Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Istoria unui sarcofag

Am citit undeva declarația unui politician potrivit căreia la Mausoleul de la Mărăști din Vrancea, singura coroană depusă la sarcofagul mareșalului Alexandru Averescu e cea a ambasadorului englez în România.
Într-adevăr, în septembrie 2015, cînd am fost eu la Mausoleu, ghidul mi-a spus că ambasadorul venise în iulie 2015 fără nici un oficial român, nici măcar unul de la județ, și, că modest, depusese coroana, de maci roșii, păstrase un moment de reculegere, apoi plecase.

Mort la 3 octombrie 1938 la București, Mareșalul Averescu a fost înmormîntat la dorința sa testamentară în Mausoleul de la Mărăști, pe locurile unde condusese luptei Armatei a II-a în Bătălia de la Mărăști.
De remarcat că în perioada dictaturii staliniste, sarcofagul n-a fost distrus.
Încăperea în care se află de la subsol a fost închisă publicului.
În 2007, mai mulți proști din presa zisă anticomunistă au făcut mare caz că în 1979, din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, osemintele lui Averescu ar fi fost furate.
Un nătîng de la Vrancea a sesizat chiar Parchetul, ceea ce a dus la o anchetă mai mult decît absurdă, care n-a putut dovedi nimic.

_DSC1247


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Istoria unui sarcofag”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *