri temporare sau victorii mărețe. Anul ...